Izberi kategorijo

Brezplačna poštnina nad 70 €!

Umazane sanitarije dajejo slab vtis o vašem podjetju!

Avg 30, 2022

POVZETEK:

Raziskava opravljena v ZDA je pokazala, da skoraj tri četrtine anketirancev (74 odstotkov) pravi, da umazane sanitarije dajejo slab vtis o podjetju. Podobno - 68 odstotkov anketirancev pravi, da bi sanitarije s praznimi podajalniki negativno vplivale na njihovo mnenje o podjetju.
Umazane sanitarije dajejo slab vtis o vašem podjetju!

Čistoča sanitarij

Raziskava podjetja Cintas Corporation opravljena v ZDA, v kateri je sodelovalo 2000 odraslih Američanov, je pokazala, da skoraj tri četrtine anketirancev (74 odstotkov) pravi, da umazane sanitarije dajejo slab vtis o podjetju. Podobno – 68 odstotkov anketirancev pravi, da bi sanitarije s praznimi milniki, podajalniki toaletnega papirja in podajalniki papirnatih brisač negativno vplivale na njihovo mnenje o podjetju.

Čistoča objektov je v središču pozornosti že od začetka epidemije in je bolj kot kdaj koli prej pomembna pri varovanju ugleda podjetja.

John Engel, direktor marketinga pri Cintasu

Raziskava je tudi pokazala, da je večja verjetnost, da bo čistoča sanitarij vplivala na dojemanje starejših. Več kot polovica anketirancev (56 odstotkov), starih od 18 do 34 let, pravi, da bi umazana stranišča prispevala k negativnemu vtisu podjetja. Za primerjavo, pri starostni skupini 65 let in več ta odstotek naraste na 92.

Tudi dobro založena stranišča s prijetnim vonjem bodo bolj verjetno vplivala na ugled podjetja pri starejših odraslih v primerjavi z mlajšimi. 58 odstotkov anketirancev, starih od 18 do 34 let, pravi, da bi stranišča zaradi neprijetnega vonja povzročila negativno dojemanje podjetja. Nasprotno pa 86 odstotkov odraslih, starih 65 let in več, pravi, da bi zaradi neprijetnega vonja sanitarij povzročila, da bi na podjetje gledali negativno.

Poleg tega več kot polovica 18-34-letnikov (56 odstotkov) pravi, da bi stranišča s praznimi milniki, podajalniki toaletnega papirja ali podajalniki papirnatih brisač povzročila negativno dojemanje podjetja v primerjavi s 85 odstotki pri anketirancih starih 65 let in več.

Čistoča ostalih površin

Poleg čistoče sanitarij je raziskava pokazala, da druga področja objektov prav tako pomembno vplivajo na vtis o podjetju. Ostale ugotovitve vključujejo:

 • Več kot dve tretjini anketirancev (68 odstotkov) pravi, da bi umazana tla negativno vplivala na njihovo mnenje o podjetju
 • Več kot polovica anketirancev pravi, da bi umazani vhodi v stavbe (57 odstotkov), očitna uporaba umazanih krp za tla (56 odstotkov), umazana okna (51 odstotkov) in slabo vzdrževana parkirišča (51 odstotkov) negativno vplivali na njihovo mnenje o podjetju.

Percepcija je resničnost in na posameznikovo mnenje o podjetju lahko pomembno vpliva že sama čistoča objekta.

John Engel, direktor marketinga pri Cintasu

Razmislite o sodelovanju z izkušenim ponudnikom izdelkov in storitev, da se boste lahko osredotočili na tisto, kar delate najbolje. Za več informacij nas kontaktirajte ali postanite naš B2B partner!

Povezani izdelki

Postanite naš B2B partner

Postanite naš B2B poslovni partner in prejmite vrsto ugodnosti in dodatnih storitev!


Koristne povezave

Kategorije prispevkov

Arhiv prispevkov

Prejmite naše novosti!

Zagotavljamo vam, da bo vaša e-pošta uporabljena izključno za novosti, ki jih ponujamo.

Morda vas zanima tudi

Kako spodbuditi razkuževanje rok?

Kako spodbuditi razkuževanje rok?

Danes je razkuževanje rok nujno za omejitev širjenja mikrobov in okužb. Toda zadnja poročila kažejo, da je raven skladnosti s to vrsto higienske prakse komaj nad 70 %! Torej, kako spodbudimo razkuževanje rok?

Aktualno
Sep 25, 2022
Čiščenje po poplavah, sanacija po poplavah

Čiščenje po poplavah

Po dolgotrajni poletni suši smo končno dočakali nekaj težko pričakovanih padavin. A če se te odrazijo v obliki poplav, imamo novo nadlogo, s katero se je potrebno čim hitreje soočiti. Predstavljamo vam korake čiščenja po poplavi.

Aktualno
Sep 17, 2022
pravilna higiena rok

Pravilna higiena rok

Če smo se česa naučili v preteklem času, je to pomembnost higiene rok za naše zdravje. Naše roke so glavna pot za prenašanje nevarnih bakterij in virusov, zato je pravilna higiena rok najpomembnejša pri zmanjševanju prenosa nevarnih bakterij ter nastanku novih infekcij.

Vodiči
Sep 15, 2022
Vse o opozorilnih tablah!

Vse o opozorilnih tablah!

Ko imate mokra tla, so opozorilne table odličen način za označevanje nevarnosti zdrsa in padca v vašem objektu. Uporabljajo se lahko tudi za označevanje splošnih nevarnosti za obiskovalce. V poglobljenem članku odgovarjamo na vsa vprašanje povezana s opozorilnimi znaki!

Vodiči
Sep 10, 2022
Nakup čistilnega stroja

Kaj morate upoštevati pri nakupu čistilnega stroja?

Če želite povečati produktivnosti čiščenja ali zgolj boljši končni rezultat, je stroj za čiščenje talnih površin orodje, ki vam lahko pri tem pomaga. Za lajšanje vašega nakupnega procesa vam izpostavljamo nekaj ključnih dejavnikov, ki jih je potrebno preučiti.

Vodiči
Avg 3, 2022
Odstranite vsak madež

Odstranite vsak madež!

Vsak dan smo obdani z veliko snovmi, ki lahko hitro pustijo trdovraten madež na našem perilu – od hrane, pijače, črnila, šminke, olja itd. Univerzalne rešitve za vse madeže žal ni. Tako smo za vas pripravili kratek vodič skozi postopek odstranjevanja.

Aktualno
Jul 17, 2022
Hitri antigenski testi za samotestiranje lepu medical

Brezplačni hitri testi za samotestiranje!

Hitri testi za samotestiranje namenjeni odkrivanju antigenov SARS-CoV-2 iz sprednjega dela nosne votline. Test je namenjen za uporabo pri osebah, ki imajo simptome ali druge epidemiološke razloge za sum na okužbo s COVID-19.

Aktualno
Jan 20, 2022
0
  0
  Košarica
  Košarica je trenutno praznaNazaj v trgovino
   Calculate Shipping
   Unovčite kupon
   Razpoložljivi kuponi
   enovice Get 10% off Kupon za 10% popust pri prijavi na e-novice.
   novastran Get 15% off Kupon za naročnike E-novic
   popust5 Get 5% off 5% popust v zahvalo za ocenitev izdelka.
   Nerazpoložljivi kuponi
   ecolabel20 Get 20% off Popust za naročnike e-novic pri nakupu ekoloških čistil.