VODIČ: UPORABA TELESKOPSKE PALICE

TELESKOPSKE PALICE

Z uporabo teleskopskih palic lahko čiščenje postane bolj prijetno in varno. Ročaj si enostavno prilagodite na vam potrebno dolžino in že lahko čistite vse težko dosegljive površine brez nepotrebnega plezanja ali uporabe lestve. Uporabo teleskopske palice priporočamo za:

 • pomivanje oken na višjih objektih,
 • odstranjevanje pajčevin,
 • čiščenje solarnih panelov,
 • čiščenje žlebov,
 • odstranjevanje snega s strehe,
 • čiščenje fasade,
 • pleskanje sten,
 • obiranje sadja,
 • čiščenje bazena,
 • nanašanje talnih premazov,
 • ostala dela na višini.

V razmislek: Višina vašega objekta ni enaka višini teleskopske palice, ki jo potrebujete. Potrebno je prišteti tudi vašo višino, kar pomeni da bo najverjetneje dovolj tudi krajša palica.

NASTAVKI

Teleskopske palice so primerne za namestitev različnih nastavkov:

Za pritrditev nekaterih nastavkov potrebujete tudi namenski nastavek.


POGOSTA VPRAŠANJA

Kakšne so prednosti uporabe teleskopske palice za čiščenje?

Uporaba teleskopske palice za čiščenje naredi samo čiščenje varnejše, saj odpravlja potrebo po lestvah in plezanju, poleg tega pa lahko uporaba teleskopske palice prihrani čas in trud, saj uporabniku omogoča enostavno doseganje težko dostopnih površin.

Katere vrste površin lahko čistite z uporabo teleskopske palice?

Z uporabo teleskopske palice lahko čistite različne površine, vključno z okni, žlebovi, solarnimi paneli, stene, fasade in vse ostale težko dosegljive površine na višini.

Katere vrste pripomočkov se lahko uporablja s teleskopsko palico?

V napi ponudbi je veliko vrst pripomočkov in nastavkov, ki jih je mogoče uporabiti s teleskopsko palico, vključno z omeli za pajčevino, pomivalci in brisalci oken, strgali in ostalimi pripomočki kot so nosilci krp za tla, nosilci krp za nanos premazov in potiskači vode.

Kako naj izberem ustrezno teleskopsko palico za čiščenje?

Pri izbiri ustrezne teleskopske palice upoštevajte vrsto površine, ki jo boste čistili (Na primer okna, stropovi itd.) in doseg, ki ga potrebujete. Pri odločanju o ustrezni dolžini teleskopske palica za čiščenje upoštevajte tudi lastno višino - tako boste pogosto potrebovali nižjo teleskopsko palico.

Ali moram pri uporabi teleskopske palice za čiščenje upoštevati kakšne varnostne ukrepe?

Da, pri čiščenju s teleskopsko palico je pomembno, da ste pozorni na svojo okolico in ste previdni na daljnovode, veje dreves in druge potencialne nevarnosti. 

Kako naj vzdržujem teleskopsko palico?

Teleskopsko palico jo po vsaki uporabi očistite in posušite ter shranite na suho mesto. Pomembno je tudi, da pred vsako uporabo palico tudi pregledate.

Ali lahko uporabim teleskopsko palico za čiščenje notranjih prostorov?

Da, teleskopsko palico lahko uporabite tudi za čiščenje notranjih prostorov objekta, kot je čiščenje visokih stropov, svetil in težko dostopnih kotov. Vendar pa je pomembno, da uporabite ustrezne nastavke.

Ali lahko uporabim teleskopsko palico za naloge, ki niso povezane s čiščenjem, kot je obrezovanje ali barvanje?

Da, večina teleskopskih palic za čiščenje je primernih tudi za druge naloge kot je obrezovanje vej, pleskanje, odstranjevanje snega s streh, obiranje sadja itd.