VODIČ: IZBIRA USTREZNE KRPE ALI GOBE

Široka izbira krp in gob vam omogoča čiščenje različnih površin in nečistoč. Najdemo jih v spektru različnih barv, dimenzij in namembnosti.

KRPE ZA ČIŠČENJE

 • Krpe za čiščenje zgornjih površin – bombažne ali mikro krpe, namenjene čiščenju vseh zgornjih površin (pohištvo, steklo, površine v kopalnici, površine v kuhinji itd.). Krpe so različnih barv, da zadostujejo potrebam čiščenja HACCP.
 • Krpe za čiščenje talnih površin – krpe za čiščenje tal z uporabo nosilca (mop krpe) ali brez. Narejene so iz poliestra, bombaža ali mešanice različnih materialov – mikrovlakna. Na nosilce se jih pritrjuje na različne načine – žepi, zavihki, neti, vezalke. Izbor ustrezne krpe za čiščenje tal je pogojen z vrsto talne površine. Za lažjo izbira prave krpe vam priporočamo ogled članka!
 • Gobaste krpe – visoko vpojne krpe, primerne za uporabo, kjer je vpojnost bistvenega pomena – brisanje površin v kuhinjah in sanitarnih prostorih, gostinstvu. Žargonsko jih imenujemo “Vilede”.
 • Kuhinjske krpe – krpe iz lana ali bombaža. Primerne za splošno rabo v kuhinji, sušenje kozarcev itd.
 • Impregnirane krpe oz. “maslin krpe” – krpe z impregnacijo, namenjene brisanju prahu in vsakodnevnemu čiščenju lesenih talnih površin.

GOBICE ZA ČIŠČENJE

 • Gobice za pomivanje posode oz. “glitzi gobice” – Imajo črni abraziv oz. kopreno (najbolj grobo) namenjene so zgolj pomivanju posode in odstranjevanju trdovratnejših umazanij. Pri uporabi na drugih površinah lahko pustijo poškodbe. So ergonomične oblike za prijetnejše držanje v roki.
 • Gobice za čiščenje oz. čistilne gobice – Namenjene so čiščenju površin v kuhinji, sanitarijah. Na spodnji strani imajo bel, moder, včasih pa tudi zeleni abraziv oz. kopreno. Nudimo jih v štirih različnih barvah HACCP (rdeča, rumena, modra, zelena) in velikostih. So ergonomične oblike za prijetnejše držanje v roki.
 • Radirne gobice – namenjene odstranjevanju črnil, nalivnikov, kemičnih svinčnikov, odstranjevanju gume iz talnih površin, čiščenju štedilnikov, kopalnic itd. 
 • Mrežice za pomivanje posode oz. žične spiralne gobice iz inoxa – narejene iz nerjavečega jekla. Uporablja se jih za odstranjevanje najtrdovratnejše umazanije z loncev, čiščenje žarov itd.

FILCI

 • Filci za ročno čiščenje – filci različnih barv (grobosti), namenjeni so predvsem odstranjevanju starih premazov s talnih površin. 
 • Filci za strojno čiščenje – filci okrogle oblike, namenjeni uporabi s čistilnimi stroji. So različnih barv (grobosti) in velikosti. Uporabljajo se za odstranjevanje ali poliranje premazanih talnih površin.

Nudimo široko izbiro profesionalnih krp in gob za vse potrebe čiščenja.


POGOSTA VPRAŠANJA

Ali lahko v kuhinji uporabljam abrazivne gobice in mrežice?

Abrazivne gobice ali kovinske mrežice za čiščenje, se lahko uporabljajo v kuhinji, vendar jih je treba uporabljati previdno, saj lahko opraskajo in poškodujejo nekatere površine. Najbolje jih je uporabljati za težke madeže in umazanijo na površinah, kot so lonci in ponve. Izogibajte se uporabi abrazivnih gobic in mrežic na občutljivih površinah, kot so nerjaveče jeklo, granit in steklo.