VODIČ: IZBIRA PROFESIONALNEGA ČISTILA ZA SANITARIJE

PROFESIONALNA ČISTILA ZA SANITARIJE

Čistoča in prijeten vonj sanitarij sta bistvenega pomena za zdravje in dobro počutje uporabnikov, ne glede na to, ali gre za toaletne prostore, kopalnico, garderobo. Brezhibna higiena sanitarnih prostorov dokazano tudi bistveno vpliva na vtis o vašem podjetju.

Profesionalna čistila za sanitarije so namenjena odstranjevanju vodnega kamna (apnenčastih oblog), urinskega kamna, ostankov mil in neprijetnih vonjav. V našem spektru produktov nudimo tudi specialna čistila za sanitarije namenjena odstranjevanju cementnih ostankov po gradbenih delih, rje in plesni. 

Čistila za sanitarije ločimo glede na vrsto umazanijeviskoznost (obliko) čistilnega sredstva, pogostost čiščenja (frekventnost) in nenazadnje po blagovni znamki.

IZBIRA ČISTILA GLEDE NA VISKOZNOST

  • Tekoča čistila – Najbolj razširjena oblika oz. viskoznost čistil. Enostavnejša za samo nanašanje na površino (npr. preko razpršilke). Slabši oprijem na vertikalnih površinah.
  • Čistila v gelu – posebej primerna za uporabo na vertikalnih površinah, kjer gel oblika omogoča daljši čas delovanja (oprijema). Pogosto so v gel obliki čistila za odstranjevanje urinskega kamna (čistilo za WC školjko oz. “WC račka”) in čistila z abrazivi.

IZBIRA ČISTILA GLEDE NA POGOSTOST ČIŠČENJA

  • Dnevno čiščenje (vzdrževalno) – čistila namenjena vsakodnevnemu, vzdrževalnemu čiščenju površin v sanitarijah. Vsebujejo manj aktivnih sestavin in so tako bolj prijazna za zdravje uporabnika, prav tako pa zmanjšajo verjetnost nastanka trajnih poškodb na površini. 
  • Generalno čiščenje – pogosto močnejša čistila (z višjo vsebnostjo aktivnih sestavin), namenjena odstranjevanju najtrdovratnejše umazanije in oblog, ki so se na površini nabrale skozi daljši časovni rok. Uporabo čistil za generalno (občasno) čiščenje sanitarij priporočamo zgolj za odstranjevanje “starih grehov” ali po gradbenih delih. 

V naši ponudbi najdete profesionalna čistila za sanitarije priznanih in kakovostnih blagovnih znamk SanitecHolluSaponia.


POGOSTA VPRAŠANJA

Kako uporabljati čistila za WC školjke?Uporaba čistila za WC školjko je običajno preprosta, vendar je pomembno, da natančno sledite navodilom proizvajalca na embalaži. Večina čistil zahteva, da jih nanesete neposredno na notranje strani školjke, pustite delovati nekaj časa, nato pa školjko zdrgnite z WC metlico. Vedno se prepričajte, da ste pri uporabi čistil zaščiteni z ustrezno opremo, kot so zaščitne rokavice in da prostor dobro prezračite.Kako izbrati najboljše čistilo za WC školjko?Izbira najboljšega čistila za WC školjko je odvisna od vaših osebnih potreb in preferenc. Pomembno je, da upoštevate vrsto umazanije ali oblog, ki jih želite odstraniti, ter vaše preference glede vonja in sestavin čistila. Ali so čistila za WC školjke okolju prijazna?Obstjajo veliko okolju prijazna čistila za WC školjke, ki ne vsebujejo škodljivih kemikalij in so biološko razgradljiva. Ti izdelki so običajno označeni z ekološkimi oznakami kot je Ecolabel, ki potrjujejo njihovo prijaznost do okolja.. V naši ponudbo je tako čistilo Sanitec Green Power WC Gel.