PREDPRAŽNIKI

Predpražniki ne lovijo zgolj umazanije z naših podplatov. Zagotavljajo tudi naše varno gibanje po stavbi in zmanjšujejo tveganje zdrsa – zlasti v zimskih razmerah, ko so naši podplati polni snega in ledu. Zadovoljstvo zaposlenih in strank v poslovnih in javnih stavbah ter prebivalcev v stanovanjskih stavbah je najpomembnejše. Poleg tega jih bo cenilo tudi čistilno osebje. Kakovost, velikost in pravilna postavitev predpražnikov bistveno vpliva na količino umazanije, ki jo bomo vnesli v stavbo.

NOTRANJI PREDPRAŽNIKI

Notranji predpražnik je najpomembnejši, saj je namenjen osušitvi mokrih podplatov in brisanju umazanije iz njih.

ZUNANJI PREDPRAŽNIKI

Zunanji predpražnik mora biti zelo kompakten, grob in z večjimi odvodnimi kanali, saj je njegova primarna naloga zadržati večje količine umazanije (blato, kamenje, sneg ipd.).


POGOSTA VPRAŠANJA

Katere so glavne prednosti namestitve predpražnikov v poslovnem prostoru?

Predpražniki v poslovnem prostoru izboljšajo estetiko, povečajo varnost z zmanjšanjem nevarnosti zdrsov, pomagajo pri zmanjševanju hrupa in ščitijo tla pred poškodbami in obrabo.

Ali predpražniki vključujejo protizdrsno podlago za povečanje varnosti?

Da, večina poslovnih preprog je zasnovana z protizdrsno podlago, da se zagotovi varnost, zlasti v prostorih z veliko prometa. Informacije o protrizdrsni podlagi najdete v opisu izdelka.

Kako naj čistim in vzdržujem predpražnik?

Večino predpražnikov je mogoče redno sesati in po potrebi čistiti madeže. Nekateri so primerni za pranje v pralnem stroju ali pa potrebujejo profesionalno čiščenje, odvisno od materiala in velikosti. Za več informacij, preverite opis izdelka. Ne spreglejte tudi našega članka - Kako pravilno očistiti preprogo?

Kakšna je življenjska doba predpražnikov?

Življenjska doba predpražnikov se razlikuje glede na material in izdelavo, vendar lahko visokokakovostna preproga z ustrezno nego traja več let.

Ali lahko prilagodim predpražnik z logotipom podjetja?

Da, nekateri modeli predpražnikov imajo možnost tiska grafike ali logotipa podjetja. Za več informacij preverite opis izdelka. 

Iz kakšnih materialov so običajno izdelani predpražniki?

Pogosti materiali vključujejo najlon, polipropilen, volno in olefin. Vsak material ima svoje prednosti glede trpežnosti, cene in občutka.

Ali je namestitev predpražnikov enostavna ali potrebujem strokovno pomoč?

Večino predpražnikov je enostavno položiti brez strokovne pomoči.

Ali imate predpražnike na redni zalogi?

Ne, predpražnikov nimamo na redni zalogi. Na voljo so zgolj po naročilu - dobavni rok cca. 14 dni.