VODIČ: KDAJ UPORABITI SMETIŠNICO?

SMETIŠNICA

Kombinacija smetišnice in metle je osnovno orodje za čiščenje za večino profesionalcev, ki se lahko uporablja v najrazličnejših panogah ali doma. Uporabljajo se za pobiranje umazanije in smeti po pometanju, ne da bi si pri tem umazali roke. Smetišnice so pogosto narejene iz plastike ali robustne kovine. Kovinske smetišnice so namenjene predvsem zunanji rabi.

VRSTE SMETIŠNIC

  • Običajne ročne smetišnice z metlico – komplet smetišnice in metlice je idealen za uporabo na območjih, kjer ni veliko prostora. Nekatere je mogoče namestiti tudi na daljša sobna omela.
  • Smetišnice z dolgim ročajem – dolg ročaj omogoča udobnejše pometanje, saj se ni potrebno sklanjati (bolj ergonomska).
  • Preklopne smetišnice z dolgim ročajem in metlico – prednost te vrste smetišnic je predvsem v možnosti preklopa posode smetišnice po končanem pometanju, kar prepreči izpadanje smeti iz posode.

KDAJ IZBRATI SMETIŠNICO NAMESTO SESALNIKA?

  • Za doseganje težje dosegljivih mest: vrhovi regalov in garderobnih omar, okenske police, pod mizami, za knjižnimi omarami. Vse to so mesta, do katerih je težko dostopati s sesalnikom. Namesto tega lahko s smetišnico z omelom in jih očistite prahu.
  • Za čiščenje večjih predmetov, ki bi lahko poškodovali vaš sesalnik: Sesalniki so odlični pri pobiranju dlak in prahu, vendar lahko večji predmeti, kot so kosi razbitega stekla ali posušene testenine, poškodujejo vaš sesalnik. V takih primerih raje uporabite smetišnico z omelom.
  • Ko ne želite težav pri namestitvi sesalnika: Kljub hitrosti sesanja so sesalniki še vedno okorne naprave, ki jih je treba pripeljati, priključiti in nastaviti. Če ne boste čistili velikih površin, se je enostavnejše zanesti na smetišnico z omelom.
  • Ko ne želite hrupa sesalnika: Uporaba smetišnice in metle je veliko tišja in manj moteča kot sesalnik.
  • Ko želite biti prijaznejši do okolja: Sesalnik potrebuje elektriko, medtem ko je smetišnica ne. Vsakič, ko se namesto sesalca odločite za smetišnico z omelom, ste prijaznejši do okolja!

Naša ponudba smetišnic vključuje izdelke priznanega proizvajalca profesionalnih pripomočkov za čiščenje TTS.