STRGALA

STRGALA

Strgalo za okna je profesionalno strgalo z rezilom, ki ga lahko uporabljate na večini oken in ostalih steklenih površin. Na voljo so različne oblike, npr. strgalo za okna, strgalo za okna in tla, z več različnimi velikostmi rezil ter z dodatnimi lastnostmi – npr. možnost pritrditve na teleskopsko palico. Pri izbiri strgala upoštevajte predvsem velikost okna.

Profesionalna strgala za okna so izdelana v več velikostih in širinah (4–10 cm). Manjša strgala so primerna predvsem za strganje manjše umazanije in manjših steklenih površin, medtem ko so večja strgala namenjena čiščenju večjih oken in talnih površin. 

Nekatera profesionalna strgala za čiščenje oken so edinstvena po tem, da so nastavljiva ali zložljiva. Nastavljiva strgala omogočajo manevriranje glave, tako da je lahko ravna ali upognjena pod kotom, kar omogoča, da lahko pomivalec oken v vsakem trenutku izbere, kateri kot bo najbolje deloval. Zložljiva strgala omogočajo, da se rezilo “skrije” v glavo strgala, ko ni v uporabi, pri čemer se izognemo potrebi po pokrovu. Strgala z dolgim ročajem so primerna za namestitev na teleskopske palice za doseganje težko dostopnih steklenih površin. Ne nazadnje lahko izbiramo med enostranskimi ali obojestranskimi rezili oz. klinami.