EMBALAŽA ZA TOPLE JEDI

EMBALAŽA ZA TOPLE JEDI

Embalaža za tople jedi se uporablja za prevoz hrane iz restavracij ali drugih živilskih obratov do strank. Vključuje aluminijaste posodice, XPS menubox embalažo iz stiroporja, menuboxi iz sladkornega trsa, papirnate skodelice, PP posodice itd. Embalaža za tople jedi je zasnovana tako, da ohranja živila sveža in topla ter preprečuje puščanje ali razlitje med dostavo.

POGOSTA VPRAŠANJA

Iz česa je izdelana embalaža za tople jedi?

Embalaža za tople jedi je najpogosteje izdelana iz materialov, kot so papir, PP plastika in stiropor (XPS), sladkorni trs in aluminijasta folija.

Ali je PP varen za stik z živili?

Da, PP je varen za stik z živili in se pogosto uporablja v embalaži za hrano.

Ali je PP embalaža primerna za uporabo v mikrovalovni pečici?

Da, PP embalaža je varna in primerna za segrevanje v mikrovalovni pečici.

Ali se PP embalaža lahko reciklira?

Da, PP embalaža se lahko reciklira, vendar se ne reciklira tako pogosto kot nekatere druge plastike, kot sta PET ali HDPE.

Kakšne so prednosti uporabe PP v embalaži za hrano?

PP ima dobro kemijsko odpornost, zato je primeren za pakiranje živil z visoko stopnjo kislosti. Ima tudi visoko tališče, zato je primeren za uporabo z vročo hrano.

Ali je PP embalaža primerna za zamrzovalnik?

Da, PP embalaža se lahko uporablja pri temperaturah pod ničlo, zato je primerna za shranjevanje hrane v zamrzovalniku.

Kakšni so okoljski vplivi uporabe PP v embalaži za živila?

PP je vrsta plastike, vendar velja za eno okolju prijaznejših plastičnih mas, saj je lahek, lahko se reciklira in ima v primerjavi z nekaterimi drugimi plastičnimi masami manjši ogljični odtis.

Kako je mogoče zmanjšati vpliv embalaže za dostavo hrane na okolje?

Da bi zmanjšali vpliv embalaže za dostavo hrane na okolje, je priporočljivo uporabljati biorazgradljivo ali kompostabilno embalažo, na primer iz papirja in sladkornega trsa, reciklirati embalažne materiale, kjer je to mogoče in embalažo pravilno odvreči v smeti.