VODIČ: OSVEŽITE VSAK PROSTOR!

OSVEŽILCI ZRAKA

Nadzor nad neprijetnimi vonjavami je ključni dejavnik pri percepciji čistoče prostora. V vaš prostor vključite osvežilce zraka in poskrbite, da so prostori veš čas sveži. V grobem delimo osvežilce zraka na ročne osvežilce, baterijske osvežilce in druge (obešanke, mrežice, geli).

ROČNI OSVEŽILCI ZRAKA

  • Osvežilec zraka z razpršilko – osvežilec v plastenki z razpršilko. Pogosto na vodni ali oljni osnovi. Primerni tudi za osveževanje tekstila (perila, zaves, preprog itd.). Ne vsebujejo ozonu škodljivih snovi kar pomeni, da spadajo med okolju bolj prijazne osvežilce zraka.
  • Osvežilec zraka v aerosolu oz. spreju – tradicionalna in cenovno najbolj ugodna rešitev osveževanja prostora. Zaradi potisnega plina (butan, propan) je ta vrsta osvežilca najmanj prijazna za okolje. 

BATERIJSKI OSVEŽILCI ZRAKA

Izredno priljubljen način osveževanja prostorov z uporabo električnih ali baterijskih naprav oz. dozerjev, ki omogočajo razpršitev osvežilca v določenih časovnih intervalih kar poskrbi, da so prostori vedno prijetno odišavljeni. 

Oglejte si našo ponudbo naprav za osveževanje prostorov.

OSTALE VRSTE OSVEŽILCEV

  • Obešanke – pritrdijo se na zunanjo stran WC školjke. Običajno so narejene iz polimerov prepojenih z eteričnimi olji, kar pomeni da pogosto ne vsebujejo ozonu škodljivih snovi, prav tako pa ne onesnažujejo vode. Ob osveževanju prostora postopoma znižujejo intenzivnost.
  • Mrežice za pisoar – primarno skrbijo za preprečevanje zamaševanja pisoarjev, vendar skrbijo tudi za prijeten vonj sanitarij. Narejene so iz podobnih materialov kot obešanke.
  • Geli – na voljo v različnih oblikah (rožice, stožci itd.). Primerni so za gospodinjsko rabo, v profesionalnem segementu se ne uporabljajo.

V našem podjetju nudimo pestro ponudbo osvežilcev zraka blagovnih znamk kot so SanitecZelnova.