VODIČ: OSVEŽITE VSAK PROSTOR!

OSVEŽILCI ZRAKA

Nadzor nad neprijetnimi vonjavami je ključni dejavnik pri percepciji čistoče prostora. V vaš prostor vključite osvežilce zraka in poskrbite, da so prostori veš čas sveži. V grobem delimo osvežilce zraka na ročne osvežilce, baterijske osvežilce in druge (obešanke, mrežice, geli).

ROČNI OSVEŽILCI ZRAKA

  • Osvežilec zraka z razpršilko – osvežilec v plastenki z razpršilko. Pogosto na vodni ali oljni osnovi. Primerni tudi za osveževanje tekstila (perila, zaves, preprog itd.). Ne vsebujejo ozonu škodljivih snovi kar pomeni, da spadajo med okolju bolj prijazne osvežilce zraka.
  • Osvežilec zraka v aerosolu oz. spreju – tradicionalna in cenovno najbolj ugodna rešitev osveževanja prostora. Zaradi potisnega plina (butan, propan) je ta vrsta osvežilca najmanj prijazna za okolje. 

BATERIJSKI OSVEŽILCI ZRAKA

Izredno priljubljen način osveževanja prostorov z uporabo električnih ali baterijskih naprav oz. dozerjev, ki omogočajo razpršitev osvežilca v določenih časovnih intervalih kar poskrbi, da so prostori vedno prijetno odišavljeni. 

Oglejte si našo ponudbo naprav za osveževanje prostorov.

OSTALE VRSTE OSVEŽILCEV

  • Obešanke – pritrdijo se na zunanjo stran WC školjke. Običajno so narejene iz polimerov prepojenih z eteričnimi olji, kar pomeni da pogosto ne vsebujejo ozonu škodljivih snovi, prav tako pa ne onesnažujejo vode. Ob osveževanju prostora postopoma znižujejo intenzivnost.
  • Mrežice za pisoar – primarno skrbijo za preprečevanje zamaševanja pisoarjev, vendar skrbijo tudi za prijeten vonj sanitarij. Narejene so iz podobnih materialov kot obešanke.
  • Geli – na voljo v različnih oblikah (rožice, stožci itd.). Primerni so za gospodinjsko rabo, v profesionalnem segementu se ne uporabljajo.

V našem podjetju nudimo pestro ponudbo osvežilcev zraka blagovnih znamk kot so SanitecZelnova.


POGOSTA VPRAŠANJA

Kakšna je razlika med ročnimi in baterijskimi osvežilci zraka?

Ročni osvežilci zraka so prenosni in jih je mogoče uporabiti po potrebi, medtem ko baterijski osvežilci zraka ponujajo avtomatizirano razprševanje dišave in so primerni za stalno osveževanje prostora.

Ali lahko uporabljam polnila namenjena baterijskim napravam v drugih napravah?

Ne, večina proizvajalcev baterijskih osvežilcev zraka je zaščitena, kar pomeni, da njihova polnila ne bodo delovala v neoriginalnih napravah za osveževanje zraka.

Kako izbrati pravi osvežilec zraka za moje potrebe?

Pri izbiri osvežilca zraka je pomembno upoštevati vaše osebne preference glede vonja, velikost prostora, ki ga želite osvežiti, ter vaše potrebe glede avtomatizacije razprševanja dišave. Pomagajte si tudi z našim člankom - Kako odstraniti neprijetne vonjave?

Ali osvežilci zraka na baterije potrebujejo posebno vzdrževanje?

Osvežilci zraka na baterije lahko zahtevajo redno menjavo baterij in polnjenje osvežilca z dišavo, da zagotovite neprekinjeno delovanje in prijeten vonj v vašem prostoru.