Izberi kategorijo

Brezplačna poštnina nad 70 €!

Izberi kategorijo

Kako odstraniti neprijetne vonjave?

Okt 25, 2022

POVZETEK:

Opažate ponavljajoč se neprijeten vonj v straniščih vašega objekta? Če imajo vaše sanitarije neprijeten vonj, je velika verjetnost, da bodo ljudje dobili vtis, da je vaš celoten objekt umazan, čeprav je navidezno čist.
Kako odstraniti neprijetne vonje v stranišču?

Opažate ponavljajoč se neprijeten vonj v straniščih vašega objekta?

Če imajo vaše sanitarije neprijeten vonj, je velika verjetnost, da bodo ljudje dobili vtis, da je vaš celoten objekt umazan, čeprav je navidezno čist. Sanitarije z neprijetnim vonjem sporočajo obiskovalcem, da območje ni pravilno vzdrževano in da morajo biti previdni pri uporabi in interakciji s predmeti in površinami v vašem stranišču.

Eden od načinov za preprečevanje neprijetnih vonjav v vaših sanitarijah je namestitev sistema za nadzor vonjav oz. osvežilcev zraka. Ti sistemi so zelo učinkoviti pri nadzoru in zmanjševanju prisotnosti neprijetnih vonjav.

V tem članku bomo pregledali, kaj je sistem za nadzor vonjav in kako lahko s temi sistemi ustvarite prijetno dišeče okolje.

Kaj je sistem za nadzor vonjav?

Sistemi za nadzor vonjav uporabljajo dišave, ki poskrbijo, da bodo vaša stranišča ves dan dišala po svežem. Ti sistemi pomagajo v boju proti neprijetnim vonjem stranišč, tako da skozi naravno gibanje zraka ali mehansko delovanje širijo prijeten vonj.

Obstajata dve različni vrsti sistemov za nadzor vonjav:

 • Aktivni 
 • Pasivni 

Najučinkovitejši programi za nadzor vonjav v javnih straniščih uporabljajo kombinacijo aktivnih in pasivnih sistemov.

Aktivni sistemi za odpravljanje vonjav širijo dišave po celotnih sanitarijah, medtem ko se pasivni sistemi spopadajo z vonjavami na manjših območjih.

Sistem za nadzor neprijetnih vonjav baterijski Airoma.
Aktivni sistem za nadzor vonjav Airoma.

Aktivni sistemi za nadzor vonjav

Aktivni sistemi za nadzor vonjav so najučinkovitejši v sanitarijah, ki so prevelike, da bi se zanašale na naravni pretok zraka. Delujejo s pomočjo mehanskega pogona (kot so ventilatorji, aerosolni razpršilci itd.), ki pomagajo razširiti dišave po celotnem objektu. 

Te sisteme je priporočljivo uporabljati v primeru velikih sanitarij ali resnih težav z neprijetnimi vonji.

Aktivni sistemi za nadzor vonjav lahko uporabljajo aerosolni mehanizem za sproščanje vonjav v vnaprej nastavljenih časovnih intervalih. To pomeni, da lahko prilagodite čas med odmerki, ki najbolje ustreza potrebam vašega prostora. Pogosto omogočajo odišavljanje prostorov v 9-, 16- ali 36-minutnih intervalih. Nekatere je mogoče nastaviti tudi tako, da delujejo zgolj ob določenih dnevih v tednu. Tako ne osvežujejo prostora za vikende oz. dnevih, ko v vaših sanitarijah ni prisotnih ljudi.

Priporočamo namestitev baterijskih naprav za osveževanje zraka v sanitarijah na višini ca. 3 m. To daje sproščenim delcem iz aerosola dovolj časa in prostora, da ostanejo v zraku in se posušijo, preden dosežejo tla. Če baterijska naprava ni pravilno nameščena, lahko vaša tla postanejo spolzka zaradi oljnih ostankov.

Pasivni sistemi za nadzor vonjav

Pasivni sistemi za nadzor vonjav so najučinkovitejši v prostorih, kjer je veliko naravnega gibanja zraka. Ti osvežilci se za širjenje vonja zanašajo na naravno gibanje zraka v sanitarijah.

Pasivni sistemi za nadzor vonjav vključujejo:

 • Geli
 • Obešanke
 • Pisoar mrežice
 • Tablete za pisoarje
Zunanja dišeča oražna obešanka na WC školjki Fre Pro Fresh
Pasivni sistem za nadzor vonjav obešanka FRE-PRO

Geli

Geli so običajno kompaktne, suhe dišave, ki v zrak sproščajo molekule. Lahko se pritrdijo na stene sanitarij ali postavijo na vodoravne površine. Odvisno od velikosti sanitarij lahko geli osvežujejo prostor od nekaj dni do nekaj tednov.

Obešanke

Obešanke delimo na notranje in zunanje. Notranje so pritrjene na notranji rob toaletne školjko, kjer ob splakovanju zrak in voda povzročita sproščanje vonja. Zunanje obešanke pritrdimo na zunanji rob straniščne školjke ali na druge vertikalne površine. Dišave sproščajo ob naravnem pretoku zraka v prostoru.

Pisoar mrežice

Pisoar mrežice so nameščene nad odtoki v pisoarju, kjer je njihova naloge predvsem filtriranje odpadkov – preprečevanje zamašitev, ki lahko vodijo do nastanka neprijetnih vonjav. Na voljo so v širokem spektru barv in dišav. Pisoar mrežice z dišavami osvežujejo prostor od nekaj dni do nekaj tednov.

Tablete za pisoar

Za večino neprijetnih vonjev v sanitarijah je kriv urin. Tablete za pisoarje se tako uporabljajo v bližini odtoka v pisoarju. Lahko se jih uporablja v kombinaciji z mrežicami ali pa neposredno v pisoarju.

Oglejte si celotno ponudbo osvežilcev zraka tukaj!

Povzetek

Boj proti neprijetnim vonjem sanitarij vašega objekta bo zahteval kombinacijo obsežnega čiščenja in sistema za nadzor vonjav (osvežilci prostorov). Z uporaba prave kombinacije sistemov za nadzor vonjav boste lahko dosegli trajno čistočo in prijeten vonj vaših sanitarij.

Za popoln pregled postopkov čiščenja sanitarij se obrnite na naše svetovalce!

Koristne povezave

Kategorije prispevkov

Arhiv prispevkov

Morda vas zanima tudi

Kuhar si nadeva modre nitril rokavice

Kako izbrati pravo velikost rokavic?

Iskanje ustrezne velikosti rokavic je stvar merjenja. Osnovni par rokavic je mogoče najti z merjenjem obsega. Če pa želite resnično dobro prilegajoče rokavice, obstajajo druge mere, ki jih je potrebno vključiti.

Vodiči
Nov 25, 2022
Kako pravilno urediti sanitarije? Namestitev podajalnikov papirnatih brisač, milnikov

Kako pravilno urediti sanitarije?

Ste že kdaj prišli na javno stranišče in ugotovili da njegova zasnova ni funkcionalna za vaše potrebe? V tem članku boste izvedeli kako urediti in opremiti sanitarni prostor da bodo vaše stranke in zaposleni zadovoljni.

Vodiči
Nov 21, 2022
Čiščenje mize z belimi lateks rokavicami za enkratno uporabo Reflexx

Katere rokavice so boljše – lateks ali nitril?

Pri izbiri ustreznih rokavic se morda sprašujete, ali bi morali kupiti rokavice iz lateksa ali nitrila? Oba materiala rokavic sta zelo priljubljena, vendar je pomembno razumeti, kako se razlikujeta in kateri je v dani situaciji boljši.

Vodiči
Nov 14, 2022
Barista pri kuhanju kave uporablja črne rokavice iz nitrila

Kako očistiti profesionalni kavomat?

Čiščenje kavnega aparata je enako pomembno kot nakup kakovostnih zrn. Če vašega kavomata ne čistite redno, ne bo rezultat le kava slabega okusa, temveč boste tudi skrajšali življenjsko dobo tesnil in filtrov.

Vodiči
Nov 11, 2022
Tetovator s črnimi rokavicami iz nitrila dela tattoo

Izbira pravih rokavic za tetovatorje!

Da bi zmanjšali tveganje okužbe in prenosa bolezni, morajo biti prostori za tetoviranje tako čisti kot bolnišnične sobe. Tetovatorji in osebje morajo upoštevati smernice, ki zmanjšujejo širjenje okužb, ki so posledica storitev, ki jih zagotavljajo.

Aktualno
Nov 7, 2022
5 nasvetov za čiščenje in razkuževanje sanitarij

5 nasvetov za čiščenje in razkuževanje sanitarij

Površine v sanitarijah so prekrite z bakterijami, ki povzročajo bolezni. Da bi bili vaši obiskovalci varni pred izbruhom, je nujno, da vaša čistilna ekipa pogosto in temeljito očisti in razkuži površine v sanitarijah.

Aktualno
Nov 4, 2022
Modularni Čistilni voziček TTS Magic Line

Kaj morate upoštevati pri nakupu vozička za čiščenje?

Pogosto spregledan pripomoček, ki omogoča povečanje učinkovitosti čiščenja, je zagotovo čistilni voziček. V nadaljevanju predstavljamo faktorje, ki jih je potrebno upoštevati pri odločanju za nakup profesionalnega vozička za čiščenje.

Vodiči
Okt 31, 2022
Laboratorijski tehnik uporablja bele latex rokavice

Vse o latex rokavicah!

Rokavice iz lateksa so že dolgo najbolj priljubljene med vsemi možnostmi rokavic za enkratno uporabo. Uporabljajo jih tako v medicini kot pri splošnih nalogah čiščenja, pri čemer zagotavljajo nadzor nad okužbami, navzkrižno kontaminacijo in zaščito rok pred delci, detergenti in manj agresivnimi kemikalijami. Tokrat odgovarjamo na najpogostejša vprašanja o latex rokavicah!

Vodiči
Okt 22, 2022
0
  0
  Košarica
  Košarica je trenutno praznaNazaj v trgovino
   Calculate Shipping
   Unovčite kupon
   Razpoložljivi kuponi
   enovice Get 10% off Kupon za 10% popust pri prijavi na e-novice.
   novastran Get 15% off Kupon za naročnike E-novic
   popust5 Get 5% off 5% popust v zahvalo za ocenitev izdelka.
   Nerazpoložljivi kuponi
   ecolabel20 Get 20% off Popust za naročnike e-novic pri nakupu ekoloških čistil.