Izberi kategorijo

Brezplačna poštnina nad 70 €!

Izberi kategorijo

Kako odstraniti neprijetne vonjave?

Okt 25, 2022

POVZETEK:

Opažate ponavljajoč se neprijeten vonj v straniščih vašega objekta? Če imajo vaše sanitarije neprijeten vonj, je velika verjetnost, da bodo ljudje dobili vtis, da je vaš celoten objekt umazan, čeprav je navidezno čist.
Kako odstraniti neprijetne vonje v stranišču?

Opažate ponavljajoč se neprijeten vonj v straniščih vašega objekta?

Če imajo vaše sanitarije neprijeten vonj, je velika verjetnost, da bodo ljudje dobili vtis, da je vaš celoten objekt umazan, čeprav je navidezno čist. Sanitarije z neprijetnim vonjem sporočajo obiskovalcem, da območje ni pravilno vzdrževano in da morajo biti previdni pri uporabi in interakciji s predmeti in površinami v vašem stranišču.

Eden od načinov za preprečevanje neprijetnih vonjav v vaših sanitarijah je namestitev sistema za nadzor vonjav oz. osvežilcev zraka. Ti sistemi so zelo učinkoviti pri nadzoru in zmanjševanju prisotnosti neprijetnih vonjav.

V tem članku bomo pregledali, kaj je sistem za nadzor vonjav in kako lahko s temi sistemi ustvarite prijetno dišeče okolje.

Kaj je sistem za nadzor vonjav?

Sistemi za nadzor vonjav uporabljajo dišave, ki poskrbijo, da bodo vaša stranišča ves dan dišala po svežem. Ti sistemi pomagajo v boju proti neprijetnim vonjem stranišč, tako da skozi naravno gibanje zraka ali mehansko delovanje širijo prijeten vonj.

Obstajata dve različni vrsti sistemov za nadzor vonjav:

 • Aktivni 
 • Pasivni 

Najučinkovitejši programi za nadzor vonjav v javnih straniščih uporabljajo kombinacijo aktivnih in pasivnih sistemov.

Aktivni sistemi za odpravljanje vonjav širijo dišave po celotnih sanitarijah, medtem ko se pasivni sistemi spopadajo z vonjavami na manjših območjih.

Sistem za nadzor neprijetnih vonjav baterijski Airoma.
Aktivni sistem za nadzor vonjav Airoma.

Aktivni sistemi za nadzor vonjav

Aktivni sistemi za nadzor vonjav so najučinkovitejši v sanitarijah, ki so prevelike, da bi se zanašale na naravni pretok zraka. Delujejo s pomočjo mehanskega pogona (kot so ventilatorji, aerosolni razpršilci itd.), ki pomagajo razširiti dišave po celotnem objektu. 

Te sisteme je priporočljivo uporabljati v primeru velikih sanitarij ali resnih težav z neprijetnimi vonji.

Aktivni sistemi za nadzor vonjav lahko uporabljajo aerosolni mehanizem za sproščanje vonjav v vnaprej nastavljenih časovnih intervalih. To pomeni, da lahko prilagodite čas med odmerki, ki najbolje ustreza potrebam vašega prostora. Pogosto omogočajo odišavljanje prostorov v 9-, 16- ali 36-minutnih intervalih. Nekatere je mogoče nastaviti tudi tako, da delujejo zgolj ob določenih dnevih v tednu. Tako ne osvežujejo prostora za vikende oz. dnevih, ko v vaših sanitarijah ni prisotnih ljudi.

Priporočamo namestitev baterijskih naprav za osveževanje zraka v sanitarijah na višini ca. 3 m. To daje sproščenim delcem iz aerosola dovolj časa in prostora, da ostanejo v zraku in se posušijo, preden dosežejo tla. Če baterijska naprava ni pravilno nameščena, lahko vaša tla postanejo spolzka zaradi oljnih ostankov.

Pasivni sistemi za nadzor vonjav

Pasivni sistemi za nadzor vonjav so najučinkovitejši v prostorih, kjer je veliko naravnega gibanja zraka. Ti osvežilci se za širjenje vonja zanašajo na naravno gibanje zraka v sanitarijah.

Pasivni sistemi za nadzor vonjav vključujejo:

 • Geli
 • Obešanke
 • Pisoar mrežice
 • Tablete za pisoarje
Zunanja dišeča oražna obešanka na WC školjki Fre Pro Fresh
Pasivni sistem za nadzor vonjav obešanka FRE-PRO

Geli

Geli so običajno kompaktne, suhe dišave, ki v zrak sproščajo molekule. Lahko se pritrdijo na stene sanitarij ali postavijo na vodoravne površine. Odvisno od velikosti sanitarij lahko geli osvežujejo prostor od nekaj dni do nekaj tednov.

Obešanke

Obešanke delimo na notranje in zunanje. Notranje so pritrjene na notranji rob toaletne školjko, kjer ob splakovanju zrak in voda povzročita sproščanje vonja. Zunanje obešanke pritrdimo na zunanji rob straniščne školjke ali na druge vertikalne površine. Dišave sproščajo ob naravnem pretoku zraka v prostoru.

Pisoar mrežice

Pisoar mrežice so nameščene nad odtoki v pisoarju, kjer je njihova naloge predvsem filtriranje odpadkov – preprečevanje zamašitev, ki lahko vodijo do nastanka neprijetnih vonjav. Na voljo so v širokem spektru barv in dišav. Pisoar mrežice z dišavami osvežujejo prostor od nekaj dni do nekaj tednov.

Tablete za pisoar

Za večino neprijetnih vonjev v sanitarijah je kriv urin. Tablete za pisoarje se tako uporabljajo v bližini odtoka v pisoarju. Lahko se jih uporablja v kombinaciji z mrežicami ali pa neposredno v pisoarju.

Oglejte si celotno ponudbo osvežilcev zraka tukaj!

Povzetek

Boj proti neprijetnim vonjem sanitarij vašega objekta bo zahteval kombinacijo obsežnega čiščenja in sistema za nadzor vonjav (osvežilci prostorov). Z uporaba prave kombinacije sistemov za nadzor vonjav boste lahko dosegli trajno čistočo in prijeten vonj vaših sanitarij.

Za popoln pregled postopkov čiščenja sanitarij se obrnite na naše svetovalce!

Koristne povezave

Kategorije prispevkov

Arhiv prispevkov

Morda vas zanima tudi

Kaj je vrednost AQL pri rokavicah in zakaj je pomembna?

Kaj je vrednost AQL in zakaj je pomembna?

V svetu rokavic za enkratno uporabo je zagotavljanje ustrezne kakovosti izjemnega pomena. Sprejemljiva raven kakovosti (AQL) ima na tem področju ključno vlogo, saj določa standard za varnost in zanesljivost rokavic. Toda katere rokavice so resnično kakovostne in zakaj so cenovno dražje?

Vodiči
Jun 5, 2023
Trajnostno čiščenje - zmanjšajte vaš ogljični odtis s čiščenjem

Trajnostno čiščenje – zmanjšajte vaš ogljični odtis!

V današnjem svetu so podnebne spremembe in degradacija okolja pereče teme, ki zahtevajo našo pozornost. Eden od načinov, kako lahko prispevamo k bolj zdravemu planetu, je zmanjšanje našega ogljičnega odtisa. Naše navade čiščenja, ki jih pogosto spregledamo, lahko pomembno vplivajo na okolje.

Vodiči
Maj 30, 2023
Čiščenje oken na višini z uporabo profesionalnih pripomočkov za čiščenje oken

Kako očistiti okna na višini?

Umazana okna lahko hitro pokvarijo videz vašega objekta in dajejo slab vtis o vašem podjetju. Medtem ko je enostavno očistiti okna v nižjih nadstropjih ali znotraj, to ne velja za okna, ki so na višini. V tokratnem članku predstavimo proces čiščenja oken na višini ob uporabi učinkovitih pripomočkov ter varnih metod čiščenja.

Vodiči
Maj 25, 2023
Izbira ustreznih milnikov

Izbira ustreznega milnika

Pri vzdrževanju higiene v poslovnih prostorih lahko izbira podajalnikov pomeni veliko razliko. Pravilno izbrani dozirnik ne zagotavlja le ustrezne higiene rok, temveč tudi pomaga ustvariti pozitiven vtis tako na stranke kot na zaposlene. Ker je na trgu na voljo veliko različnih možnosti, je izbira ustreznih milnikov lahko zahtevna naloga.

Vodiči
Maj 3, 2023
Kako očistiti profesionalni pomivalni stroj?

Kako očistiti profesionalni pomivalni stroj?

Glavni vzrok številnih težav s pomivalnimi stroji je posledica pomanjkljive oskrbe, kot je na primer neredno čiščenje stroja v časovnih intervalih, ki jih priporoča proizvajalec. V tem članku se lotimo postopkov, kako očistiti pomivalni stroj, in podamo nekaj koristnih nasvetov o preventivni negi.

Vodiči
Apr 27, 2023
Zakaj izbrati ekološka čistila?

Zakaj izbrati ekološka čistila?

Za ohranjanje dobrega zdravja in počutja je ključno zagotavljanje čistega okolja. Žal pa mnoga tradicionalna čistila vsebujejo kemikalije, ki so lahko škodljive za ljudi in okolje. Na srečo so tu ekološka čistilna sredstva kot alternativa, ki so varnejša in bolj prijazna do okolja.

Vodiči
Apr 22, 2023
Kako pravi krpe iz mikrovlaken?

Kako prati krpe iz mikrovlaken?

Krpe iz mikrovlaken so postale nepogrešljivi pripomoček pri vsakodnevnem čiščenju. Zaradi svojih edinstvenih, mehkih in zelo vpojnih vlaken so idealne za odstranjevanje umazanije in ostankov brez povzročanja prask. Da pa bodo še naprej delovale optimalno, pa je pomembno pravilno pranje.

Vodiči
Apr 19, 2023
Mar Plast Woodplastic - Okolju prijaznejša linija podajalnikov

Mar Plast Woodplastic – Okolju prijaznejša linija podajalnikov

Linija dozirnikov Woodplastic podjetja Mar Plast ni le elegantna in praktična, temveč tudi okolju prijazna. Podajalniki iz lesnih odpadkov in reciklirane plastike so namenjeni uporabi v hotelih, restavracijah in barih. Linija Woodplastic je izdelana z novimi okolju prijaznimi tehnologijami in jo je mogoče v celoti reciklirati.

Aktualno
Apr 14, 2023
0
  0
  Košarica
  Košarica je trenutno praznaNazaj v trgovino
   Calculate Shipping
   Unovčite kupon
   Razpoložljivi kuponi
   enovice Get 10% off Kupon za 10% popust pri prijavi na e-novice.
   popust5 Get 5% off 5% popust v zahvalo za ocenitev izdelka.
   Nerazpoložljivi kuponi
   cleanfixs10-3 Get 3% off 3% popust na seslanik za suho sesanje Cleanfix S10 SE
   ecolabel20 Get 20% off Popust za naročnike e-novic pri nakupu ekoloških čistil.
   novastran Get 15% off Kupon za naročnike E-novic