Izberi kategorijo

Brezplačna poštnina nad 70 €!

Izberi kategorijo

Prednosti uporabe stroja za čiščenje tal

Okt 3, 2022

POVZETEK:

Talne površine, po katerih vsakodnevno hodi veliko število ljudi, zahtevajo redno čiščenje, ki pa je lahko utrujajoče in dolgotrajno ob uporabi tradicionalnih metod z mop krpo in vedrom. Uporaba čistilnega stroja lahko znatno pohitri in olajša čiščenje visoko pohodnih tal.
Prednosti uporabe stroja za čiščenje tal

Talne površine, po katerih vsakodnevno hodi veliko število ljudi, zahtevajo redno čiščenje, ki pa je lahko utrujajoče in dolgotrajno ob uporabi tradicionalnih metod z mop krpo in vedrom. Uporaba čistilnega stroja lahko znatno pohitri in olajša čiščenje visoko pohodnih tal.

V tem članku bomo pregledali glavne prednosti uporabe stroja za čiščenje tal v primerjavi s tradicionalnimi metodami.

Uporaba čistilnega stroja za čiščenje tal.

Kakšne so prednosti uporabe čistilnega stroja?

Prednosti uporabe čistilnega stroja v primerjavi s tradicionalnimi metodami (mop in vedro):

 • Večja varnost
 • Večja učinkovitost čiščenja
 • Enostavnejše čiščenje
 • Produktivnejše čiščenje
 • Večja zmogljivost čiščenja
 • Večja donosnost naložbe

Večja varnost

Mop in vedro bosta za seboj pustila tla mokra, zato lahko sušenje traja kar nekaj časa. 

Čistilni stroj pri čiščenju tal ne porabi niti približno toliko vode kot običajna mop krpa za čiščenje tal; poleg tega posesa ostanek tekočine na površini, zato je čas sušenja veliko krajši. Po čiščenju s čistilnim strojem vam tako ne bo potrebno skrbeti za morebitne zdrse in padce.

Večja učinkovitost čiščenja

Ne glede na vrsto objekta so čista tla prioriteta. Čistoča tal je ena izmed prvih stvari, ki jo vidijo vaši obiskovalci. O vplivu umazanih tal na splošno dojemanje čistoče objekta smo pisali že v predhodnem članku. Čeprav sta krpa in vedro tradicionalni metodi čiščenja tal, pogosto ne bosta omogočila doseganja želene stopnje čistoče.

Ne samo da uporaba čistilnega stroja prihrani pri porabi vode ter skrajšuje čas sušenja tal, ampak omogoči tudi učinkovitejše čiščenje. Čistilni stroj ima moč odstraniti trdovratno umazanijo, ki jo je s klasičnimi metodami izredno težko odstraniti. Čistilni stroj deluje tako, da na talno površino naprši čistilno raztopino, ki jo s svojo krtačo mehansko obdela ter za seboj pusti popoln sijaj.

Enostavnejše čiščenje

Veliko ljudi se ustraši uporabe čistilnega stroja, čeprav je ta dokaj enostaven za uporabo. Ne glede na to, ali gre za samohodni ali volanski čistilni stroj, je čiščenje površin z uporabo stroja veliko enostavnejše. 

Med drugim je potrebnega manj fizičnega napora (bolj ergonomsko), ki vodi do utrujenosti in zmanjšanja splošne produktivnosti osebja. Pripomore tudi k izogibanju poškodb zaradi pogostega dvigovanja in nošenja veder s čistilno raztopino.

Produktivnejše čiščenje

Čiščenje tal predstavlja tudi do 80 % delovnega časa čistilnega osebja. Zato je pomembno, da ima čistilno osebje ustrezno opremo za najboljši izkoristek izmene.

V skladu z uradnimi časi in opravili čiščenja ISSA 612 lahko čistilno osebje ob uporabi krpe in vedra očisti približno 160 m² talne površine v 1 uri. Po enaki študiji ISSA lahko osebje z uporabo 20” samohodnega čistilnega stroja očisti do 1500 m² površine v 1 uri, kar je devetkrat več!

Krajši čas čiščenja pomeni, da bo vaše čistilno osebje lahko svojo pozornost preusmerilo v druge naloge.

Večja zmogljivost čiščenja

Namen čistilnih strojev je poleg izboljšanja zdravja (ergonomika) povečanje učinkovitosti in poenostavljenja čiščenja tudi izboljšanje zmogljivosti. Uporaba stroja za čiščenje omogoča pokritje znatno večje talne površine v 1 uri oz. čiščenje obstoječe velikosti talne površine v krajšem času in ob uporabi manj delovne sile.

Zmogljivost posameznega čistilnega stroja je prikazana v specifikacijah kot m² očiščenih površine v 1 uri čiščenja (m²/h). 

Večja donosnost naložbe

Stroj za čiščenje je dražji od krpe in vedra, vendar je donosnost naložbe višja. Vaše osebje bo lahko dokončalo čiščenje tal v krajšem času; prav tako bo za čiščenje potrebnih manj ljudi. Posledično bodo vaši stroški delovne sile znatno nižji

Povzetek

Če ima vaše podjetje/ustanova veliko talnih površin oz. vsakodnevno visoko frekvenco obiskovalcev, je lahko nakup stroja odlična rešitev. Za ponudbo ustreznega čistilnega stroja, ki vam bo omogočil hitrejše in učinkovitejše čiščenje, vas vabimo, da stopite v stik z nami.

Povezani izdelki

Koristne povezave

Brezplačna predstavitev stroja

Želite brezplačno predstavitev stroja za čiščenje ali zgolj posvet? Potem vas prosimo, da nam pustite vaše podatke.


Kategorije prispevkov

Arhiv prispevkov

Morda vas zanima tudi

Kuhar si nadeva modre nitril rokavice

Kako izbrati pravo velikost rokavic?

Iskanje ustrezne velikosti rokavic je stvar merjenja. Osnovni par rokavic je mogoče najti z merjenjem obsega. Če pa želite resnično dobro prilegajoče rokavice, obstajajo druge mere, ki jih je potrebno vključiti.

Vodiči
Nov 25, 2022
Kako pravilno urediti sanitarije? Namestitev podajalnikov papirnatih brisač, milnikov

Kako pravilno urediti sanitarije?

Ste že kdaj prišli na javno stranišče in ugotovili da njegova zasnova ni funkcionalna za vaše potrebe? V tem članku boste izvedeli kako urediti in opremiti sanitarni prostor da bodo vaše stranke in zaposleni zadovoljni.

Vodiči
Nov 21, 2022
Čiščenje mize z belimi lateks rokavicami za enkratno uporabo Reflexx

Katere rokavice so boljše – lateks ali nitril?

Pri izbiri ustreznih rokavic se morda sprašujete, ali bi morali kupiti rokavice iz lateksa ali nitrila? Oba materiala rokavic sta zelo priljubljena, vendar je pomembno razumeti, kako se razlikujeta in kateri je v dani situaciji boljši.

Vodiči
Nov 14, 2022
Barista pri kuhanju kave uporablja črne rokavice iz nitrila

Kako očistiti profesionalni kavomat?

Čiščenje kavnega aparata je enako pomembno kot nakup kakovostnih zrn. Če vašega kavomata ne čistite redno, ne bo rezultat le kava slabega okusa, temveč boste tudi skrajšali življenjsko dobo tesnil in filtrov.

Vodiči
Nov 11, 2022
Tetovator s črnimi rokavicami iz nitrila dela tattoo

Izbira pravih rokavic za tetovatorje!

Da bi zmanjšali tveganje okužbe in prenosa bolezni, morajo biti prostori za tetoviranje tako čisti kot bolnišnične sobe. Tetovatorji in osebje morajo upoštevati smernice, ki zmanjšujejo širjenje okužb, ki so posledica storitev, ki jih zagotavljajo.

Aktualno
Nov 7, 2022
5 nasvetov za čiščenje in razkuževanje sanitarij

5 nasvetov za čiščenje in razkuževanje sanitarij

Površine v sanitarijah so prekrite z bakterijami, ki povzročajo bolezni. Da bi bili vaši obiskovalci varni pred izbruhom, je nujno, da vaša čistilna ekipa pogosto in temeljito očisti in razkuži površine v sanitarijah.

Aktualno
Nov 4, 2022
Modularni Čistilni voziček TTS Magic Line

Kaj morate upoštevati pri nakupu vozička za čiščenje?

Pogosto spregledan pripomoček, ki omogoča povečanje učinkovitosti čiščenja, je zagotovo čistilni voziček. V nadaljevanju predstavljamo faktorje, ki jih je potrebno upoštevati pri odločanju za nakup profesionalnega vozička za čiščenje.

Vodiči
Okt 31, 2022
Kako odstraniti neprijetne vonje v stranišču?

Kako odstraniti neprijetne vonjave?

Opažate ponavljajoč se neprijeten vonj v straniščih vašega objekta? Če imajo vaše sanitarije neprijeten vonj, je velika verjetnost, da bodo ljudje dobili vtis, da je vaš celoten objekt umazan, čeprav je navidezno čist.

Vodiči
Okt 25, 2022
0
  0
  Košarica
  Košarica je trenutno praznaNazaj v trgovino
   Calculate Shipping
   Unovčite kupon
   Razpoložljivi kuponi
   enovice Get 10% off Kupon za 10% popust pri prijavi na e-novice.
   novastran Get 15% off Kupon za naročnike E-novic
   popust5 Get 5% off 5% popust v zahvalo za ocenitev izdelka.
   Nerazpoložljivi kuponi
   ecolabel20 Get 20% off Popust za naročnike e-novic pri nakupu ekoloških čistil.