Izberi kategorijo

Brezplačna poštnina nad 70 €!

Izberi kategorijo

Izbira podajalnika papirja

Maj 24, 2021

POVZETEK:

Izbor podajalnika vpliva na več dejavnikov, npr. porabo samega papirja ter z njim povezani stroški, nevšečnosti zaradi možnosti pokvarljivosti ipd. V nadaljevanju smo vam pripravili vodič za lažjo izbiro.
Izbira podajalnika papirja marplast

Izbira podajalnika ni tako preprosta, kot si marsikdo misli. Izbor podajalnika vpliva na več dejavnikov, npr. porabo samega papirja ter z njim povezani stroški, nevšečnosti zaradi možnosti pokvarljivosti ipd. Pred izbiro vrste podajalnika pa je pomembno določiti raven obiska v objektu. To pomeni, koliko ljudi v dnevu (ali v uri) bo uporabljalo sanitarije oz. drug objekt kjer bo podajalnik nameščen. Organizacije običajno razlikujejo med naslednjimi tremi stopnjami:

 • Nizka frekvenca obiska – pogosto so to hotelske sobe, manjše pisarne
 • Srednja frekvenca obiska – večje pisarne, restavracije, bari
 • Visoka frekvenca obiska – nakupovalni centri, šole, letališča, stadioni

Šele nato je smiselno pogledati različne vrste podajalnikov, ki so prisotni na trgu.

Podajalniki papirnatih brisač

Podajalniki papirnatih brisač marplast

V grobem poznamo naslednje različice podajalnikov papirnatih brisač:

Podajalnik C,V ali Z zloženih brisač. Prednost teh podajalnikov je predvsem ta, da ne vsebujejo mehanskih delov, kar pomeni, da so možnosti za okvaro minimizirane. Po drugi strani je slabost teh podajalnikov pogosto povečana poraba papirnatih brisač, saj jih je mogoče izvleči večjo količino naenkrat, tako da niso primerni za uporabo v prostorih z veliko frekvenco ljudi.

Podajalnike papirnatih brisač v roli pa delimo na »Autocut« podajalnike s sistemom avtomatskega odreza ter podajalnike brisač s centralnim izvlekom.

Prve delimo tudi glede na način delovanja, t.j. ročne in senzorske (baterijske). Prednost teh podajalnikov je predvsem ekonomičnost porabe, saj omogočajo odvzem brisač po kosu, kar posledično lahko prispeva tudi k ohranitvi okolja (do 30% manjša poraba v primerjavi z zloženimi brisačami). Po drugi strani imajo te podajalniki veliko mehanskih komponent, kar povečuje možnost okvare ter morebitnega zatikanja papirja.

Podajalniki brisač s centralnim izvlekom pa so posebej prilagojeni za uporabo v večjih kuhinjah. Podobno kot pri podajalnikih zloženih brisač so tudi podajalniki brisač s centralnim izvlekom enostavnejše izdelave, kar se posledično odraža v njihovi nižji ceni, prav tako pa ne vsebujejo veliko mehanskih delov zaradi česar je možnost pokvarljivosti minimizirana.

Poseben tip podajalnikov papirnatih brisač so podajalniki industrijskih brisač, katerih prednost je predvsem ta, da lahko nanj nadomestimo role z večjo kapaciteto (navitjem) papirja ter so zato posebej namenjeni za uporabo v industrijskih obratih in večjih kuhinjah. Ta tip podajalnikov se pogosto odraža v enostavni, robustni izdelavi, vendar pogosto ne vsebujejo nikakršnega ohišja za zaščito papirja.

Po izbiri vrste podajalnika papirnatih brisač, je dobro razmisliti še o želenih komponentah. Priporočena je izbira podajalnika s transparentnim ohišjem ali oknom za lažje spremljanje porabe papirja. Kot drugo je potreben razmislek o frekventnosti uporabnikov, ki bodo uporabljali podajalnik ter odločitev o izbiri podajalnika z vključeno ključavnico.

Podajalniki toaletnega papirja

Enako pa je za podjetje smiseln razmislek o izbiri podajalnika toaletnega papirja. Po določitvi stopnje frekvence ljudi, ki bodo uporabljali podajalnik, si nato ogledamo prednosti/slabosti podajalnikov različnih vrst.

Podajalnik toaletnega papirja

Konvencialna držala toaletnega papirja so pogosta najcenejša ter najenostavnejša za uporabo, zato jih pogosto namestimo tudi v naše domove. Nanj se pritrdijo manjše role papirja (z manjšim navitjem), kar pomeni, da so primerna samo za sanitarije z nizko kapaciteto ljudi. Njihova ključna slabost je tudi nagnjenost h kraji papirja, saj se WC rolica lahko enostavno sname z držala.

Podajalniki WC lističev so na trgu prisotni skoraj od samega začetka. Prednost teh podajalnikov je predvsem njihova kompaktnost. Zaradi manjših dimenzij so primerni za namestitev v večino toaletnih prostorov. Sistem podajanja »listič po listič« pa omogoča bolj ekonomično uporabo papirja v primerjavi z rolami. Slabost te vrste podajalnikov je nižja kapaciteta papirja, ki ga lahko namestimo v podajalnik, kar pomeni, da je potrebno pogosto polnjenje. Ta tip podajalnikov je zato primeren le za sanitarije z nizko do srednjo kapaciteto ljudi. Kot drugo, lističi pogosto končajo na tleh, kar pomeni dodatno čiščenje za oskrbovalce.

Podajalniki Mini Jumbo in Maxi Jumbo so podajalniki WC rol z visoko kapaciteto navitja, zato so primerni za sanitarije s srednjo do veliko kapaciteto obiska. Maxi Jumbo rolica lahko vsebuje tudi do 9 navadnih rolic navitja, kar posledično pomeni večjo dimenzijo podajalnikov te vrste, zato pogosto niso primerni za manjše sanitarije.

Podajalniki WC papirja s sredinskim izvlekom so primerni za sanitarije s srednjo do visoko frekvenco obiska. So eni izmed bolj ekonomičnih podajalnikov zaradi podajanja papirja »list po list«, kar lahko vodi do zmanjšanja porabe toaletnega papirja tudi do 40%. Občutna slabost te vrste podajalnikov pa je višja cena papirja s sredinskim izvlekom.

Elegantni podajalniki wc papirja marplast

Izbira pravega podajalnika je tako zmes lastnih želja in preferenc ter prednosti in slabosti podajalnikov samih. Priporočamo tehten razmislek o le-teh pred samim nakupom ali najemom, da se izognemo kasnejšim nevšečnostim ter potrebi po menjavi.

Koristne povezave

Postanite naš B2B partner

Želite, da vam svetujemo pri izbiri pravega podajalnika za vaš objekt? Potem vas vabimo, da postanite naš B2B partner!


Kategorije prispevkov

Arhiv prispevkov

Morda vas zanima tudi

Čistilka izvaja suho čiščenja tal z uporabo brisala in impregnirane krpe

Pripomočki za suho čiščenje tal

V marsikaterem objektu ali gospodinjstvu za suho čiščenje tal še vedno uporabljajo zgolj tradicionalne metode z uporabo metle, ki sicer opravi svoje delo, a pri tem dviguje prah s tal, ki se zgolj prenese drugam. Toda ali obstaja moderna, učinkovita in zdravju prijaznejša metoda suhega čiščenja tal?

Vodiči
Dec 8, 2022

Odpoklic izdelka – Respiratorne maske FFP2 NR

Odpoklic izdelka - Zaščitne maske z oznako znamke DADDY'S CHOICE, tip/model Purism, s sklicem na EN 149:2001+A1:2009, FFP2 NR, CE 0598, ki je pakirana v beli kartonasti embalaži z EAN kodo 6973601650308 in serijsko številko 20201228, pakirano po 20 zaščitnih mask. 

Obvestila
Dec 2, 2022
Pripomočki-za-čiščenje-v-živilskopredelovalni-industriji-Igeax

Pripomočki za živilsko industrijo IGEAX

Zagotavljanje visoke ravni higiene in izpolnjevanje standardov sta ključnega pomena za vsako podjetje, še posebej za tista, ki delujejo v živilskopredelovalni industriji. Zato smo v naš prodajni asortiman vključili pripomočke za živilsko industrijo blagovne znamke Igeax!

Aktualno
Nov 29, 2022
Kuhar si nadeva modre nitril rokavice

Kako izbrati pravo velikost rokavic?

Iskanje ustrezne velikosti rokavic je stvar merjenja. Osnovni par rokavic je mogoče najti z merjenjem obsega. Če pa želite resnično dobro prilegajoče rokavice, obstajajo druge mere, ki jih je potrebno vključiti.

Vodiči
Nov 25, 2022
Kako pravilno urediti sanitarije? Namestitev podajalnikov papirnatih brisač, milnikov

Kako pravilno urediti sanitarije?

Ste že kdaj prišli na javno stranišče in ugotovili da njegova zasnova ni funkcionalna za vaše potrebe? V tem članku boste izvedeli kako urediti in opremiti sanitarni prostor da bodo vaše stranke in zaposleni zadovoljni.

Vodiči
Nov 21, 2022
Čiščenje mize z belimi lateks rokavicami za enkratno uporabo Reflexx

Katere rokavice so boljše – lateks ali nitril?

Pri izbiri ustreznih rokavic se morda sprašujete, ali bi morali kupiti rokavice iz lateksa ali nitrila? Oba materiala rokavic sta zelo priljubljena, vendar je pomembno razumeti, kako se razlikujeta in kateri je v dani situaciji boljši.

Vodiči
Nov 14, 2022
Barista pri kuhanju kave uporablja črne rokavice iz nitrila

Kako očistiti profesionalni kavomat?

Čiščenje kavnega aparata je enako pomembno kot nakup kakovostnih zrn. Če vašega kavomata ne čistite redno, ne bo rezultat le kava slabega okusa, temveč boste tudi skrajšali življenjsko dobo tesnil in filtrov.

Vodiči
Nov 11, 2022
Tetovator s črnimi rokavicami iz nitrila dela tattoo

Izbira pravih rokavic za tetovatorje!

Da bi zmanjšali tveganje okužbe in prenosa bolezni, morajo biti prostori za tetoviranje tako čisti kot bolnišnične sobe. Tetovatorji in osebje morajo upoštevati smernice, ki zmanjšujejo širjenje okužb, ki so posledica storitev, ki jih zagotavljajo.

Aktualno
Nov 7, 2022
0
  0
  Košarica
  Košarica je trenutno praznaNazaj v trgovino
   Calculate Shipping
   Unovčite kupon
   Razpoložljivi kuponi
   enovice Get 10% off Kupon za 10% popust pri prijavi na e-novice.
   novastran Get 15% off Kupon za naročnike E-novic
   popust5 Get 5% off 5% popust v zahvalo za ocenitev izdelka.
   Nerazpoložljivi kuponi
   ecolabel20 Get 20% off Popust za naročnike e-novic pri nakupu ekoloških čistil.