Izberi kategorijo

Brezplačna poštnina nad 70 €!

Izbira podajalnika papirja

Maj 24, 2021

POVZETEK:

Izbor podajalnika vpliva na več dejavnikov, npr. porabo samega papirja ter z njim povezani stroški, nevšečnosti zaradi možnosti pokvarljivosti ipd. V nadaljevanju smo vam pripravili vodič za lažjo izbiro.
Izbira podajalnika papirja marplast

Izbira podajalnika ni tako preprosta, kot si marsikdo misli. Izbor podajalnika vpliva na več dejavnikov, npr. porabo samega papirja ter z njim povezani stroški, nevšečnosti zaradi možnosti pokvarljivosti ipd. Pred izbiro vrste podajalnika pa je pomembno določiti raven obiska v objektu. To pomeni, koliko ljudi v dnevu (ali v uri) bo uporabljalo sanitarije oz. drug objekt kjer bo podajalnik nameščen. Organizacije običajno razlikujejo med naslednjimi tremi stopnjami:

 • Nizka frekvenca obiska – pogosto so to hotelske sobe, manjše pisarne
 • Srednja frekvenca obiska – večje pisarne, restavracije, bari
 • Visoka frekvenca obiska – nakupovalni centri, šole, letališča, stadioni

Šele nato je smiselno pogledati različne vrste podajalnikov, ki so prisotni na trgu.

Podajalniki papirnatih brisač

Podajalniki papirnatih brisač marplast

V grobem poznamo naslednje različice podajalnikov papirnatih brisač:

Podajalnik C,V ali Z zloženih brisač. Prednost teh podajalnikov je predvsem ta, da ne vsebujejo mehanskih delov, kar pomeni, da so možnosti za okvaro minimizirane. Po drugi strani je slabost teh podajalnikov pogosto povečana poraba papirnatih brisač, saj jih je mogoče izvleči večjo količino naenkrat, tako da niso primerni za uporabo v prostorih z veliko frekvenco ljudi.

Podajalnike papirnatih brisač v roli pa delimo na »Autocut« podajalnike s sistemom avtomatskega odreza ter podajalnike brisač s centralnim izvlekom. Prve delimo tudi glede na način delovanja, t.j. ročne in senzorske (baterijske). Prednost teh podajalnikov je predvsem ekonomičnost porabe, saj omogočajo odvzem brisač po kosu, kar posledično lahko prispeva tudi k ohranitvi okolja (do 30% manjša poraba v primerjavi z zloženimi brisačami). Po drugi strani imajo te podajalniki veliko mehanskih komponent, kar povečuje možnost okvare ter morebitnega zatikanja papirja. Podajalniki brisač s centralnim izvlekom pa so posebej prilagojeni za uporabo v večjih kuhinjah. Podobno kot pri podajalnikih zloženih brisač so tudi podajalniki brisač s centralnim izvlekom enostavnejše izdelave, kar se posledično odraža v njihovi nižji ceni, prav tako pa ne vsebujejo veliko mehanskih delov zaradi česar je možnost pokvarljivosti minimizirana.

Poseben tip podajalnikov papirnatih brisač so podajalniki industrijskih brisač, katerih prednost je predvsem ta, da lahko nanj nadomestimo role z večjo kapaciteto (navitjem) papirja ter so zato posebej namenjeni za uporabo v industrijskih obratih in večjih kuhinjah. Ta tip podajalnikov se pogosto odraža v enostavni, robustni izdelavi, vendar pogosto ne vsebujejo nikakršnega ohišja za zaščito papirja.

Po izbiri vrste podajalnika papirnatih brisač, je dobro razmisliti še o želenih komponentah. Priporočena je izbira podajalnika s transparentnim ohišjem ali oknom za lažje spremljanje porabe papirja. Kot drugo je potreben razmislek o frekventnosti uporabnikov, ki bodo uporabljali podajalnik ter odločitev o izbiri podajalnika z vključeno ključavnico.

Podajalniki toaletnega papirja

Enako pa je za podjetje smiseln razmislek o izbiri podajalnika toaletnega papirja. Po določitvi stopnje frekvence ljudi, ki bodo uporabljali podajalnik, si nato ogledamo prednosti/slabosti podajalnikov različnih vrst.

Podajalnik toaletnega papirja

Konvencialna držala toaletnega papirja so pogosta najcenejša ter najenostavnejša za uporabo, zato jih pogosto namestimo tudi v naše domove. Nanj se pritrdijo manjše role papirja (z manjšim navitjem), kar pomeni, da so primerna samo za sanitarije z nizko kapaciteto ljudi. Njihova ključna slabost je tudi nagnjenost h kraji papirja, saj se WC rolica lahko enostavno sname z držala.

Podajalniki WC lističev so na trgu prisotni skoraj od samega začetka. Prednost teh podajalnikov je predvsem njihova kompaktnost. Zaradi manjših dimenzij so primerni za namestitev v večino toaletnih prostorov. Sistem podajanja »listič po listič« pa omogoča bolj ekonomično uporabo papirja v primerjavi z rolami. Slabost te vrste podajalnikov je nižja kapaciteta papirja, ki ga lahko namestimo v podajalnik, kar pomeni, da je potrebno pogosto polnjenje. Ta tip podajalnikov je zato primeren le za sanitarije z nizko do srednjo kapaciteto ljudi. Kot drugo, lističi pogosto končajo na tleh, kar pomeni dodatno čiščenje za oskrbovalce.

Podajalniki Mini Jumbo in Maxi Jumbo so podajalniki WC rol z visoko kapaciteto navitja, zato so primerni za sanitarije s srednjo do veliko kapaciteto obiska. Maxi Jumbo rolica lahko vsebuje tudi do 9 navadnih rolic navitja, kar posledično pomeni večjo dimenzijo podajalnikov te vrste, zato pogosto niso primerni za manjše sanitarije.

Podajalniki WC papirja s sredinskim izvlekom so primerni za sanitarije s srednjo do visoko frekvenco obiska. So eni izmed bolj ekonomičnih podajalnikov zaradi podajanja papirja »list po list«, kar lahko vodi do zmanjšanja porabe toaletnega papirja tudi do 40%. Občutna slabost te vrste podajalnikov pa je višja cena papirja s sredinskim izvlekom.

Elegantni podajalniki wc papirja marplast

Izbira pravega podajalnika je tako zmes lastnih želja in preferenc ter prednosti in slabosti podajalnikov samih. Priporočamo tehten razmislek o le-teh pred samim nakupom ali najemom, da se izognemo kasnejšim nevšečnostim ter potrebi po menjavi.

Kategorije prispevkov

Arhiv prispevkov

Zadnji ogledani izdelki

Prejmite naše novosti!

Zagotavljamo vam, da bo vaša e-pošta uporabljena izključno za novosti, ki jih ponujamo.

Morda vas zanima tudi

Nakup čistilnega stroja

Kaj morate upoštevati pri nakupu čistilnega stroja?

Če želite povečati produktivnosti čiščenja ali zgolj boljši končni rezultat, je stroj za čiščenje talnih površin orodje, ki vam lahko pri tem pomaga. Za lajšanje vašega nakupnega procesa vam izpostavljamo nekaj ključnih dejavnikov, ki jih je potrebno preučiti.

Vodiči
Avg 3, 2022
Odstranite vsak madež

Odstranite vsak madež!

Vsak dan smo obdani z veliko snovmi, ki lahko hitro pustijo trdovraten madež na našem perilu – od hrane, pijače, črnila, šminke, olja itd. Univerzalne rešitve za vse madeže žal ni. Tako smo za vas pripravili kratek vodič skozi postopek odstranjevanja.

Aktualno
Jul 17, 2022
Hitri antigenski testi za samotestiranje lepu medical

Hitri testi Lepu Medical

Hitri testi za samotestiranje namenjeni odkrivanju antigenov SARS-CoV-2 iz sprednjega dela nosne votline. Test je namenjen za uporabo pri osebah, ki imajo simptome ali druge epidemiološke razloge za sum na okužbo s COVID-19.

Aktualno
Jan 20, 2022
brezplačni hitri testi za samotestiranje

Brezplačni hitri testi za podjetja!

Deseti paket ukrepov za preprečevanje širjenja okužb, omilitev, obvladovanje in odpravo posledic covida-19 (PKP 10) prinaša tudi sofinanciranje nabave hitrih testov za gospodarstvo!

Aktualno
Jan 10, 2022
pH lestvica čistila

Uporaba pH vrednosti pri čiščenju

Ste se kdaj vprašali "Zakaj s čistilom za steklo ne odstranim vodnega kamna?" ali pa ste uporabili čistilo, ki je na vaših površinah pustilo trajno poškodbo? Najverjetneje se za tem skriva pH vrednost.

Aktualno
Dec 15, 2021
Poceni čistila najcenejša čistilna sredstva

Najcenejša čistilna sredstva

Če bi vam povedali, da so poceni čistilna sredstva, ki jih uporabljate v resnici ena izmed dražjih, bi nam verjeli? Koncentrirana čistilna sredstva v zadnjem času pridobivajo na priljubljenosti in z dobrim razlogom.

Aktualno
Okt 13, 2021
0
  0
  Košarica
  Košarica je trenutno praznaNazaj v trgovino
   Calculate Shipping
   Unovčite kupon
   Razpoložljivi kuponi
   enovice Get 10% off Kupon za 10% popust pri prijavi na e-novice.
   novastran Get 15% off Kupon za naročnike E-novic
   popust5 Get 5% off 5% popust v zahvalo za ocenitev izdelka.
   Nerazpoložljivi kuponi
   ecolabel20 Get 20% off Popust za naročnike e-novic pri nakupu ekoloških čistil.