Izberi kategorijo

Brezplačna poštnina nad 70 €!

Izberi kategorijo

Izbira podajalnika papirja

Maj 24, 2021

POVZETEK:

Izbor podajalnika vpliva na več dejavnikov, npr. porabo samega papirja ter z njim povezani stroški, nevšečnosti zaradi možnosti pokvarljivosti ipd. V nadaljevanju smo vam pripravili vodič za lažjo izbiro.
Izbira podajalnika papirja marplast

Izbira podajalnika ni tako preprosta, kot si marsikdo misli. Izbor podajalnika vpliva na več dejavnikov, npr. porabo samega papirja ter z njim povezani stroški, nevšečnosti zaradi možnosti pokvarljivosti ipd. Pred izbiro vrste podajalnika pa je pomembno določiti raven obiska v objektu. To pomeni, koliko ljudi v dnevu (ali v uri) bo uporabljalo sanitarije oz. drug objekt kjer bo podajalnik nameščen. Organizacije običajno razlikujejo med naslednjimi tremi stopnjami:

 • Nizka frekvenca obiska – pogosto so to hotelske sobe, manjše pisarne
 • Srednja frekvenca obiska – večje pisarne, restavracije, bari
 • Visoka frekvenca obiska – nakupovalni centri, šole, letališča, stadioni

Šele nato je smiselno pogledati različne vrste podajalnikov, ki so prisotni na trgu.

Podajalniki papirnatih brisač

Podajalniki papirnatih brisač marplast

V grobem poznamo naslednje različice podajalnikov papirnatih brisač:

Podajalnik C,V ali Z zloženih brisač. Prednost teh podajalnikov je predvsem ta, da ne vsebujejo mehanskih delov, kar pomeni, da so možnosti za okvaro minimizirane. Po drugi strani je slabost teh podajalnikov pogosto povečana poraba papirnatih brisač, saj jih je mogoče izvleči večjo količino naenkrat, tako da niso primerni za uporabo v prostorih z veliko frekvenco ljudi. Več o tipih zloženih papirnatih brisač najdete v članku – “C”, “V”, “Z” ali “W” zložene brisače – kakšna je razlika?

Podajalnike papirnatih brisač v roli pa delimo na »Autocut« podajalnike s sistemom avtomatskega odreza ter podajalnike brisač s centralnim izvlekom.

Prve delimo tudi glede na način delovanja, t.j. ročne in senzorske (baterijske). Prednost teh podajalnikov je predvsem ekonomičnost porabe, saj omogočajo odvzem brisač po kosu, kar posledično lahko prispeva tudi k ohranitvi okolja (do 30% manjša poraba v primerjavi z zloženimi brisačami). Po drugi strani imajo te podajalniki veliko mehanskih komponent, kar povečuje možnost okvare ter morebitnega zatikanja papirja.

Podajalniki brisač s centralnim izvlekom pa so posebej prilagojeni za uporabo v večjih kuhinjah. Podobno kot pri podajalnikih zloženih brisač so tudi podajalniki brisač s centralnim izvlekom enostavnejše izdelave, kar se posledično odraža v njihovi nižji ceni, prav tako pa ne vsebujejo veliko mehanskih delov zaradi česar je možnost pokvarljivosti minimizirana.

Poseben tip podajalnikov papirnatih brisač so podajalniki industrijskih brisač, katerih prednost je predvsem ta, da lahko nanj nadomestimo role z večjo kapaciteto (navitjem) papirja ter so zato posebej namenjeni za uporabo v industrijskih obratih in večjih kuhinjah. Ta tip podajalnikov se pogosto odraža v enostavni, robustni izdelavi, vendar pogosto ne vsebujejo nikakršnega ohišja za zaščito papirja.

Po izbiri vrste podajalnika papirnatih brisač, je dobro razmisliti še o želenih komponentah. Priporočena je izbira podajalnika s transparentnim ohišjem ali oknom za lažje spremljanje porabe papirja. Kot drugo je potreben razmislek o frekventnosti uporabnikov, ki bodo uporabljali podajalnik ter odločitev o izbiri podajalnika z vključeno ključavnico.

Podajalniki toaletnega papirja

Enako pa je za podjetje smiseln razmislek o izbiri podajalnika toaletnega papirja. Po določitvi stopnje frekvence ljudi, ki bodo uporabljali podajalnik, si nato ogledamo prednosti/slabosti podajalnikov različnih vrst.

Podajalnik toaletnega papirja

Konvencialna držala toaletnega papirja so pogosta najcenejša ter najenostavnejša za uporabo, zato jih pogosto namestimo tudi v naše domove. Nanj se pritrdijo manjše role papirja (z manjšim navitjem), kar pomeni, da so primerna samo za sanitarije z nizko kapaciteto ljudi. Njihova ključna slabost je tudi nagnjenost h kraji papirja, saj se WC rolica lahko enostavno sname z držala.

Podajalniki WC lističev so na trgu prisotni skoraj od samega začetka. Prednost teh podajalnikov je predvsem njihova kompaktnost. Zaradi manjših dimenzij so primerni za namestitev v večino toaletnih prostorov. Sistem podajanja »listič po listič« pa omogoča bolj ekonomično uporabo papirja v primerjavi z rolami. Slabost te vrste podajalnikov je nižja kapaciteta papirja, ki ga lahko namestimo v podajalnik, kar pomeni, da je potrebno pogosto polnjenje. Ta tip podajalnikov je zato primeren le za sanitarije z nizko do srednjo kapaciteto ljudi. Kot drugo, lističi pogosto končajo na tleh, kar pomeni dodatno čiščenje za oskrbovalce.

Podajalniki Mini Jumbo in Maxi Jumbo so podajalniki WC rol z visoko kapaciteto navitja, zato so primerni za sanitarije s srednjo do veliko kapaciteto obiska. Maxi Jumbo rolica lahko vsebuje tudi do 9 navadnih rolic navitja, kar posledično pomeni večjo dimenzijo podajalnikov te vrste, zato pogosto niso primerni za manjše sanitarije.

Podajalniki WC papirja s sredinskim izvlekom so primerni za sanitarije s srednjo do visoko frekvenco obiska. So eni izmed bolj ekonomičnih podajalnikov zaradi podajanja papirja »list po list«, kar lahko vodi do zmanjšanja porabe toaletnega papirja tudi do 40%. Občutna slabost te vrste podajalnikov pa je višja cena papirja s sredinskim izvlekom.

Elegantni podajalniki wc papirja marplast

Izbira pravega podajalnika je tako zmes lastnih želja in preferenc ter prednosti in slabosti podajalnikov samih. Priporočamo tehten razmislek o le-teh pred samim nakupom ali najemom, da se izognemo kasnejšim nevšečnostim ter potrebi po menjavi.

Koristne povezave

Postanite naš B2B partner

Želite, da vam svetujemo pri izbiri pravega podajalnika za vaš objekt? Potem vas vabimo, da postanite naš B2B partner!


Kategorije prispevkov

Arhiv prispevkov

Morda vas zanima tudi

Preprečevanje širjenja bolezni pri odpravi posledic poplav - umivanje rok

Preprečevanje širjenja bolezni pri odpravi posledic poplav

Pred tednom dni so Slovenijo prizadele zgodovinske poplave, ki so za seboj pustile pravo opustošenje. Poplave pa niso katastrofalne zgolj zaradi neposredne fizične škode, temveč tudi zaradi širjenja bolezni, ki se pojavijo po njih. Ena najpogostejših zdravstvenih groženj po poplavah je širjenje okužb.

Vodiči
Avg 12, 2023
Čiščenje po poplavah, sanacija po poplavah

Čiščenje po poplavah

V zadnjem tednu številne regije po Sloveniji pestijo huda neurja z obilnim deževjem, ki se odražajo tudi v obliki poplav. Stoječa voda in odvečna vlaga nudijo ugodne pogoje za razrast plesni, kar lahko predstavlja tveganje za zdravje ljudi, zato je pomembno čimprejšnjo ukrepanje. Pripravili smo kratek vodič čiščenja in razkuževanje prostorov po poplavah.

Aktualno
Avg 11, 2023
So papirnate brisače iz reciklaže okolju prijazne?

Je papir iz reciklaže res prijaznejši do okolja?

Že dolgo časa se na trgu papirja bije bitka med izdelki iz celuloze in reciklaže, še posebej z vidika prijaznosti do okolja. Čeprav nas večina meni, da so izdelki iz reciklaže prijaznejši do okolja, saj se pri njihovi proizvodnji ne poseka novih dreves, obstaja kar nekaj vidikov proizvodnje, na katere pogosto niti ne pomislimo.

Aktualno
Avg 10, 2023
Podajalnik papirnatih brisač Marplast Stone iz reciklirane plastike

Elegantno in okolju prijazno – Mar Plastova vizija trajnostnih sanitarij

V svetu, kjer je ozaveščenost o okolju vedno bolj v ospredju, se je italijanski proizvajalec Mar Plast z novimi linijami podajalnikov iz recikliranih materialov Stone in Skin – Carbon zavezal k zelenim praksam. Podjetje Mar Plast, ki je znano po svojih inovacijah na področju podajalnikov, v svojih novih linijah elegantnih in funkcionalnih podajalnikov uporablja reciklirano plastiko.

Aktualno
Avg 8, 2023
Čiščenje mize s krpo iz mikrovlaken v restavraciji

Katero krpo iz mikrofibre uporabiti za vašo površino?

Ste vedeli, da so mikrovlakna 100-krat tanjša od človeškega lasu? Še več: mikrovlakna so tudi bistveno bolj fina od vseh naravnih vlaken. Veliko pomembnejša pa je njihova učinkovitost čiščenja. Vsaka mikro krpa ni primerna za čiščenje vsake površine. Izbira neustrezne krpe hitro vodi do slabe učinkovitosti čiščenja ali celo nastanka poškodb na površini.

Vodiči
Jul 31, 2023
Premazovanje tal – 5 pogostih napak

Premazovanje tal – 5 pogostih napak

Vzdrževanje in nega talnih površin je zahtevna naloga, še posebej, ko gre za obnavljanje preko postopka premazovanja tal. Postopki odstranjevanja starih premazov in premazovanja se lahko zdijo preprosti, vendar pa v praksi pogosto nastanejo napake, ki lahko vplivajo na končni rezultat. V tem članku bomo pregledali nekaj najpogostejših napak pri postopku premazovanja tal.

Vodiči
Jul 24, 2023
Premazovanje tal - priporočila za vrhunski rezultat

Premazovanje tal – priporočila za vrhunski rezultat

Vzdrževanje tal je lahko zahtevno opravilo, zlasti pri postopku odstranjevanja in nanašanja zaščitnih premazov. Postopek premazovanja tal je sestavljen iz več korakov, v katerih so pogoste napake, ki lahko vplivajo na končni rezultat. Tokrat bomo pregledali nekaj strokovnih priporočil za uspešno premazovanje v prvem poskusu.

Vodiči
Jul 17, 2023
Osvežitev tal - koraki pravilnega premazovanja talnih površin

Osvežitev tal – koraki pravilnega premazovanja talnih površin

Od vzdrževanja za njihovo dolgo življenjsko dobo do ohranjanja prvotnega videz in funkcionalnosti – pravilno ravnanje z vašimi tlemi je bistvenega pomena. Vse talne površine ne glede na vrsto vpijajo umazanijo iz okolice. S premazovanjem tal ta postanejo bolj gladka; zmanjšujemo vpijanje umazanije in povečujemo njihovo drsnost.

Vodiči
Jul 10, 2023
0
  0
  Košarica
  Košarica je trenutno praznaNazaj v trgovino
   Calculate Shipping
   Unovčite kupon
   Razpoložljivi kuponi
   enovice Get 10% off Kupon za 10% popust pri prijavi na e-novice.
   popust5 Get 5% off 5% popust v zahvalo za ocenitev izdelka.
   Nerazpoložljivi kuponi
   cleanfixs10-3 Get 3% off 3% popust na seslanik za suho sesanje Cleanfix S10 SE
   ecolabel20 Get 20% off Popust za naročnike e-novic pri nakupu ekoloških čistil.
   novastran Get 15% off Kupon za naročnike E-novic
   potiskac5 Get 5% off Popust za potiskač vode in aluminjasti ročaj 5%.