Izberi kategorijo

Brezplačna poštnina nad 70 €!

Izberi kategorijo

Izbira ustreznega milnika

Maj 3, 2023

POVZETEK:

Pri vzdrževanju higiene v poslovnih prostorih lahko izbira podajalnikov pomeni veliko razliko. Pravilno izbrani dozirnik ne zagotavlja le ustrezne higiene rok, temveč tudi pomaga ustvariti pozitiven vtis tako na stranke kot na zaposlene. Ker je na trgu na voljo veliko različnih možnosti, je izbira ustreznih milnikov lahko zahtevna naloga.
Izbira ustreznih milnikov

Pri vzdrževanju higiene v poslovnih prostorih lahko izbira podajalnikov pomeni veliko razliko. Pravilno izbrani dozirnik ne zagotavlja le ustrezne higiene rok, temveč tudi pomaga ustvariti pozitiven vtis tako na stranke kot na zaposlene. Ker je na trgu na voljo veliko različnih možnosti, je izbira ustreznih milnikov lahko zahtevna naloga. Namen tega članka je vodenje skozi proces izbire pravih podajalnikov za vaše potrebe, pri čemer je treba upoštevati različne dejavnike, kot so frekventnost uporabe, lastnosti in ne nazadnje izgled.

Vrste podajalnikov za higieno rok

Podajalnike za higieno rok delimo na:

 • podajalnike tekoče mila oz. milnike,
 • podajalnike penilnega mila oz. penilnike,
 • podajalnike industrijskega mila,
 • podajalnike razkužila za roke.

Podajalniki tekočega mila oz. milniki

To so najbolj pogosti podajalniki sredstev za higieno rok. Običajno so nameščeni na stenah v bližini umivalnikov ali drugih postaj za umivanje rok. Zasnovani so tako, da so trpežni in učinkoviti, vzdržijo velike količine uporabe ter zagotavljajo zanesljivo in dosledno doziranje tekočega mila. 

Podajalniki penilnega mila oz. penilniki

Podajalniki milne pene oz. penilniki delujejo tako, da zmešajo zrak s tekočim milom ali sredstva za dezinfekcijo rok in tako ustvarijo peno. Pena se nato dozira skozi penilno šobo na podajalniku. Uporaba penilnikov je bolj ekonomična izbira, saj v primerjavi s tekočim milom za roke milna pena omogoča dvakrat več pranj na liter izdelka.

Pomembno: podajalniki milne pene imajo drugačno šobo v primerjavi z običajnimi milniki. Zato bodite pri nakupu pozorni na tip podajalnika.

Podajalniki industrijskega mila

Industrijski podajalniki mila so podobni komercialnim milnikom, vendar so zasnovani za doziranje industrijskega mila, ki vsebuje abrazive oz. mikrogranule za mehansko odstranjevanje nečistoč z rok. Uporabljajo se predvsem v industriji, mehanični industriji, avtomehaničnih delavnicah, gradbeništvu.

Podajalniki razkužila za roke

Podajalniki dezinfekcije se uporabljajo za doziranje razkužil za roke na osnovi alkohola v poslovnih prostorih, kot so pisarne, šole, bolnišnice in javne sanitarije. Lahko dozirajo razkužila v tekoči ali gelnati obliki. Pogosto se za podajalnike tekočih razkužil uporablja konvencionalne penilnike.

Izbira glede na način polnjenja

Podajalniki sredstev za higieno rok se polnijo na 2 načina – z dotakanjem ali z zamenjavo kartuš. 

Glavna prednost načina polnjenja z dotakanjem sredstva v zato namenjeno posodico v dozirniku je v tem, da ni omejitev glede vrste tekočih mil in penil, ki jih lahko uporabljamo v izbranih dozirnikih (različni vonji, učinki in blagovne znamke). Najpogostejša praksa je nakup tekočih mil v 5-litrskih pakiranjih. Tako so stroški nakupa nižji, čistilno osebje pa lahko po potrebi dopolni potrebno količino mila v podajalniku. 

Na drugi strani pa je način polnjenja z menjavo kartuše enostavnejši in bolj higienični način polnjenja milnikov, penilnikov in dozirnikov dezinfekcije, kjer se kartuša preprosto in hitro zamenja. Slabost te metode je predvsem v vezavi na proizvajalca dozirnika, kar lahko privede do višjih stroškov, omejene izbire izdelkov in ne nazadnje do večje količine odpadne embalaže.

Podajalniki Mar Plast iz naše ponudbe so opremljeni s posodico za dotakanje.

Izbira glede na način doziranja

Poleg različnih načinov polnjenja se podajalniki tekočih mil, penilniki in razkužilniki razlikujejo tudi glede na način doziranja sredstev. Pri tem je pogosto pomembno, kje se dozirniki uporabljajo. V zdravstvenih ustanovah je na primer praksa, da se uporabljajo samo dozirniki, pri katerih ni potreben stik z dlanmi. Zato imajo tu prednost dozirniki z vzvodom – komolčniki.

V večini primerov sicer zadostujejo preprosti dozirniki mila s tipko ali gumbom, ki so najbolj razširjena oblika podajanja mila. S pritiskom na tipko milnika doziramo želeno količino mila.

Za najvišjo raven higiene izberite podajalnike s senzorskim delovanjem, ki omogočajo resnično brezkontaktno podajanja mila, penila ali dezinfekcije. Primerni so za uporabo tudi v objektih z visoko frekvenco uporabnikov.

Penilnika z doziranjem na pritisk – Linija Mar Plast Skin.

Izbira glede na material

Ne nazadnje pa so na voljo tudi dozirniki iz različnih materialov – najpogosteje plastike in nerjavečega jekla. Nekateri vodilni proizvajalci podajalnikov npr. Mar Plast ponujajo tudi okolju prijaznejše alternative, kot je Woodplastic – mešanica lesnih odpadkov in reciklirane plastike.

Plastika je najpogostejši material, uporabljen pri proizvodnji podajalnikov. So bolj ekonomična izbira, ki je primerna za širok spekter objektov – od izobraževalnih institucij, do poslovnih prostorov, barov in restavracij. Na voljo so v širokem spektru modelov in barv, ki se prilegajo prav vsem prostorom.

Nekoliko manj pogosta je uporaba milnikov iz nerjavečega jekla. Čeprav so izredno trpežni, visoko odporni proti vandalizmu in tako primerni za namestitev v širok spekter javnih ustanov in objektov z veliko frekvenco uporabnikov, sodijo v višji cenovni razred, kar lahko odvrne od nakupa. Po drugi strani podajalniki iz nerjavečega jekla prepričajo s svojo odlično funkcionalnostjo ter estetiko, ki daje prostoru vtis visoke kakovosti.

Ne glede na izbiro materiala milnika nudijo priznani proizvajalci podajalnikov, kot sta Mar Plast in Tork, kolekcije podajalnikov, ki se med seboj oblikovno popolnoma ujemajo. Tako je mogoče uporabljati enake dizajne v sanitarijah kot tudi v drugih prostorih – npr. v kuhinji.

Podajalniki iz inovativnega materiala Woodplastic – iz lesnih odpadkov in reciklirane plastike.

Druge pomembne lastnosti

Po odločitvi o vrsti podajalnika, načinu polnjenja, doziranju in materialu izdelave gre nameniti še nekaj pozornosti drugim pomembnim lastnostim, kot je prostornina milnika – od 250 ml do 1200 ml, ki je odvisna od stopnje frekvence obiska. Dozirnike z večjo prostornino je potrebno redkeje polniti.

Nekateri modeli milnikov imajo vgrajeno tudi okno za spremljanje porabe. To je še posebej praktično za čistilno osebje.

Poleg tega je mogoče nekatere milnike zakleniti s cilindrično ključavnico. Tako jih ni mogoče odpreti brez uporabe ključa – to varuje pred vandalizmom in krajo.

Na kaj morate biti pozorni pri izbiri milnikov?

Najprej določite material in obliko, ki ustrezata vašim zahtevam. Želite vrhunsko kakovost in dosledno oblikovanje? Nato razmislite, katere funkcije želite, na primer doziranje preko gumba ali senzorja. Preverite tudi, ali je prostornina milnika zadostna za namestitev v vaš želeni objekt. Ne nazadnje se odločite se tudi za vrsto mila, ki ga želite uporabljati.

Z odgovorom na ta vprašanja boste našli ustrezen podajalnik za vaše podjetje ali ustanovo.

Postanite B2B partner

Podajalnike lahko dobite tudi na uporabo brezplačno! Za več informacij postanite naš B2B partner!


Koristne povezave

Kategorije prispevkov

Arhiv prispevkov

Morda vas zanima tudi

Kaj je vrednost AQL pri rokavicah in zakaj je pomembna?

Kaj je vrednost AQL in zakaj je pomembna?

V svetu rokavic za enkratno uporabo je zagotavljanje ustrezne kakovosti izjemnega pomena. Sprejemljiva raven kakovosti (AQL) ima na tem področju ključno vlogo, saj določa standard za varnost in zanesljivost rokavic. Toda katere rokavice so resnično kakovostne in zakaj so cenovno dražje?

Vodiči
Jun 5, 2023
Trajnostno čiščenje - zmanjšajte vaš ogljični odtis s čiščenjem

Trajnostno čiščenje – zmanjšajte vaš ogljični odtis!

V današnjem svetu so podnebne spremembe in degradacija okolja pereče teme, ki zahtevajo našo pozornost. Eden od načinov, kako lahko prispevamo k bolj zdravemu planetu, je zmanjšanje našega ogljičnega odtisa. Naše navade čiščenja, ki jih pogosto spregledamo, lahko pomembno vplivajo na okolje.

Vodiči
Maj 30, 2023
Čiščenje oken na višini z uporabo profesionalnih pripomočkov za čiščenje oken

Kako očistiti okna na višini?

Umazana okna lahko hitro pokvarijo videz vašega objekta in dajejo slab vtis o vašem podjetju. Medtem ko je enostavno očistiti okna v nižjih nadstropjih ali znotraj, to ne velja za okna, ki so na višini. V tokratnem članku predstavimo proces čiščenja oken na višini ob uporabi učinkovitih pripomočkov ter varnih metod čiščenja.

Vodiči
Maj 25, 2023
Kako očistiti profesionalni pomivalni stroj?

Kako očistiti profesionalni pomivalni stroj?

Glavni vzrok številnih težav s pomivalnimi stroji je posledica pomanjkljive oskrbe, kot je na primer neredno čiščenje stroja v časovnih intervalih, ki jih priporoča proizvajalec. V tem članku se lotimo postopkov, kako očistiti pomivalni stroj, in podamo nekaj koristnih nasvetov o preventivni negi.

Vodiči
Apr 27, 2023
Zakaj izbrati ekološka čistila?

Zakaj izbrati ekološka čistila?

Za ohranjanje dobrega zdravja in počutja je ključno zagotavljanje čistega okolja. Žal pa mnoga tradicionalna čistila vsebujejo kemikalije, ki so lahko škodljive za ljudi in okolje. Na srečo so tu ekološka čistilna sredstva kot alternativa, ki so varnejša in bolj prijazna do okolja.

Vodiči
Apr 22, 2023
Kako pravi krpe iz mikrovlaken?

Kako prati krpe iz mikrovlaken?

Krpe iz mikrovlaken so postale nepogrešljivi pripomoček pri vsakodnevnem čiščenju. Zaradi svojih edinstvenih, mehkih in zelo vpojnih vlaken so idealne za odstranjevanje umazanije in ostankov brez povzročanja prask. Da pa bodo še naprej delovale optimalno, pa je pomembno pravilno pranje.

Vodiči
Apr 19, 2023
Mar Plast Woodplastic - Okolju prijaznejša linija podajalnikov

Mar Plast Woodplastic – Okolju prijaznejša linija podajalnikov

Linija dozirnikov Woodplastic podjetja Mar Plast ni le elegantna in praktična, temveč tudi okolju prijazna. Podajalniki iz lesnih odpadkov in reciklirane plastike so namenjeni uporabi v hotelih, restavracijah in barih. Linija Woodplastic je izdelana z novimi okolju prijaznimi tehnologijami in jo je mogoče v celoti reciklirati.

Aktualno
Apr 14, 2023
Zelene biorazgradljive vrečke v rolli

Trajnostno naravnane plastične vrečke

Ali ste se že kdaj vprašali, kaj se zgodi s plastično vrečko, ko jo odvržete? Na kratko: konča v okolju, kjer razpade na manjše delce, ki negativno vplivajo na žive organizme. Z uporabo biorazgradljivih vrečk kot nadomestilo plastičnim lahko pripomoremo k ohranjanju okolja in našega zdravja.

Vodiči
Apr 10, 2023
0
  0
  Košarica
  Košarica je trenutno praznaNazaj v trgovino
   Calculate Shipping
   Unovčite kupon
   Razpoložljivi kuponi
   enovice Get 10% off Kupon za 10% popust pri prijavi na e-novice.
   popust5 Get 5% off 5% popust v zahvalo za ocenitev izdelka.
   Nerazpoložljivi kuponi
   cleanfixs10-3 Get 3% off 3% popust na seslanik za suho sesanje Cleanfix S10 SE
   ecolabel20 Get 20% off Popust za naročnike e-novic pri nakupu ekoloških čistil.
   novastran Get 15% off Kupon za naročnike E-novic