Izberi kategorijo

Brezplačna poštnina nad 70 €!

Najcenejša čistilna sredstva

Okt 13, 2021

POVZETEK:

Če bi vam povedali, da so poceni čistilna sredstva, ki jih uporabljate v resnici ena izmed dražjih, bi nam verjeli? Koncentrirana čistilna sredstva v zadnjem času pridobivajo na priljubljenosti in z dobrim razlogom.
Poceni čistila najcenejša čistilna sredstva

Verjetno ste že slišali rek “Nisem tako bogat, da bi kupoval poceni”. Če bi vam povedali, da so poceni čistilna sredstva, ki jih uporabljate v resnici ena izmed dražjih, bi nam verjeli? Koncentrirana čistilna sredstva v zadnjem času pridobivajo na priljubljenosti in z dobrim razlogom. Tukaj smo, da vam sporočimo, kaj so in kakšne so prednosti uporabe koncentriranih čistilnih sredstev v vašem domu ali podjetju.

Razlika med izdelki “pripravljenimi za uporabo” in visoko koncentriranimi izdelki

Veliko čistilnih sredstev na trgu je “pripravljenih za uporabo” – kar pomeni, da so že razredčeni v pravem razmerju, navadno pakirani v primerni plastenki z razpršilko za nanos. V kolikor pogledate na hrbtno stran plastenke izdelka pripravljenega za uporabo boste opazili, da je glavna sestavina skoraj vedno “Aqua” oz. voda. Koncentrirani izdelki vsebujejo enake aktivne sestavine kot pripravki za uporabo, vendar brez dodane vode.

Koncentrirana čistilna sredstva so zasnovana tako, da se na mestu uporabe razredčijo v posamezne plastenke ali vedro za brisanje. Navodila za pravilno doziranje čistilnih sredstev so vedno navedena na plastenki. Pred ponovno uporabo plastenk le-te vedno temeljito sperite in nikoli ne mešajte različnih čistilnih kemikalij skupaj.

Redčenje lahko izvedete v merilni posodi, plastenki z merilno skalo ali pa uporabite stenski dozirni sistem za vsakokratno natančnost doziranja, ki minimizira napake nepravilnega doziranja ter znižuje stroške porabe. Avtomatski ali manualni dozirni sistem priporočamo v vseh večjih podjetjih in ustanovah.

Sedaj ko poznate razliko med visoko koncentriranimi izdelki in tistimi “pripravljenimi za uporabo” je pomembno, da izpostavimo prednosti uporabe.

Prednosti uporabe

Nižji stroški

Visoko koncentrirani izdelki bodo vedno cenejši od že pripravljenih izdelkov. V mnogih primerih se lahko še vedno držite blagovnih znamk, ki jih poznate in imate radi, saj pogosto nudijo visoko koncentrirano različico vaših priljubljenih izdelkov. Tak primer so visoko koncentrirani izdelki HC blagovne znamke Sanitec. Ali pa najdete nekaj odličnih alternativnih blagovnih znamk kot je Hollu, ki ponujajo večino svojih visoko kakovostnih izdelkov v koncentrirani obliki. S tem lahko prihranite v kratkem času vašemu podjetju ali ustanovi veliko denarja.

Pravzaprav lahko uporaba koncentriranih čistilnih sredstev zniža vaše stroške z nekaj evrov na samo nekaj centov po plastenki! Tako lahko iz 1L visoko koncentriranega čistilnega sredstva Hollu Alcosan pridobite tudi do 500L pripravljene raztopine! Z nekaj matematike vidimo, da “poceni čistila” (pripravljena za uporabo), pravzaprav niso poceni.

Najcenejša čistila prihranek pri ceni Karan & Delfin d.o.o.

Vpliv na okolje

Izdelki proizvajalcev, ki v svoja sredstva ne dodajajo vode – pač pa jih pustijo v svoji koncentrirani obliki, niso koristni samo za vaš žep temveč tudi za okolje.

Zmanjševanje potrebe po embalaži – povprečna 10-litrska plastična posoda s koncentratom je lahko enakovredna 5000 litrskim plastenkam pripravljenim za uporabo. S plastenkami za večkratno uporabo lahko tako zmanjšamo potrebo po 5000 litrskih plastenkah z razpršilkami. Nekateri pripravljeni čistilni izdelki so zdaj sicer v plastenkah primernih za recikliranje, vendar je žalostno dejstvo, da večina teh plastenk še vedno konča na odlagališčih.

Če ste večje podjetje, ki mora redno porabi večje količine čistilnih sredstev, je lahko ta učinek izredno velik!

Na primeru visoko koncentriranega čistilnega sredstva Hollu Alcosan v 10 L različici v primerjavi z izdelkom “pripravljenim za uporabo”, lahko v življenjski dobi izdelka prihranite tudi do 300 kg plastike.

Najcenejša čistila prihranek pri embalaži Karan & Delfin d.o.o.

To zmanjšanje velikosti samih izdelkov močno vpliva tudi na sam transport, saj posledično porabi manj goriva in manj virov, za transport pa je potrebnih manj tovornih vozil kar vpliva na nižji ogljični odtis.

Ostale prednosti

Prav tako lahko z uporabo visoko koncentriranih izdelkov uživate v ostalih ugodnostih:

 • Manj potrebnih skladiščnih kapacitet – več prostora v vaših poslovnih prostorih zaradi manjšega skladiščenja izdelkov, ki so večinoma sestavljeni iz vode (v primeru pripravljenih izdelkov);
 • Manj porabljenega časa za opravljanje naročil – 10 L visokih koncentratov lahko vašemu podjetju zadostuje za več mesecev ali celo let (odvisno od velikosti in frekvence čiščenja).

Zaključek

Tako hitro vidimo, da čistilna sredstva (pripravljena za uporabo), ki so pogosto oglaševana kot “poceni” to pravzaprav niso. Zahtevajo več transportnih sredstev in goriva, predstavljajo višji ogljični odtis, z nekaj osnovne matematike pa vidimo, da so tudi cenovno dražja. Če si prizadevate za zmanjšanje stroškov ter vpliva na okolje razmislite, kako lahko pri svojem delu uporabljate koncentrirana čistilna sredstva.

Visoko koncentrirani izdelki Hollu

Visoko koncentrirani izdelki Sanitec

Primerni pripomočki

Kategorije prispevkov

Arhiv prispevkov

Prejmite naše novosti!

Zagotavljamo vam, da bo vaša e-pošta uporabljena izključno za novosti, ki jih ponujamo.

Morda vas zanima tudi

Kako spodbuditi razkuževanje rok?

Kako spodbuditi razkuževanje rok?

Danes je razkuževanje rok nujno za omejitev širjenja mikrobov in okužb. Toda zadnja poročila kažejo, da je raven skladnosti s to vrsto higienske prakse komaj nad 70 %! Torej, kako spodbudimo razkuževanje rok?

Aktualno
Sep 25, 2022
Čiščenje po poplavah, sanacija po poplavah

Čiščenje po poplavah

Po dolgotrajni poletni suši smo končno dočakali nekaj težko pričakovanih padavin. A če se te odrazijo v obliki poplav, imamo novo nadlogo, s katero se je potrebno čim hitreje soočiti. Predstavljamo vam korake čiščenja po poplavi.

Aktualno
Sep 17, 2022
pravilna higiena rok

Pravilna higiena rok

Če smo se česa naučili v preteklem času, je to pomembnost higiene rok za naše zdravje. Naše roke so glavna pot za prenašanje nevarnih bakterij in virusov, zato je pravilna higiena rok najpomembnejša pri zmanjševanju prenosa nevarnih bakterij ter nastanku novih infekcij.

Vodiči
Sep 15, 2022
Vse o opozorilnih tablah!

Vse o opozorilnih tablah!

Ko imate mokra tla, so opozorilne table odličen način za označevanje nevarnosti zdrsa in padca v vašem objektu. Uporabljajo se lahko tudi za označevanje splošnih nevarnosti za obiskovalce. V poglobljenem članku odgovarjamo na vsa vprašanje povezana s opozorilnimi znaki!

Vodiči
Sep 10, 2022
Umazane sanitarije dajejo slab vtis o vašem podjetju!

Umazane sanitarije dajejo slab vtis o vašem podjetju!

Raziskava opravljena v ZDA je pokazala, da skoraj tri četrtine anketirancev (74 odstotkov) pravi, da umazane sanitarije dajejo slab vtis o podjetju. Podobno - 68 odstotkov anketirancev pravi, da bi sanitarije s praznimi podajalniki negativno vplivale na njihovo mnenje o podjetju.

Aktualno
Avg 30, 2022
Nakup čistilnega stroja

Kaj morate upoštevati pri nakupu čistilnega stroja?

Če želite povečati produktivnosti čiščenja ali zgolj boljši končni rezultat, je stroj za čiščenje talnih površin orodje, ki vam lahko pri tem pomaga. Za lajšanje vašega nakupnega procesa vam izpostavljamo nekaj ključnih dejavnikov, ki jih je potrebno preučiti.

Vodiči
Avg 3, 2022
Odstranite vsak madež

Odstranite vsak madež!

Vsak dan smo obdani z veliko snovmi, ki lahko hitro pustijo trdovraten madež na našem perilu – od hrane, pijače, črnila, šminke, olja itd. Univerzalne rešitve za vse madeže žal ni. Tako smo za vas pripravili kratek vodič skozi postopek odstranjevanja.

Aktualno
Jul 17, 2022
0
  0
  Košarica
  Košarica je trenutno praznaNazaj v trgovino
   Calculate Shipping
   Unovčite kupon
   Razpoložljivi kuponi
   enovice Get 10% off Kupon za 10% popust pri prijavi na e-novice.
   novastran Get 15% off Kupon za naročnike E-novic
   popust5 Get 5% off 5% popust v zahvalo za ocenitev izdelka.
   Nerazpoložljivi kuponi
   ecolabel20 Get 20% off Popust za naročnike e-novic pri nakupu ekoloških čistil.