Izberi kategorijo

Brezplačna poštnina nad 70 €!

Izberi kategorijo

Najcenejša čistilna sredstva

Okt 13, 2021

POVZETEK:

Če bi vam povedali, da so poceni čistilna sredstva, ki jih uporabljate v resnici ena izmed dražjih, bi nam verjeli? Koncentrirana čistilna sredstva v zadnjem času pridobivajo na priljubljenosti in z dobrim razlogom.
Poceni čistila najcenejša čistilna sredstva

Verjetno ste že slišali rek “Nisem tako bogat, da bi kupoval poceni”. Če bi vam povedali, da so poceni čistilna sredstva, ki jih uporabljate v resnici ena izmed dražjih, bi nam verjeli? Koncentrirana čistilna sredstva v zadnjem času pridobivajo na priljubljenosti in z dobrim razlogom. Tukaj smo, da vam sporočimo, kaj so in kakšne so prednosti uporabe koncentriranih čistilnih sredstev v vašem domu ali podjetju.

Razlika med izdelki “pripravljenimi za uporabo” in visoko koncentriranimi izdelki

Veliko čistilnih sredstev na trgu je “pripravljenih za uporabo” – kar pomeni, da so že razredčeni v pravem razmerju, navadno pakirani v primerni plastenki z razpršilko za nanos. V kolikor pogledate na hrbtno stran plastenke izdelka pripravljenega za uporabo boste opazili, da je glavna sestavina skoraj vedno “Aqua” oz. voda. Koncentrirani izdelki vsebujejo enake aktivne sestavine kot pripravki za uporabo, vendar brez dodane vode.

Koncentrirana čistilna sredstva so zasnovana tako, da se na mestu uporabe razredčijo v posamezne plastenke ali vedro za brisanje. Navodila za pravilno doziranje čistilnih sredstev so vedno navedena na plastenki. Pred ponovno uporabo plastenk le-te vedno temeljito sperite in nikoli ne mešajte različnih čistilnih kemikalij skupaj.

Redčenje lahko izvedete v merilni posodi, plastenki z merilno skalo ali pa uporabite stenski dozirni sistem za vsakokratno natančnost doziranja, ki minimizira napake nepravilnega doziranja ter znižuje stroške porabe. Avtomatski ali manualni dozirni sistem priporočamo v vseh večjih podjetjih in ustanovah.

Sedaj ko poznate razliko med visoko koncentriranimi izdelki in tistimi “pripravljenimi za uporabo” je pomembno, da izpostavimo prednosti uporabe.

Prednosti uporabe

Nižji stroški

Visoko koncentrirani izdelki bodo vedno cenejši od že pripravljenih izdelkov. V mnogih primerih se lahko še vedno držite blagovnih znamk, ki jih poznate in imate radi, saj pogosto nudijo visoko koncentrirano različico vaših priljubljenih izdelkov. Tak primer so visoko koncentrirani izdelki HC blagovne znamke Sanitec. Ali pa najdete nekaj odličnih alternativnih blagovnih znamk kot je Hollu, ki ponujajo večino svojih visoko kakovostnih izdelkov v koncentrirani obliki. S tem lahko prihranite v kratkem času vašemu podjetju ali ustanovi veliko denarja.

Pravzaprav lahko uporaba koncentriranih čistilnih sredstev zniža vaše stroške z nekaj evrov na samo nekaj centov po plastenki! Tako lahko iz 1L visoko koncentriranega čistilnega sredstva Hollu Alcosan pridobite tudi do 500L pripravljene raztopine! Z nekaj matematike vidimo, da “poceni čistila” (pripravljena za uporabo), pravzaprav niso poceni.

Najcenejša čistila prihranek pri ceni Karan & Delfin d.o.o.

Vpliv na okolje

Izdelki proizvajalcev, ki v svoja sredstva ne dodajajo vode – pač pa jih pustijo v svoji koncentrirani obliki, niso koristni samo za vaš žep temveč tudi za okolje.

Zmanjševanje potrebe po embalaži – povprečna 10-litrska plastična posoda s koncentratom je lahko enakovredna 5000 litrskim plastenkam pripravljenim za uporabo. S plastenkami za večkratno uporabo lahko tako zmanjšamo potrebo po 5000 litrskih plastenkah z razpršilkami. Nekateri pripravljeni čistilni izdelki so zdaj sicer v plastenkah primernih za recikliranje, vendar je žalostno dejstvo, da večina teh plastenk še vedno konča na odlagališčih.

Če ste večje podjetje, ki mora redno porabi večje količine čistilnih sredstev, je lahko ta učinek izredno velik!

Na primeru visoko koncentriranega čistilnega sredstva Hollu Alcosan v 10 L različici v primerjavi z izdelkom “pripravljenim za uporabo”, lahko v življenjski dobi izdelka prihranite tudi do 300 kg plastike.

Najcenejša čistila prihranek pri embalaži Karan & Delfin d.o.o.

To zmanjšanje velikosti samih izdelkov močno vpliva tudi na sam transport, saj posledično porabi manj goriva in manj virov, za transport pa je potrebnih manj tovornih vozil kar vpliva na nižji ogljični odtis.

Ostale prednosti

Prav tako lahko z uporabo visoko koncentriranih izdelkov uživate v ostalih ugodnostih:

 • Manj potrebnih skladiščnih kapacitet – več prostora v vaših poslovnih prostorih zaradi manjšega skladiščenja izdelkov, ki so večinoma sestavljeni iz vode (v primeru pripravljenih izdelkov);
 • Manj porabljenega časa za opravljanje naročil – 10 L visokih koncentratov lahko vašemu podjetju zadostuje za več mesecev ali celo let (odvisno od velikosti in frekvence čiščenja).

Zaključek

Tako hitro vidimo, da čistilna sredstva (pripravljena za uporabo), ki so pogosto oglaševana kot “poceni” to pravzaprav niso. Zahtevajo več transportnih sredstev in goriva, predstavljajo višji ogljični odtis, z nekaj osnovne matematike pa vidimo, da so tudi cenovno dražja. Če si prizadevate za zmanjšanje stroškov ter vpliva na okolje razmislite, kako lahko pri svojem delu uporabljate koncentrirana čistilna sredstva.

Visoko koncentrirani izdelki Hollu

Visoko koncentrirani izdelki Sanitec

Primerni pripomočki

Koristne povezave

Kategorije prispevkov

Arhiv prispevkov

Morda vas zanima tudi

Čistilka izvaja suho čiščenja tal z uporabo brisala in impregnirane krpe

Pripomočki za suho čiščenje tal

V marsikaterem objektu ali gospodinjstvu za suho čiščenje tal še vedno uporabljajo zgolj tradicionalne metode z uporabo metle, ki sicer opravi svoje delo, a pri tem dviguje prah s tal, ki se zgolj prenese drugam. Toda ali obstaja moderna, učinkovita in zdravju prijaznejša metoda suhega čiščenja tal?

Vodiči
Dec 8, 2022

Odpoklic izdelka – Respiratorne maske FFP2 NR

Odpoklic izdelka - Zaščitne maske z oznako znamke DADDY'S CHOICE, tip/model Purism, s sklicem na EN 149:2001+A1:2009, FFP2 NR, CE 0598, ki je pakirana v beli kartonasti embalaži z EAN kodo 6973601650308 in serijsko številko 20201228, pakirano po 20 zaščitnih mask. 

Obvestila
Dec 2, 2022
Pripomočki-za-čiščenje-v-živilskopredelovalni-industriji-Igeax

Pripomočki za živilsko industrijo IGEAX

Zagotavljanje visoke ravni higiene in izpolnjevanje standardov sta ključnega pomena za vsako podjetje, še posebej za tista, ki delujejo v živilskopredelovalni industriji. Zato smo v naš prodajni asortiman vključili pripomočke za živilsko industrijo blagovne znamke Igeax!

Aktualno
Nov 29, 2022
Kuhar si nadeva modre nitril rokavice

Kako izbrati pravo velikost rokavic?

Iskanje ustrezne velikosti rokavic je stvar merjenja. Osnovni par rokavic je mogoče najti z merjenjem obsega. Če pa želite resnično dobro prilegajoče rokavice, obstajajo druge mere, ki jih je potrebno vključiti.

Vodiči
Nov 25, 2022
Kako pravilno urediti sanitarije? Namestitev podajalnikov papirnatih brisač, milnikov

Kako pravilno urediti sanitarije?

Ste že kdaj prišli na javno stranišče in ugotovili da njegova zasnova ni funkcionalna za vaše potrebe? V tem članku boste izvedeli kako urediti in opremiti sanitarni prostor da bodo vaše stranke in zaposleni zadovoljni.

Vodiči
Nov 21, 2022
Čiščenje mize z belimi lateks rokavicami za enkratno uporabo Reflexx

Katere rokavice so boljše – lateks ali nitril?

Pri izbiri ustreznih rokavic se morda sprašujete, ali bi morali kupiti rokavice iz lateksa ali nitrila? Oba materiala rokavic sta zelo priljubljena, vendar je pomembno razumeti, kako se razlikujeta in kateri je v dani situaciji boljši.

Vodiči
Nov 14, 2022
Barista pri kuhanju kave uporablja črne rokavice iz nitrila

Kako očistiti profesionalni kavomat?

Čiščenje kavnega aparata je enako pomembno kot nakup kakovostnih zrn. Če vašega kavomata ne čistite redno, ne bo rezultat le kava slabega okusa, temveč boste tudi skrajšali življenjsko dobo tesnil in filtrov.

Vodiči
Nov 11, 2022
Tetovator s črnimi rokavicami iz nitrila dela tattoo

Izbira pravih rokavic za tetovatorje!

Da bi zmanjšali tveganje okužbe in prenosa bolezni, morajo biti prostori za tetoviranje tako čisti kot bolnišnične sobe. Tetovatorji in osebje morajo upoštevati smernice, ki zmanjšujejo širjenje okužb, ki so posledica storitev, ki jih zagotavljajo.

Aktualno
Nov 7, 2022
0
  0
  Košarica
  Košarica je trenutno praznaNazaj v trgovino
   Calculate Shipping
   Unovčite kupon
   Razpoložljivi kuponi
   enovice Get 10% off Kupon za 10% popust pri prijavi na e-novice.
   novastran Get 15% off Kupon za naročnike E-novic
   popust5 Get 5% off 5% popust v zahvalo za ocenitev izdelka.
   Nerazpoložljivi kuponi
   ecolabel20 Get 20% off Popust za naročnike e-novic pri nakupu ekoloških čistil.