Izberi kategorijo

Brezplačna poštnina nad 70 €!

Izberi kategorijo

Kako izbrati pravo velikost rokavic?

Nov 25, 2022

POVZETEK:

Iskanje ustrezne velikosti rokavic je stvar merjenja. Osnovni par rokavic je mogoče najti z merjenjem obsega. Če pa želite resnično dobro prilegajoče rokavice, obstajajo druge mere, ki jih je potrebno vključiti.
Kuhar si nadeva modre nitril rokavice

Ko ugotovite, kateri material rokavic je pravi za vas, ste pripravljeni na naslednji korak: iskanje ustrezne velikosti rokavic.

Več o izbiri ustreznega materiala rokavic najdete v predhodnih člankih: “Vse o nitrilnih rokavicah!” in “Vse o latex rokavicah!“.

Zakaj je pravilna velikost rokavic bistvenega pomena?

Če želite najti pravo prileganje, morate najti rokavice prave velikosti.

Ni pomembno, kako se rokavica prilega – če ni oblikovana tako, da se prilega velikosti vaše roke, nikoli ne bo delovala, kot bi morala, in vam nikoli ne bo zagotovila ustrezne ravni delovanja.

To velja za rokavice za enkratno uporabo in kateri koli par rokavic za večkratno uporabo, še posebej, če jih uporabljate pri opravilih, ki zahtevajo spretnost in občutek na dotik. Zdravniki in kirurgi na primer potrebujejo rokavice, ki se jim popolnoma prilegajo, da lahko opravljajo natančne posege.

Seveda je velikost rokavic tudi vprašanje varnosti. Pri industrijskih delavcih se na primer rokavica, ki se ne prilega ustrezno, zlahka zatakne v stroje ali orodja, kar je lahko izredno nevarno. 

Edina izjema pri določanju velikosti je, ko iščete rokavice z najbolj osnovno stopnjo zaščite – npr. PVC rokavice za pripravo hrane. Toda tudi tam je prevelika rokavica pogosto v napoto.

Kako najti pravo velikost rokavic?

Iskanje ustrezne velikosti rokavic je stvar merjenja. Osnovni par rokavic je mogoče najti z merjenjem obsega. Če pa želite resnično dobro prilegajoče rokavice, obstajajo druge mere, ki jih je potrebno vključiti.

Merjenje obsega dlani

Velikost rokavic je na splošno odvisna od širine vaše roke. Če ne merite ničesar drugega, izmerite širino svoje roke. Če želite to narediti, preprosto poiščite merilni trak in izmerite vse okoli najširšega dela roke (razen palca). Nato preverite, katera velikost rokavice ustreza temu obsegu. Tabela prikazuje obseg (izraženo v mm) in velikosti.

Merjenje dolžine dlani

Za natančnejšo meritev lahko izmerite tudi dolžino dlani. Če želite to narediti, izmerite dolžino od pregiba zapestja in vse do konice sredinca. 

Tabela velikosti rokavic

VelikostVelikost EN 420:2003Obseg dlaniDolžina dlani
XS6152 mm160 mm
S7178 mm171 mm
M8203 mm182 mm
L9229 mm192 mm
XL10254 mm204 mm
XXL11297 mm215 mm
Tabela velikosti rokavic.

Za konec

Za nekatere kupce rokavic dolžina in širina ne predstavljata popolnega ujemanja. Če je tako za vas, izberite rokavico, ki ustreza dolžini vaše roke in ne širini, četudi to pomeni manjšo velikost od vaše priporočene širine. 

Ko enkrat veste, kako najti svojo ustrezno velikost rokavic, je veliko lažje izbrati par rokavic, ki se popolnoma prilegajo vaši roki.

Povezani izdelki

Koristne povezave

Kategorije prispevkov

Arhiv prispevkov

Morda vas zanima tudi

Kako pravilno urediti sanitarije? Namestitev podajalnikov papirnatih brisač, milnikov

Kako pravilno urediti sanitarije?

Ste že kdaj prišli na javno stranišče in ugotovili da njegova zasnova ni funkcionalna za vaše potrebe? V tem članku boste izvedeli kako urediti in opremiti sanitarni prostor da bodo vaše stranke in zaposleni zadovoljni.

Vodiči
Nov 21, 2022
Čiščenje mize z belimi lateks rokavicami za enkratno uporabo Reflexx

Katere rokavice so boljše – lateks ali nitril?

Pri izbiri ustreznih rokavic se morda sprašujete, ali bi morali kupiti rokavice iz lateksa ali nitrila? Oba materiala rokavic sta zelo priljubljena, vendar je pomembno razumeti, kako se razlikujeta in kateri je v dani situaciji boljši.

Vodiči
Nov 14, 2022
Barista pri kuhanju kave uporablja črne rokavice iz nitrila

Kako očistiti profesionalni kavomat?

Čiščenje kavnega aparata je enako pomembno kot nakup kakovostnih zrn. Če vašega kavomata ne čistite redno, ne bo rezultat le kava slabega okusa, temveč boste tudi skrajšali življenjsko dobo tesnil in filtrov.

Vodiči
Nov 11, 2022
Tetovator s črnimi rokavicami iz nitrila dela tattoo

Izbira pravih rokavic za tetovatorje!

Da bi zmanjšali tveganje okužbe in prenosa bolezni, morajo biti prostori za tetoviranje tako čisti kot bolnišnične sobe. Tetovatorji in osebje morajo upoštevati smernice, ki zmanjšujejo širjenje okužb, ki so posledica storitev, ki jih zagotavljajo.

Aktualno
Nov 7, 2022
5 nasvetov za čiščenje in razkuževanje sanitarij

5 nasvetov za čiščenje in razkuževanje sanitarij

Površine v sanitarijah so prekrite z bakterijami, ki povzročajo bolezni. Da bi bili vaši obiskovalci varni pred izbruhom, je nujno, da vaša čistilna ekipa pogosto in temeljito očisti in razkuži površine v sanitarijah.

Aktualno
Nov 4, 2022
Modularni Čistilni voziček TTS Magic Line

Kaj morate upoštevati pri nakupu vozička za čiščenje?

Pogosto spregledan pripomoček, ki omogoča povečanje učinkovitosti čiščenja, je zagotovo čistilni voziček. V nadaljevanju predstavljamo faktorje, ki jih je potrebno upoštevati pri odločanju za nakup profesionalnega vozička za čiščenje.

Vodiči
Okt 31, 2022
Kako odstraniti neprijetne vonje v stranišču?

Kako odstraniti neprijetne vonjave?

Opažate ponavljajoč se neprijeten vonj v straniščih vašega objekta? Če imajo vaše sanitarije neprijeten vonj, je velika verjetnost, da bodo ljudje dobili vtis, da je vaš celoten objekt umazan, čeprav je navidezno čist.

Vodiči
Okt 25, 2022
Laboratorijski tehnik uporablja bele latex rokavice

Vse o latex rokavicah!

Rokavice iz lateksa so že dolgo najbolj priljubljene med vsemi možnostmi rokavic za enkratno uporabo. Uporabljajo jih tako v medicini kot pri splošnih nalogah čiščenja, pri čemer zagotavljajo nadzor nad okužbami, navzkrižno kontaminacijo in zaščito rok pred delci, detergenti in manj agresivnimi kemikalijami. Tokrat odgovarjamo na najpogostejša vprašanja o latex rokavicah!

Vodiči
Okt 22, 2022
0
  0
  Košarica
  Košarica je trenutno praznaNazaj v trgovino
   Calculate Shipping
   Unovčite kupon
   Razpoložljivi kuponi
   enovice Get 10% off Kupon za 10% popust pri prijavi na e-novice.
   novastran Get 15% off Kupon za naročnike E-novic
   popust5 Get 5% off 5% popust v zahvalo za ocenitev izdelka.
   Nerazpoložljivi kuponi
   ecolabel20 Get 20% off Popust za naročnike e-novic pri nakupu ekoloških čistil.