Izberi kategorijo

Brezplačna poštnina nad 70 €!

Izberi kategorijo

Pravilno čiščenje oken in ostalih steklenih površin

Maj 28, 2020

POVZETEK:

Eno izmed glavnih opravil spomladanskega čiščenja je vsekakor čiščenje oken. Le-ta so po navadi umazana od zime, ne prizanaša pa jim niti cvetni prah, tako da je skrajni čas za temeljito čiščenje.
pravilno pomivanje oken

Eno izmed glavnih opravil spomladanskega čiščenja je vsekakor čiščenje oken. Le-ta so po navadi umazana od zime, ne prizanaša pa jim niti cvetni prah, tako da je skrajni čas za temeljito čiščenje. V tokratnem članku vam, po korakih, predstavljamo kako pravilno očistiti okna in pripomočke, ki jih pri tem uporabljamo.

Predno se lotimo čiščenja je potreben razmislek o izboru čistilnega sredstva. Za manjša zunanja okna lahko uporabite sredstvo za čiščenje oken s formulo za odbijanje kapljic, ki preprečuje, da bi se le-te zadržale na oknu, medtem, ko je za čiščenje večjih steklenih površin boljša uporaba raztopine univerzalnega čistilnega sredstva ali čistila za ročno pomivanje posode.

Čiščenje okvirjev

Pred čiščenjem steklenih delov oken se najprej lotimo čiščenja okvirjev. Iz okvirjev najprej posesamo večjo nesnago, nato pa nadaljujemo z univerzalnim čistilom ter čisto mikro krpo.

Priporočeni izdelki

Čiščenje manjših oken

Pomivanje oken
 1. Najprej napršimo izdelek na stekleno površino z razdalje cca. 25 cm ter ga pustimo delovati nekaj sekund (cca. 10).
 2. Nato vzamemo čisto krpo iz mikrovlaken ter površino obrišemo do suhega. Delo si lahko olajšamo tudi z ročnim držalom mikro krpe ter pripadajočo krpo, ki poskrbi za še efektivnejše čiščenje površin.
Pripomočki TTS Clean Glass PRO Kit

Priporočeni izdelki

Čiščenje večjih oken

Čiščenje oken
 1. V širokem vedru pripravimo željeno raztopino čistilnega sredstva
 2. Nato vzamemo pomivalec stekla dolžine med 25 in 45 cm z namensko prevleko, ki jo potopimo v raztopino.
 3. Raztopino raznesemo po površini z gibi v obliki števila 8, saj bomo s tem temeljito prekrili celotno površino.
 4. Sredstvo pustimo delovati nekaj sekund.
 5. Površino posušimo z uporabo brisalca stekla, Le-tega lahko uporabljamo z gibi v obliki črke S (od zgoraj navzdol) ali z vertikalnimi gibi (od zgoraj navzdol).
Ponazoritev tehnike “S”

Priporočeni izdelki

 

Da se umazanija čim manj zažre v steklo priporočamo temeljito čiščenje steklenih površin vsaj dvakrat letno. Čiščenja oken se lotimo na oblačen dan, ko je manj možnosti za zasušitev sredstva na površini. Ostale nasvete za uspešno spomladansko čiščenje lahko najdete tukaj!

Koristne povezave

Kategorije prispevkov

Arhiv prispevkov

Morda vas zanima tudi

Čistilka izvaja suho čiščenja tal z uporabo brisala in impregnirane krpe

Pripomočki za suho čiščenje tal

V marsikaterem objektu ali gospodinjstvu za suho čiščenje tal še vedno uporabljajo zgolj tradicionalne metode z uporabo metle, ki sicer opravi svoje delo, a pri tem dviguje prah s tal, ki se zgolj prenese drugam. Toda ali obstaja moderna, učinkovita in zdravju prijaznejša metoda suhega čiščenja tal?

Vodiči
Dec 8, 2022

Odpoklic izdelka – Respiratorne maske FFP2 NR

Odpoklic izdelka - Zaščitne maske z oznako znamke DADDY'S CHOICE, tip/model Purism, s sklicem na EN 149:2001+A1:2009, FFP2 NR, CE 0598, ki je pakirana v beli kartonasti embalaži z EAN kodo 6973601650308 in serijsko številko 20201228, pakirano po 20 zaščitnih mask. 

Obvestila
Dec 2, 2022
Pripomočki-za-čiščenje-v-živilskopredelovalni-industriji-Igeax

Pripomočki za živilsko industrijo IGEAX

Zagotavljanje visoke ravni higiene in izpolnjevanje standardov sta ključnega pomena za vsako podjetje, še posebej za tista, ki delujejo v živilskopredelovalni industriji. Zato smo v naš prodajni asortiman vključili pripomočke za živilsko industrijo blagovne znamke Igeax!

Aktualno
Nov 29, 2022
Kuhar si nadeva modre nitril rokavice

Kako izbrati pravo velikost rokavic?

Iskanje ustrezne velikosti rokavic je stvar merjenja. Osnovni par rokavic je mogoče najti z merjenjem obsega. Če pa želite resnično dobro prilegajoče rokavice, obstajajo druge mere, ki jih je potrebno vključiti.

Vodiči
Nov 25, 2022
Kako pravilno urediti sanitarije? Namestitev podajalnikov papirnatih brisač, milnikov

Kako pravilno urediti sanitarije?

Ste že kdaj prišli na javno stranišče in ugotovili da njegova zasnova ni funkcionalna za vaše potrebe? V tem članku boste izvedeli kako urediti in opremiti sanitarni prostor da bodo vaše stranke in zaposleni zadovoljni.

Vodiči
Nov 21, 2022
Čiščenje mize z belimi lateks rokavicami za enkratno uporabo Reflexx

Katere rokavice so boljše – lateks ali nitril?

Pri izbiri ustreznih rokavic se morda sprašujete, ali bi morali kupiti rokavice iz lateksa ali nitrila? Oba materiala rokavic sta zelo priljubljena, vendar je pomembno razumeti, kako se razlikujeta in kateri je v dani situaciji boljši.

Vodiči
Nov 14, 2022
Barista pri kuhanju kave uporablja črne rokavice iz nitrila

Kako očistiti profesionalni kavomat?

Čiščenje kavnega aparata je enako pomembno kot nakup kakovostnih zrn. Če vašega kavomata ne čistite redno, ne bo rezultat le kava slabega okusa, temveč boste tudi skrajšali življenjsko dobo tesnil in filtrov.

Vodiči
Nov 11, 2022
Tetovator s črnimi rokavicami iz nitrila dela tattoo

Izbira pravih rokavic za tetovatorje!

Da bi zmanjšali tveganje okužbe in prenosa bolezni, morajo biti prostori za tetoviranje tako čisti kot bolnišnične sobe. Tetovatorji in osebje morajo upoštevati smernice, ki zmanjšujejo širjenje okužb, ki so posledica storitev, ki jih zagotavljajo.

Aktualno
Nov 7, 2022
0
  0
  Košarica
  Košarica je trenutno praznaNazaj v trgovino
   Calculate Shipping
   Unovčite kupon
   Razpoložljivi kuponi
   enovice Get 10% off Kupon za 10% popust pri prijavi na e-novice.
   novastran Get 15% off Kupon za naročnike E-novic
   popust5 Get 5% off 5% popust v zahvalo za ocenitev izdelka.
   Nerazpoložljivi kuponi
   ecolabel20 Get 20% off Popust za naročnike e-novic pri nakupu ekoloških čistil.