Izberi kategorijo

Brezplačna poštnina nad 70 €!

Izberi kategorijo

Pravilno čiščenje oken in ostalih steklenih površin

Maj 28, 2020

POVZETEK:

Eno izmed glavnih opravil spomladanskega čiščenja je vsekakor čiščenje oken. Le-ta so po navadi umazana od zime, ne prizanaša pa jim niti cvetni prah, tako da je skrajni čas za temeljito čiščenje.
pravilno pomivanje oken

Eno izmed glavnih opravil spomladanskega čiščenja je vsekakor čiščenje oken. Le-ta so po navadi umazana od zime, ne prizanaša pa jim niti cvetni prah, tako da je skrajni čas za temeljito čiščenje. V tokratnem članku vam, po korakih, predstavljamo kako pravilno očistiti okna in pripomočke, ki jih pri tem uporabljamo.

Predno se lotimo čiščenja je potreben razmislek o izboru čistilnega sredstva. Za manjša zunanja okna lahko uporabite sredstvo za čiščenje oken s formulo za odbijanje kapljic, ki preprečuje, da bi se le-te zadržale na oknu, medtem, ko je za čiščenje večjih steklenih površin boljša uporaba raztopine univerzalnega čistilnega sredstva ali čistila za ročno pomivanje posode.

Čiščenje okvirjev

Pred čiščenjem steklenih delov oken se najprej lotimo čiščenja okvirjev. Iz okvirjev najprej posesamo večjo nesnago, nato pa nadaljujemo z univerzalnim čistilom ter čisto mikro krpo.

Priporočeni izdelki

Čiščenje manjših oken

Pomivanje oken
 1. Najprej napršimo izdelek na stekleno površino z razdalje cca. 25 cm ter ga pustimo delovati nekaj sekund (cca. 10).
 2. Nato vzamemo čisto krpo iz mikrovlaken ter površino obrišemo do suhega. Delo si lahko olajšamo tudi z ročnim držalom mikro krpe ter pripadajočo krpo, ki poskrbi za še efektivnejše čiščenje površin.
Pripomočki TTS Clean Glass PRO Kit

Priporočeni izdelki

Čiščenje večjih oken

Čiščenje oken
 1. V širokem vedru pripravimo željeno raztopino čistilnega sredstva
 2. Nato vzamemo pomivalec stekla dolžine med 25 in 45 cm z namensko prevleko, ki jo potopimo v raztopino.
 3. Raztopino raznesemo po površini z gibi v obliki števila 8, saj bomo s tem temeljito prekrili celotno površino.
 4. Sredstvo pustimo delovati nekaj sekund.
 5. Površino posušimo z uporabo brisalca stekla, Le-tega lahko uporabljamo z gibi v obliki črke S (od zgoraj navzdol) ali z vertikalnimi gibi (od zgoraj navzdol).
Ponazoritev tehnike “S”

Priporočeni izdelki

Da se umazanija čim manj zažre v steklo priporočamo temeljito čiščenje steklenih površin vsaj dvakrat letno. Čiščenja oken se lotimo na oblačen dan, ko je manj možnosti za zasušitev sredstva na površini. Ostale nasvete za uspešno spomladansko čiščenje lahko najdete tukaj!

Koristne povezave

Kategorije prispevkov

Arhiv prispevkov

Morda vas zanima tudi

Kaj je vrednost AQL pri rokavicah in zakaj je pomembna?

Kaj je vrednost AQL in zakaj je pomembna?

V svetu rokavic za enkratno uporabo je zagotavljanje ustrezne kakovosti izjemnega pomena. Sprejemljiva raven kakovosti (AQL) ima na tem področju ključno vlogo, saj določa standard za varnost in zanesljivost rokavic. Toda katere rokavice so resnično kakovostne in zakaj so cenovno dražje?

Vodiči
Jun 5, 2023
Trajnostno čiščenje - zmanjšajte vaš ogljični odtis s čiščenjem

Trajnostno čiščenje – zmanjšajte vaš ogljični odtis!

V današnjem svetu so podnebne spremembe in degradacija okolja pereče teme, ki zahtevajo našo pozornost. Eden od načinov, kako lahko prispevamo k bolj zdravemu planetu, je zmanjšanje našega ogljičnega odtisa. Naše navade čiščenja, ki jih pogosto spregledamo, lahko pomembno vplivajo na okolje.

Vodiči
Maj 30, 2023
Čiščenje oken na višini z uporabo profesionalnih pripomočkov za čiščenje oken

Kako očistiti okna na višini?

Umazana okna lahko hitro pokvarijo videz vašega objekta in dajejo slab vtis o vašem podjetju. Medtem ko je enostavno očistiti okna v nižjih nadstropjih ali znotraj, to ne velja za okna, ki so na višini. V tokratnem članku predstavimo proces čiščenja oken na višini ob uporabi učinkovitih pripomočkov ter varnih metod čiščenja.

Vodiči
Maj 25, 2023
Izbira ustreznih milnikov

Izbira ustreznega milnika

Pri vzdrževanju higiene v poslovnih prostorih lahko izbira podajalnikov pomeni veliko razliko. Pravilno izbrani dozirnik ne zagotavlja le ustrezne higiene rok, temveč tudi pomaga ustvariti pozitiven vtis tako na stranke kot na zaposlene. Ker je na trgu na voljo veliko različnih možnosti, je izbira ustreznih milnikov lahko zahtevna naloga.

Vodiči
Maj 3, 2023
Kako očistiti profesionalni pomivalni stroj?

Kako očistiti profesionalni pomivalni stroj?

Glavni vzrok številnih težav s pomivalnimi stroji je posledica pomanjkljive oskrbe, kot je na primer neredno čiščenje stroja v časovnih intervalih, ki jih priporoča proizvajalec. V tem članku se lotimo postopkov, kako očistiti pomivalni stroj, in podamo nekaj koristnih nasvetov o preventivni negi.

Vodiči
Apr 27, 2023
Zakaj izbrati ekološka čistila?

Zakaj izbrati ekološka čistila?

Za ohranjanje dobrega zdravja in počutja je ključno zagotavljanje čistega okolja. Žal pa mnoga tradicionalna čistila vsebujejo kemikalije, ki so lahko škodljive za ljudi in okolje. Na srečo so tu ekološka čistilna sredstva kot alternativa, ki so varnejša in bolj prijazna do okolja.

Vodiči
Apr 22, 2023
Kako pravi krpe iz mikrovlaken?

Kako prati krpe iz mikrovlaken?

Krpe iz mikrovlaken so postale nepogrešljivi pripomoček pri vsakodnevnem čiščenju. Zaradi svojih edinstvenih, mehkih in zelo vpojnih vlaken so idealne za odstranjevanje umazanije in ostankov brez povzročanja prask. Da pa bodo še naprej delovale optimalno, pa je pomembno pravilno pranje.

Vodiči
Apr 19, 2023
Mar Plast Woodplastic - Okolju prijaznejša linija podajalnikov

Mar Plast Woodplastic – Okolju prijaznejša linija podajalnikov

Linija dozirnikov Woodplastic podjetja Mar Plast ni le elegantna in praktična, temveč tudi okolju prijazna. Podajalniki iz lesnih odpadkov in reciklirane plastike so namenjeni uporabi v hotelih, restavracijah in barih. Linija Woodplastic je izdelana z novimi okolju prijaznimi tehnologijami in jo je mogoče v celoti reciklirati.

Aktualno
Apr 14, 2023
0
  0
  Košarica
  Košarica je trenutno praznaNazaj v trgovino
   Calculate Shipping
   Unovčite kupon
   Razpoložljivi kuponi
   enovice Get 10% off Kupon za 10% popust pri prijavi na e-novice.
   popust5 Get 5% off 5% popust v zahvalo za ocenitev izdelka.
   Nerazpoložljivi kuponi
   cleanfixs10-3 Get 3% off 3% popust na seslanik za suho sesanje Cleanfix S10 SE
   ecolabel20 Get 20% off Popust za naročnike e-novic pri nakupu ekoloških čistil.
   novastran Get 15% off Kupon za naročnike E-novic