Izberi kategorijo

Brezplačna poštnina nad 70 €!

Pravilno čiščenje oken in ostalih steklenih površin

Maj 28, 2020

POVZETEK:

Eno izmed glavnih opravil spomladanskega čiščenja je vsekakor čiščenje oken. Le-ta so po navadi umazana od zime, ne prizanaša pa jim niti cvetni prah, tako da je skrajni čas za temeljito čiščenje.
pravilno pomivanje oken

Eno izmed glavnih opravil spomladanskega čiščenja je vsekakor čiščenje oken. Le-ta so po navadi umazana od zime, ne prizanaša pa jim niti cvetni prah, tako da je skrajni čas za temeljito čiščenje. V tokratnem članku vam, po korakih, predstavljamo kako pravilno očistiti okna in pripomočke, ki jih pri tem uporabljamo.

Predno se lotimo čiščenja je potreben razmislek o izboru čistilnega sredstva. Za manjša zunanja okna lahko uporabite sredstvo za čiščenje oken s formulo za odbijanje kapljic, ki preprečuje, da bi se le-te zadržale na oknu, medtem, ko je za čiščenje večjih steklenih površin boljša uporaba raztopine univerzalnega čistilnega sredstva ali čistila za ročno pomivanje posode.

Čiščenje okvirjev

Pred čiščenjem steklenih delov oken se najprej lotimo čiščenja okvirjev. Iz okvirjev najprej posesamo večjo nesnago, nato pa nadaljujemo z univerzalnim čistilom ter čisto mikro krpo.

Priporočeni izdelki

Čiščenje manjših oken

Pomivanje oken
 1. Najprej napršimo izdelek na stekleno površino z razdalje cca. 25 cm ter ga pustimo delovati nekaj sekund (cca. 10).
 2. Nato vzamemo čisto krpo iz mikrovlaken ter površino obrišemo do suhega. Delo si lahko olajšamo tudi z ročnim držalom mikro krpe ter pripadajočo krpo, ki poskrbi za še efektivnejše čiščenje površin.
Pripomočki TTS Clean Glass PRO Kit

Priporočeni izdelki

Čiščenje večjih oken

Čiščenje oken
 1. V širokem vedru pripravimo željeno raztopino čistilnega sredstva
 2. Nato vzamemo pomivalec stekla dolžine med 25 in 45 cm z namensko prevleko, ki jo potopimo v raztopino.
 3. Raztopino raznesemo po površini z gibi v obliki števila 8, saj bomo s tem temeljito prekrili celotno površino.
 4. Sredstvo pustimo delovati nekaj sekund.
 5. Površino posušimo z uporabo brisalca stekla, Le-tega lahko uporabljamo z gibi v obliki črke S (od zgoraj navzdol) ali z vertikalnimi gibi (od zgoraj navzdol).
Ponazoritev tehnike “S”

Priporočeni izdelki

Da se umazanija čim manj zažre v steklo priporočamo temeljito čiščenje steklenih površin vsaj dvakrat letno. Čiščenja oken se lotimo na oblačen dan, ko je manj možnosti za zasušitev sredstva na površini. Ostale nasvete za uspešno spomladansko čiščenje lahko najdete tukaj!

Kategorije prispevkov

Arhiv prispevkov

Zadnji ogledani izdelki

Prejmite naše novosti!

Zagotavljamo vam, da bo vaša e-pošta uporabljena izključno za novosti, ki jih ponujamo.

Morda vas zanima tudi

Nakup čistilnega stroja

Kaj morate upoštevati pri nakupu čistilnega stroja?

Če želite povečati produktivnosti čiščenja ali zgolj boljši končni rezultat, je stroj za čiščenje talnih površin orodje, ki vam lahko pri tem pomaga. Za lajšanje vašega nakupnega procesa vam izpostavljamo nekaj ključnih dejavnikov, ki jih je potrebno preučiti.

Vodiči
Avg 3, 2022
Odstranite vsak madež

Odstranite vsak madež!

Vsak dan smo obdani z veliko snovmi, ki lahko hitro pustijo trdovraten madež na našem perilu – od hrane, pijače, črnila, šminke, olja itd. Univerzalne rešitve za vse madeže žal ni. Tako smo za vas pripravili kratek vodič skozi postopek odstranjevanja.

Aktualno
Jul 17, 2022
Hitri antigenski testi za samotestiranje lepu medical

Hitri testi Lepu Medical

Hitri testi za samotestiranje namenjeni odkrivanju antigenov SARS-CoV-2 iz sprednjega dela nosne votline. Test je namenjen za uporabo pri osebah, ki imajo simptome ali druge epidemiološke razloge za sum na okužbo s COVID-19.

Aktualno
Jan 20, 2022
brezplačni hitri testi za samotestiranje

Brezplačni hitri testi za podjetja!

Deseti paket ukrepov za preprečevanje širjenja okužb, omilitev, obvladovanje in odpravo posledic covida-19 (PKP 10) prinaša tudi sofinanciranje nabave hitrih testov za gospodarstvo!

Aktualno
Jan 10, 2022
pH lestvica čistila

Uporaba pH vrednosti pri čiščenju

Ste se kdaj vprašali "Zakaj s čistilom za steklo ne odstranim vodnega kamna?" ali pa ste uporabili čistilo, ki je na vaših površinah pustilo trajno poškodbo? Najverjetneje se za tem skriva pH vrednost.

Aktualno
Dec 15, 2021
Poceni čistila najcenejša čistilna sredstva

Najcenejša čistilna sredstva

Če bi vam povedali, da so poceni čistilna sredstva, ki jih uporabljate v resnici ena izmed dražjih, bi nam verjeli? Koncentrirana čistilna sredstva v zadnjem času pridobivajo na priljubljenosti in z dobrim razlogom.

Aktualno
Okt 13, 2021
0
  0
  Košarica
  Košarica je trenutno praznaNazaj v trgovino
   Calculate Shipping
   Unovčite kupon
   Razpoložljivi kuponi
   enovice Get 10% off Kupon za 10% popust pri prijavi na e-novice.
   novastran Get 15% off Kupon za naročnike E-novic
   popust5 Get 5% off 5% popust v zahvalo za ocenitev izdelka.
   Nerazpoložljivi kuponi
   ecolabel20 Get 20% off Popust za naročnike e-novic pri nakupu ekoloških čistil.