Izberi kategorijo

Brezplačna poštnina nad 70 €!

Izberi kategorijo

S čiščenjem v boj proti koronavirusu!

Apr 15, 2020

POVZETEK:

Verjetno ste v preteklem mesecu to že neštetokrat slišali, vendar je umivanje rok najboljši način za zmanjševanje tveganja okužbe s COVID-19. Roke si moramo obvezno umiti po kašljanju, kihanju ter pred kakršnimkoli dotikanjem obraza.
Epidemija koronavirus covid-19

Umivajte si roke

Verjetno ste v preteklem mesecu to že neštetokrat slišali, vendar je umivanje rok najboljši način za zmanjševanje tveganja okužbe s COVID-19. Roke si moramo obvezno umiti po kašljanju, kihanju ter pred kakršnimkoli dotikanjem obraza.

Uporabite lahko tudi sredstva za dezinfekcijo rok, vendar to vsekakor ni substitut za pravilno umivanje rok z milom in vodo. Prilagamo vam navodila za pravilno umivanje in dezinfekcijo rok:

Pravilno umivanje in dezinfekcija rok

Ob enem ne pozabite na redno vlaženje kože. Suha, razpokana koža, ki jo nemalokrat za seboj pustijo sredstva za dezinfekcijo rok predstavlja večje tveganje za vse vrste okužb, zato po vsakokratnem umivanju uporabite kremo za roke.

Uporabljajte masko

Obrazne maske predstavljajo dodatno previdnost v boju z visokonalezljivim virusom. Tako je trenutno njihova uporaba obvezna v zaprtih javnih prostorih. Pomembno je upoštevati njihovo dobo učinkovanja, ki je okoli 2-3 ure (za kirurške maske) oz. dlje (v primeru FFP2 in FFP3). Po tem času moramo masko zamenjati z novo.

Redno čistite površine

Čeprav je prenos koronavirusa veliko bolj verjeten s stikom z ljudmi kot pa s prenosom preko površin, priporočamo vsakodnevno čiščenje in razkuževanje površin. Po nekaterih raziskavah se lahko virus zadržuje na lesenih površinah do 24 ur, na plastičnih in kovinskih pa tudi do 3 dni. Posebno pozornost je potrebno nameniti gladkim površinam in tistim površinam s katerimi ste v rednem stiku. Predvsem:

 • Kljuke,
 • mize,
 • stoli,
 • kuhinjski pulti,
 • vodovodne pipe,
 • stikala,
 • WC školjke z desko.

V prvi fazi je potrebno površino očistiti, s čimer se znebimo vseh nečistoč. Šele na to se lotimo razkuževanja površine. Izjemnega pomena je upoštevanje navodil proizvajalcev razkužil za površine, ki pogosto navajajo potreben čas delovanja dezinfekcijskega sredstva na površini predno jo obrišemo. V izogib navzkrižni kontaminaciji za brisanje uporabimo papirnato brisačo, ki jo po uporabi odvržemo.

Operite perilo

Pranje perila v času pandemije COVID-19 se ne razlikuje veliko od navadnega pranja. Pomembno je le, da perilo operete oz. sušite pri višjih temperaturah kot bi sicer. Za 100 odstotno dezinfekcijo lahko uporabite tudi pralni prašek z dezinfekcijskim učinkom.

Dezinficirajte vaše naprave

Čeprav so vaše naprave verjetno v konstantni uporabi v obdobju samoizolacije pa se vsi zavedamo, da predstavljajo prave magnete za mikrobe. To so površine s katerimi smo v neprestanem kontaktu, zato je pomembno, da jih redno čistimo ter razkužujemo. V to skupino se uvrščajo:

 • Mobilni telefoni,
 • tablice,
 • računalniki,
 • tipkovnice,
 • računalniške miške,
 • daljinski upravljalniki.

Ostanite doma

Nenazadnje tudi, če ne kažete znakov okužb, ostanite doma. S tem se boste izognili nepotrebnemu tveganju okužbe vas ter ljudi okoli vas.

Oglejte si ostalo našo ponudbo za zaščito!

Kategorije prispevkov

Arhiv prispevkov

Morda vas zanima tudi

Preprečevanje širjenja bolezni pri odpravi posledic poplav - umivanje rok

Preprečevanje širjenja bolezni pri odpravi posledic poplav

Pred tednom dni so Slovenijo prizadele zgodovinske poplave, ki so za seboj pustile pravo opustošenje. Poplave pa niso katastrofalne zgolj zaradi neposredne fizične škode, temveč tudi zaradi širjenja bolezni, ki se pojavijo po njih. Ena najpogostejših zdravstvenih groženj po poplavah je širjenje okužb.

Vodiči
Avg 12, 2023
Čiščenje po poplavah, sanacija po poplavah

Čiščenje po poplavah

V zadnjem tednu številne regije po Sloveniji pestijo huda neurja z obilnim deževjem, ki se odražajo tudi v obliki poplav. Stoječa voda in odvečna vlaga nudijo ugodne pogoje za razrast plesni, kar lahko predstavlja tveganje za zdravje ljudi, zato je pomembno čimprejšnjo ukrepanje. Pripravili smo kratek vodič čiščenja in razkuževanje prostorov po poplavah.

Aktualno
Avg 11, 2023
So papirnate brisače iz reciklaže okolju prijazne?

Je papir iz reciklaže res prijaznejši do okolja?

Že dolgo časa se na trgu papirja bije bitka med izdelki iz celuloze in reciklaže, še posebej z vidika prijaznosti do okolja. Čeprav nas večina meni, da so izdelki iz reciklaže prijaznejši do okolja, saj se pri njihovi proizvodnji ne poseka novih dreves, obstaja kar nekaj vidikov proizvodnje, na katere pogosto niti ne pomislimo.

Aktualno
Avg 10, 2023
Podajalnik papirnatih brisač Marplast Stone iz reciklirane plastike

Elegantno in okolju prijazno – Mar Plastova vizija trajnostnih sanitarij

V svetu, kjer je ozaveščenost o okolju vedno bolj v ospredju, se je italijanski proizvajalec Mar Plast z novimi linijami podajalnikov iz recikliranih materialov Stone in Skin – Carbon zavezal k zelenim praksam. Podjetje Mar Plast, ki je znano po svojih inovacijah na področju podajalnikov, v svojih novih linijah elegantnih in funkcionalnih podajalnikov uporablja reciklirano plastiko.

Aktualno
Avg 8, 2023
Čiščenje mize s krpo iz mikrovlaken v restavraciji

Katero krpo iz mikrofibre uporabiti za vašo površino?

Ste vedeli, da so mikrovlakna 100-krat tanjša od človeškega lasu? Še več: mikrovlakna so tudi bistveno bolj fina od vseh naravnih vlaken. Veliko pomembnejša pa je njihova učinkovitost čiščenja. Vsaka mikro krpa ni primerna za čiščenje vsake površine. Izbira neustrezne krpe hitro vodi do slabe učinkovitosti čiščenja ali celo nastanka poškodb na površini.

Vodiči
Jul 31, 2023
Premazovanje tal – 5 pogostih napak

Premazovanje tal – 5 pogostih napak

Vzdrževanje in nega talnih površin je zahtevna naloga, še posebej, ko gre za obnavljanje preko postopka premazovanja tal. Postopki odstranjevanja starih premazov in premazovanja se lahko zdijo preprosti, vendar pa v praksi pogosto nastanejo napake, ki lahko vplivajo na končni rezultat. V tem članku bomo pregledali nekaj najpogostejših napak pri postopku premazovanja tal.

Vodiči
Jul 24, 2023
Premazovanje tal - priporočila za vrhunski rezultat

Premazovanje tal – priporočila za vrhunski rezultat

Vzdrževanje tal je lahko zahtevno opravilo, zlasti pri postopku odstranjevanja in nanašanja zaščitnih premazov. Postopek premazovanja tal je sestavljen iz več korakov, v katerih so pogoste napake, ki lahko vplivajo na končni rezultat. Tokrat bomo pregledali nekaj strokovnih priporočil za uspešno premazovanje v prvem poskusu.

Vodiči
Jul 17, 2023
Osvežitev tal - koraki pravilnega premazovanja talnih površin

Osvežitev tal – koraki pravilnega premazovanja talnih površin

Od vzdrževanja za njihovo dolgo življenjsko dobo do ohranjanja prvotnega videz in funkcionalnosti – pravilno ravnanje z vašimi tlemi je bistvenega pomena. Vse talne površine ne glede na vrsto vpijajo umazanijo iz okolice. S premazovanjem tal ta postanejo bolj gladka; zmanjšujemo vpijanje umazanije in povečujemo njihovo drsnost.

Vodiči
Jul 10, 2023
0
  0
  Košarica
  Košarica je trenutno praznaNazaj v trgovino
   Calculate Shipping
   Unovčite kupon
   Razpoložljivi kuponi
   enovice Get 10% off Kupon za 10% popust pri prijavi na e-novice.
   popust5 Get 5% off 5% popust v zahvalo za ocenitev izdelka.
   Nerazpoložljivi kuponi
   cleanfixs10-3 Get 3% off 3% popust na seslanik za suho sesanje Cleanfix S10 SE
   ecolabel20 Get 20% off Popust za naročnike e-novic pri nakupu ekoloških čistil.
   novastran Get 15% off Kupon za naročnike E-novic
   potiskac5 Get 5% off Popust za potiskač vode in aluminjasti ročaj 5%.