Izberi kategorijo

Brezplačna poštnina nad 70 €!

S čiščenjem v boj proti koronavirusu!

Apr 15, 2020

POVZETEK:

Verjetno ste v preteklem mesecu to že neštetokrat slišali, vendar je umivanje rok najboljši način za zmanjševanje tveganja okužbe s COVID-19. Roke si moramo obvezno umiti po kašljanju, kihanju ter pred kakršnimkoli dotikanjem obraza.
Epidemija koronavirus covid-19

Umivajte si roke

Verjetno ste v preteklem mesecu to že neštetokrat slišali, vendar je umivanje rok najboljši način za zmanjševanje tveganja okužbe s COVID-19. Roke si moramo obvezno umiti po kašljanju, kihanju ter pred kakršnimkoli dotikanjem obraza.

Uporabite lahko tudi sredstva za dezinfekcijo rok, vendar to vsekakor ni substitut za pravilno umivanje rok z milom in vodo. Prilagamo vam navodila za pravilno umivanje in dezinfekcijo rok:

Pravilno umivanje in dezinfekcija rok

Ob enem ne pozabite na redno vlaženje kože. Suha, razpokana koža, ki jo nemalokrat za seboj pustijo sredstva za dezinfekcijo rok predstavlja večje tveganje za vse vrste okužb, zato po vsakokratnem umivanju uporabite kremo za roke.

Uporabljajte masko

Obrazne maske predstavljajo dodatno previdnost v boju z visokonalezljivim virusom. Tako je trenutno njihova uporaba obvezna v zaprtih javnih prostorih. Pomembno je upoštevati njihovo dobo učinkovanja, ki je okoli 2-3 ure (za kirurške maske) oz. dlje (v primeru FFP2 in FFP3). Po tem času moramo masko zamenjati z novo.

Redno čistite površine

Čeprav je prenos koronavirusa veliko bolj verjeten s stikom z ljudmi kot pa s prenosom preko površin, priporočamo vsakodnevno čiščenje in razkuževanje površin. Po nekaterih raziskavah se lahko virus zadržuje na lesenih površinah do 24 ur, na plastičnih in kovinskih pa tudi do 3 dni. Posebno pozornost je potrebno nameniti gladkim površinam in tistim površinam s katerimi ste v rednem stiku. Predvsem:

 • Kljuke,
 • mize,
 • stoli,
 • kuhinjski pulti,
 • vodovodne pipe,
 • stikala,
 • WC školjke z desko.

V prvi fazi je potrebno površino očistiti, s čimer se znebimo vseh nečistoč. Šele na to se lotimo razkuževanja površine. Izjemnega pomena je upoštevanje navodil proizvajalcev razkužil za površine, ki pogosto navajajo potreben čas delovanja dezinfekcijskega sredstva na površini predno jo obrišemo. V izogib navzkrižni kontaminaciji za brisanje uporabimo papirnato brisačo, ki jo po uporabi odvržemo.

Operite perilo

Pranje perila v času pandemije COVID-19 se ne razlikuje veliko od navadnega pranja. Pomembno je le, da perilo operete oz. sušite pri višjih temperaturah kot bi sicer. Za 100 odstotno dezinfekcijo lahko uporabite tudi pralni prašek z dezinfekcijskim učinkom.

Dezinficirajte vaše naprave

Čeprav so vaše naprave verjetno v konstantni uporabi v obdobju samoizolacije pa se vsi zavedamo, da predstavljajo prave magnete za mikrobe. To so površine s katerimi smo v neprestanem kontaktu, zato je pomembno, da jih redno čistimo ter razkužujemo. V to skupino se uvrščajo:

 • Mobilni telefoni,
 • tablice,
 • računalniki,
 • tipkovnice,
 • računalniške miške,
 • daljinski upravljalniki.

Ostanite doma

Nenazadnje tudi, če ne kažete znakov okužb, ostanite doma. S tem se boste izognili nepotrebnemu tveganju okužbe vas ter ljudi okoli vas.

Oglejte si ostalo našo ponudbo za zaščito!

Kategorije prispevkov

Arhiv prispevkov

Zadnji ogledani izdelki

Prejmite naše novosti!

Zagotavljamo vam, da bo vaša e-pošta uporabljena izključno za novosti, ki jih ponujamo.

Morda vas zanima tudi

Nakup čistilnega stroja

Kaj morate upoštevati pri nakupu čistilnega stroja?

Če želite povečati produktivnosti čiščenja ali zgolj boljši končni rezultat, je stroj za čiščenje talnih površin orodje, ki vam lahko pri tem pomaga. Za lajšanje vašega nakupnega procesa vam izpostavljamo nekaj ključnih dejavnikov, ki jih je potrebno preučiti.

Vodiči
Avg 3, 2022
Odstranite vsak madež

Odstranite vsak madež!

Vsak dan smo obdani z veliko snovmi, ki lahko hitro pustijo trdovraten madež na našem perilu – od hrane, pijače, črnila, šminke, olja itd. Univerzalne rešitve za vse madeže žal ni. Tako smo za vas pripravili kratek vodič skozi postopek odstranjevanja.

Aktualno
Jul 17, 2022
Hitri antigenski testi za samotestiranje lepu medical

Hitri testi Lepu Medical

Hitri testi za samotestiranje namenjeni odkrivanju antigenov SARS-CoV-2 iz sprednjega dela nosne votline. Test je namenjen za uporabo pri osebah, ki imajo simptome ali druge epidemiološke razloge za sum na okužbo s COVID-19.

Aktualno
Jan 20, 2022
brezplačni hitri testi za samotestiranje

Brezplačni hitri testi za podjetja!

Deseti paket ukrepov za preprečevanje širjenja okužb, omilitev, obvladovanje in odpravo posledic covida-19 (PKP 10) prinaša tudi sofinanciranje nabave hitrih testov za gospodarstvo!

Aktualno
Jan 10, 2022
pH lestvica čistila

Uporaba pH vrednosti pri čiščenju

Ste se kdaj vprašali "Zakaj s čistilom za steklo ne odstranim vodnega kamna?" ali pa ste uporabili čistilo, ki je na vaših površinah pustilo trajno poškodbo? Najverjetneje se za tem skriva pH vrednost.

Aktualno
Dec 15, 2021
Poceni čistila najcenejša čistilna sredstva

Najcenejša čistilna sredstva

Če bi vam povedali, da so poceni čistilna sredstva, ki jih uporabljate v resnici ena izmed dražjih, bi nam verjeli? Koncentrirana čistilna sredstva v zadnjem času pridobivajo na priljubljenosti in z dobrim razlogom.

Aktualno
Okt 13, 2021
0
  0
  Košarica
  Košarica je trenutno praznaNazaj v trgovino
   Calculate Shipping
   Unovčite kupon
   Razpoložljivi kuponi
   enovice Get 10% off Kupon za 10% popust pri prijavi na e-novice.
   novastran Get 15% off Kupon za naročnike E-novic
   popust5 Get 5% off 5% popust v zahvalo za ocenitev izdelka.
   Nerazpoložljivi kuponi
   ecolabel20 Get 20% off Popust za naročnike e-novic pri nakupu ekoloških čistil.