Izberi kategorijo

Brezplačna poštnina nad 70 €!

Izberi kategorijo

S čiščenjem v boj proti koronavirusu!

Apr 15, 2020

POVZETEK:

Verjetno ste v preteklem mesecu to že neštetokrat slišali, vendar je umivanje rok najboljši način za zmanjševanje tveganja okužbe s COVID-19. Roke si moramo obvezno umiti po kašljanju, kihanju ter pred kakršnimkoli dotikanjem obraza.
Epidemija koronavirus covid-19

Umivajte si roke

Verjetno ste v preteklem mesecu to že neštetokrat slišali, vendar je umivanje rok najboljši način za zmanjševanje tveganja okužbe s COVID-19. Roke si moramo obvezno umiti po kašljanju, kihanju ter pred kakršnimkoli dotikanjem obraza.

Uporabite lahko tudi sredstva za dezinfekcijo rok, vendar to vsekakor ni substitut za pravilno umivanje rok z milom in vodo. Prilagamo vam navodila za pravilno umivanje in dezinfekcijo rok:

Pravilno umivanje in dezinfekcija rok

Ob enem ne pozabite na redno vlaženje kože. Suha, razpokana koža, ki jo nemalokrat za seboj pustijo sredstva za dezinfekcijo rok predstavlja večje tveganje za vse vrste okužb, zato po vsakokratnem umivanju uporabite kremo za roke.

Uporabljajte masko

Obrazne maske predstavljajo dodatno previdnost v boju z visokonalezljivim virusom. Tako je trenutno njihova uporaba obvezna v zaprtih javnih prostorih. Pomembno je upoštevati njihovo dobo učinkovanja, ki je okoli 2-3 ure (za kirurške maske) oz. dlje (v primeru FFP2 in FFP3). Po tem času moramo masko zamenjati z novo.

Redno čistite površine

Čeprav je prenos koronavirusa veliko bolj verjeten s stikom z ljudmi kot pa s prenosom preko površin, priporočamo vsakodnevno čiščenje in razkuževanje površin. Po nekaterih raziskavah se lahko virus zadržuje na lesenih površinah do 24 ur, na plastičnih in kovinskih pa tudi do 3 dni. Posebno pozornost je potrebno nameniti gladkim površinam in tistim površinam s katerimi ste v rednem stiku. Predvsem:

 • Kljuke,
 • mize,
 • stoli,
 • kuhinjski pulti,
 • vodovodne pipe,
 • stikala,
 • WC školjke z desko.

V prvi fazi je potrebno površino očistiti, s čimer se znebimo vseh nečistoč. Šele na to se lotimo razkuževanja površine. Izjemnega pomena je upoštevanje navodil proizvajalcev razkužil za površine, ki pogosto navajajo potreben čas delovanja dezinfekcijskega sredstva na površini predno jo obrišemo. V izogib navzkrižni kontaminaciji za brisanje uporabimo papirnato brisačo, ki jo po uporabi odvržemo.

Operite perilo

Pranje perila v času pandemije COVID-19 se ne razlikuje veliko od navadnega pranja. Pomembno je le, da perilo operete oz. sušite pri višjih temperaturah kot bi sicer. Za 100 odstotno dezinfekcijo lahko uporabite tudi pralni prašek z dezinfekcijskim učinkom.

Dezinficirajte vaše naprave

Čeprav so vaše naprave verjetno v konstantni uporabi v obdobju samoizolacije pa se vsi zavedamo, da predstavljajo prave magnete za mikrobe. To so površine s katerimi smo v neprestanem kontaktu, zato je pomembno, da jih redno čistimo ter razkužujemo. V to skupino se uvrščajo:

 • Mobilni telefoni,
 • tablice,
 • računalniki,
 • tipkovnice,
 • računalniške miške,
 • daljinski upravljalniki.

Ostanite doma

Nenazadnje tudi, če ne kažete znakov okužb, ostanite doma. S tem se boste izognili nepotrebnemu tveganju okužbe vas ter ljudi okoli vas.

Oglejte si ostalo našo ponudbo za zaščito!

Kategorije prispevkov

Arhiv prispevkov

Morda vas zanima tudi

Čistilka izvaja suho čiščenja tal z uporabo brisala in impregnirane krpe

Pripomočki za suho čiščenje tal

V marsikaterem objektu ali gospodinjstvu za suho čiščenje tal še vedno uporabljajo zgolj tradicionalne metode z uporabo metle, ki sicer opravi svoje delo, a pri tem dviguje prah s tal, ki se zgolj prenese drugam. Toda ali obstaja moderna, učinkovita in zdravju prijaznejša metoda suhega čiščenja tal?

Vodiči
Dec 8, 2022

Odpoklic izdelka – Respiratorne maske FFP2 NR

Odpoklic izdelka - Zaščitne maske z oznako znamke DADDY'S CHOICE, tip/model Purism, s sklicem na EN 149:2001+A1:2009, FFP2 NR, CE 0598, ki je pakirana v beli kartonasti embalaži z EAN kodo 6973601650308 in serijsko številko 20201228, pakirano po 20 zaščitnih mask. 

Obvestila
Dec 2, 2022
Pripomočki-za-čiščenje-v-živilskopredelovalni-industriji-Igeax

Pripomočki za živilsko industrijo IGEAX

Zagotavljanje visoke ravni higiene in izpolnjevanje standardov sta ključnega pomena za vsako podjetje, še posebej za tista, ki delujejo v živilskopredelovalni industriji. Zato smo v naš prodajni asortiman vključili pripomočke za živilsko industrijo blagovne znamke Igeax!

Aktualno
Nov 29, 2022
Kuhar si nadeva modre nitril rokavice

Kako izbrati pravo velikost rokavic?

Iskanje ustrezne velikosti rokavic je stvar merjenja. Osnovni par rokavic je mogoče najti z merjenjem obsega. Če pa želite resnično dobro prilegajoče rokavice, obstajajo druge mere, ki jih je potrebno vključiti.

Vodiči
Nov 25, 2022
Kako pravilno urediti sanitarije? Namestitev podajalnikov papirnatih brisač, milnikov

Kako pravilno urediti sanitarije?

Ste že kdaj prišli na javno stranišče in ugotovili da njegova zasnova ni funkcionalna za vaše potrebe? V tem članku boste izvedeli kako urediti in opremiti sanitarni prostor da bodo vaše stranke in zaposleni zadovoljni.

Vodiči
Nov 21, 2022
Čiščenje mize z belimi lateks rokavicami za enkratno uporabo Reflexx

Katere rokavice so boljše – lateks ali nitril?

Pri izbiri ustreznih rokavic se morda sprašujete, ali bi morali kupiti rokavice iz lateksa ali nitrila? Oba materiala rokavic sta zelo priljubljena, vendar je pomembno razumeti, kako se razlikujeta in kateri je v dani situaciji boljši.

Vodiči
Nov 14, 2022
Barista pri kuhanju kave uporablja črne rokavice iz nitrila

Kako očistiti profesionalni kavomat?

Čiščenje kavnega aparata je enako pomembno kot nakup kakovostnih zrn. Če vašega kavomata ne čistite redno, ne bo rezultat le kava slabega okusa, temveč boste tudi skrajšali življenjsko dobo tesnil in filtrov.

Vodiči
Nov 11, 2022
Tetovator s črnimi rokavicami iz nitrila dela tattoo

Izbira pravih rokavic za tetovatorje!

Da bi zmanjšali tveganje okužbe in prenosa bolezni, morajo biti prostori za tetoviranje tako čisti kot bolnišnične sobe. Tetovatorji in osebje morajo upoštevati smernice, ki zmanjšujejo širjenje okužb, ki so posledica storitev, ki jih zagotavljajo.

Aktualno
Nov 7, 2022
0
  0
  Košarica
  Košarica je trenutno praznaNazaj v trgovino
   Calculate Shipping
   Unovčite kupon
   Razpoložljivi kuponi
   enovice Get 10% off Kupon za 10% popust pri prijavi na e-novice.
   novastran Get 15% off Kupon za naročnike E-novic
   popust5 Get 5% off 5% popust v zahvalo za ocenitev izdelka.
   Nerazpoložljivi kuponi
   ecolabel20 Get 20% off Popust za naročnike e-novic pri nakupu ekoloških čistil.