Razkuževanje rok na delovnem mestu postaja v podjetjih osrednji del higienskih praks za zaposlene in obiskovalce. Da bi to zagotovili, podjetja posvečajo posebno pozornost zagotavljanju razkužil za roke, ki vsebujejo najmanj 60 % alkohola, in to na mestih, kjer je to najbolj potrebno. V nadaljevanju sledi seznam desetih ključnih lokacij, kjer je treba namestiti razkužila za roke, skupaj z nekaterimi pomembnimi dejstvi, ki jih je treba pri tem upoštevati.

Vhodi in izhodi

Podajalniki za razkuževanje rok v bližini vaših vhodov bodo spodbudili ljudi, da si razkužijo roke, preden se dotaknejo površin v objektu. Ko odhajajo, jim še dodatni brizg razkužila nudi mir pred morebitnimi novimi mikrobi, ki jih imajo na rokah.

Kako spodbuditi razkuževanje rok?

Recepcije in servisni pulti

Postavitev razkužila za roke na recepciji, blagajni ali servisnem pultu daje vedeti, da je higiena na prvem mestu. To omogoča tako zaposlenim kot obiskovalcem, da si razkužijo roke po kakršnem koli rokovanju z denarjem, pisali ali drugimi predmeti.

V 24 urah se povprečna odrasla oseba dotakne 7200 površin. Svojega obraza pa se dotakne kar 552-krat.

Postavitev stojala za razkuževanje rok TTS v lekarni

Čakalnice

Obiskovalci v vaši čakalnici lahko pregledujejo svoje telefone, kar pomaga pri prenosu mikrobov med njihovimi rokami. Med čakanjem bodo morda imeli tudi čas, da razmislijo o higieni rok, kar jih bo spodbudilo k uporabi razkužila, ki ste ga namestili v neposredni bližini.

Povrečen mobilni telefon gosti kar 6300 bakterij!

Pred dvigali

Čeprav je priporočljivo, da se ne dotikate javnih površin, se gumbi pred dvigali žal ne bodo pritisnili sami. Dozirnik za razkužilo postavite tik pred dvigali v vsakem nadstropju, da si bodo ljudje lahko razkužili roke po stiku z gumbi.

Pred stopnišči

Ker je ohranjanje distance zdaj običajna praksa, ljudje pogosto izberejo stopnice, da bi se izognili dvigalom. Ker so ograje na stopnišču tako pogosteje dotaknjene, je dobro, da podajalnike za dezinfekcijo rok postavite na vrh in dno vsakega stopnišča.

V bližini skupnih tiskalnikov in opreme

Čeprav je najbolje, da opreme, kot so namizni telefoni, tipkovnice in spenjači, ne delite z drugimi, nekatere predmete, kot so tiskalniki ali post terminali pogosto uporablja večje število ljudi. Zagotovite razkužilo za roke v bližini teh predmetov.

Povprečna pisarniška miza ima 400-krat več bakterij kot straniščna školjka.

Proizvodni prostori in delovne postaje

Podajalnike za razkuževanje rok postavite povsod, kjer ljudje delajo z rokami, ne glede na to ali nosijo rokavice. Imeti razkužilo v neposredni bližini je priročna rešitev, ki lahko pomaga zagotoviti skladnost s smernicami za higieno rok.

Kavarne, menze in prostori za odmor

Razpršilniki za razkuževanje rok so nujni v skupnih prostorih, kot so prostori za odmor in kosila, kjer se ljudje verjetno ne dotikajo zgolj kljuk na vratih, ampak tudi miz, vodovodnih pip, gumbov na napravah, kot so mikrovalovne pečice itd.

Skoraj 95% odraslih si ne umiva rok dovolj dolgo, da bi z njih učinkovito odstranili vse mikrobe.

V bližini avtomatov za vodo ali kavo

Zaposleni in obiskovalci bodo zagotovo potrebovali hidracijo ves delovni dan. Avtomati za vodo ali kavo pa so pogosto izpostavljeni izredno velikemu številu rok. Poskrbite, da je v njihovi okolici nameščena dezinfekcija za roke, ki vsebuje najmanj 60 % alkohola.

Pred avtomati za hrano in pijačo

Če so v vašem objektu nameščeni avtomati za hrano in pijačo, to ustvarja situacije, kjer se lahko več rok dotakne skupnih površin tik pred jedjo. To je odlična priložnost, da razkužilo za roke postavite v bližino mest, kamor se ljudje odpravijo po hiter prigrizek.

Za konec

Razmislite o ključnih lokacijah, omenjenih na tem seznamu in namestite razkužila za roke na področja, ki so pomembna za vaše delovno mesto. Ne pozabite biti vedno dobro založeni z razkužilom za roke, ki je pomembno pripomore k zagotavljanju higiene za vas, obiskovalce in ljudi, s katerimi delate.

Pogosta vprašanja

Podjetja želijo zagotoviti varno okolje za svoje zaposlene in obiskovalce, zato dajejo prednost higieni.

Razkužilo za roke naj vsebuje vsaj 60 % alkohola.

Da ljudje razkužijo roke pred dotikanjem površin v objektu in ko odhajajo.

Ker več ljudi pogosto uporablja skupne predmete, kot so tiskalniki, kar povečuje možnost prenosa mikrobov.

Povezani izdelki

Koristne povezave


Morda vas zanima tudi

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja