Kazalo vsebine
Razkuževanje rok na delovnem mestu postaja v podjetjih osrednji del higienskih praks za zaposlene in obiskovalce. Da bi to zagotovili, podjetja posvečajo posebno pozornost zagotavljanju razkužil za roke, ki vsebujejo najmanj 60 % alkohola, in to na mestih, kjer je to najbolj potrebno. V nadaljevanju sledi seznam desetih ključnih lokacij, kjer je treba namestiti razkužila za roke, skupaj z nekaterimi pomembnimi dejstvi, ki jih je treba pri tem upoštevati.
Vhodi in izhodi
Podajalniki za razkuževanje rok v bližini vaših vhodov bodo spodbudili ljudi, da si razkužijo roke, preden se dotaknejo površin v objektu. Ko odhajajo, jim še dodatni brizg razkužila nudi mir pred morebitnimi novimi mikrobi, ki jih imajo na rokah.

Recepcije in servisni pulti
Postavitev razkužila za roke na recepciji, blagajni ali servisnem pultu daje vedeti, da je higiena na prvem mestu. To omogoča tako zaposlenim kot obiskovalcem, da si razkužijo roke po kakršnem koli rokovanju z denarjem, pisali ali drugimi predmeti.
V 24 urah se povprečna odrasla oseba dotakne 7200 površin. Svojega obraza pa se dotakne kar 552-krat.

Čakalnice
Obiskovalci v vaši čakalnici lahko pregledujejo svoje telefone, kar pomaga pri prenosu mikrobov med njihovimi rokami. Med čakanjem bodo morda imeli tudi čas, da razmislijo o higieni rok, kar jih bo spodbudilo k uporabi razkužila, ki ste ga namestili v neposredni bližini.
Povrečen mobilni telefon gosti kar 6300 bakterij!
Pred dvigali
Čeprav je priporočljivo, da se ne dotikate javnih površin, se gumbi pred dvigali žal ne bodo pritisnili sami. Dozirnik za razkužilo postavite tik pred dvigali v vsakem nadstropju, da si bodo ljudje lahko razkužili roke po stiku z gumbi.
Pred stopnišči
Ker je ohranjanje distance zdaj običajna praksa, ljudje pogosto izberejo stopnice, da bi se izognili dvigalom. Ker so ograje na stopnišču tako pogosteje dotaknjene, je dobro, da podajalnike za dezinfekcijo rok postavite na vrh in dno vsakega stopnišča.

V bližini skupnih tiskalnikov in opreme
Čeprav je najbolje, da opreme, kot so namizni telefoni, tipkovnice in spenjači, ne delite z drugimi, nekatere predmete, kot so tiskalniki ali post terminali pogosto uporablja večje število ljudi. Zagotovite razkužilo za roke v bližini teh predmetov.
Povprečna pisarniška miza ima 400-krat več bakterij kot straniščna školjka.
Proizvodni prostori in delovne postaje
Podajalnike za razkuževanje rok postavite povsod, kjer ljudje delajo z rokami, ne glede na to ali nosijo rokavice. Imeti razkužilo v neposredni bližini je priročna rešitev, ki lahko pomaga zagotoviti skladnost s smernicami za higieno rok.
Kavarne, menze in prostori za odmor
Razpršilniki za razkuževanje rok so nujni v skupnih prostorih, kot so prostori za odmor in kosila, kjer se ljudje verjetno ne dotikajo zgolj kljuk na vratih, ampak tudi miz, vodovodnih pip, gumbov na napravah, kot so mikrovalovne pečice itd.
Skoraj 95% odraslih si ne umiva rok dovolj dolgo, da bi z njih učinkovito odstranili vse mikrobe.
V bližini avtomatov za vodo ali kavo
Zaposleni in obiskovalci bodo zagotovo potrebovali hidracijo ves delovni dan. Avtomati za vodo ali kavo pa so pogosto izpostavljeni izredno velikemu številu rok. Poskrbite, da je v njihovi okolici nameščena dezinfekcija za roke, ki vsebuje najmanj 60 % alkohola.
Pred avtomati za hrano in pijačo
Če so v vašem objektu nameščeni avtomati za hrano in pijačo, to ustvarja situacije, kjer se lahko več rok dotakne skupnih površin tik pred jedjo. To je odlična priložnost, da razkužilo za roke postavite v bližino mest, kamor se ljudje odpravijo po hiter prigrizek.
Za konec
Razmislite o ključnih lokacijah, omenjenih na tem seznamu in namestite razkužila za roke na področja, ki so pomembna za vaše delovno mesto. Ne pozabite biti vedno dobro založeni z razkužilom za roke, ki je pomembno pripomore k zagotavljanju higiene za vas, obiskovalce in ljudi, s katerimi delate.
Pogosta vprašanja
Podjetja želijo zagotoviti varno okolje za svoje zaposlene in obiskovalce, zato dajejo prednost higieni.
Razkužilo za roke naj vsebuje vsaj 60 % alkohola.
Da ljudje razkužijo roke pred dotikanjem površin v objektu in ko odhajajo.
Ker več ljudi pogosto uporablja skupne predmete, kot so tiskalniki, kar povečuje možnost prenosa mikrobov.
Povezani izdelki
Koristne povezave
- Pravilna higiena rok
- Kako spodbuditi razkuževanje rok?
- Higiena v dobi Covid-19
- Antibakterijski podajalniki Mar Plast
- Preprečevanje širjenje gripe in prehlada na delovnem mestu
- Kakšna je razlika med čiščenjem in razkuževanjem?
- 5 nasvetov za čiščenje in razkuževanje sanitarij
Morda vas zanima tudi
Vodiči
Zakaj so rokavice za stik z živili modre in črne barve?
Rokavice za stik z živili so ključnega pomena v prehrambeni industriji, kjer je higiena vedno na prvem mestu. Mnogi, ki delajo v profesionalnih kuhinjah, se ne zavedajo pomena nošenja zaščitnih rokavic pri ravnanju z živili. Med številnimi razpoložljivimi možnostmi so pogosto izpostavljene črne in modre rokavice. V tem članku bomo[...]
Vodiči
Čiščenje marmorja – Ključ do dolgotrajne lepote vašega kamna
Čiščenje marmorja je ključnega pomena za ohranjanje naravne lepote tega cenjenega gradbenega in dekorativnega materiala, ki že stoletja simbolizira eleganco in vzdržljivost. Od antičnih časov, ko so marmor uporabljali za izdelavo umetnin, pa vse do danes, ko zaznamuje sofisticiranost sodobnih bivalnih in poslovnih prostorov, je ustrezno čiščenje marmorja postalo nujno[...]
Vodiči
Ecolabel – zeleni standard za okolju prijazne Izdelke
Ecolabel, znak EU za okolje, je postal pomemben odgovor na naraščajoče skrbi zaradi vplivov človekovih dejavnosti na okolje. Ta okoljski certifikat igra ključno vlogo pri usmerjanju potrošnikov k izbiri okolju prijaznih izdelkov. V tem članku bomo raziskali, kaj točno predstavlja znak EU Ecolabel in kako deluje ter vam ponudili vpogled[...]
Vodiči
Metoda 5S pri čiščenju
V sodobnem poslovnem okolju je učinkovitost ključnega pomena, a mnoga podjetja spregledajo pomen dobre organiziranosti. Metoda 5S prinaša sistematičen pristop k organizaciji in standardizaciji delovnega mesta, kar omogoča hitrejši dostop do orodij in pripomočkov, izboljšuje produktivnost ter zagotavlja boljše delovno okolje. V tem blogpostu bomo raziskali, kako lahko uporabite metodo[...]
Vodiči
Kako izbrati rokavice za stik s hrano?
Zaposleni v živilsko-predelovalni industriji in gostinstvu redno uporabljajo rokavice za enkratno uporabo za preprečevanje širjenja mikrobov in kontaminacije. Toda mnogi se ne zavedajo, da so nekatere vrste rokavic za enkratno uporabo bolj primerne za njihovo vrsto dela kot druge.[...]
Vodiči
Razkuževanje rok – 10 pomembnih mest za namestitev razkužil!
Podjetja še naprej dajejo prednost higieni za svoje zaposlene in obiskovalce. Eden od ključnih elementov tega je zagotavljanje razkužila za roke, kadar in kjer je to najbolj potrebno. Tukaj je deset ključnih mest, kamor bi morali namestiti razkužilo za roke in nekaj dejstev, ki jih morate upoštevati.[...]
Aktualno
Novi produktni katalog
Z največjim veseljem vam predstavljamo naš novi produktni katalog! V katalogu boste našli informacije o našem širokem naboru izdelkov priznanih blagovnih znamk. Poleg predstavitve izdelkov za higieno katalog služi tudi kot priročnik za čiščenje s številnimi nasveti in vodiči za doseganje najvišje ravni objektne higiene.[...]
Vodiči
Preprečevanje širjenja bolezni pri odpravi posledic poplav
Pred tednom dni so Slovenijo prizadele zgodovinske poplave, ki so za seboj pustile pravo opustošenje. Poplave pa niso katastrofalne zgolj zaradi neposredne fizične škode, temveč tudi zaradi širjenja bolezni, ki se pojavijo po njih. Ena najpogostejših zdravstvenih groženj po poplavah je širjenje okužb.[...]