Izberi kategorijo

Brezplačna poštnina nad 70 €!

Preprečevanje širjenja gripe in prehlada na delovnem mestu

Dec 18, 2018

POVZETEK:

Smo v obdobju grip in prehladov, ki ponavadi traja nekje od novembra do aprila. To je tisti čas v letu ko povsod slišimo kašljanje in kihanje in videvamo številne škatle z robčki. Tokrat se osredotočamo na načine za preprečevanje širjenja gripe in prehladov na delovnem mestu.

Smo v obdobju grip in prehladov, ki po navadi traja nekje od novembra do aprila. To je tisti čas v letu ko povsod slišimo kašljanje in kihanje in videvamo številne škatle z robčki. Tokrat se osredotočamo na načine za preprečevanje širjenja gripe in prehladov na delovnem mestu.

Koraki za preprečevanje, ki jih lahko upoštevate že danes:

 • Pokrijte si usta in nos ko kašljate ali kihate.
 • Izogibajte se bližnjem kontaktu z ljudmi, ki že imajo gripo ali prehlad.
 • Izogibajte se dotikanju obraza z rokami.
 • Pogosto si umivajte roke z vodo ter milom ali sredstvom za dezinfekcijo, če milo ni na voljo.
 • Redno čiščenje površin s katerimi smo ljudje pogosteje v stiku.
 • Nastavitev opomnikov.

Umivanje rok

Za uničenje vseh morebitnih bakterij na vaših rokah je potrebnih več kot le 5 sekund umivanja. Harvard Health priporoča umivanje rok z milom in vodo vsaj 20 sekund (približno tako dolgo kot potrebujete za petje pesmi »Vse najboljše« dvakrat)saj se s tem zmanjša število bakterij za okoli 90%. Pri umivanju rok bodite temeljiti in ne pozabite na celo površino rok, vključno s konicami prstov, nohti ter prostori med prsti. Nato temeljito izperite s čisto vodo.

Pomembno: po umivanju ne pozabiti temeljito posušiti svojih rok. Mokre roke so veliko bolj dovzetne za širjenje bakterij.

Za obnovitev znanja, ne spreglejte našega članka »Ali znate pravilno umiti roke?«, kjer sta podrobneje razložena postopka umivanja ter dezinfekcije rok.

Ne pozabite na čistočo prostorov

V sezoni grip in prehladov ne pozabite na pogostejše čiščenje stikal za luči, kljuk na vratih, telefonov, vodovodnih pip, računalniških tipkovnic, tipk na stroju za kopiranje, tipk v dvigalu ter ostalih stvari s katerimi prihajamo ljudje v stik. V veliki meri je čiščenje z univerzalnim čistilom dovolj, lahko pa te površine občasno tudi dezinficirate s primernim sredstvom za dezinfekcijo.

Nastavite si opomnike

Priporočamo, da si na delovnemu mestu nastavite opomnike za upoštevanje higienskih ukrepov, ki bodo zmanjšali možnosti širjenja gripe in prehlada. Tako je smiselno namestiti opomnike za temeljito umivanje rok v sanitarijah in kuhinji, ali pa opomnike za pokrivanje ust pri kihanju in kašljanju na vidnih mestih. Priporočljivo je namestiti opomnike za čiščenje pisarniških miz, računalniških tipkovnic ter mišk v pisarni ali njeni bližnjo okolici.

Ob upoštevanjem vseh teh ukrepov lahko drastično pripomorete k zmanjšanju širjenja gripe in prehladov na vašem delovnem mestu, ter s tem povezanimi povečanimi bolniškimi odsotnostmi bolniških odsotnosti.

Izdelki za preprečevanje širjenja bakterij

 

Kategorije prispevkov

Arhiv prispevkov

Prejmite naše novosti!

Zagotavljamo vam, da bo vaša e-pošta uporabljena izključno za novosti, ki jih ponujamo.

Morda vas zanima tudi

Nakup čistilnega stroja

Kaj morate upoštevati pri nakupu čistilnega stroja?

Če želite povečati produktivnosti čiščenja ali zgolj boljši končni rezultat, je stroj za čiščenje talnih površin orodje, ki vam lahko pri tem pomaga. Za lajšanje vašega nakupnega procesa vam izpostavljamo nekaj ključnih dejavnikov, ki jih je potrebno preučiti.

Vodiči
Avg 3, 2022
Odstranite vsak madež

Odstranite vsak madež!

Vsak dan smo obdani z veliko snovmi, ki lahko hitro pustijo trdovraten madež na našem perilu – od hrane, pijače, črnila, šminke, olja itd. Univerzalne rešitve za vse madeže žal ni. Tako smo za vas pripravili kratek vodič skozi postopek odstranjevanja.

Aktualno
Jul 17, 2022
Hitri antigenski testi za samotestiranje lepu medical

Hitri testi Lepu Medical

Hitri testi za samotestiranje namenjeni odkrivanju antigenov SARS-CoV-2 iz sprednjega dela nosne votline. Test je namenjen za uporabo pri osebah, ki imajo simptome ali druge epidemiološke razloge za sum na okužbo s COVID-19.

Aktualno
Jan 20, 2022
brezplačni hitri testi za samotestiranje

Brezplačni hitri testi za podjetja!

Deseti paket ukrepov za preprečevanje širjenja okužb, omilitev, obvladovanje in odpravo posledic covida-19 (PKP 10) prinaša tudi sofinanciranje nabave hitrih testov za gospodarstvo!

Aktualno
Jan 10, 2022
pH lestvica čistila

Uporaba pH vrednosti pri čiščenju

Ste se kdaj vprašali "Zakaj s čistilom za steklo ne odstranim vodnega kamna?" ali pa ste uporabili čistilo, ki je na vaših površinah pustilo trajno poškodbo? Najverjetneje se za tem skriva pH vrednost.

Aktualno
Dec 15, 2021
Poceni čistila najcenejša čistilna sredstva

Najcenejša čistilna sredstva

Če bi vam povedali, da so poceni čistilna sredstva, ki jih uporabljate v resnici ena izmed dražjih, bi nam verjeli? Koncentrirana čistilna sredstva v zadnjem času pridobivajo na priljubljenosti in z dobrim razlogom.

Aktualno
Okt 13, 2021
0
  0
  Košarica
  Košarica je trenutno praznaNazaj v trgovino
   Calculate Shipping
   Unovčite kupon
   Razpoložljivi kuponi
   enovice Get 10% off Kupon za 10% popust pri prijavi na e-novice.
   novastran Get 15% off Kupon za naročnike E-novic
   popust5 Get 5% off 5% popust v zahvalo za ocenitev izdelka.
   Nerazpoložljivi kuponi
   ecolabel20 Get 20% off Popust za naročnike e-novic pri nakupu ekoloških čistil.