VODIČ: KAJ MORATE UPOŠTEVATI PRI NAKUPU STROJA ZA ČIŠČENJE?

STROJI ZA ČIŠČENJE

Če želite povečati produktivnosti čiščenja ali zgolj boljši končni rezultat, je stroj za čiščenje talnih površin orodje, ki vam lahko pri tem pomaga. Prednosti uporabe stroja za čiščenje tal vključujejo prihranek časa, prihranek dela, zmanjšano porabo čistilnih sredstev in vode, izboljšano zdravje in varnost zaposlenih itd. Izbira prave opreme je bistvenega pomena za ustvarjanje najboljših rezultatov. Za lajšanje vašega nakupnega procesa v nadaljevanju izpostavljamo nekaj ključnih dejavnikov, ki jih je potrebno preučiti.

VELIKOST

Velikost stroja za čiščenje in velikost površin, ki jih želite z njim čistiti se morata dobro ujemati. Ob nakupu prevelikega stroja se le-ta morda ne bo prilegal v hodnike ali okoli opreme v vašem podjetju. Ob nakupu premajhnega stroja pa lahko čiščenje traja dlje, kot je potrebno.

V kolikor je vaš objekt širok in odprt, se lahko za povečanje učinkovitosti uporabi večji, zmogljivejši stroj. Vendar ne želite samo pogledati največjega območja, temveč celotni objekt. Ali obstajajo ozki hodniki? Kakšna je širina vrat? Tako je potrebno pozornost nameniti delovni širini stroja. Le-to izberemo glede na najmanjši prostor, ki ga boste čistili.

NAČIN POGONA

Stroje za čiščenje lahko poganja krtača na stroju ali pa imajo lasten pogon (samohodni stroji). Slednjega priporočamo pri pogostem čiščenju večjih površin – večjih skladišč, transportnih poti itd.

VIR NAPAJANJA 

Baterija (akumulator) in električni kabel sta glavna vira napajanja strojev za čiščenje. Brezžični stroji na baterije lahko manevrirajo v zaprtih prostorih ali zunaj brez potrebe po električnem viru. Pri stroju, ki deluje na baterije, je treba upoštevati življenjsko dobo baterije in čas, potreben za polnjenje. Prav tako boste želeli zagotoviti prostor za polnjenje. Polnjenje baterije lahko traja celo noč, zato, če boste dnevno čistili velik objekt, se prepričajte, da je življenjska doba baterije dovolj dolga, da pokrije celoten objekt z enim polnjenjem.

V našem podjetju nudimo ponudbo strojev za čiščenje tal priznanih blagovnih znamk Adiatek in IPC.

Pravnim osebam je na voljo tudi brezplačna predstavitev stroja.


Naročite se na brezplačno predstavitev stroja

Čistilni stroj IPC CT5

POGOSTA VPRAŠANJA

Kaj je stroj za čiščenje tal?

Stroj za čiščenje tal je stroj, ki se uporablja za čiščenje in vzdrževanje trdih talnih površin. Običajno je sestavljen iz motorja, baterije, rezervoarjev za čisto in umazano vodo in krtačami.

Katere vrste tal se lahko čistijo s strojem za čiščenje tal?

Stroje za čiščenje tal lahko uporabite za čiščenje različnih trdih talnih površin, vključno z betonom, ploščicami, linolejem in vinilom. Nekateri stroji za čiščenje zasnovani tudi za čiščenje preprog.

Ali so stroji za čiščenje tal boljši od ročnega čiščenja?

Stroji za čiščenje tal so lahko učinkovitejši od ročnega čiščenja, saj lahko pokrijejo večjo površino v krajšem času. Običajno porabijo tudi manj vode in čistil.

Kako pogosto naj uporabljam stroj za čiščenje tal?

Pogostost uporabe stroja za čiščenje tal je odvisna od prometa, vrste talne obloge in okolja. Na splošno je priporočljivo, da stroj za čiščenje tal uporabljate vsaj enkrat na teden, toda na območjih z velikim prometom ali z veliko umazanije lahko čistilni stroj uporabljate vsakodnevno.

Ali je stroje za čiščenje tal težko upravljati?

Upravljanje strojev za čiščenje tal je enostavno, vendar je to odvisno od modela in lasnosti. V splošnem so stroji za čiščenje zasnovani za olajšanje čiščenje tal.

Ali je vzdrževanje stroja za čiščenje tal drago?

Stroški vzdrževanja stroja za čiščenje tal so odvisni od vrste in modela stroja ter pogostosti uporabe. Nekateri stroji za čiščenje tal zahtevajo bolj redno vzdrževanje, kot je zamenjava filcev in krtač, medtem ko imajo drugi zahtevajo manj vzdrževanja.

Kako naj izberem pravi stroj za čiščenje tal za moje potrebe?

Izbira pravega stroja za čiščenje tal je odvisna od velikosti vašega objekta, vrste tal, ki jih imate, in vaših potreb po čiščenju. Pri izbiri ustreznega stroja za čiščenje si pomagajte z našimi vodiči ali pa kontaktirajte naše prodajne svetovalce.

Kako pravilno vzdržujem stroj za čiščenje tal?

Pravilno vzdrževanje čistilnega stroja vključuje redno čiščenje filcev in krtač, zamenjavo obrabljenih ali poškodovanih delov ter preverjanje ravni vode in čistilne raztopine. Za posebna priporočila za vzdrževanje vašega stroja za čiščenje tal glejte navodila proizvajalca.

Ali moram pri uporabi stroja za čiščenje upoštevati kakšne varnostne ukrepe?

Da, pri uporabi čistilnega stroja morate upoštevati več varnostnih ukrepov. Pred uporabo vedno preberite in upoštevajte navodila in varnostna opozorila proizvajalca. Pred vzdrževanjem stroja, ga vedno odklopite.

Ali lahko uporabim stroj za čiščenje na preprogah?

Nekateri stroji za čiščenje so zasnovani za čiščenje preprog, vendar ne vsi. Preverite specifikacije proizvajalca, da vidite, ali je vaš stroj primeren za čiščenje preprog.

Ali lahko v stroju za čiščenje tal uporabim katero koli čistilo?

Ne, vsa čistilo niso primerna za uporabo v stroju za čiščenje tal. Pri nakupu čistila bodite pozorni, da je le-ta primeren za strojno čiščenje. V kolikor čistilo ni primerno za strojno čiščenje tal, lahko dodate antipenilec oz. sredstvo proti penjenju.

Ali lahko stroj za čiščenje tal uporabljam na prostem?

Nekateri čistilni stroji so zasnovani samo za notranjo uporabo, drugi pa so primerni tako za notranjo kot zunanjo uporabo. Preverite specifikacije proizvajalca.

Kakšne so prednosti uporabe stroja za čiščenje tal?

  • Večja učinkovitost: stroji za čiščenje tal lahko očistijo večjo površino v krajšem času v primerjavi z ročnim čiščenjem.
  • Višja raven čistoče: stroji za čiščenje uporabljajo kombinacijo vode, čistilne raztopine in mehanskega delovanja za temeljito čiščenje in odstranjevanje umazanije s talne površine.
  • Manj truda: za čiščenje s strojem je potrebnega manj truda, saj stroj opravi večino dela.
  • Večja varnost: Stroji za čiščenje tal lahko pomagajo zmanjšati tveganje zdrsov in padcev, saj odstranijo umazanijo in ostanke vode.
  • Nižji stroški: Dolgoročno lahko uporaba stroja za čiščenje prihrani denar, saj zmanjša potrebo po pogostem menjavanju krp, omel in drugih čistilnih pripomočkov, prav tako pa je potrebne manj delovne sile.
  • Okolju prijaznejše čiščenje: veliko strojev za čiščenje je zasnovanih tako, da porabijo manj vode in čistilne raztopine, kar pomaga zmanjšati vpliv čiščenja na okolje.