VODIČ: SPOZNAJTE RAZLIČNE VRSTE PODAJALNIKOV TOALETNEGA PAPIRJA

PODAJALNIKI TOALETNEGA PAPIRJA

Izbira pravega podajalnika toaletnega papirja lahko kaj hitro težavna. Za lažjo izbiro vam v nadaljevanju podajamo nekaj koristnih informacij. Pri izbiri je potreben premislek o vrsti toaletnega papirja, ki ga želimo uporabljati, frekvenco uporabnikov sanitarij, material izdelave ter velikost sanitarij. Za lažjo izbiro vam v nadaljevanju podajamo nekaj koristnih informacij.

PODAJALNIK GLEDE NA VRSTO TOALETNEGA PAPIRJA

 • Podajalniki toaletnega papirja v listih – Prednost teh podajalnikov je predvsem njihova kompaktnost. Zaradi manjših dimenzij so primerni za namestitev v večino toaletnih prostorov. Sistem podajanja »list po list« pa omogoča bolj ekonomično uporabo papirja v primerjavi z rolami.
 • Podajalniki toaletnega papirja v roli – Med te vrste podajalnikov uvrščamo Mini in Maxi Jumbo podajalnike z večjimi dolžinami navitja ter konvencionalne WC rolice.
 • Podajalniki toaletnega papirja v roli s sredinskim izvlekom »SmartOne« – Primerni so za sanitarije s srednjo do visoko frekvenco obiska. So eni izmed bolj ekonomičnih podajalnikov zaradi podajanja papirja »list po list«.
  Oglejte si našo ponudbo toaletnega papirja.

Oglejte si našo ponudbo toaletnega papirja.

PODAJALNIK GLEDE NA FREKVENCO UPORABNIKOV

 • Podajalniki za večjo frekvenco uporabnikov – Te podajalniki morajo biti večji (imeti večjo kapaciteto polnjenja) oz. manjši v primeru kompaktno navitega toaletnega papirja. Tako bo potrebnih manj polnjenj podajalnika, manjša pa bo tudi verjetnost praznega podajalnika. Za sanitarije z večjo frekvenco uporabnikov tako priporočamo podajalnike izvedbe Mini ali Maxi Jumbo (vsebuje tudi do 9 navadnih rolic navitja), podajalnike WC lističev z večjo kapaciteto polnjenja ter podajalnike s sredinskim izvlekom oz. »SmartOne«.
 • Podajalniki za manjšo frekvenco uporabnikov – Podajalniki so lahko manjši oz. z manjšo kapaciteto polnjenja. Za manjše sanitarije so primerne tudi manjše WC rolice ter manjši podajalniki toaletnega papirja v listih.

PODAJALNIK GLEDE NA MATERIAL

 • Podajalniki iz kovine – So izredno robustni in tako odpornejši na vandalizem. Uvrščajo se v višji cenovni razred, pogosto pa dajejo prostoru vtis visoke kakovosti.
 • Podajalniki iz plastike – So pogosto veliko cenejši – bolj ekonomični, na voljo v številnih barvah ter primerni za namestitev v večino sanitarij.

KAKO PRAVILNO NAMESTITI PODAJALNIK TOALETNEGA PAPIRJA?

 1. Podajalnik in vrečko z vijaki vzamite iz embalaže
 2. Izberite primerno mesto za namestitev podajalnika. Izbrana površina naj bo trdna.
 3. Preverite ali ima podajalnik dovolj prostora za odpiranje.
 4. Prepričajte se, da na izbranem mestu ni vgrajenih vodovnih cevi in ostalih inštalacij
 5. Na izbrani mesto prislonite odprt podajalnik in s pisalom označite mesta na katerih boste kasneje izvrtali luknje.
 6. Vzamite električni vrtalnik ter s primernim svedrom izvrtajte cca. 5 cm globoke luknje.
 7. V izvrtane luknje vstavite priložene vložke.
 8. Podajalnik prislonite na steno in ga s priloženimi vijaki privijačite. Vijaki morajo biti priviti do konca. Prepričajte se, da je podajalnik trdno nameščen.
 9. Vstavite polnila in ga zaprite ter zaklenite.

Pravnim osebam nudimo brezplačno namestitev podajalnikov. Kontaktirajte nas!

V našem podjetju nudimo pestro ponudbo kakovostnih podajalnikov WC papirja priznanih blagovnih znamk kot so Mar Plast, SCI, Tork.


POGOSTA VPRAŠANJA

Kako napolnim podajalnik toaletnega papirja?

Če želite napolniti podajalnik toaletnega papirja, odstranite prazno rolico in vstavite novo. Prepričajte se, da je nova rolica pravilno obrnjena. V primeru podajalnika toaletnega papirja v listih, zgolj odprite pokrov podajalnika in naložite zavitek WC lističev.

Ali lahko v podajalniku uporabim katero koli vrsto toaletnega papirja?

Ne, toaletni papir v roli se razlikuje glede na model podajalnika - npr. Mini Jumbo, Maxi Jumbo itd.  Podobno podajalniki toaletnega papirja v listih niso kompatibilni v vsemi dimenzijami lističev. Najbolje je, da pred nakupom toaletnega papirja preverite specifikacije proizvajalca podajalnika. V kolikor potrebujete pomoč, se obrnite na naše prodajne svetovalce.

Kako pogosto naj napolnim toaletni papir v podajalniku?

Pogostost polnjenja toaletnega papirja v podajalnik bo odvisna od uporabe objekta, vendar je na priporočljivo preveriti in po potrebi ponovno napolniti podajalnik vsaj enkrat na dan.

Ali lahko zaklenem podajalnik toaletnega papirja, da preprečim krajo?

Nekateri podajalniki so opremljeni z mehanizmom za zaklepanje ali pa jih je mogoče naknadno opremiti s ključavnico za preprečevanje kraje toaletnega papirja. To je lahko še posebej uporabno na javnih straniščih ali drugih objektih z veliko frekvenco uporabnikov.

Ali obstajajo kakše smernice za namestitev podajalnikov toaletnega papirja v poslovnih stavbah?

Podajalnik toaletnega papirja more biti nameščen tako, da je na dosegu roke tudi osebi na invalidskem vozičku.

Ali lahko sam namestim podajalnik toaletnega papirja?

Namestitev podajalnika toaletnega papirja je na splošno preprost postopek in pogosto ga lahko izvede uporabnik sam. Za podajalnike kupljene oz. najete pri nas, nudimo brezplačno strokovno montažo.

Kako očistim podajalnik toaletnega papirja?

Za redno čiščenje podajalnika toaletnega papirja uporabite blago čistilno raztopino univerzalnega čistila in mehko krpo ali gobo. Izogibajte se uporabi abrazivnih materialov ali močnih kemikalij, saj lahko poškodujejo podajalnik. Obrišite zunanjost in notranjost podajalnike toaletnega papirja ter poskrbite, da ste očistili tudi spodnjo stran in okrog vretena.

Kaj so podajalniki toaletnega papirja v roli jumbo?

Podajalniki toaletnega papirja jumbo (mini ali maxi), so podajalniki toaletnega papirja v večjih rolah. Ti podajalniki so lahko dolgoročno stroškovno učinkovitejši, saj jih je treba manj pogosto polniti. Tako so primerni za namestitev v sanitarije s srednjo do veliko frekvenco uporabnikov.

Ali imate v ponudbi podajalnike toaletnega papirja brez dotika?

Ne, podajalnikov toaletnega papirja brez dotika ni v naši ponudbi, prav tako pa zaradi visokih stroškov izdelave niso pogosti pri proizvajalcih podajalnikov. 

Ali imate v pondubi dvojni podajalnik toaletnega papirja?

Da, na voljo so podajalniki toaletnega papirja za dve rolici toaletnega papirja hkrati. To omogoča hitro in enostavno menjavo rolic in lahko zmanjša pogostost polnjenja podajalnika.