VODIČ: IZBIRA PROFESIONALNEGA ČISTILA ZA JEKLO

Čiščenje površin iz nerjavečega jekla (inoxa), jekla, aluminija, medenine in bakra je lahko težavno. Zaradi tveganja pred nastankom poškodb na materialu priporočamo zgolj uporabo namenskega profesionalnega čistila za jeklo. Čiščenje površin iz jekla se lotimo v dveh korakih.

ČIŠČENJE POVRŠINE

V prvem koraku na površino nanesemo namensko čistilo za jeklo oz. čistilo za inox, s katerim odstranimo vso mastno umazanijo ali vodni kamen. Za mehansko obdelavo uporabimo zgolj mehko, čisto krpo iz mikrovlaken, ki na površini ne bo puščala prask. Po končanem čiščenju je površina pripravljena na nanos zaščitnega sredstva.

POMEMBNO: Pri čiščenju površin iz nerjavečega jekla odsvetujemo vsa univerzalna čistila za maščobe (razmaščevalci), ki lahko pustijo trajne poškodbe na površini. Prav tako odsvetujemo uporabo čistil z abrazivi.

NEGOVANJE POVRŠINE

Po čiščenju je priporočen nanos negovalnega sredstva ali namenskega tekočega loščila za jeklo, ki površini povrne prvotni sijaj ter jo primerno zaščiti. Zaščitena površina je manj dovzetna za nastanek madežev ali nalaganje vodnega kamna.

Za čiščenje površin iz inoxa priporočamo uporabo profesionalnih čistil za jeklo znamk SanitecSaponia.


POGOSTA VPRAŠANJA

Ali lahko na aparatih iz nerjavečega jekla uporabljam čistilo za steklo?

Čistila za steklo ni priporočljivo uporabljati na aparatih iz nerjavečega jekla, saj lahko pušča lise in povzroči razbarvanje. Čistilo za nerjaveče jeklo je posebej oblikovano za čiščenje in poliranje površin iz nerjavečega jekla, ne da bi puščalo lise ali poškodbe.