VODIČ: VRSTE ROČAJEV ZA ČIŠČENJE

VRSTE ROČAJEV ZA OMELA

Navadni ročaji oz. standardni ročaji za metle in omela so oblikovani tako, da se prilegajo različnim nosilcem krp za čiščenje tal – npr. klap držala, nosilci impregniranih krp itd. Navadni ročaji imajo vnaprej izvrtano luknjo, v katero se vstavi pripomoček, ki ga želimo pritrditi kar omogoča dodatno varnost. Pogosto so narejeni iz lahkega aluminija. Premer standardnih ročajev je 18 – 25 mm.

Vijačni ročaji  oz. ročaji z navojem so opremljeni z navojem, ki omogoča, da ročaj privijete v navojno glavo želenega pripomočka – metla, močo ter nekateri potiskači vode.

Teleskopski ročaji so raztegljivi ročaji primerni za uporabo pri čiščenju težko dosegljivih mest – npr. čiščenje oken. Na voljo so v obeh prej omenjenih oblikah – z luknjo ali navojem. Če teleskopski ročaj ne vključuje navoja lahko namestite za to primeren nastavek. Našo ponudbo teleskopskih ročajev si oglejte tukaj.

MATERIALI ROČAJEV ZA OMELA

Ročaji za omela so narejeni iz širokega spektra različnih materialov. Najpogostejši materiali:

  • kovina (aluminij),
  • ojačana steklena vlakna,
  • plastika (polipropilen),
  • les.

Vedno se prepričajte, da je ročaj združljiv in primeren za vrsto pripomočka, ki ga želite nanj pritrditi. Izbirajte med našo široko ponudbo ročajev in drugih pripomočkov za čiščenje!