Izberi kategorijo

Brezplačna poštnina nad 70 €!

Izberi kategorijo

Kako prati krpe iz mikrovlaken?

Apr 19, 2023

POVZETEK:

Krpe iz mikrovlaken so postale nepogrešljivi pripomoček pri vsakodnevnem čiščenju. Zaradi svojih edinstvenih, mehkih in zelo vpojnih vlaken so idealne za odstranjevanje umazanije in ostankov brez povzročanja prask. Da pa bodo še naprej delovale optimalno, pa je pomembno pravilno pranje.
Kako pravi krpe iz mikrovlaken?

Krpe iz mikrovlaken so postale nepogrešljivi pripomoček pri vsakodnevnem čiščenju. Zaradi svojih edinstvenih, mehkih in zelo vpojnih vlaken so idealne za odstranjevanje umazanije in ostankov brez povzročanja prask. Uporabljajo se lahko na posebej delikatnih površinah, vključno s steklenimi in lakiranimi. Da pa bodo krpe iz mikrovlaken še naprej delovale optimalno, je pomembno pravilno pranje. V tem članku bomo pregledali korake pravilnega pranja krp iz mikrovlaken in odgovorili na nekatera pogosto zastavljena vprašanja.

Koraki pranja krp iz mikrovlaken v pralnem stroju

 1. Ločevanje: krpe iz mikrovlaken, ki jih uporabljate za čiščenje, perite ločeno od ostalih oblačil, ki imajo gumbe in zadrge, saj lahko ti poškodujejo vlakna.
 2. Odstranjevanje grobe umazanije: Krpe iz mikrovlaken stresajte ali presesajte, da odstranite grobo umazanijo, ki bi lahko poškodovala pralni stroj ali vlakna med ciklom pranja.
 3. Predpranje/izpiranje: Pred pranjem krpe izperite s hladno vodo, da odstranite vso sproščeno umazanijo in nečistoče. S tem korakom boste preprečili, da bi se ostanki kemikalij, umazanija in fizični ostanki med pranjem zagozdili v mikrovlakna, zaradi česar bi krpe lahko izgubile svojo mehkobo in učinkovitost.
 4. Polnjenje pralnega stroja: Izogibajte se pretirani polnitvi pralnega stroja, saj lahko to prepreči pravilno delovanje. Priporočamo, da operete manjšo serijo mikrokrp hkrati, da zagotovite popolno čiščenje.
 5. Doziranje detergenta: Uporabite nežen in blag detergent za pranje perila. Izogibajte se uporabi mehčalcev, saj lahko pustijo ostanke, ki privlačijo umazanijo ter odstranijo statični naboj. Prav tako ne uporabljajte belil.
 6. Nastavitev pranja: Čeprav nekateri proizvajalci krp iz mikrovlaken navajajo, da lahko mikrokrpe perete na temperaturah do 95 °C , se mikrovlakna pri temperaturah nad 60 °C praviloma začnejo taliti, kar zmanjšuje njihovo učinkovitost. Priporočamo pranje krp iz mikrovlaken na temperaturah, nižjih od 60 °C in na blagem ciklu.

Koristni nasveti za pranje krp iz mikrovlaken

 • Upoštevajte navodila za pranje (temperature in doziranje) na embalaži detergenta za pranje.
 • Upoštevanje navodila za pranje na etiketi krp iz mikrovlaken.
 • Izvedite predpranje v hladni vodi brez detergenta, da odstranite vse ostanke čistil, uporabljenih med čiščenjem.
 • Ne uporabljajte mehčalca tkanin.
 • Ne uporabljajte detergentov s Ph>11.
 • Priporočamo uporabo mrež za pranje perila.

Pogosta vprašanja

Ali lahko krpe iz mikrovlaken operem in ponovno uporabim za čiščenje?

Da, krpe iz mikrovlaken za čiščenje lahko operete in večkrat uporabite. Z ustrezno nego lahko podaljšate njihovo življenjsko dobo in poskrbite, da bodo delovale kar najbolje. Pomembno je opozoriti, da lahko sčasoma vlakna postanejo manj učinkovita pri pobiranju in zadrževanju umazanije. Če opazite znatno zmanjšanje učinkovitosti, je morda čas za zamenjavo brisač.

Koliko krat lahko operem krpe iz mikrovlaken?

Ob pravilni negi lahko krpe iz mikrovlaken operete in ponovno uporabite do 500-krat. Zaradi tega so mikrovlakna eden izmed najbolj ekonomičnih materialov za čiščenje. Poleg tega vam v svoji življenjski dobi prihranijo na tisoče porabljenih papirnatih brisač.

Kako posušim krpe iz mikrovlaken po pranju?

Krpe iz mikrovalen so občutljive na toploto, zato priporočamo, da jih sušite na stojalu. Bodite pozorni, da jih ne obešate na neposredno sončno svetlobo, ki lahko občutno prispeva k preperevanju in razpadanju.

Ali lahko krpe iz mikrovlaken sušim v sušilnem stroju?

Da, krpe iz mikrovlaken lahko sušite v sušilnem stroju, vendar zgolj pri nizkih temperaturah. Toplota lahko poškoduje mikrovlakna, zaradi česar se skrčijo in izgubijo mehkobo. Da bi se izognili tem težavam, krpe iz mikrovlaken sušite le pri nizkih temperaturah.

Kje naj shranjujem krpe iz mikrovlaken?

Po pranju in sušenju krpe iz mikrovlaken, tako kot ostale krpe, skladiščite v suhem prostoru, da preprečite nastanek plesni.

Ali je treba krpe iz mikrovlaken pred uporabo oprati?

Nove krpe iz mikrovlaken je treba pred uporabo predhodno oprati, da se optimizira vpojnost vlaken in utrdi vse morebitne šive.

Povzetek

Pravilno pranje krp iz mikrovlaken je ključnega pomena za ohranjanje njihove učinkovitosti in dolge življenjske dobe. Z upoštevanjem korakov, opisanih v tem članku, boste krpe ohranili v vrhunskem stanju. Ne pozabite, krpe iz mikrovlaken perite in sušite pri nizki temperaturi, uporabljajte blage detergente, perite ločeno od ostalega perila in ne preobremenjujete pralnega stroja.

Povezani izdelki

Koristne povezave

Kategorije prispevkov

Arhiv prispevkov

Morda vas zanima tudi

Kaj je vrednost AQL pri rokavicah in zakaj je pomembna?

Kaj je vrednost AQL in zakaj je pomembna?

V svetu rokavic za enkratno uporabo je zagotavljanje ustrezne kakovosti izjemnega pomena. Sprejemljiva raven kakovosti (AQL) ima na tem področju ključno vlogo, saj določa standard za varnost in zanesljivost rokavic. Toda katere rokavice so resnično kakovostne in zakaj so cenovno dražje?

Vodiči
Jun 5, 2023
Trajnostno čiščenje - zmanjšajte vaš ogljični odtis s čiščenjem

Trajnostno čiščenje – zmanjšajte vaš ogljični odtis!

V današnjem svetu so podnebne spremembe in degradacija okolja pereče teme, ki zahtevajo našo pozornost. Eden od načinov, kako lahko prispevamo k bolj zdravemu planetu, je zmanjšanje našega ogljičnega odtisa. Naše navade čiščenja, ki jih pogosto spregledamo, lahko pomembno vplivajo na okolje.

Vodiči
Maj 30, 2023
Čiščenje oken na višini z uporabo profesionalnih pripomočkov za čiščenje oken

Kako očistiti okna na višini?

Umazana okna lahko hitro pokvarijo videz vašega objekta in dajejo slab vtis o vašem podjetju. Medtem ko je enostavno očistiti okna v nižjih nadstropjih ali znotraj, to ne velja za okna, ki so na višini. V tokratnem članku predstavimo proces čiščenja oken na višini ob uporabi učinkovitih pripomočkov ter varnih metod čiščenja.

Vodiči
Maj 25, 2023
Izbira ustreznih milnikov

Izbira ustreznega milnika

Pri vzdrževanju higiene v poslovnih prostorih lahko izbira podajalnikov pomeni veliko razliko. Pravilno izbrani dozirnik ne zagotavlja le ustrezne higiene rok, temveč tudi pomaga ustvariti pozitiven vtis tako na stranke kot na zaposlene. Ker je na trgu na voljo veliko različnih možnosti, je izbira ustreznih milnikov lahko zahtevna naloga.

Vodiči
Maj 3, 2023
Kako očistiti profesionalni pomivalni stroj?

Kako očistiti profesionalni pomivalni stroj?

Glavni vzrok številnih težav s pomivalnimi stroji je posledica pomanjkljive oskrbe, kot je na primer neredno čiščenje stroja v časovnih intervalih, ki jih priporoča proizvajalec. V tem članku se lotimo postopkov, kako očistiti pomivalni stroj, in podamo nekaj koristnih nasvetov o preventivni negi.

Vodiči
Apr 27, 2023
Zakaj izbrati ekološka čistila?

Zakaj izbrati ekološka čistila?

Za ohranjanje dobrega zdravja in počutja je ključno zagotavljanje čistega okolja. Žal pa mnoga tradicionalna čistila vsebujejo kemikalije, ki so lahko škodljive za ljudi in okolje. Na srečo so tu ekološka čistilna sredstva kot alternativa, ki so varnejša in bolj prijazna do okolja.

Vodiči
Apr 22, 2023
Mar Plast Woodplastic - Okolju prijaznejša linija podajalnikov

Mar Plast Woodplastic – Okolju prijaznejša linija podajalnikov

Linija dozirnikov Woodplastic podjetja Mar Plast ni le elegantna in praktična, temveč tudi okolju prijazna. Podajalniki iz lesnih odpadkov in reciklirane plastike so namenjeni uporabi v hotelih, restavracijah in barih. Linija Woodplastic je izdelana z novimi okolju prijaznimi tehnologijami in jo je mogoče v celoti reciklirati.

Aktualno
Apr 14, 2023
Zelene biorazgradljive vrečke v rolli

Trajnostno naravnane plastične vrečke

Ali ste se že kdaj vprašali, kaj se zgodi s plastično vrečko, ko jo odvržete? Na kratko: konča v okolju, kjer razpade na manjše delce, ki negativno vplivajo na žive organizme. Z uporabo biorazgradljivih vrečk kot nadomestilo plastičnim lahko pripomoremo k ohranjanju okolja in našega zdravja.

Vodiči
Apr 10, 2023
0
  0
  Košarica
  Košarica je trenutno praznaNazaj v trgovino
   Calculate Shipping
   Unovčite kupon
   Razpoložljivi kuponi
   enovice Get 10% off Kupon za 10% popust pri prijavi na e-novice.
   popust5 Get 5% off 5% popust v zahvalo za ocenitev izdelka.
   Nerazpoložljivi kuponi
   cleanfixs10-3 Get 3% off 3% popust na seslanik za suho sesanje Cleanfix S10 SE
   ecolabel20 Get 20% off Popust za naročnike e-novic pri nakupu ekoloških čistil.
   novastran Get 15% off Kupon za naročnike E-novic