Izberi kategorijo

Brezplačna poštnina nad 70 €!

Izberi kategorijo

Čiščenje pralnega stroja

Maj 19, 2021

POVZETEK:

Sveže oprano perilo, dišeči pralni praški in mehčalci, vendar vaše perilo ne diši kot bi moralo, temveč ima neprijeten vonj. Morda niste vedeli, a tudi pralni stroj je potrebno redno čistiti, da ohrani svoje optimalno delovanje in zagotavlja kvaliteto pranja.
Čiščenje pralnega stroja

Sveže oprano perilo, dišeči pralni praški in mehčalci, vendar vaše perilo ne diši kot bi moralo, temveč ima neprijeten vonj. Morda niste vedeli, a tudi pralni stroj je potrebno redno čistiti, da ohrani svoje optimalno delovanje in zagotavlja kvaliteto pranja. V nadaljevanju vam predstavljamo 5 komponent pralnega stroja, ki so potrebne rednega čiščenja.

čiščenje pralnega stroja

1. Zunanjost pralnega stroja

Razliti detergenti in mehčalci lahko začnejo razjedati zunanje dele pralnega stroje, zato je pomembno, da jih po razlitju kar najhitreje odstranimo s površin.  Za to je najbolje uporabiti  neabrazivno univerzalno čistilno sredstvo ter mehko gobo ali krpo, da ne poškodujemo zunanjosti pralnega stroja.

2. Tesnilo

Tudi tesnilo pralnega stroja potrebuje redno »nego«. Z mokro krpo ali gobo obrišemo tesnilo na zunanji strani bobna ter vratih. S tem odstranimo umazanijo in kose tkanin ter poskrbimo, da bodo materiali ostali celi in opravljali svojo funkcijo optimalno tudi v prihodnje. Priporočeno je, da se tesnilo očisti vsaj dvakrat mesečno.

3. Predal za detergent

V predalu se včasih začnejo nabirati ostanki detergenta ali usedline vodne emulzije zaradi vodnega kamna. Predal enostavno odstranite in ga očistite pod tekočo vodo z mehko gobico. Lahko si pomagate tudi z mehko krtačo ali staro zobno ščetko. Priporočljivo je to narediti enkrat mesečno.

4. Filter tlačilke

Tudi filter tlačilke, ki se nahaja v spodnjem delu pralnega stroja za loputo je potreben rednega čiščenja. Predno odvijete filter pod njim postavite posodo ali krpo, saj lahko pri tem izteče nekaj vode. Filter odvijte ter ga izvlecite. Odstranite vse, kar se je ujelo nanj (ponavadi lahko tam najdete kovance ali sponke za lase).  Po potrebi lahko filter tudi izperete pod vodo, za ostanke maščob in in ostalih nesnag lahko uporabite tudi razmaščevalec.

5. Čiščenje bobna

Nenazadnje je čiščenja potreben tudi naš boben. Veliko strojev ima sedaj že program za samočiščenje bobna (»DrumClean« program), ki vodo v bobnu pralnega stroja segreje na tako visoko temperaturo, da v bobnu uniči vse nezaželene bakterije in plesen. Če pralni stroj nima te funkcije enostavno zaženite pralni program pri visoki temperaturi. Za popolno čiščenje bobna pralnega stroja pa lahko uporabite tudi namensko čistilno sredstvo Sanitec Dekal, ki ga nalijemo v predal ter direktno v boben. Nato zaženite pralni program vendar do največ 60 stopinj celzija. Čistilno sredstvo odstrani mastno umazanijo in vodni kamen ter tako pomembno prispeva k ohranjanju brezhibnega delovanja opreme in podaljšuje življenjsko dobo stroja. Priporočljivo je boben očistiti vsake 3 mesece.

Po končanem čiščenju pustite pralni stroj odprt (tudi predal), da se dodobra posuši.

Povezani izdelki

 

Kategorije prispevkov

Arhiv prispevkov

Morda vas zanima tudi

Čistilka izvaja suho čiščenja tal z uporabo brisala in impregnirane krpe

Pripomočki za suho čiščenje tal

V marsikaterem objektu ali gospodinjstvu za suho čiščenje tal še vedno uporabljajo zgolj tradicionalne metode z uporabo metle, ki sicer opravi svoje delo, a pri tem dviguje prah s tal, ki se zgolj prenese drugam. Toda ali obstaja moderna, učinkovita in zdravju prijaznejša metoda suhega čiščenja tal?

Vodiči
Dec 8, 2022

Odpoklic izdelka – Respiratorne maske FFP2 NR

Odpoklic izdelka - Zaščitne maske z oznako znamke DADDY'S CHOICE, tip/model Purism, s sklicem na EN 149:2001+A1:2009, FFP2 NR, CE 0598, ki je pakirana v beli kartonasti embalaži z EAN kodo 6973601650308 in serijsko številko 20201228, pakirano po 20 zaščitnih mask. 

Obvestila
Dec 2, 2022
Pripomočki-za-čiščenje-v-živilskopredelovalni-industriji-Igeax

Pripomočki za živilsko industrijo IGEAX

Zagotavljanje visoke ravni higiene in izpolnjevanje standardov sta ključnega pomena za vsako podjetje, še posebej za tista, ki delujejo v živilskopredelovalni industriji. Zato smo v naš prodajni asortiman vključili pripomočke za živilsko industrijo blagovne znamke Igeax!

Aktualno
Nov 29, 2022
Kuhar si nadeva modre nitril rokavice

Kako izbrati pravo velikost rokavic?

Iskanje ustrezne velikosti rokavic je stvar merjenja. Osnovni par rokavic je mogoče najti z merjenjem obsega. Če pa želite resnično dobro prilegajoče rokavice, obstajajo druge mere, ki jih je potrebno vključiti.

Vodiči
Nov 25, 2022
Kako pravilno urediti sanitarije? Namestitev podajalnikov papirnatih brisač, milnikov

Kako pravilno urediti sanitarije?

Ste že kdaj prišli na javno stranišče in ugotovili da njegova zasnova ni funkcionalna za vaše potrebe? V tem članku boste izvedeli kako urediti in opremiti sanitarni prostor da bodo vaše stranke in zaposleni zadovoljni.

Vodiči
Nov 21, 2022
Čiščenje mize z belimi lateks rokavicami za enkratno uporabo Reflexx

Katere rokavice so boljše – lateks ali nitril?

Pri izbiri ustreznih rokavic se morda sprašujete, ali bi morali kupiti rokavice iz lateksa ali nitrila? Oba materiala rokavic sta zelo priljubljena, vendar je pomembno razumeti, kako se razlikujeta in kateri je v dani situaciji boljši.

Vodiči
Nov 14, 2022
Barista pri kuhanju kave uporablja črne rokavice iz nitrila

Kako očistiti profesionalni kavomat?

Čiščenje kavnega aparata je enako pomembno kot nakup kakovostnih zrn. Če vašega kavomata ne čistite redno, ne bo rezultat le kava slabega okusa, temveč boste tudi skrajšali življenjsko dobo tesnil in filtrov.

Vodiči
Nov 11, 2022
Tetovator s črnimi rokavicami iz nitrila dela tattoo

Izbira pravih rokavic za tetovatorje!

Da bi zmanjšali tveganje okužbe in prenosa bolezni, morajo biti prostori za tetoviranje tako čisti kot bolnišnične sobe. Tetovatorji in osebje morajo upoštevati smernice, ki zmanjšujejo širjenje okužb, ki so posledica storitev, ki jih zagotavljajo.

Aktualno
Nov 7, 2022
0
  0
  Košarica
  Košarica je trenutno praznaNazaj v trgovino
   Calculate Shipping
   Unovčite kupon
   Razpoložljivi kuponi
   enovice Get 10% off Kupon za 10% popust pri prijavi na e-novice.
   novastran Get 15% off Kupon za naročnike E-novic
   popust5 Get 5% off 5% popust v zahvalo za ocenitev izdelka.
   Nerazpoložljivi kuponi
   ecolabel20 Get 20% off Popust za naročnike e-novic pri nakupu ekoloških čistil.