Izberi kategorijo

Brezplačna poštnina nad 70 €!

Čiščenje pralnega stroja

Maj 19, 2021

POVZETEK:

Sveže oprano perilo, dišeči pralni praški in mehčalci, vendar vaše perilo ne diši kot bi moralo, temveč ima neprijeten vonj. Morda niste vedeli, a tudi pralni stroj je potrebno redno čistiti, da ohrani svoje optimalno delovanje in zagotavlja kvaliteto pranja.
Čiščenje pralnega stroja

Sveže oprano perilo, dišeči pralni praški in mehčalci, vendar vaše perilo ne diši kot bi moralo, temveč ima neprijeten vonj. Morda niste vedeli, a tudi pralni stroj je potrebno redno čistiti, da ohrani svoje optimalno delovanje in zagotavlja kvaliteto pranja. V nadaljevanju vam predstavljamo 5 komponent pralnega stroja, ki so potrebne rednega čiščenja.

čiščenje pralnega stroja

1. Zunanjost pralnega stroja

Razliti detergenti in mehčalci lahko začnejo razjedati zunanje dele pralnega stroje, zato je pomembno, da jih po razlitju kar najhitreje odstranimo s površin.  Za to je najbolje uporabiti  neabrazivno univerzalno čistilno sredstvo ter mehko gobo ali krpo, da ne poškodujemo zunanjosti pralnega stroja.

2. Tesnilo

Tudi tesnilo pralnega stroja potrebuje redno »nego«. Z mokro krpo ali gobo obrišemo tesnilo na zunanji strani bobna ter vratih. S tem odstranimo umazanijo in kose tkanin ter poskrbimo, da bodo materiali ostali celi in opravljali svojo funkcijo optimalno tudi v prihodnje. Priporočeno je, da se tesnilo očisti vsaj dvakrat mesečno.

3. Predal za detergent

V predalu se včasih začnejo nabirati ostanki detergenta ali usedline vodne emulzije zaradi vodnega kamna. Predal enostavno odstranite in ga očistite pod tekočo vodo z mehko gobico. Lahko si pomagate tudi z mehko krtačo ali staro zobno ščetko. Priporočljivo je to narediti enkrat mesečno.

4. Filter tlačilke

Tudi filter tlačilke, ki se nahaja v spodnjem delu pralnega stroja za loputo je potreben rednega čiščenja. Predno odvijete filter pod njim postavite posodo ali krpo, saj lahko pri tem izteče nekaj vode. Filter odvijte ter ga izvlecite. Odstranite vse, kar se je ujelo nanj (ponavadi lahko tam najdete kovance ali sponke za lase).  Po potrebi lahko filter tudi izperete pod vodo, za ostanke maščob in in ostalih nesnag lahko uporabite tudi razmaščevalec.

5. Čiščenje bobna

Nenazadnje je čiščenja potreben tudi naš boben. Veliko strojev ima sedaj že program za samočiščenje bobna (»DrumClean« program), ki vodo v bobnu pralnega stroja segreje na tako visoko temperaturo, da v bobnu uniči vse nezaželene bakterije in plesen. Če pralni stroj nima te funkcije enostavno zaženite pralni program pri visoki temperaturi. Za popolno čiščenje bobna pralnega stroja pa lahko uporabite tudi namensko čistilno sredstvo Sanitec Dekal, ki ga nalijemo v predal ter direktno v boben. Nato zaženite pralni program vendar do največ 60 stopinj celzija. Čistilno sredstvo odstrani mastno umazanijo in vodni kamen ter tako pomembno prispeva k ohranjanju brezhibnega delovanja opreme in podaljšuje življenjsko dobo stroja. Priporočljivo je boben očistiti vsake 3 mesece.

Po končanem čiščenju pustite pralni stroj odprt (tudi predal), da se dodobra posuši.

Povezani izdelki

 

Kategorije prispevkov

Arhiv prispevkov

Prejmite naše novosti!

Zagotavljamo vam, da bo vaša e-pošta uporabljena izključno za novosti, ki jih ponujamo.

Morda vas zanima tudi

Nakup čistilnega stroja

Kaj morate upoštevati pri nakupu čistilnega stroja?

Če želite povečati produktivnosti čiščenja ali zgolj boljši končni rezultat, je stroj za čiščenje talnih površin orodje, ki vam lahko pri tem pomaga. Za lajšanje vašega nakupnega procesa vam izpostavljamo nekaj ključnih dejavnikov, ki jih je potrebno preučiti.

Vodiči
Avg 3, 2022
Odstranite vsak madež

Odstranite vsak madež!

Vsak dan smo obdani z veliko snovmi, ki lahko hitro pustijo trdovraten madež na našem perilu – od hrane, pijače, črnila, šminke, olja itd. Univerzalne rešitve za vse madeže žal ni. Tako smo za vas pripravili kratek vodič skozi postopek odstranjevanja.

Aktualno
Jul 17, 2022
Hitri antigenski testi za samotestiranje lepu medical

Hitri testi Lepu Medical

Hitri testi za samotestiranje namenjeni odkrivanju antigenov SARS-CoV-2 iz sprednjega dela nosne votline. Test je namenjen za uporabo pri osebah, ki imajo simptome ali druge epidemiološke razloge za sum na okužbo s COVID-19.

Aktualno
Jan 20, 2022
brezplačni hitri testi za samotestiranje

Brezplačni hitri testi za podjetja!

Deseti paket ukrepov za preprečevanje širjenja okužb, omilitev, obvladovanje in odpravo posledic covida-19 (PKP 10) prinaša tudi sofinanciranje nabave hitrih testov za gospodarstvo!

Aktualno
Jan 10, 2022
pH lestvica čistila

Uporaba pH vrednosti pri čiščenju

Ste se kdaj vprašali "Zakaj s čistilom za steklo ne odstranim vodnega kamna?" ali pa ste uporabili čistilo, ki je na vaših površinah pustilo trajno poškodbo? Najverjetneje se za tem skriva pH vrednost.

Aktualno
Dec 15, 2021
Poceni čistila najcenejša čistilna sredstva

Najcenejša čistilna sredstva

Če bi vam povedali, da so poceni čistilna sredstva, ki jih uporabljate v resnici ena izmed dražjih, bi nam verjeli? Koncentrirana čistilna sredstva v zadnjem času pridobivajo na priljubljenosti in z dobrim razlogom.

Aktualno
Okt 13, 2021
0
  0
  Košarica
  Košarica je trenutno praznaNazaj v trgovino
   Calculate Shipping
   Unovčite kupon
   Razpoložljivi kuponi
   enovice Get 10% off Kupon za 10% popust pri prijavi na e-novice.
   novastran Get 15% off Kupon za naročnike E-novic
   popust5 Get 5% off 5% popust v zahvalo za ocenitev izdelka.
   Nerazpoložljivi kuponi
   ecolabel20 Get 20% off Popust za naročnike e-novic pri nakupu ekoloških čistil.