Izberi kategorijo

Brezplačna poštnina nad 70 €!

Izberi kategorijo

Kako očistiti kuhinjsko napo?

Sep 7, 2018

POVZETEK:

Da je kuhinjsko napo, pa naj bo to ali doma ali v večjih kuhinjah, potrebno redno očistiti verjetno ni potrebno posebej poudarjati. S tem poskrbimo za njeno optimalno delovanje ter preprečimo neprijetne vonjave.
Čiščenje kuhinjske nape

Da je kuhinjsko napo, pa naj bo to ali doma ali v večjih kuhinjah, potrebno redno očistiti verjetno ni potrebno posebej poudarjati. S tem poskrbimo za njeno optimalno delovanje ter preprečimo neprijetne vonjave.

Čiščenje kovinskega filtra

Najprej, se lotimo čiščenja kovinskega filtra, ki ga imajo prav vse nape. Le-ti so prvi v stiku z umazanim zrakom ter maščobnimi hlapi, tako da so najbolj na udaru. S časoma se maščoba zlepi z nakopičenim prahom, kar lahko  ovira delovanje naprave, zato je redno čiščenje še kako pomembno.

Filtre lahko očistimo na več načinov. V primeru, da so snemljivi jih lahko peremo tudi v pomivalnem stroju. V primeru da so filtri preveč umazani oziroma jih ni mogoče oprati v pomivalnem stroju, pa jih očistimo z razmaščevalcem ali namenskim čistilnim sredstvom ter gobico. Pri uporabi čistilnih sredstev sledimo navodilu proizvajalca. Pred ponovno namestitvijo je potrebno filtre temeljito osušiti.

Priporočljivo jih je čistiti mesečno.

Karbonski filter

Nadaljujemo s karbonskim filtrom v primeru, da ga vaša napa ima (navedeno v navodilih oz. priročniku).  Tega se ne da očistiti, tako da je priporočljiva menjava na vsake 3-6 mesecev.

Čiščenje zunanjega dela

Na koncu seveda ne smemo pozabiti na čiščenje zunanjega dela naše kuhinjske nape. Le-te so lahko iz različnih materialov: plastika, vinyl, nerjaveče jeklo, baker itd. Predvsem je pomembno, da glede na material, izberemo primerno čistilno sredstvo, saj lahko drugače poškodujemo zunanjost nape:

Potem ko smo izbrali sredstvo, je čiščenje zunanjosti enostavno. Izdelek napršimo na površino, ter pustimo delovati določen čas (držimo se navodil proizvajalca) ter obrišemo do suhega s krpo ali papirnato brisačo.

Izdelki za čiščenje kuhinjske nape

 

Koristne povezave

Kategorije prispevkov

Arhiv prispevkov

Morda vas zanima tudi

Čistilka izvaja suho čiščenja tal z uporabo brisala in impregnirane krpe

Pripomočki za suho čiščenje tal

V marsikaterem objektu ali gospodinjstvu za suho čiščenje tal še vedno uporabljajo zgolj tradicionalne metode z uporabo metle, ki sicer opravi svoje delo, a pri tem dviguje prah s tal, ki se zgolj prenese drugam. Toda ali obstaja moderna, učinkovita in zdravju prijaznejša metoda suhega čiščenja tal?

Vodiči
Dec 8, 2022

Odpoklic izdelka – Respiratorne maske FFP2 NR

Odpoklic izdelka - Zaščitne maske z oznako znamke DADDY'S CHOICE, tip/model Purism, s sklicem na EN 149:2001+A1:2009, FFP2 NR, CE 0598, ki je pakirana v beli kartonasti embalaži z EAN kodo 6973601650308 in serijsko številko 20201228, pakirano po 20 zaščitnih mask. 

Obvestila
Dec 2, 2022
Pripomočki-za-čiščenje-v-živilskopredelovalni-industriji-Igeax

Pripomočki za živilsko industrijo IGEAX

Zagotavljanje visoke ravni higiene in izpolnjevanje standardov sta ključnega pomena za vsako podjetje, še posebej za tista, ki delujejo v živilskopredelovalni industriji. Zato smo v naš prodajni asortiman vključili pripomočke za živilsko industrijo blagovne znamke Igeax!

Aktualno
Nov 29, 2022
Kuhar si nadeva modre nitril rokavice

Kako izbrati pravo velikost rokavic?

Iskanje ustrezne velikosti rokavic je stvar merjenja. Osnovni par rokavic je mogoče najti z merjenjem obsega. Če pa želite resnično dobro prilegajoče rokavice, obstajajo druge mere, ki jih je potrebno vključiti.

Vodiči
Nov 25, 2022
Kako pravilno urediti sanitarije? Namestitev podajalnikov papirnatih brisač, milnikov

Kako pravilno urediti sanitarije?

Ste že kdaj prišli na javno stranišče in ugotovili da njegova zasnova ni funkcionalna za vaše potrebe? V tem članku boste izvedeli kako urediti in opremiti sanitarni prostor da bodo vaše stranke in zaposleni zadovoljni.

Vodiči
Nov 21, 2022
Čiščenje mize z belimi lateks rokavicami za enkratno uporabo Reflexx

Katere rokavice so boljše – lateks ali nitril?

Pri izbiri ustreznih rokavic se morda sprašujete, ali bi morali kupiti rokavice iz lateksa ali nitrila? Oba materiala rokavic sta zelo priljubljena, vendar je pomembno razumeti, kako se razlikujeta in kateri je v dani situaciji boljši.

Vodiči
Nov 14, 2022
Barista pri kuhanju kave uporablja črne rokavice iz nitrila

Kako očistiti profesionalni kavomat?

Čiščenje kavnega aparata je enako pomembno kot nakup kakovostnih zrn. Če vašega kavomata ne čistite redno, ne bo rezultat le kava slabega okusa, temveč boste tudi skrajšali življenjsko dobo tesnil in filtrov.

Vodiči
Nov 11, 2022
Tetovator s črnimi rokavicami iz nitrila dela tattoo

Izbira pravih rokavic za tetovatorje!

Da bi zmanjšali tveganje okužbe in prenosa bolezni, morajo biti prostori za tetoviranje tako čisti kot bolnišnične sobe. Tetovatorji in osebje morajo upoštevati smernice, ki zmanjšujejo širjenje okužb, ki so posledica storitev, ki jih zagotavljajo.

Aktualno
Nov 7, 2022
0
  0
  Košarica
  Košarica je trenutno praznaNazaj v trgovino
   Calculate Shipping
   Unovčite kupon
   Razpoložljivi kuponi
   enovice Get 10% off Kupon za 10% popust pri prijavi na e-novice.
   novastran Get 15% off Kupon za naročnike E-novic
   popust5 Get 5% off 5% popust v zahvalo za ocenitev izdelka.
   Nerazpoložljivi kuponi
   ecolabel20 Get 20% off Popust za naročnike e-novic pri nakupu ekoloških čistil.