Izberi kategorijo

Brezplačna poštnina nad 70 €!

Čiščenje kuhinjske nape

Sep 7, 2018

POVZETEK:

Da je kuhinjsko napo, pa naj bo to ali doma ali v večjih kuhinjah, potrebno redno očistiti verjetno ni potrebno posebej poudarjati. S tem poskrbimo za njeno optimalno delovanje ter preprečimo neprijetne vonjave.
Čiščenje kuhinjske nape

Da je kuhinjsko napo, pa naj bo to ali doma ali v večjih kuhinjah, potrebno redno očistiti verjetno ni potrebno posebej poudarjati. S tem poskrbimo za njeno optimalno delovanje ter preprečimo neprijetne vonjave.

Čiščenje kovinskega filtra

Najprej, se lotimo čiščenja kovinskega filtra, ki ga imajo prav vse nape. Le-ti so prvi v stiku z umazanim zrakom ter maščobnimi hlapi, tako da so najbolj na udaru. S časoma se maščoba zlepi z nakopičenim prahom, kar lahko  ovira delovanje naprave, zato je redno čiščenje še kako pomembno.

Filtre lahko očistimo na več načinov. V primeru, da so snemljivi jih lahko peremo tudi v pomivalnem stroju. V primeru da so filtri preveč umazani oziroma jih ni mogoče oprati v pomivalnem stroju, pa jih očistimo z razmaščevalcem ali namenskim čistilnim sredstvom ter gobico. Pri uporabi čistilnih sredstev sledimo navodilu proizvajalca. Pred ponovno namestitvijo je potrebno filtre temeljito osušiti.

Priporočljivo jih je čistiti mesečno.

Karbonski filter

Nadaljujemo s karbonskim filtrom v primeru, da ga vaša napa ima (navedeno v navodilih oz. priročniku).  Tega se ne da očistiti, tako da je priporočljiva menjava na vsake 3-6 mesecev.

Čiščenje zunanjega dela

Na koncu seveda ne smemo pozabiti na čiščenje zunanjega dela naše kuhinjske nape. Le-te so lahko iz različnih materialov: plastika, vinyl, nerjaveče jeklo, baker itd. Predvsem je pomembno, da glede na material, izberemo primerno čistilno sredstvo, saj lahko drugače poškodujemo zunanjost nape:

Potem ko smo izbrali sredstvo, je čiščenje zunanjosti enostavno. Izdelek napršimo na površino, ter pustimo delovati določen čas (držimo se navodil proizvajalca) ter obrišemo do suhega s krpo ali papirnato brisačo.

Izdelki za čiščenje kuhinjske nape

 

Kategorije prispevkov

Arhiv prispevkov

Prejmite naše novosti!

Zagotavljamo vam, da bo vaša e-pošta uporabljena izključno za novosti, ki jih ponujamo.

Morda vas zanima tudi

Nakup čistilnega stroja

Kaj morate upoštevati pri nakupu čistilnega stroja?

Če želite povečati produktivnosti čiščenja ali zgolj boljši končni rezultat, je stroj za čiščenje talnih površin orodje, ki vam lahko pri tem pomaga. Za lajšanje vašega nakupnega procesa vam izpostavljamo nekaj ključnih dejavnikov, ki jih je potrebno preučiti.

Vodiči
Avg 3, 2022
Odstranite vsak madež

Odstranite vsak madež!

Vsak dan smo obdani z veliko snovmi, ki lahko hitro pustijo trdovraten madež na našem perilu – od hrane, pijače, črnila, šminke, olja itd. Univerzalne rešitve za vse madeže žal ni. Tako smo za vas pripravili kratek vodič skozi postopek odstranjevanja.

Aktualno
Jul 17, 2022
Hitri antigenski testi za samotestiranje lepu medical

Hitri testi Lepu Medical

Hitri testi za samotestiranje namenjeni odkrivanju antigenov SARS-CoV-2 iz sprednjega dela nosne votline. Test je namenjen za uporabo pri osebah, ki imajo simptome ali druge epidemiološke razloge za sum na okužbo s COVID-19.

Aktualno
Jan 20, 2022
brezplačni hitri testi za samotestiranje

Brezplačni hitri testi za podjetja!

Deseti paket ukrepov za preprečevanje širjenja okužb, omilitev, obvladovanje in odpravo posledic covida-19 (PKP 10) prinaša tudi sofinanciranje nabave hitrih testov za gospodarstvo!

Aktualno
Jan 10, 2022
pH lestvica čistila

Uporaba pH vrednosti pri čiščenju

Ste se kdaj vprašali "Zakaj s čistilom za steklo ne odstranim vodnega kamna?" ali pa ste uporabili čistilo, ki je na vaših površinah pustilo trajno poškodbo? Najverjetneje se za tem skriva pH vrednost.

Aktualno
Dec 15, 2021
Poceni čistila najcenejša čistilna sredstva

Najcenejša čistilna sredstva

Če bi vam povedali, da so poceni čistilna sredstva, ki jih uporabljate v resnici ena izmed dražjih, bi nam verjeli? Koncentrirana čistilna sredstva v zadnjem času pridobivajo na priljubljenosti in z dobrim razlogom.

Aktualno
Okt 13, 2021
0
  0
  Košarica
  Košarica je trenutno praznaNazaj v trgovino
   Calculate Shipping
   Unovčite kupon
   Razpoložljivi kuponi
   enovice Get 10% off Kupon za 10% popust pri prijavi na e-novice.
   novastran Get 15% off Kupon za naročnike E-novic
   popust5 Get 5% off 5% popust v zahvalo za ocenitev izdelka.
   Nerazpoložljivi kuponi
   ecolabel20 Get 20% off Popust za naročnike e-novic pri nakupu ekoloških čistil.