Izberi kategorijo

Brezplačna poštnina nad 70 €!

Izberi kategorijo

Kaj upoštevati pri nakupu pripomočkov za čiščenje?

Feb 9, 2023

POVZETEK:

Na trgu je prisotnih veliko število pripomočkov za profesionalno in gospodinjsko čiščenje različnih namenov, velikosti, kakovosti ter cen. Toda, na kaj morate biti pozorni pri izbiri ustreznega pripomočka za čiščenje? 
Čistilka čisti steklo z držalom krpe TTS Clean Glass

Na trgu je prisotnih veliko število pripomočkov za profesionalno in gospodinjsko čiščenje različnih namenov, velikosti, kakovosti ter cen. Toda, na kaj morate biti pozorni pri izbiri ustreznega pripomočka za čiščenje

Spodaj navajamo nekaj vprašanj, na katera si morate odgovoriti pri nakupu pripomočkov za čiščenje.

Kateri prostor in površino bomo čistili?

Potrebujete pripomočke za premazovanje tal ali čiščenje oken? Katera okna boste čistili – zunanja ali notranja? So okna, ki jih želite čistiti, težko dosegljiva? Katero vrsto talnih površin boste čistili? Boste izvajali suho ali mokro čiščenje tal?

To je zgolj nekaj vprašanj, ki si jih morate postaviti pri izbiri pripomočkov za čiščenje določenega prostora/površine. Pri nakupu čistilnih pripomočkov, kot so krpe in gobe in vedra, je potrebno vedeti, katero barvo boste potrebovali za čiščenje površine v določenem prostoru, da bi se izognili navzkrižni kontaminaciji (HACCP). Več o tem smo govorili v predhodnem članku – Veste čemu služi barvna lestvica?

Kako velik prostor bomo čistili?

Pripomočki za čiščenje so na voljo v različnih dimenzijah. Za čiščenje večjih prostorov je bolje uporabiti večje (širše in višje) pripomočke, s katerimi boste delo opravili veliko enostavneje in hitreje ter boste pri tem bolj učinkoviti. Večji voziček za čiščenje bo omogočil shrambo večjega števila čistil in pripomočkov, ki jih potrebujete; posledica širšega brisala za tla bosta hitreje očiščena hodnik ali telovadnica. Toda bodite pozorni – podobno kot pri čistilnih strojih velikost pripomočkov za čiščenje izberite glede na najmanjši prostor, kjer jih imate namen uporabljati.

Izbira ustrezne velikosti velja še posebej pri izbiri čistilnih vozičkov ter talnih brisal.

Kakšna je razlika med profesionalnimi in gospodinjskimi pripomočki za čiščenje?

Potrebujete robusten čistilni pripomoček, ki vam bo služil tako rekoč “večno” in je namenjen redni (vsakodnevni) uporabi, ali pripomoček za občasno domačo uporabo? Razlike med prvimi in drugimi je predvsem v kvaliteti in funkcionalnosti.

Profesionalni čistilni pripomočki so višje kakovosti, izdelani iz boljših in robustnejših materialov, imajo izredno dolgo življenjsko dobo ter so bolj prijazni za okolje v primerjavi z pripomočki, namenjenimi za domačo (gospodinjsko) rabo. 

Ena največjih napak, ki jo opažamo, je, da se ljudje pri izbiri pripomočkov za čiščenje odločajo zgolj na podlagi cene. Težava je v tem, da cena – koliko plačate za izdelek na začetku – ne upošteva dolge življenjske dobe uporabe izdelka in donosnosti naložbe. Je profesionalni pripomoček za čiščenje, ki ga boste uporabljali 15 let, res dražji?

Prednosti profesionalnih pripomočkov za čiščenje

 • Večnamenskost uporabe – isti pripomoček lahko uporabljate za čiščenje širokega spektra površin; s tem je zmanjšana potreba po dodatnih čistilnih pripomočkih.
 • Višja kakovost – profesionalni pripomočki so izdelani za uporabo v težkih pogojih, zato so veliko robustnejši od običajnih pripomočkov, namenjenih za domačo rabo.
 • Boljši materiali – pogosto so izdelani iz kvalitetnejših materialov, kot sta ABS plastika in kovina (nerjaveče jeklo), ki so nelomljivi in negorljivi.
 • Dolga življenjska doba – ob pravilni uporabi lahko profesionalni čistilni pripomoček uporabljate od 10 do 15 let in več. To zagotovo opraviči začetno navidezno višjo ceno nakupa.
 • Okolju prijaznejši – zaradi višje kakovosti in dolge življenjske dobe profesionalnih pripomočkov je potreba po menjavi močno zmanjšana, kar pomeni manj proizvedenih odpadkov.

Profesionalni pripomočki za čiščenje imajo dolgo življenjsko dobo uporabe.

Kje najti profesionalne pripomočke za čiščenje?

V naši ponudbi lahko najdete širok spekter profesionalnih čistilnih pripomočkov za vse izzive čiščenja. Naročilo lahko opravite v naši spletni trgovini (pravne in fizične osebe) ali po e-pošti (pravne osebe).

Če potrebujete dodatno pomoč ali svetovanje pri nakupu pripomočkov za čiščenje, stopite v stik z nami ali pa se obrnite na katerega izmed naših svetovalcev, ki vam bodo z veseljem odgovorili na vsa vprašanja.

Povezani izdelki

Koristne povezave

Kategorije prispevkov

Arhiv prispevkov

Morda vas zanima tudi

Zdravnik v modrih nitrilnih rokavicah pregleduje izpuščaje na rokah pacienta

Najboljše rokavice za enkratno uporabo za občutljivo kožo

Rokavice so pomemben del zagotavljanja varnosti vaših rok v različnih panogah in poklicih. Toda rokavice za enkratno uporabo lahko povzročijo tudi reakcije pri nekaterih ljudeh z občutljivo kožo. Zato lahko izbira napačnih rokavic povzroči nekaj resnih težav – kot so draženje in izpuščaji.

Vodiči
Mar 20, 2023
Krtača modre barve za čiščenje v prehrambeni industriji Igeax

Sistem čiščenja po HACCP

Ključni del sistema HACCP je tudi čiščenje. Čeprav je bil sistem prvotno uporabljen v prehrambni industriji, se določen del, predvsem barvno kodiranje in plan čiščenja, danes uporablja tudi v ostalih sektorjih za preprečevanje navzkrižne kontaminacije pri čiščenju različnih površin.

Vodiči
Mar 13, 2023
Kako varno uporabljati strgalo za okna?

Kako varno uporabljati strgalo za okna?

Okna so dovzetna za umazanijo in ostanke, ki prihajajo tako iz notranjosti kot z zunanje strani objekta. V splošnem potrebujejo le redno vzdrževanje, včasih pa boste morda morali z njih odstraniti veliko bolj trdovratno umazanijo. Olja, smole, barve, prah in cvetni prah ter druge nečistoče se zataknejo na oknih in se sčasoma strdijo v plast, ki jo je težko odstraniti.

Vodiči
Mar 6, 2023
Kaj je plesen in kako jo odstraniti?

Kaj je plesen in kako jo odstraniti?

Ne glede na to, ali gre za nekaj mest vzdolž vodil vrat tuš kabine ali velike izbruhe v kotih vaše kleti, je plesen pogosta težava mnogih gospodinjstev. Preberite, kaj je plesen, ali je nevarna in kako jo odstraniti z vseh površin v vašem domu ali poslovnem prostoru.

Vodiči
Feb 28, 2023
Zdravnik z modrimi nitril rokavicami drži termometer

Ali vaše rokavice prestanejo preizkus prodiranja virusov?

Mnoge rokavice na trgu so označene kot “odporne proti virusom”, toda katere res prestanejo preizkus prodiranja virusov? Kako prepoznati in razlikovati rokavice za enkratno uporabo, ki vašo kožo popolnoma zaščitijo pred virusi, bakterijami in glivami? Kateri certifikacijski testi so potrebni za zaščito pred virusi?

Vodiči
Feb 23, 2023
Zdravnik z modrimi nitril rokavicami preizkuša alergije na pacientu

Alergije na rokavice za enkratno uporabo

Rokavice za enkratno uporabo so pomemben del opreme pri vsakodnevnih dejavnostih, zlasti v zdravstvenih ustanovah in domovih za ostarele. Pomagajo preprečiti izpostavljenost škodljivim bakterijam in nevarnim kemikalijam. Toda rokavice za enkratno uporabo imajo neprijeten stranski učinek: lahko povzročijo alergijske reakcije ali draženje kože.

Vodiči
Feb 13, 2023
Laboratorijski tehnika pri delu s kemikalijami nosi modre nitril rokavice

Kemična odpornost rokavic iz nitrila

Nitrilne rokavice so odlična rešitev za dela, ki zahtevajo spretnost v kombinaciji z zaščito pred kemikalijami, vendar obstajajo nekatere kemikalije, ki se jim je vseeno potrebno izogniti. Tokrat bomo pregledali združljivost nitrilnih rokavic z različnimi vrstami kemikalij.

Vodiči
Feb 6, 2023
0
  0
  Košarica
  Košarica je trenutno praznaNazaj v trgovino
   Calculate Shipping
   Unovčite kupon
   Razpoložljivi kuponi
   enovice Get 10% off Kupon za 10% popust pri prijavi na e-novice.
   novastran Get 15% off Kupon za naročnike E-novic
   popust5 Get 5% off 5% popust v zahvalo za ocenitev izdelka.
   Nerazpoložljivi kuponi
   ecolabel20 Get 20% off Popust za naročnike e-novic pri nakupu ekoloških čistil.