Izberi kategorijo

Brezplačna poštnina nad 70 €!

Kaj morate upoštevati pri nakupu čistilnega stroja?

Avg 3, 2022

POVZETEK:

Če želite povečati produktivnosti čiščenja ali zgolj boljši končni rezultat, je stroj za čiščenje talnih površin orodje, ki vam lahko pri tem pomaga. Za lajšanje vašega nakupnega procesa vam izpostavljamo nekaj ključnih dejavnikov, ki jih je potrebno preučiti.
Nakup čistilnega stroja

Če želite povečati produktivnosti čiščenja ali zgolj boljši končni rezultat, je stroj za čiščenje talnih površin orodje, ki vam lahko pri tem pomaga. Prednosti uporabe stroja za čiščenje tal vključujejo prihranek časaprihranek delazmanjšano porabo čistilnih sredstev in vodeizboljšano zdravje in varnost zaposlenih itd. Izbira prave opreme je bistvenega pomena za ustvarjanje najboljših rezultatov. Za lajšanje vašega nakupnega procesa v nadaljevanju izpostavljamo nekaj ključnih dejavnikov, ki jih je potrebno preučiti.

Velikost

Velikost stroja za čiščenje in velikost površin, ki jih želite z njim čistiti se morata dobro ujemati. Ob nakupu prevelikega stroja se le-ta morda ne bo prilegal v hodnike ali okoli opreme v vašem podjetju. Ob nakupu premajhnega stroja pa lahko čiščenje traja dlje, kot je potrebno.

V kolikor je vaš objekt širok in odprt, se lahko za povečanje učinkovitosti uporabi večji, zmogljivejši stroj. Vendar ne želite samo pogledati največjega območja, temveč celotni objekt. Ali obstajajo ozki hodniki? Kakšna je širina vrat? Tako je potrebno pozornost nameniti delovni širini stroja. Le-to izberemo glede na najmanjši prostor, ki ga boste čistili.

Širina hodnikov je pomemben dejavnik pri odločitvi o velikosti stroja za čiščenje.

Zmogljivost stroja

Pomemben dejavnik pri odločitvi o nakupu profesionalnega stroja za čiščenje je tudi zmogljivost oz. “kapaciteta” stroja – podatek, ki nam pove velikost površine (v kvadratnih metrih), ki jo lahko z uporabo čistilnega stroja očistimo v 1 uri. Višja kot je zmogljivost, večjo talno površino lahko očistimo v 1 uri.

Tip krtače

V grobem delimo krtače na:

 • Disk krtača – Je najbolj razširjen tip krtače na trgu. Najpogostejši so stroji z enojnim in dvojnim diskom. Čistilni stroji z dvojnim diskom imajo posebnost usmerjanja vode v sredino stroja, kjer je največja sesalna moč.
 • Cilindrična krtača – Je priporočljiva za zbiranje majhnih odpadkov ali čiščenje keramičnih tal s fugami, saj se krtače običajno hitreje obračajo in tako veliko bolje očistijo talno površino. Čistilni stroj opremljen z 2 cilindričnima krtačama, je veliko bolj učinkovit.
 • Orbitalna krtača – Temelji na najnovejši tehnologiji, ki je bila v zadnjem času zelo uspešna. Čistilni stroji s tem tipom krtače ponujajo odlične zmogljivosti in manjšo porabo (varčevanje z čistilno raztopino in energijo).
Čistilni stroj z orbitalno krtačo.

Način pogona

Stroje za čiščenje lahko poganja krtača na stroju ali pa imajo lasten pogon (samohodni stroji). Slednjega priporočamo pri pogostem čiščenju večjih površin – večjih skladišč, transportnih poti itd.

Stroj za čiščenje tal z lastnim pogonom.

Vir napajanja

Baterija (akumulator) in električni kabel sta glavna vira napajanja strojev za čiščenje. Brezžični stroji na baterije lahko manevrirajo v zaprtih prostorih ali zunaj brez potrebe po električnem viru. Pri stroju, ki deluje na baterije, je treba upoštevati življenjsko dobo baterije in čas, potreben za polnjenje. Prav tako boste želeli zagotoviti prostor za polnjenje. Polnjenje baterije lahko traja celo noč, zato, če boste dnevno čistili velik objekt, se prepričajte, da je življenjska doba baterije dovolj dolga, da pokrije celoten objekt z enim polnjenjem.

Čistilni stroj z lastno baterijo omogoča lažje manevriranje.

Cena

Cena je vsekakor eden izmed največjih dejavnikov pri nakupu stroja, saj bomo le tako lahko izračunali v kakšnem času se nam povrne celotna investicija. Ne pozabimo v izračun vključiti tudi manjši strošek dela (zaposlenih) oz. v splošnem zmanjšanje potrebe po delovni sili namenjeni za čiščenje (večinski strošek čiščenja), na račun znatnega povečanja zmogljivosti (m²/h).

Kaj morate upoštevati pri nakupu stroja za čiščenje tal?

Povezani izdelki

Brezplačna predstavitev stroja

Želite brezplačno predstavitev stroja za čiščenje ali zgolj posvet? Potem vas prosimo, da nam pustite vaše podatke.


Kategorije prispevkov

Arhiv prispevkov

Prejmite naše novosti!

Zagotavljamo vam, da bo vaša e-pošta uporabljena izključno za novosti, ki jih ponujamo.

Morda vas zanima tudi

Odstranite vsak madež

Odstranite vsak madež!

Vsak dan smo obdani z veliko snovmi, ki lahko hitro pustijo trdovraten madež na našem perilu – od hrane, pijače, črnila, šminke, olja itd. Univerzalne rešitve za vse madeže žal ni. Tako smo za vas pripravili kratek vodič skozi postopek odstranjevanja.

Aktualno
Jul 17, 2022
Hitri antigenski testi za samotestiranje lepu medical

Hitri testi Lepu Medical

Hitri testi za samotestiranje namenjeni odkrivanju antigenov SARS-CoV-2 iz sprednjega dela nosne votline. Test je namenjen za uporabo pri osebah, ki imajo simptome ali druge epidemiološke razloge za sum na okužbo s COVID-19.

Aktualno
Jan 20, 2022
brezplačni hitri testi za samotestiranje

Brezplačni hitri testi za podjetja!

Deseti paket ukrepov za preprečevanje širjenja okužb, omilitev, obvladovanje in odpravo posledic covida-19 (PKP 10) prinaša tudi sofinanciranje nabave hitrih testov za gospodarstvo!

Aktualno
Jan 10, 2022
pH lestvica čistila

Uporaba pH vrednosti pri čiščenju

Ste se kdaj vprašali "Zakaj s čistilom za steklo ne odstranim vodnega kamna?" ali pa ste uporabili čistilo, ki je na vaših površinah pustilo trajno poškodbo? Najverjetneje se za tem skriva pH vrednost.

Aktualno
Dec 15, 2021
Poceni čistila najcenejša čistilna sredstva

Najcenejša čistilna sredstva

Če bi vam povedali, da so poceni čistilna sredstva, ki jih uporabljate v resnici ena izmed dražjih, bi nam verjeli? Koncentrirana čistilna sredstva v zadnjem času pridobivajo na priljubljenosti in z dobrim razlogom.

Aktualno
Okt 13, 2021
Znanost neprijetneih vonjav

Znanost neprijetnih vonjav

Od vseh čutov je voh najpomembnejši za spoznavanje sveta okoli vas. Način, kako nekaj diši, ima lahko velik vpliv na vas: vaša čustva, vedenje, celo vaše potrošniške navade.

Aktualno
Avg 10, 2021
0
  0
  Košarica
  Košarica je trenutno praznaNazaj v trgovino
   Calculate Shipping
   Unovčite kupon
   Razpoložljivi kuponi
   enovice Get 10% off Kupon za 10% popust pri prijavi na e-novice.
   novastran Get 15% off Kupon za naročnike E-novic
   popust5 Get 5% off 5% popust v zahvalo za ocenitev izdelka.
   Nerazpoložljivi kuponi
   ecolabel20 Get 20% off Popust za naročnike e-novic pri nakupu ekoloških čistil.