Izberi kategorijo

Brezplačna poštnina nad 70 €!

Izberi kategorijo

Kaj morate upoštevati pri nakupu čistilnega stroja?

Avg 3, 2022

POVZETEK:

Če želite povečati produktivnosti čiščenja ali zgolj boljši končni rezultat, je stroj za čiščenje talnih površin orodje, ki vam lahko pri tem pomaga. Za lajšanje vašega nakupnega procesa vam izpostavljamo nekaj ključnih dejavnikov, ki jih je potrebno preučiti.
Nakup čistilnega stroja

Če želite povečati produktivnosti čiščenja ali zgolj boljši končni rezultat, je stroj za čiščenje talnih površin orodje, ki vam lahko pri tem pomaga. Prednosti uporabe stroja za čiščenje tal vključujejo prihranek časaprihranek delazmanjšano porabo čistilnih sredstev in vodeizboljšano zdravje in varnost zaposlenih itd. Izbira prave opreme je bistvenega pomena za ustvarjanje najboljših rezultatov. Za lajšanje vašega nakupnega procesa v nadaljevanju izpostavljamo nekaj ključnih dejavnikov, ki jih je potrebno preučiti.

Velikost

Velikost stroja za čiščenje in velikost površin, ki jih želite z njim čistiti se morata dobro ujemati. Ob nakupu prevelikega stroja se le-ta morda ne bo prilegal v hodnike ali okoli opreme v vašem podjetju. Ob nakupu premajhnega stroja pa lahko čiščenje traja dlje, kot je potrebno.

V kolikor je vaš objekt širok in odprt, se lahko za povečanje učinkovitosti uporabi večji, zmogljivejši stroj. Vendar ne želite samo pogledati največjega območja, temveč celotni objekt. Ali obstajajo ozki hodniki? Kakšna je širina vrat? Tako je potrebno pozornost nameniti delovni širini stroja. Le-to izberemo glede na najmanjši prostor, ki ga boste čistili.

Širina hodnikov je pomemben dejavnik pri odločitvi o velikosti stroja za čiščenje.

Zmogljivost stroja

Pomemben dejavnik pri odločitvi o nakupu profesionalnega stroja za čiščenje je tudi zmogljivost oz. “kapaciteta” stroja – podatek, ki nam pove velikost površine (v kvadratnih metrih), ki jo lahko z uporabo čistilnega stroja očistimo v 1 uri. Višja kot je zmogljivost, večjo talno površino lahko očistimo v 1 uri.

Tip krtače

V grobem delimo krtače na:

 • Disk krtača – Je najbolj razširjen tip krtače na trgu. Najpogostejši so stroji z enojnim in dvojnim diskom. Čistilni stroji z dvojnim diskom imajo posebnost usmerjanja vode v sredino stroja, kjer je največja sesalna moč.
 • Cilindrična krtača – Je priporočljiva za zbiranje majhnih odpadkov ali čiščenje keramičnih tal s fugami, saj se krtače običajno hitreje obračajo in tako veliko bolje očistijo talno površino. Čistilni stroj opremljen z 2 cilindričnima krtačama, je veliko bolj učinkovit.
 • Orbitalna krtača – Temelji na najnovejši tehnologiji, ki je bila v zadnjem času zelo uspešna. Čistilni stroji s tem tipom krtače ponujajo odlične zmogljivosti in manjšo porabo (varčevanje z čistilno raztopino in energijo).
Čistilni stroj z orbitalno krtačo.

Način pogona

Stroje za čiščenje lahko poganja krtača na stroju ali pa imajo lasten pogon (samohodni stroji). Slednjega priporočamo pri pogostem čiščenju večjih površin – večjih skladišč, transportnih poti itd.

Stroj za čiščenje tal z lastnim pogonom.

Vir napajanja

Baterija (akumulator) in električni kabel sta glavna vira napajanja strojev za čiščenje. Brezžični stroji na baterije lahko manevrirajo v zaprtih prostorih ali zunaj brez potrebe po električnem viru. Pri stroju, ki deluje na baterije, je treba upoštevati življenjsko dobo baterije in čas, potreben za polnjenje. Prav tako boste želeli zagotoviti prostor za polnjenje. Polnjenje baterije lahko traja celo noč, zato, če boste dnevno čistili velik objekt, se prepričajte, da je življenjska doba baterije dovolj dolga, da pokrije celoten objekt z enim polnjenjem.

Čistilni stroj z lastno baterijo omogoča lažje manevriranje.

Cena

Cena je vsekakor eden izmed največjih dejavnikov pri nakupu stroja, saj bomo le tako lahko izračunali v kakšnem času se nam povrne celotna investicija. Ne pozabimo v izračun vključiti tudi manjši strošek dela (zaposlenih) oz. v splošnem zmanjšanje potrebe po delovni sili namenjeni za čiščenje (večinski strošek čiščenja), na račun znatnega povečanja zmogljivosti (m²/h).

Kaj morate upoštevati pri nakupu stroja za čiščenje tal?

Povezani izdelki

Brezplačna predstavitev stroja

Želite brezplačno predstavitev stroja za čiščenje ali zgolj posvet? Potem vas prosimo, da nam pustite vaše podatke.


Koristne povezave

Kategorije prispevkov

Arhiv prispevkov

Morda vas zanima tudi

Kuhar si nadeva modre nitril rokavice

Kako izbrati pravo velikost rokavic?

Iskanje ustrezne velikosti rokavic je stvar merjenja. Osnovni par rokavic je mogoče najti z merjenjem obsega. Če pa želite resnično dobro prilegajoče rokavice, obstajajo druge mere, ki jih je potrebno vključiti.

Vodiči
Nov 25, 2022
Kako pravilno urediti sanitarije? Namestitev podajalnikov papirnatih brisač, milnikov

Kako pravilno urediti sanitarije?

Ste že kdaj prišli na javno stranišče in ugotovili da njegova zasnova ni funkcionalna za vaše potrebe? V tem članku boste izvedeli kako urediti in opremiti sanitarni prostor da bodo vaše stranke in zaposleni zadovoljni.

Vodiči
Nov 21, 2022
Čiščenje mize z belimi lateks rokavicami za enkratno uporabo Reflexx

Katere rokavice so boljše – lateks ali nitril?

Pri izbiri ustreznih rokavic se morda sprašujete, ali bi morali kupiti rokavice iz lateksa ali nitrila? Oba materiala rokavic sta zelo priljubljena, vendar je pomembno razumeti, kako se razlikujeta in kateri je v dani situaciji boljši.

Vodiči
Nov 14, 2022
Barista pri kuhanju kave uporablja črne rokavice iz nitrila

Kako očistiti profesionalni kavomat?

Čiščenje kavnega aparata je enako pomembno kot nakup kakovostnih zrn. Če vašega kavomata ne čistite redno, ne bo rezultat le kava slabega okusa, temveč boste tudi skrajšali življenjsko dobo tesnil in filtrov.

Vodiči
Nov 11, 2022
Tetovator s črnimi rokavicami iz nitrila dela tattoo

Izbira pravih rokavic za tetovatorje!

Da bi zmanjšali tveganje okužbe in prenosa bolezni, morajo biti prostori za tetoviranje tako čisti kot bolnišnične sobe. Tetovatorji in osebje morajo upoštevati smernice, ki zmanjšujejo širjenje okužb, ki so posledica storitev, ki jih zagotavljajo.

Aktualno
Nov 7, 2022
5 nasvetov za čiščenje in razkuževanje sanitarij

5 nasvetov za čiščenje in razkuževanje sanitarij

Površine v sanitarijah so prekrite z bakterijami, ki povzročajo bolezni. Da bi bili vaši obiskovalci varni pred izbruhom, je nujno, da vaša čistilna ekipa pogosto in temeljito očisti in razkuži površine v sanitarijah.

Aktualno
Nov 4, 2022
Modularni Čistilni voziček TTS Magic Line

Kaj morate upoštevati pri nakupu vozička za čiščenje?

Pogosto spregledan pripomoček, ki omogoča povečanje učinkovitosti čiščenja, je zagotovo čistilni voziček. V nadaljevanju predstavljamo faktorje, ki jih je potrebno upoštevati pri odločanju za nakup profesionalnega vozička za čiščenje.

Vodiči
Okt 31, 2022
Kako odstraniti neprijetne vonje v stranišču?

Kako odstraniti neprijetne vonjave?

Opažate ponavljajoč se neprijeten vonj v straniščih vašega objekta? Če imajo vaše sanitarije neprijeten vonj, je velika verjetnost, da bodo ljudje dobili vtis, da je vaš celoten objekt umazan, čeprav je navidezno čist.

Vodiči
Okt 25, 2022
0
  0
  Košarica
  Košarica je trenutno praznaNazaj v trgovino
   Calculate Shipping
   Unovčite kupon
   Razpoložljivi kuponi
   enovice Get 10% off Kupon za 10% popust pri prijavi na e-novice.
   novastran Get 15% off Kupon za naročnike E-novic
   popust5 Get 5% off 5% popust v zahvalo za ocenitev izdelka.
   Nerazpoložljivi kuponi
   ecolabel20 Get 20% off Popust za naročnike e-novic pri nakupu ekoloških čistil.