Če želite povečati produktivnosti čiščenja ali zgolj boljši končni rezultat, je čistilni stroj za tla orodje, ki vam lahko pri tem pomaga. Prednosti uporabe stroja za čiščenje tal vključujejo prihranek časaprihranek delazmanjšano porabo čistilnih sredstev in vodeizboljšano zdravje in varnost zaposlenih itd. Izbira prave opreme je bistvenega pomena za ustvarjanje najboljših rezultatov. Za lajšanje vašega nakupnega procesa v nadaljevanju izpostavljamo nekaj ključnih dejavnikov, ki jih je potrebno preučiti.

Velikost stroja

Velikost čistilnega stroja in velikost površin, ki jih želite z njim čistiti se morata dobro ujemati. Ob nakupu prevelikega stroja se le-ta morda ne bo prilegal v hodnike ali okoli opreme v vašem podjetju. Ob nakupu premajhnega stroja pa lahko čiščenje traja dlje, kot je potrebno.

V kolikor je vaš objekt širok in odprt, se lahko za povečanje učinkovitosti uporabi večji, zmogljivejši stroj. Vendar ne želite samo pogledati največjega območja, temveč celotni objekt. Ali obstajajo ozki hodniki? Kakšna je širina vrat? Tako je potrebno pozornost nameniti delovni širini čistilnega stroja. Le-to izberemo glede na najmanjši prostor, ki ga boste čistili.

Širina hodnikov je pomemben dejavnik pri odločitvi o velikosti stroja za čiščenje.

Zmogljivost stroja

Pomemben dejavnik pri odločitvi o nakupu profesionalnega stroja za čiščenje je tudi zmogljivost oz. “maksimalna kapaciteta” stroja – podatek, ki nam pove velikost površine (v kvadratnih metrih), ki jo lahko z uporabo čistilnega stroja očistimo v 1 uri. Višja kot je zmogljivost, večjo talno površino lahko očistimo v 1 uri.

Tip krtače

V grobem delimo krtače na:

  • Disk krtača – Je najbolj razširjen tip krtače na trgu. Najpogostejši so stroji z enojnim in dvojnim diskom. Čistilni stroji z dvojnim diskom imajo posebnost usmerjanja vode v sredino stroja, kjer je največja sesalna moč.
  • Cilindrična krtača – Je priporočljiva za zbiranje majhnih odpadkov ali čiščenje keramičnih tal s fugami, saj se krtače običajno hitreje obračajo in tako veliko bolje očistijo talno površino. Čistilni stroj opremljen z 2 cilindričnima krtačama, je veliko bolj učinkovit.
  • Orbitalna krtača – Temelji na najnovejši tehnologiji, ki je bila v zadnjem času zelo uspešna. Čistilni stroji s tem tipom krtače ponujajo odlične zmogljivosti in manjšo porabo (varčevanje z čistilno raztopino in energijo).
Čistilni stroj z orbitalno krtačo.

Način pogona stroja

Stroj za čiščennje tal lahko poganja krtača na stroju ali pa imajo lasten pogon (samohodni stroji). Čistilni stroj z lastnim pogonom priporočamo pri pogostem čiščenju večjih površin – večjih skladišč, transportnih poti itd.

Stroj za čiščenje tal z lastnim pogonom.

Vir napajanja

Baterija (akumulator) in električni kabel sta glavna vira napajanja strojev za čiščenje. Brezžični stroji na baterije lahko manevrirajo v zaprtih prostorih ali zunaj brez potrebe po električnem viru. Pri stroju, ki deluje na baterije, je treba upoštevati življenjsko dobo baterije in čas, potreben za polnjenje. Prav tako boste želeli zagotoviti prostor za polnjenje. Polnjenje baterije lahko traja celo noč, zato, če boste dnevno čistili velik objekt, se prepričajte, da je življenjska doba baterije dovolj dolga, da pokrije celoten objekt z enim polnjenjem.

Čistilni stroj z lastno baterijo omogoča lažje manevriranje.

Cena stroja

Cena je vsekakor eden izmed največjih dejavnikov pri nakupu stroja, saj bomo le tako lahko izračunali v kakšnem času se nam povrne celotna investicija. Ne pozabimo v izračun vključiti tudi manjši strošek dela (zaposlenih) oz. v splošnem zmanjšanje potrebe po delovni sili namenjeni za čiščenje (večinski strošek čiščenja), na račun znatnega povečanja zmogljivosti (m²/h).

Čistilni stroj - Kaj morate upoštevati pri nakupu čistilnega stroja?
Kaj morate upoštevati pri nakupu čistilnega stroja?

Pogosta vprašanja

Pri izbiri velikosti čistilnega stroja je pomembno, da se ta ujema z velikostjo površin, ki jih želite čistiti. Prevelik stroj morda ne bo primeren za manjše prostore, medtem ko premajhen stroj lahko podaljša čas čiščenja.

Zmogljivost čistilnega stroja se nanaša na maksimalno kapaciteto, ki pove, koliko kvadratnih metrov površine lahko stroj očisti v eni uri. Višja zmogljivost omogoča hitrejše čiščenje večjih površin.

Na voljo so disk krtače, cilindrične krtače in orbitalne krtače. Disk krtače so najbolj razširjene, cilindrične so primerne za zbiranje majhnih odpadkov ali čiščenje keramičnih tal, orbitalne krtače pa ponujajo odlične zmogljivosti in manjšo porabo.

Stroji za čiščenje tal imajo način pogona s krtačo na stroju ali pa imajo lasten pogon. Samohodni stroji so priporočljivi za pogosto čiščenje večjih površin.

Glavna vira napajanja sta baterija (akumulator) in električni kabel. Pri baterijskih strojih je pomembno upoštevati življenjsko dobo baterije in čas polnjenja. Napajanje preko električnega kabla ni tako pogosto.

Cena je pomemben dejavnik, saj vpliva na povračilo celotne investicije. Pri izračunu cene je treba upoštevati tudi zmanjšanje stroškov dela in povečanje zmogljivosti čiščenja.

Čistilni stroji so običajno primerni za večino vrst talnih površin, vendar je pomembno izbrati pravi tip krtače in čistilnega sredstva za specifično vrsto tal.

Čistilni stroji so običajno veliko bolj učinkoviti kot ročno čiščenje, saj omogočajo hitrejše in temeljitejše čiščenje večjih površin.

Povzetek

Čistilni stroji za tla so nepogrešljivo orodje za izboljšanje produktivnosti čiščenja in doseganje vrhunskih rezultatov. Pri izbiri prave opreme je ključnega pomena upoštevati več dejavnikov, vključno z velikostjo stroja, zmogljivostjo, tipom krtače, načinom pogona, virom napajanja in ceno. Pri nakupu bodite pozorni na ustrezno prilagajanje stroja vašim potrebam in prostorskim omejitvam, saj bo pravilna izbira stroja pripomogla k učinkovitemu in ekonomičnemu čiščenju.

Povezani izdelki

Brezplačna predstavitev čistilnih strojev

Želite brezplačno predstavitev čistilnega stroja ali zgolj posvet? Potem vas prosimo, da nam pustite vaše podatke.

OBRAZEC ZA PRIJAVO

Privoljenje*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Koristne povezave

Morda vas zanima tudi

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja