Izberi kategorijo

Brezplačna poštnina nad 70 €!

Izberi kategorijo

7 potrebnih opravil spomladanskega čiščenja!

Apr 25, 2018

POVZETEK:

Pomislek na spomladansko čiščenje je včasih kot pravljica – toda pogled na dolg seznam nalog, ki jih je potrebno opraviti lahko marsikoga odvrne še pred začetkom.
Enostavno spomladansko čiščenje!

Pomislek na spomladansko čiščenje je včasih kot pravljica – toda pogled na dolg seznam nalog, ki jih je potrebno opraviti lahko marsikoga odvrne še pred začetkom. Za uspešno spomladansko čiščenje ni potrebno opraviti vse naenkrat. Priporočamo vam, da si izberete en segment in šele, ko ga zaključite se lotite naslednjega. Samo čiščenje si lahko polepšate z na stežaj odprtimi okni ter dobro glasbo.

Preproge in oblazinjene površine

Skozi celotno zimo so naše preproge in ostale oblazinjene površine, kot so npr. sedežne garniture absorbirale nečistočo. Telesni znoj, prah ter ostala nesnaga so nastanjeni globoko v njih, tako da je pomlad idealen čas, da jih očistimo za prihodnje leto ter pripravimo na morebitni podrobni pregled naših gostov. V prvem koraku se preprog ter oblazinjenih površin lotimo s suhim sesalcem. Na ta način odstranimo večjo nesnago. Nato pa se površin lotimo še z primernim čistilom, vodo in krtačo. Bodite pozorni na vpliv čistil, tako da vedno najprej poizkusite na skritem kotičku, da ne bi prišlo do morebitnega razbarvanja vašega pohištva. Po končanem delu pustimo površine, da se posušijo.

Okna in steklo

Okna in steklo

Zima ne prizanese niti našim oknom ter ostalem steklu tako, da je pomlad idealen čas za čiščenje le-teh znotraj in zunaj. Lahko jih očistimo na več načinov. Za manjša okna je dovolj že mikro krpa (mikrofibra) ter primerno čistilno sredstvo, ki ga preprosto nabrizgamo na površino ter zbrišemo z »S« gibi mikrokrpe. Pri večjih steklenih površinah pa je bolje uporabiti pomivalec ter brisalec steklenih površin. Pri težko dosegljivih mestih (višje locirana okna) si lahko delo olajšamo s teleskopsko palico.

Pečica in žar

Žar in pečica

Naša pečica verjetno ni samevala skozi zimo. Ob peki najrazličnejših dobrot pa se je nanj vedno znova nanašala umazanija in pravi čas je, da jo očistimo do »novega«. Obratno pa je verjetno sameval naš žar ter čakal na tople pomladne dni, ko bomo nanj postavili slastne mesne in zelenjavne izdelke. Prav je, da ga kar najbolje pripravimo na »sezono«. V prvem koraku pečico ali žar segrejemo na 60 stopinj celzija, nabrigamo namensko čistilo ter pustimo delovati nekaj minut. Nato površine zdrgnemo z gobico ali krtačo (v primeru žara). Na koncu površino obrišemo še z mokro gobasto krpo.

Lesene talne površine

Da bi zaščitili lesene talne površine vašega doma in jih ohranili lepe tudi naprej, lahko poleg klasičnega pomivanja, z zanj primernim čistilom, nanj nanesete tudi premaz za maksimalno zaščito in sijaj. Za lažji nanos ter boljši končni rezultat vam priporočamo uporabo primerne krpe.

Vzmetnice in posteljnina

Vzmetnice in posteljnina

Vzmetnice in posteljnina neprestano prejemajo našo odmrlo kožo, znoj ter ostale madeže, tako da se njuno čiščenje definitivno uvrsti v sklop spomladanskega čiščenja. Pričnite z odstranitvijo posteljnine, ki jo nato operite v pralnem stroju. Samo vzmetnico presesajte z vseh strani s suhim sesalcem. Tako boste z nje zlahka odstranili večjo umazanijo. V naslednjem koraku pa se lotite trdovratnejših madežev, ki so nastali skozi dolgo zimo. Za premagovanje le-teh lahko uporabite namenske odstranjevalce madežev.

Če imate možnost,  prestavite vašo vzmetnico na svetlobo ter svež zrak. Tako boste na naraven način odstranili vsaj nekatere bakterije, ki bi drugače ostale skrite v njej. Priporočamo vam tudi nakup prevleke za vašo vzmetnico, ki deluje kot dodatna obramba pred umazanijo in madeži v prihodnje ter jo lahko zlahka operete v pralnem stroju.

Leseno pohištvo

Leseno pohištvo

Leseno pohištvo je v nekem pogledu najenostavnejšo opravilo spomladanskega čiščenja. Pomembno je, da ga poleg čiščenja tudi zaščitimo pred soncem in staranjem ter tako poskrbimo da ostane lepo še naprej.

Hladilnik in zamrzovalna skrinja

Hladilnik in skrinja

Nenazadnje ne smemo pozabiti niti na naš hladilnik in zamrzovalno skrinjo! Police je potrebno očistite vseh nesnag, ki so se nabrale skozi mesece. V prvem koraku pričnemo z odstranjevanjem vse hrane (idealni čas za odstranitev vseh pretečenih izdelkov) iz hladilnika. Nato se lotimo čiščenja  z univerzalnim čistilom in mokro gobasto krpo. Po končanem čiščenju lahko površine tudi dezinficiramo s primernim sredstvom ter obrišemo s papirnato brisačo. Ne pozabimo tudi na ostale notranje dele hladilnika ter njegovo zunanjost! Pri čiščenju zamrzovalne skrinje pa je le-to potrebno izklopiti in staliti nabrani led (lahko si pomagamo s sušilcem za lase). Nato ponovimo enak postopek kot pri čiščenju hladilnika.

Tako poskrbimo za tista glavna opravila spomladanskega čiščenja ter pripravimo naš dom na preostali del leta.

Kategorije prispevkov

Arhiv prispevkov

Morda vas zanima tudi

Čistilka izvaja suho čiščenja tal z uporabo brisala in impregnirane krpe

Pripomočki za suho čiščenje tal

V marsikaterem objektu ali gospodinjstvu za suho čiščenje tal še vedno uporabljajo zgolj tradicionalne metode z uporabo metle, ki sicer opravi svoje delo, a pri tem dviguje prah s tal, ki se zgolj prenese drugam. Toda ali obstaja moderna, učinkovita in zdravju prijaznejša metoda suhega čiščenja tal?

Vodiči
Dec 8, 2022

Odpoklic izdelka – Respiratorne maske FFP2 NR

Odpoklic izdelka - Zaščitne maske z oznako znamke DADDY'S CHOICE, tip/model Purism, s sklicem na EN 149:2001+A1:2009, FFP2 NR, CE 0598, ki je pakirana v beli kartonasti embalaži z EAN kodo 6973601650308 in serijsko številko 20201228, pakirano po 20 zaščitnih mask. 

Obvestila
Dec 2, 2022
Pripomočki-za-čiščenje-v-živilskopredelovalni-industriji-Igeax

Pripomočki za živilsko industrijo IGEAX

Zagotavljanje visoke ravni higiene in izpolnjevanje standardov sta ključnega pomena za vsako podjetje, še posebej za tista, ki delujejo v živilskopredelovalni industriji. Zato smo v naš prodajni asortiman vključili pripomočke za živilsko industrijo blagovne znamke Igeax!

Aktualno
Nov 29, 2022
Kuhar si nadeva modre nitril rokavice

Kako izbrati pravo velikost rokavic?

Iskanje ustrezne velikosti rokavic je stvar merjenja. Osnovni par rokavic je mogoče najti z merjenjem obsega. Če pa želite resnično dobro prilegajoče rokavice, obstajajo druge mere, ki jih je potrebno vključiti.

Vodiči
Nov 25, 2022
Kako pravilno urediti sanitarije? Namestitev podajalnikov papirnatih brisač, milnikov

Kako pravilno urediti sanitarije?

Ste že kdaj prišli na javno stranišče in ugotovili da njegova zasnova ni funkcionalna za vaše potrebe? V tem članku boste izvedeli kako urediti in opremiti sanitarni prostor da bodo vaše stranke in zaposleni zadovoljni.

Vodiči
Nov 21, 2022
Čiščenje mize z belimi lateks rokavicami za enkratno uporabo Reflexx

Katere rokavice so boljše – lateks ali nitril?

Pri izbiri ustreznih rokavic se morda sprašujete, ali bi morali kupiti rokavice iz lateksa ali nitrila? Oba materiala rokavic sta zelo priljubljena, vendar je pomembno razumeti, kako se razlikujeta in kateri je v dani situaciji boljši.

Vodiči
Nov 14, 2022
Barista pri kuhanju kave uporablja črne rokavice iz nitrila

Kako očistiti profesionalni kavomat?

Čiščenje kavnega aparata je enako pomembno kot nakup kakovostnih zrn. Če vašega kavomata ne čistite redno, ne bo rezultat le kava slabega okusa, temveč boste tudi skrajšali življenjsko dobo tesnil in filtrov.

Vodiči
Nov 11, 2022
Tetovator s črnimi rokavicami iz nitrila dela tattoo

Izbira pravih rokavic za tetovatorje!

Da bi zmanjšali tveganje okužbe in prenosa bolezni, morajo biti prostori za tetoviranje tako čisti kot bolnišnične sobe. Tetovatorji in osebje morajo upoštevati smernice, ki zmanjšujejo širjenje okužb, ki so posledica storitev, ki jih zagotavljajo.

Aktualno
Nov 7, 2022
0
  0
  Košarica
  Košarica je trenutno praznaNazaj v trgovino
   Calculate Shipping
   Unovčite kupon
   Razpoložljivi kuponi
   enovice Get 10% off Kupon za 10% popust pri prijavi na e-novice.
   novastran Get 15% off Kupon za naročnike E-novic
   popust5 Get 5% off 5% popust v zahvalo za ocenitev izdelka.
   Nerazpoložljivi kuponi
   ecolabel20 Get 20% off Popust za naročnike e-novic pri nakupu ekoloških čistil.