Izberi kategorijo

Brezplačna poštnina nad 70 €!

Izberi kategorijo

Čiščenje težko dosegljivih mest

Dec 24, 2022

POVZETEK:

Čiščenje težko dosegljivih mest še posebej, ko so te na višini, je lahko hitro nevarno. V ta namen se je pametno poslužiti profesionalnih pripomočkov, ki so oblikovani za poenostavitev najrazličnejših nalog čiščenja na višini.
Čiščenje težko dosegljivih mest s teleskopsko palico

Čiščenje težko dosegljivih mest še posebej, ko so te na višini, je lahko hitro nevarno. V ta namen se je pametno poslužiti profesionalnih pripomočkov za čiščenje – teleskopskih palic, ki so oblikovane za poenostavitev najrazličnejših nalog čiščenj na višini.

Kaj je teleskopska palica?

Teleskopske palice so nastavljivi ročaji, ki omogočajo razteg oz. nastavitev na želeno dolžino. Pogosto so izdelane iz 2 ali 3 delov raztegljivih delov. V naši ponudbi najdete teleskopske palice različnih dolžin – maksimalna dolžina je 11 m. Teleskopske palice so pogosto izdelane iz aluminija kar pripomore k njihovi vzdržljivosti ter dolgi življenjski dobi. Idealne so za čiščenje težje dosegljivih mest in dela na višini.

Obstajata dve glavni vrsti zaklepnih mehanizmov, notranji in zunanji. Prilagoditve palic z zunanjim mehanizmom se izvede z zategovanjem in odtegovanjem objemk, ki so na zunanji strani. Zaklepni mehanizem teleskopskih palic z notranjim zaklepom je znotraj palice, kar pomeni, da je palica brez “ovratnikov”. Zunanjost palice je zato gladka pri rokovanju in se ne zatika.

Čiščenje površin na višini ob uporabi teleskopske palice in gibljivega brisala.

Kdaj uporabiti teleskopsko palico?

Teleskopske palice omogočajo dodaten doseg, ki ga potrebujete za profesionalne rezultate čiščenja. Idealne so za čiščenje oken na višini, brisanje prahu ter pobiranje pajčevin. Višina pa ni edini razlog za uporabo teleskopske palice. Grmovje, ograje in druge ovire lahko otežijo dostop do oken, ki so sicer na vaši višini. Teleskopska palica vam tako omogoči, da sežete čez oviro brez potrebe po plezanju skozi “majhno džunglo” ali prestopanju ograje. 

Uporaba teleskopske palice vam lahko pride prav za naslednje naloge:

 • pomivanje oken na višjih objektih,
 • odstranjevanje pajčevin,
 • čiščenje solarnih panelov,
 • odstranjevanje snega s strehe,
 • čiščenje fasade,
 • čiščenje žlebov,
 • pleskanje sten,
 • obiranje sadja,
 • čiščenje bazena,
 • nanašanje talnih premazov,
 • ostala dela na višini.
Čiščenje notranjih oken z uporabo teleskopske palice
Čiščenje notranjih oken z uporabo teleskopske palice.

Kako dolgo teleskopsko palico potrebujem?

Pri odločanju o nakupu teleskopske palice ocenite največjo višino, na kateri boste čistili oz. kako drugače uporabljali palico. Ne pozabite odšteti vaše lastne višine oz. višine osebe, ki bo palico uporabljala. 

Bodite pozorni na njen razteg – maksimalno dolžino ter na dolžino neiztegnjene palice. Npr. raztegnjena dolžina naše najdaljše teleskopske palice 4 + 4 + 3 je 11 m, medtem ko je njena neiztegnjena dolžina še vedno 4 m. To je podatek, ki je še kako pomemben za shranjevanje ali transport palice.

Pripomočki za teleskopsko palico

Osnovna nastavljiva teleskopska palica za čiščenje oken je običajno izdelana iz aluminija, steklenih vlaken (fiberglass) in plastike, z ročajem na eni ter nastavkom za pripomočke na drugi strani (če je vključen).

Nastavek omogoča enostavno nameščanje in odstranjevanje različnih pripomočkov za čiščenje, kot so pomivalci in brisalci oken, omela za pajčevino, ali pa pripomočke, ki niso neposredno povezani s čiščenjem, npr. valjčki za pleskanje.

Čiščenje težko dosegljivih delov z uporabo teleskopske palice.

Pripomočki, ki so primerni za namestitev na teleskopsko palico:

 • omelo za pajčevino,
 • pomivalec oken,
 • brisalec oken,
 • strgalo za okna,
 • nosilci krp,
 • Upogljiva brisala,
 • kotni nastavki.

Varnost

Čeprav uporaba teleskopske palice nadomesti uporabo nevarnih lestev, je še vedno potrebno paziti pri uporabi le-te. Nikakor ne uporabljajte teleskopske palice med nevihto. Če je palica izdelana iz aluminija, lahko hitro postanete strelovod. Bodite pozorni tudi na lokacijo nizko visečih električnih žic na zunanji strani stavb.

Povzetek

Teleskopske palice vam lahko olajšajo marsikatero nalogo čiščenje, predvsem tiste na težko dosegljivih delih. Ne glede na to, ali čistite okna v pritličju ali drugem nadstropju, je teleskopska palica osnovna oprema čistilnega osebja. Preglejte našo celotno ponudbo teleskopskih palic.

Koristne povezave

Kategorije prispevkov

Arhiv prispevkov

Morda vas zanima tudi

Kakšna je razlika med čiščenjem in razkuževanjem?

Kakšna je razlika med čiščenjem in razkuževanjem?

Smo v obdobju grip, prehladov in ne nazadnje tudi porasta okužb s covidom-19, ko je potrebno nameniti več pozornosti vzdrževanju čistega in zdravega delovnega okolja. Glavno vlogo pri zmanjševanju prenosov okužb zagotovo igrata čiščenje in razkuževanje. Čeprav se zdi, da sta čiščenje in razkuževanje zamenljiva izraza, gre v resnici za dva različna postopka. 

Vodiči
Feb 3, 2023
Kuharji pripravljajo jed z nošenjem prozornih PVC rokavic za enkratno uporabo

Izbira rokavic za prepotene roke

Četudi ste nagnjeni k potenju rok, se nošenju rokavic v marsikateri panogi ne morete izogniti. Zagotavljajo potrebno zaščitno pregrado, čeprav pogosto povzročajo neprijeten občutek zaradi povečanega potenja. V tem primeru vam ne preostane drugega, kot da poiščete ustrezne rokavice za enkratno uporabo, ki bodo zmanjšale potenje.

Vodiči
Jan 31, 2023
Avtomehanik pri opravljanju servisa uporablja črne rokavice Reflexx

Kdaj je potrebno nositi zaščitne rokavice?

Z nošenjem zaščitnih rokavic zaščitimo roke pred stikom s potencialno nevarnimi, kontaminiranimi ali nalezljivimi snovmi, zato ni naključje, da se ta ključen del OVO vsakodnevno uporablja v praktično vseh sektorjih, od čiščenja, industrije do bolnišničnega/zdravstvenega sektorja.

Vodiči
Jan 24, 2023
Brezkontaktno-čiščenje-tal-Pockety-TTS

Brezkontaktno čiščenje tal s TTS Pockety!

Roke so nevarno sredstvo za kontaminacijo, zato se je nujno izogibati neposrednemu stiku s potencialno kontaminiranimi površinami. Sistem Pockety varno odpne in pobere ter odpravi stik med rokami in umazanijo - to preprečuje širjenje virusov in bakterij ter zagotavlja nadzor nad navzkrižno kontaminacijo.

Aktualno
Jan 18, 2023
Podajalnik razkužila za roke na stojalu pred stopniščem v poslovni stavbi TTS

10 mest za namestitev razkužil za roke na delovnem mestu

Podjetja še naprej dajejo prednost higieni za svoje zaposlene in obiskovalce. Eden od ključnih elementov tega je zagotavljanje razkužila za roke, kadar in kjer je to najbolj potrebno. Tukaj je deset ključnih mest, kamor bi morali namestiti razkužilo za roke in nekaj dejstev, ki jih morate upoštevati.

Vodiči
Jan 13, 2023
Kdaj je potrebno zamenjati rokavice za enkratno uporabo?

Kdaj je potrebno zamenjati rokavice za enkratno uporabo?

Tudi najtrpežnejše medicinske rokavice na svetu niso namenjene nošenju za nedoločen čas. Rokavice za enkratno uporabo lahko v veliki meri zaščitijo vaše roke, vendar so še vedno rokavice za enkratno uporabo in jih je potrebno zamenjati.

Vodiči
Jan 9, 2023
Profesionalna kuharica z modrimi nitril rokavicami pripravlja jed

Izbira pravih rokavic za delo z živili!

Zaposleni v živilsko-predelovalni industriji in gostinstvu redno uporabljajo rokavice za enkratno uporabo za preprečevanje širjenja mikrobov in kontaminacije. Toda mnogi se ne zavedajo, da so nekatere vrste rokavic za enkratno uporabo bolj primerne za njihovo vrsto dela kot druge.

Vodiči
Jan 4, 2023
Frizer s črnimi rokavicami iz nitrila

Izbira pravih rokavic za frizerje in brivce!

Delo frizerja je sestavljeno iz natančnega ravnanja z lasmi njihove stranke, česar posledica je dobra frizura. To pomeni, da morajo biti pri svojem delu spretni in se morajo hkrati izogibati nepotrebnemu vlečenju las med striženjem, umivanjem in barvanjem, kar predstavlja glavni pomislek pri odločanju o nošenju rokavic.

Vodiči
Dec 29, 2022
0
  0
  Košarica
  Košarica je trenutno praznaNazaj v trgovino
   Calculate Shipping
   Unovčite kupon
   Razpoložljivi kuponi
   enovice Get 10% off Kupon za 10% popust pri prijavi na e-novice.
   novastran Get 15% off Kupon za naročnike E-novic
   popust5 Get 5% off 5% popust v zahvalo za ocenitev izdelka.
   Nerazpoložljivi kuponi
   ecolabel20 Get 20% off Popust za naročnike e-novic pri nakupu ekoloških čistil.