Izberi kategorijo

Brezplačna poštnina nad 70 €!

Izberi kategorijo

Kako očistiti okna na višini?

Maj 25, 2023

POVZETEK:

Umazana okna lahko hitro pokvarijo videz vašega objekta in dajejo slab vtis o vašem podjetju. Medtem ko je enostavno očistiti okna v nižjih nadstropjih ali znotraj, to ne velja za okna, ki so na višini. V tokratnem članku predstavimo proces čiščenja oken na višini ob uporabi učinkovitih pripomočkov ter varnih metod čiščenja.
Čiščenje oken na višini z uporabo profesionalnih pripomočkov za čiščenje oken

Umazana okna lahko hitro pokvarijo videz vašega objekta in dajejo slab vtis o vašem podjetju. Medtem ko je enostavno očistiti okna v nižjih nadstropjih ali znotraj, to ne velja za okna, ki so na višini. 

Lestve niso najvarnejša izbira in tudi ročno drgnjenje stekla, ko niste na trdnih tleh, predstavlja veliko nevarnost. Zato je pametno  investirati v prave kose opreme. Ne samo, da bo tako čiščenje veliko varnejše, ampak bo ta oprema poskrbela za učinkovito odstranjevanje najtrdovratnejše umazanije. Z uporabo ustreznih pripomočkov bo čiščenje vaših oken veliko manj težavno in zamudno v primerjavi s tradicionalnimi metodami. 

V tokratnem članku vas vodimo skozi proces čiščenja oken na višini ob uporabi učinkovitih pripomočkov ter varnih metod čiščenja.

Uporaba profesionalnih pripomočkov poenostavi čiščenje oken na višini.

Čiščenje težko dosegljivih oken na višini je zagotovo eno izmed bolj zahtevnih opravil. Vedno je lažje očistiti ravno površino kot poskušati doseči nekaj na višini. To zahteva natančnost in umirjenost; delo nam lahko znatno poenostavijo namenski pripomočki.

Eden najboljših pripomočkov za ta namen je zagotovo teleskopska palica. Zakaj je teleskopska palica tako pomembna? Najprej zato, ker je izjemno prilagodljiva. Če ste se kdaj lotevali čiščenja oken na višini, potem veste, kako frustrirajoče je lahko, če jih ne morete doseči oz. učinkovito opraviti dela. Teleskopska palica omogoča razteg na želeno višino (v naši ponudbi najdete teleskopske palice z dolžino raztega do 11 metrov) ter namestitev in hitro menjavo nastavkov za različna opravila čiščenja.

V primeru prisotnosti trdovratnejše umazanije se lahko nanj pritrdi strgalo za steklo s klino. Pogosto je dovolj že uporaba kombinacije pomivalca za steklo in krpe – s tem nanašamo čistilno raztopino na stekleno površino ter opravimo mehanski del čiščenja. Po končanem čiščenju se lotimo sušenja stekla z uporabo brisalca. Če potrebujete dodatni naklon, lahko med teleskopsko palico in ostale pripomočke namestite kotni nastavek (koleno).

Potrebni pripomočki

 • Teleskopska palica
 • Pomivalec stekla
 • Brisalec stekla
 • Krpa za pomivalec stekla
 • Vedro
 • Čistilna raztopina
 • Kotni nastavek (opcijsko)
 • Strglo za steklo (opcijsko)

Koraki čiščenja

 1. Priprava čistilne raztopine
 2. Namestitev pripomočkov
 3. Nastavitev ustrezne dolžine
 4. Nanašanje in mehansko čiščenje oken
 5. Sušenje oken

Priprava čistilne raztopine

V vedro pripravite mešanico čistila in vode po navodilih proizvajalca. Priporočljiva je uporaba širšega vedra za lažje namakanje pripomočka za pomivanje s krpo – pomivalca stekla.

Namestitev pripomočkov

Na zgornji del teleskopske palice namestite želeni pripomoček – v tem primeru pomivalec stekla s krpo. V kolikor nimate teleskopske palice, si lahko pomagate z namestitvijo nastavka Jack Lampo na tradicionalen kovinski ročaj.

Nastavitev ustrezne dolžine

Raztegnite teleskopsko palico do ustrezne dolžine glede na najvišji del oken, ki jih boste čistili. Pomembno je omeniti, da so teleskopske palice stabilne tudi na večjih višinah, tj. ko so maksimalno raztegnjene. Nekatere teleskopske palice imajo ergonomski ročaj za večje udobje pri držanju.

Nanašanje in mehansko čiščenje oken

Z uporabo pomivalca in krpe nanesite čistilno raztopino na steklo in začnite z mehanskim čiščenjem. Pomivalec stekla je izdelan tako, da zadrži v sebi del raztopine. Tako je nanos raztopine enostavnejši. Z uporabo teleskopske palice enostavno očistite tudi najtežje dostopne dele.

Sušenje oken

Po temeljitem umivanju oken je potrebno še sušenje z uporabo brisalca. Tako se izognete sledem čistilne raztopine. Pri sušenju oken s pomočjo brisalca bodite pozorni, da ne opraskate stekla s katerim izmed kovinskih robov.

Kako pogosto je potrebno čiščenje oken?

Zunanje steklene površine se zaradi neposredne izpostavljenosti vremenskim vplivom izjemno hitro umažejo. Toda ni dokončnega pravila o potrebni pogostosti čiščenja oken. Priporočljivo je tedensko ali vsaj mesečno čiščenje, a je tudi to povsem odvisno od narave vaše dejavnosti. Ko gre za čiščenje oken na visokih objektih, s katerimi ljudje niso v stiku, je četrtletno ali polletno čiščenje običajno dovolj.

Teleskopska palica za čiščenje izniči potrebo po lestvi.

Čas in vreme

Čiščenja oken se je potrebno lotiti ob pravem času in vremenu. Pred začetkom čiščenja oken je tako vedno dobro preveriti vremensko napoved, sicer utegne biti vaš trud zaman. 

Izogibajte se naslednjim dejavnikom:

 • Veter – dviguje prah in ostalo umazanijo, ki se zlahka prilepi na sveže umita okna. Tako bo bolje, da se čiščenja lotite, ko ne piha veter.
 • Padavine – morda se zdi, da je izpiranje oken s pomočjo dežja pametna ideja, vendar lahko padavine s seboj nosijo tudi umazanijo.
 • Visoke temperature – višje temperature povzročijo, da se čistilna raztopina prehitro osuši in za seboj pusti sledi. Zato se izogibajte vročih dni oz. se čiščenja oken lotite v zgodnjih jutranjih urah, ko je temperatura znatno nižja.

Pomembno je, da se tega lotite v času, ki ne bo neposredno motil vašega poslovanja.

Povzetek

Čiščenje oken na višini ni nujno zahtevno. Z uporabo profesionalnih namenskih pripomočkov za čiščenje, si lahko znatno olajšate to opravilo. Pri načrtovanju čiščenja oken bodite pozorni na vremensko napoved. Ne lotevajte se čiščenja na vetroven ali deževen dan;  temperatura ne sme biti previsoka ali prenizka. Ob upoštevanju vseh korakov čiščenja so lahko vaša okna vedno bleščeča.

Koristne povezave

Kategorije prispevkov

Arhiv prispevkov

Morda vas zanima tudi

Kaj je vrednost AQL pri rokavicah in zakaj je pomembna?

Kaj je vrednost AQL in zakaj je pomembna?

V svetu rokavic za enkratno uporabo je zagotavljanje ustrezne kakovosti izjemnega pomena. Sprejemljiva raven kakovosti (AQL) ima na tem področju ključno vlogo, saj določa standard za varnost in zanesljivost rokavic. Toda katere rokavice so resnično kakovostne in zakaj so cenovno dražje?

Vodiči
Jun 5, 2023
Trajnostno čiščenje - zmanjšajte vaš ogljični odtis s čiščenjem

Trajnostno čiščenje – zmanjšajte vaš ogljični odtis!

V današnjem svetu so podnebne spremembe in degradacija okolja pereče teme, ki zahtevajo našo pozornost. Eden od načinov, kako lahko prispevamo k bolj zdravemu planetu, je zmanjšanje našega ogljičnega odtisa. Naše navade čiščenja, ki jih pogosto spregledamo, lahko pomembno vplivajo na okolje.

Vodiči
Maj 30, 2023
Izbira ustreznih milnikov

Izbira ustreznega milnika

Pri vzdrževanju higiene v poslovnih prostorih lahko izbira podajalnikov pomeni veliko razliko. Pravilno izbrani dozirnik ne zagotavlja le ustrezne higiene rok, temveč tudi pomaga ustvariti pozitiven vtis tako na stranke kot na zaposlene. Ker je na trgu na voljo veliko različnih možnosti, je izbira ustreznih milnikov lahko zahtevna naloga.

Vodiči
Maj 3, 2023
Kako očistiti profesionalni pomivalni stroj?

Kako očistiti profesionalni pomivalni stroj?

Glavni vzrok številnih težav s pomivalnimi stroji je posledica pomanjkljive oskrbe, kot je na primer neredno čiščenje stroja v časovnih intervalih, ki jih priporoča proizvajalec. V tem članku se lotimo postopkov, kako očistiti pomivalni stroj, in podamo nekaj koristnih nasvetov o preventivni negi.

Vodiči
Apr 27, 2023
Zakaj izbrati ekološka čistila?

Zakaj izbrati ekološka čistila?

Za ohranjanje dobrega zdravja in počutja je ključno zagotavljanje čistega okolja. Žal pa mnoga tradicionalna čistila vsebujejo kemikalije, ki so lahko škodljive za ljudi in okolje. Na srečo so tu ekološka čistilna sredstva kot alternativa, ki so varnejša in bolj prijazna do okolja.

Vodiči
Apr 22, 2023
Kako pravi krpe iz mikrovlaken?

Kako prati krpe iz mikrovlaken?

Krpe iz mikrovlaken so postale nepogrešljivi pripomoček pri vsakodnevnem čiščenju. Zaradi svojih edinstvenih, mehkih in zelo vpojnih vlaken so idealne za odstranjevanje umazanije in ostankov brez povzročanja prask. Da pa bodo še naprej delovale optimalno, pa je pomembno pravilno pranje.

Vodiči
Apr 19, 2023
Mar Plast Woodplastic - Okolju prijaznejša linija podajalnikov

Mar Plast Woodplastic – Okolju prijaznejša linija podajalnikov

Linija dozirnikov Woodplastic podjetja Mar Plast ni le elegantna in praktična, temveč tudi okolju prijazna. Podajalniki iz lesnih odpadkov in reciklirane plastike so namenjeni uporabi v hotelih, restavracijah in barih. Linija Woodplastic je izdelana z novimi okolju prijaznimi tehnologijami in jo je mogoče v celoti reciklirati.

Aktualno
Apr 14, 2023
Zelene biorazgradljive vrečke v rolli

Trajnostno naravnane plastične vrečke

Ali ste se že kdaj vprašali, kaj se zgodi s plastično vrečko, ko jo odvržete? Na kratko: konča v okolju, kjer razpade na manjše delce, ki negativno vplivajo na žive organizme. Z uporabo biorazgradljivih vrečk kot nadomestilo plastičnim lahko pripomoremo k ohranjanju okolja in našega zdravja.

Vodiči
Apr 10, 2023
0
  0
  Košarica
  Košarica je trenutno praznaNazaj v trgovino
   Calculate Shipping
   Unovčite kupon
   Razpoložljivi kuponi
   enovice Get 10% off Kupon za 10% popust pri prijavi na e-novice.
   popust5 Get 5% off 5% popust v zahvalo za ocenitev izdelka.
   Nerazpoložljivi kuponi
   cleanfixs10-3 Get 3% off 3% popust na seslanik za suho sesanje Cleanfix S10 SE
   ecolabel20 Get 20% off Popust za naročnike e-novic pri nakupu ekoloških čistil.
   novastran Get 15% off Kupon za naročnike E-novic