Izberi kategorijo

Brezplačna poštnina nad 70 €!

Ultimativni vodič krp za čiščenje tal

Nov 17, 2021

POVZETEK:

Mop krp oz. "mopov" je na trgu kar nekaj. Tako je pogosto težavno izbrati pravo za vaš namen in površino. V nadaljevanju predstavljamo vodič za pravilno izbiro mop krp.
Mop krpe za čiščenje tal

Mop krp oz. “mopov” je na trgu kar nekaj. Tako je pogosto težavno izbrati pravo za vaš namen in površino. V nadaljevanju predstavljamo vodič za pravilno izbiro mop krp.

Mop krpe za čiščenje tal v najširšem pomenu ločimo glede na:

 1. Sestavo oz. material
 2. Dimenzije
 3. Način pripenjanja
 4. Uporabo

Sestava

Mop krpe so lahko sestavljene z najrazličnejših materialov. Najpogostejše na trgu so krpe iz bombaža in poliestra oz. kombinacij različnih materialov npr. poliestra in poliamida (mikrofibra). V grobem bombažne oz. resaste krpe uporabljamo za vlažno in suho brisanje površin, medtem ko so krpe iz mikrovlaken primerne za vlažna in mokra čiščenja talnih površin.

Sestava krp za čiščenje tal
Sestava krp za čiščenje tal.

Dimenzije

Mop krpe najdemo v najrazličnejših dimenzijah. V našem spektru izdelkov nudimo krpe za čiščenje tal dimenzij od 40 cm pa vse do 160 cm. Pri mokrem čiščenju oz. brisanju se predvsem zaradi teže mokrih krp uporabljata v veliki meri krpi dimenzij 40 in 50 cm v povezavi s klap držali. Daljše krpe so namenjene predvsem vlažnemu ter suhemu brisanju talnih površin.

Način pripenjanja

 • Žepi (A in B) – verjetno najbolj klasičen način pripenjanja mopov. Klap držalo oz. ostale nosilce mop krp preprosto razpremo v žepe. Slabost tega načina pripenjanja je predvsem potrebni stik z rokami pri namestitvi oz. odstranjevanju krpe. Nekatere izvedbe krp z žepi imajo dodatne luknjice za boljše odtekanje tekočine.
 • Ušesa oz. zavihki (C) – je drugi najbolj pogosti način pripenjanja krp. Nastal je predvsem zaradi potrebe po brezkontaktnem močenju in ožemanju krp v vedru/ožemalniku. Pri zapiranju klap držala krpa preprosto visi z držala. Na ta način preprečimo kontaminacijo, ki bi nastala ob dotiku s krpo. Na trgu obstajajo tudi krpe s kombinacijo ušes in žepov.
 • Neti (D) – podoben sistem pripenjanja kot pri krpah z zavihki z razliko netov – za boljše pritrjevanje. Omogoča brezkontaktno čiščenje. Te krpe pogosto najdemo v izvedbi z dvemi ali tremi neti.
 • Vezalke (E) – ta način pripenjanja imajo večinoma zelo velike bombažne mop krpe. Pogosta je tudi kombinacija vezalke – žep.
 • Brez pripenjanja – tukaj predvsem mislimo na klasične bombažne ali mikro krpe, ki niso primerne za pritrjevanje na klap držala ali nosilce krp. Krpe se ne uvrščajo pod naziv “mop”.
Pripenjanje krp za tla
Načini pripenjanja krp na nosilec.

Uporaba

Uporaba krp se v prvi meri razlikuje glede na namen – suho, vlažno ali mokro brisanje kot že omenjeno zgoraj. V drugem koraku pa jih razlikujemo tudi glede na vrsto talne površine. Nekatere izmed krp so primerne za čiščenje bolj grobih talnih površin, kot so keramične ploščice in kamnite površine, medtem ko so nekatere primerne za čiščenje parketnih talnih površin. Omeniti velja tudi specifičnost posameznih krp – npr. statičnost za boljši oprijem prahu in dodatkov npr. barvne lestvice.

Primernost krpe glede na talno površino
Katero mop krpo izbrati za vašo površino?

Krpe

Bombažne krpe oz. cotton mop krpe

Uporaba: Primerna za uporabo na PVC površinah, keramičnih ploščicah ter gladkih kamenih površinah. Za suho in vlažno brisanje tal.

Acrylic mop krpa

Uporaba: Primerna za suho čiščenje ter brisanje prahu. Za univerzalna in vsakdanja čiščenja v bolnišnicah ter domovih za ostarele. Posebnost krpe je statični naboj, ki se ustvarja med akrilnimi vlakni, kar pozitivno vpliva na pobiranje prahu.

Hospital mop krpa

Uporaba: Krpa iz mešanice mikrovlaken ter bombaža. Ta posebna kombinacija omogoča lažje vsrkavanje nečistoč od navadnih bombažnih krp. Posebej primerna za tla iz keramičnih ploščic, PVC ter gladke površine (bolnišnice, domovi ostarelih itd.). Krpa je primerna za vlažno/mokro čiščenje.

Premium Blue mop krpa

Uporaba: Kakovostna mikro krpa, ki zlahka pobere umazanijo ter zagotavlja temeljito čistočo. Posebej primerna je za talne površine iz ploščic, PVC, linoleja ter marmorja. Primerna za vlažno oz. mokro čiščenje.

Mikro krpa Ultra mop

Uporaba: Kakovostna mop krpa iz mikrofibre z dolgimi vlakni, ki učinkovito zadržujejo umazanijo, prav tako pa nudi odlično mazanje. Posebej primerna za parket (ne oljen), laminat, keramične površine ter gladke kamene površine.

Mikro krpa Speed mop

Uporaba:  Krpa z visokokakovostnimi kratkimi zankami iz mikrofibre. Ta zagotavlja izjemno gladko drsenje krpe pri čiščenju. Posebej primerna za parket (nepremazan), tla iz ploščic ter gladke kamnite površine. Primerna za vlažno oz. mokro čiščenje ter za nanašanje premazov.

Mikro krpa Premium mop

Uporaba: Kakovostna mikro krpa z dolgimi belimi vlakni in nežnimi modrimi vlakni za trdovratnejšo umazanijo. Modre ščetine povečajo mehanski učinek čiščenja. Kljub križnim ščetinam krpa zagotavlja odlično mazanje. Posebej primerna je za lesene površine, PVC ter gladka kamnita tla. Primerna za vlažno/mokro čiščenje.

Mikro krpa Profi mop

Uporaba: Kakovostna mikro krpa s kakovostnimi dolgimi vlakni in robustnimi sivimi vlakni za odlično mazanje na grobih površinah. Sive ščetine ustvarjajo tudi mehanski učinek čiščenja. Posebej primerna za grobe obloge (kamnitaste), ploščice, terazzo, druge površine s trdovratno umazanijo. Krpa je primerna za vlažno/mokro čiščenje.

Mikro krpa Microblue mop

Uporaba: Krpa iz mikrovlaken z barvno lestvico. Podpora je iz poliestra. Suha krpa ustvarja elektrostatični naboj, ki pobere prah iz tal. Vlažna krpa pa pobere umazanijo iz tal. Idealna za strokovno in učinkovito čiščenje tal, sten in stropov. Primerna za vse gladke površine s srednje-nizko umazanijo.

Poliester mop krpa

Uporaba: Krpa je primerna za mokro čiščenje tal, sten in stropov. Zaradi svoje dobre absorpcije idealna za čiščenje mastne umazanije. Barvno kodirane oznake za posamezna področja.  Sestavljena je iz 70 % poliestra ter 30 % bombaža.

Z izbiro pravilne mop krpe za vašo površino in namen si lahko znatno poenostavite čiščenje ter delo opravite veliko varneje in učinkoviteje.

Povezani izdelki

Koristne povezave

Kategorije prispevkov

Arhiv prispevkov

Prejmite naše novosti!

Zagotavljamo vam, da bo vaša e-pošta uporabljena izključno za novosti, ki jih ponujamo.

Morda vas zanima tudi

Kako spodbuditi razkuževanje rok?

Kako spodbuditi razkuževanje rok?

Danes je razkuževanje rok nujno za omejitev širjenja mikrobov in okužb. Toda zadnja poročila kažejo, da je raven skladnosti s to vrsto higienske prakse komaj nad 70 %! Torej, kako spodbudimo razkuževanje rok?

Aktualno
Sep 25, 2022
Čiščenje po poplavah, sanacija po poplavah

Čiščenje po poplavah

Po dolgotrajni poletni suši smo končno dočakali nekaj težko pričakovanih padavin. A če se te odrazijo v obliki poplav, imamo novo nadlogo, s katero se je potrebno čim hitreje soočiti. Predstavljamo vam korake čiščenja po poplavi.

Aktualno
Sep 17, 2022
pravilna higiena rok

Pravilna higiena rok

Če smo se česa naučili v preteklem času, je to pomembnost higiene rok za naše zdravje. Naše roke so glavna pot za prenašanje nevarnih bakterij in virusov, zato je pravilna higiena rok najpomembnejša pri zmanjševanju prenosa nevarnih bakterij ter nastanku novih infekcij.

Vodiči
Sep 15, 2022
Vse o opozorilnih tablah!

Vse o opozorilnih tablah!

Ko imate mokra tla, so opozorilne table odličen način za označevanje nevarnosti zdrsa in padca v vašem objektu. Uporabljajo se lahko tudi za označevanje splošnih nevarnosti za obiskovalce. V poglobljenem članku odgovarjamo na vsa vprašanje povezana s opozorilnimi znaki!

Vodiči
Sep 10, 2022
Umazane sanitarije dajejo slab vtis o vašem podjetju!

Umazane sanitarije dajejo slab vtis o vašem podjetju!

Raziskava opravljena v ZDA je pokazala, da skoraj tri četrtine anketirancev (74 odstotkov) pravi, da umazane sanitarije dajejo slab vtis o podjetju. Podobno - 68 odstotkov anketirancev pravi, da bi sanitarije s praznimi podajalniki negativno vplivale na njihovo mnenje o podjetju.

Aktualno
Avg 30, 2022
Nakup čistilnega stroja

Kaj morate upoštevati pri nakupu čistilnega stroja?

Če želite povečati produktivnosti čiščenja ali zgolj boljši končni rezultat, je stroj za čiščenje talnih površin orodje, ki vam lahko pri tem pomaga. Za lajšanje vašega nakupnega procesa vam izpostavljamo nekaj ključnih dejavnikov, ki jih je potrebno preučiti.

Vodiči
Avg 3, 2022
Odstranite vsak madež

Odstranite vsak madež!

Vsak dan smo obdani z veliko snovmi, ki lahko hitro pustijo trdovraten madež na našem perilu – od hrane, pijače, črnila, šminke, olja itd. Univerzalne rešitve za vse madeže žal ni. Tako smo za vas pripravili kratek vodič skozi postopek odstranjevanja.

Aktualno
Jul 17, 2022
0
  0
  Košarica
  Košarica je trenutno praznaNazaj v trgovino
   Calculate Shipping
   Unovčite kupon
   Razpoložljivi kuponi
   enovice Get 10% off Kupon za 10% popust pri prijavi na e-novice.
   novastran Get 15% off Kupon za naročnike E-novic
   popust5 Get 5% off 5% popust v zahvalo za ocenitev izdelka.
   Nerazpoložljivi kuponi
   ecolabel20 Get 20% off Popust za naročnike e-novic pri nakupu ekoloških čistil.