Izberi kategorijo

Brezplačna poštnina nad 70 €!

Izberi kategorijo

Ultimativni vodič krp za čiščenje tal

Nov 17, 2021

POVZETEK:

Mop krp oz. "mopov" je na trgu kar nekaj. Tako je pogosto težavno izbrati pravo za vaš namen in površino. V nadaljevanju predstavljamo vodič za pravilno izbiro mop krp.
Mop krpe za čiščenje tal

Mop krp oz. “mopov” je na trgu kar nekaj. Tako je pogosto težavno izbrati pravo za vaš namen in površino. V nadaljevanju predstavljamo vodič za pravilno izbiro mop krp.

Mop krpe za čiščenje tal v najširšem pomenu ločimo glede na:

 1. Sestavo oz. material
 2. Dimenzije
 3. Način pripenjanja
 4. Uporabo

Sestava

Mop krpe so lahko sestavljene z najrazličnejših materialov. Najpogostejše na trgu so krpe iz bombaža in poliestra oz. kombinacij različnih materialov npr. poliestra in poliamida (mikrofibra). V grobem bombažne oz. resaste krpe uporabljamo za vlažno in suho brisanje površin, medtem ko so krpe iz mikrovlaken primerne za vlažna in mokra čiščenja talnih površin.

Sestava krp za čiščenje tal.

Dimenzije

Mop krpe najdemo v najrazličnejših dimenzijah. V našem spektru izdelkov nudimo krpe za čiščenje tal dimenzij od 40 cm pa vse do 160 cm. Pri mokrem čiščenju oz. brisanju se predvsem zaradi teže mokrih krp uporabljata v veliki meri krpi dimenzij 40 in 50 cm v povezavi s klap držali. Daljše krpe so namenjene predvsem vlažnemu ter suhemu brisanju talnih površin.

Način pripenjanja

 • Žepi (A in B) – verjetno najbolj klasičen način pripenjanja mopov. Klap držalo oz. ostale nosilce mop krp preprosto razpremo v žepe. Slabost tega načina pripenjanja je predvsem potrebni stik z rokami pri namestitvi oz. odstranjevanju krpe. Nekatere izvedbe krp z žepi imajo dodatne luknjice za boljše odtekanje tekočine.
 • Ušesa oz. zavihki (C) – je drugi najbolj pogosti način pripenjanja krp. Nastal je predvsem zaradi potrebe po brezkontaktnem močenju in ožemanju krp v vedru/ožemalniku. Pri zapiranju klap držala krpa preprosto visi z držala. Na ta način preprečimo kontaminacijo, ki bi nastala ob dotiku s krpo. Na trgu obstajajo tudi krpe s kombinacijo ušes in žepov.
 • Neti (D) – podoben sistem pripenjanja kot pri krpah z zavihki z razliko netov – za boljše pritrjevanje. Omogoča brezkontaktno čiščenje. Te krpe pogosto najdemo v izvedbi z dvemi ali tremi neti.
 • Vezalke (E) – ta način pripenjanja imajo večinoma zelo velike bombažne mop krpe. Pogosta je tudi kombinacija vezalke – žep.
 • Brez pripenjanja – tukaj predvsem mislimo na klasične bombažne ali mikro krpe, ki niso primerne za pritrjevanje na klap držala ali nosilce krp. Krpe se ne uvrščajo pod naziv “mop”.
Načini pripenjanja krp na nosilec.

Uporaba

Uporaba krp se v prvi meri razlikuje glede na namen – suho, vlažno ali mokro brisanje kot že omenjeno zgoraj. V drugem koraku pa jih razlikujemo tudi glede na vrsto talne površine. Nekatere izmed krp so primerne za čiščenje bolj grobih talnih površin, kot so keramične ploščice in kamnite površine, medtem ko so nekatere primerne za čiščenje parketnih talnih površin. Omeniti velja tudi specifičnost posameznih krp – npr. statičnost za boljši oprijem prahu in dodatkov npr. barvne lestvice.

Katero mop krpo izbrati za vašo površino?

Krpe

Bombažne krpe oz. cotton mop krpe

Uporaba: Primerna za uporabo na PVC površinah, keramičnih ploščicah ter gladkih kamenih površinah. Za suho in vlažno brisanje tal.

Acrylic mop krpa

Uporaba: Primerna za suho čiščenje ter brisanje prahu. Za univerzalna in vsakdanja čiščenja v bolnišnicah ter domovih za ostarele. Posebnost krpe je statični naboj, ki se ustvarja med akrilnimi vlakni, kar pozitivno vpliva na pobiranje prahu.

Hospital mop krpa

Uporaba: Krpa iz mešanice mikrovlaken ter bombaža. Ta posebna kombinacija omogoča lažje vsrkavanje nečistoč od navadnih bombažnih krp. Posebej primerna za tla iz keramičnih ploščic, PVC ter gladke površine (bolnišnice, domovi ostarelih itd.). Krpa je primerna za vlažno/mokro čiščenje.

Premium Blue mop krpa

Uporaba: Kakovostna mikro krpa, ki zlahka pobere umazanijo ter zagotavlja temeljito čistočo. Posebej primerna je za talne površine iz ploščic, PVC, linoleja ter marmorja. Primerna za vlažno oz. mokro čiščenje.

Mikro krpa Ultra mop

Uporaba: Kakovostna mop krpa iz mikrofibre z dolgimi vlakni, ki učinkovito zadržujejo umazanijo, prav tako pa nudi odlično mazanje. Posebej primerna za parket (ne oljen), laminat, keramične površine ter gladke kamene površine.

Mikro krpa Speed mop

Uporaba:  Krpa z visokokakovostnimi kratkimi zankami iz mikrofibre. Ta zagotavlja izjemno gladko drsenje krpe pri čiščenju. Posebej primerna za parket (nepremazan), tla iz ploščic ter gladke kamnite površine. Primerna za vlažno oz. mokro čiščenje ter za nanašanje premazov.

Mikro krpa Premium mop

Uporaba: Kakovostna mikro krpa z dolgimi belimi vlakni in nežnimi modrimi vlakni za trdovratnejšo umazanijo. Modre ščetine povečajo mehanski učinek čiščenja. Kljub križnim ščetinam krpa zagotavlja odlično mazanje. Posebej primerna je za lesene površine, PVC ter gladka kamnita tla. Primerna za vlažno/mokro čiščenje.

Mikro krpa Profi mop

Uporaba: Kakovostna mikro krpa s kakovostnimi dolgimi vlakni in robustnimi sivimi vlakni za odlično mazanje na grobih površinah. Sive ščetine ustvarjajo tudi mehanski učinek čiščenja. Posebej primerna za grobe obloge (kamnitaste), ploščice, terazzo, druge površine s trdovratno umazanijo. Krpa je primerna za vlažno/mokro čiščenje.

Mikro krpa Microblue mop

Uporaba: Krpa iz mikrovlaken z barvno lestvico. Podpora je iz poliestra. Suha krpa ustvarja elektrostatični naboj, ki pobere prah iz tal. Vlažna krpa pa pobere umazanijo iz tal. Idealna za strokovno in učinkovito čiščenje tal, sten in stropov. Primerna za vse gladke površine s srednje-nizko umazanijo.

Poliester mop krpa

Uporaba: Krpa je primerna za mokro čiščenje tal, sten in stropov. Zaradi svoje dobre absorpcije idealna za čiščenje mastne umazanije. Barvno kodirane oznake za posamezna področja.  Sestavljena je iz 70 % poliestra ter 30 % bombaža.

Z izbiro pravilne mop krpe za vašo površino in namen si lahko znatno poenostavite čiščenje ter delo opravite veliko varneje in učinkoviteje.

Povezani izdelki

Koristne povezave

Kategorije prispevkov

Arhiv prispevkov

Morda vas zanima tudi

Avtomehanik pri opravljanju servisa uporablja črne rokavice Reflexx

Kdaj je potrebno nositi zaščitne rokavice?

Z nošenjem zaščitnih rokavic zaščitimo roke pred stikom s potencialno nevarnimi, kontaminiranimi ali nalezljivimi snovmi, zato ni naključje, da se ta ključen del OVO vsakodnevno uporablja v praktično vseh sektorjih, od čiščenja, industrije do bolnišničnega/zdravstvenega sektorja.

Vodiči
Jan 24, 2023
Brezkontaktno-čiščenje-tal-Pockety-TTS

Brezkontaktno čiščenje tal s TTS Pockety!

Roke so nevarno sredstvo za kontaminacijo, zato se je nujno izogibati neposrednemu stiku s potencialno kontaminiranimi površinami. Sistem Pockety varno odpne in pobere ter odpravi stik med rokami in umazanijo - to preprečuje širjenje virusov in bakterij ter zagotavlja nadzor nad navzkrižno kontaminacijo.

Aktualno
Jan 18, 2023
Podajalnik razkužila za roke na stojalu pred stopniščem v poslovni stavbi TTS

10 mest za namestitev razkužil za roke na delovnem mestu

Podjetja še naprej dajejo prednost higieni za svoje zaposlene in obiskovalce. Eden od ključnih elementov tega je zagotavljanje razkužila za roke, kadar in kjer je to najbolj potrebno. Tukaj je deset ključnih mest, kamor bi morali namestiti razkužilo za roke in nekaj dejstev, ki jih morate upoštevati.

Vodiči
Jan 13, 2023
Kdaj je potrebno zamenjati rokavice za enkratno uporabo?

Kdaj je potrebno zamenjati rokavice za enkratno uporabo?

Tudi najtrpežnejše medicinske rokavice na svetu niso namenjene nošenju za nedoločen čas. Rokavice za enkratno uporabo lahko v veliki meri zaščitijo vaše roke, vendar so še vedno rokavice za enkratno uporabo in jih je potrebno zamenjati.

Vodiči
Jan 9, 2023
Profesionalna kuharica z modrimi nitril rokavicami pripravlja jed

Izbira pravih rokavic za delo z živili!

Zaposleni v živilsko-predelovalni industriji in gostinstvu redno uporabljajo rokavice za enkratno uporabo za preprečevanje širjenja mikrobov in kontaminacije. Toda mnogi se ne zavedajo, da so nekatere vrste rokavic za enkratno uporabo bolj primerne za njihovo vrsto dela kot druge.

Vodiči
Jan 4, 2023
Frizer s črnimi rokavicami iz nitrila

Izbira pravih rokavic za frizerje in brivce!

Delo frizerja je sestavljeno iz natančnega ravnanja z lasmi njihove stranke, česar posledica je dobra frizura. To pomeni, da morajo biti pri svojem delu spretni in se morajo hkrati izogibati nepotrebnemu vlečenju las med striženjem, umivanjem in barvanjem, kar predstavlja glavni pomislek pri odločanju o nošenju rokavic.

Vodiči
Dec 29, 2022
Čiščenje težko dosegljivih mest s teleskopsko palico

Čiščenje težko dosegljivih mest

Čiščenje težko dosegljivih mest še posebej, ko so te na višini, je lahko hitro nevarno. V ta namen se je pametno poslužiti profesionalnih pripomočkov, ki so oblikovani za poenostavitev najrazličnejših nalog čiščenja na višini.

Vodiči
Dec 24, 2022
Kako znižati stroške čiščenja?

Kako znižati stroške čiščenja?

Čistoča vašega objekta je prednostna naloga zlasti glede na pomen, ki ga pripisujemo čiščenju in razkuževanju v zadnjih letih. Kot pri vsakem drugem poslu je tudi v panogi čiščenja ključnega pomena iskanje načinov za zmanjšanje stroškov. Toda zdi se, da je zmanjševanje stroškov čiščenja brez žrtvovanja stopnje čistoče objekta težka naloga.

Vodiči
Dec 20, 2022
0
  0
  Košarica
  Košarica je trenutno praznaNazaj v trgovino
   Calculate Shipping
   Unovčite kupon
   Razpoložljivi kuponi
   enovice Get 10% off Kupon za 10% popust pri prijavi na e-novice.
   novastran Get 15% off Kupon za naročnike E-novic
   popust5 Get 5% off 5% popust v zahvalo za ocenitev izdelka.
   Nerazpoložljivi kuponi
   ecolabel20 Get 20% off Popust za naročnike e-novic pri nakupu ekoloških čistil.