Izberi kategorijo

Brezplačna poštnina nad 70 €!

Ultimativni vodič krp za čiščenje tal

Nov 17, 2021

POVZETEK:

Mop krp oz. "mopov" je na trgu kar nekaj. Tako je pogosto težavno izbrati pravo za vaš namen in površino. V nadaljevanju predstavljamo vodič za pravilno izbiro mop krp.
Mop krpe za čiščenje tal

Mop krp oz. “mopov” je na trgu kar nekaj. Tako je pogosto težavno izbrati pravo za vaš namen in površino. V nadaljevanju predstavljamo vodič za pravilno izbiro mop krp.

Mop krpe za čiščenje tal v najširšem pomenu ločimo glede na:

 1. Sestavo oz. material
 2. Dimenzije
 3. Način pripenjanja
 4. Uporabo

Sestava

Mop krpe so lahko sestavljene z najrazličnejših materialov. Najpogostejše na trgu so krpe iz bombaža in poliestra oz. kombinacij različnih materialov npr. poliestra in poliamida (mikrofibra). V grobem bombažne oz. resaste krpe uporabljamo za vlažno in suho brisanje površin, medtem ko so krpe iz mikrovlaken primerne za vlažna in mokra čiščenja talnih površin.

Sestava krp za čiščenje tal

Dimenzije

Mop krpe najdemo v najrazličnejših dimenzijah. V našem spektru izdelkov nudimo krpe za čiščenje tal dimenzij od 40 cm pa vse do 160 cm. Pri mokrem čiščenju oz. brisanju se predvsem zaradi teže mokrih krp uporabljata v veliki meri krpi dimenzij 40 in 50 cm v povezavi s klap držali. Daljše krpe so namenjene predvsem vlažnemu ter suhemu brisanju talnih površin.

Način pripenjanja

 • Žepi (A in B) – verjetno najbolj klasičen način pripenjanja mopov. Klap držalo oz. ostale nosilce mop krp preprosto razpremo v žepe. Slabost tega načina pripenjanja je predvsem potrebni stik z rokami pri namestitvi oz. odstranjevanju krpe. Nekatere izvedbe krp z žepi imajo dodatne luknjice za boljše odtekanje tekočine.
 • Ušesa oz. zavihki (C) – je drugi najbolj pogosti način pripenjanja krp. Nastal je predvsem zaradi potrebe po brezkontaktnem močenju in ožemanju krp v vedru/ožemalniku. Pri zapiranju klap držala krpa preprosto visi z držala. Na ta način preprečimo kontaminacijo, ki bi nastala ob dotiku s krpo. Na trgu obstajajo tudi krpe s kombinacijo ušes in žepov.
 • Neti (D) – podoben sistem pripenjanja kot pri krpah z zavihki z razliko netov – za boljše pritrjevanje. Omogoča brezkontaktno čiščenje. Te krpe pogosto najdemo v izvedbi z dvemi ali tremi neti.
 • Vezalke (E) – ta način pripenjanja imajo večinoma zelo velike bombažne mop krpe. Pogosta je tudi kombinacija vezalke – žep.
 • Brez pripenjanja – tukaj predvsem mislimo na klasične bombažne ali mikro krpe, ki niso primerne za pritrjevanje na klap držala ali nosilce krp. Krpe se ne uvrščajo pod naziv “mop”.

Pripenjanje krp za tla

Uporaba

Uporaba krp se v prvi meri razlikuje glede na namen – suho, vlažno ali mokro brisanje kot že omenjeno zgoraj. V drugem koraku pa jih razlikujemo tudi glede na vrsto talne površine. Nekatere izmed krp so primerne za čiščenje bolj grobih talnih površin, kot so keramične ploščice in kamnite površine, medtem ko so nekatere primerne za čiščenje parketnih talnih površin. Omeniti velja tudi specifičnost posameznih krp – npr. statičnost za boljši oprijem prahu in dodatkov npr. barvne lestvice.

Primernost krpe glede na talno površino

Krpe

Bombažne krpe oz. cotton mop krpe

Uporaba: Primerna za uporabo na PVC površinah, keramičnih ploščicah ter gladkih kamenih površinah. Za suho in vlažno brisanje tal.

Acrylic mop krpa

Uporaba: Primerna za suho čiščenje ter brisanje prahu. Za univerzalna in vsakdanja čiščenja v bolnišnicah ter domovih za ostarele. Posebnost krpe je statični naboj, ki se ustvarja med akrilnimi vlakni, kar pozitivno vpliva na pobiranje prahu.

Hospital mop krpa

Uporaba: Krpa iz mešanice mikrovlaken ter bombaža. Ta posebna kombinacija omogoča lažje vsrkavanje nečistoč od navadnih bombažnih krp. Posebej primerna za tla iz keramičnih ploščic, PVC ter gladke površine (bolnišnice, domovi ostarelih itd.). Krpa je primerna za vlažno/mokro čiščenje.

Premium Blue mop krpa

Uporaba: Kakovostna mikro krpa, ki zlahka pobere umazanijo ter zagotavlja temeljito čistočo. Posebej primerna je za talne površine iz ploščic, PVC, linoleja ter marmorja. Primerna za vlažno oz. mokro čiščenje.

Mikro krpa Ultra mop

Uporaba: Kakovostna mop krpa iz mikrofibre z dolgimi vlakni, ki učinkovito zadržujejo umazanijo, prav tako pa nudi odlično mazanje. Posebej primerna za parket (ne oljen), laminat, keramične površine ter gladke kamene površine.

Mikro krpa Speed mop

Uporaba:  Krpa z visokokakovostnimi kratkimi zankami iz mikrofibre. Ta zagotavlja izjemno gladko drsenje krpe pri čiščenju. Posebej primerna za parket (nepremazan), tla iz ploščic ter gladke kamnite površine. Primerna za vlažno oz. mokro čiščenje ter za nanašanje premazov.

Mikro krpa Premium mop

Uporaba: Kakovostna mikro krpa z dolgimi belimi vlakni in nežnimi modrimi vlakni za trdovratnejšo umazanijo. Modre ščetine povečajo mehanski učinek čiščenja. Kljub križnim ščetinam krpa zagotavlja odlično mazanje. Posebej primerna je za lesene površine, PVC ter gladka kamnita tla. Primerna za vlažno/mokro čiščenje.

Mikro krpa Profi mop

Uporaba: Kakovostna mikro krpa s kakovostnimi dolgimi vlakni in robustnimi sivimi vlakni za odlično mazanje na grobih površinah. Sive ščetine ustvarjajo tudi mehanski učinek čiščenja. Posebej primerna za grobe obloge (kamnitaste), ploščice, terazzo, druge površine s trdovratno umazanijo. Krpa je primerna za vlažno/mokro čiščenje.

Mikro krpa Microblue mop

Uporaba: Krpa iz mikrovlaken z barvno lestvico. Podpora je iz poliestra. Suha krpa ustvarja elektrostatični naboj, ki pobere prah iz tal. Vlažna krpa pa pobere umazanijo iz tal. Idealna za strokovno in učinkovito čiščenje tal, sten in stropov. Primerna za vse gladke površine s srednje-nizko umazanijo.

Poliester mop krpa

Uporaba: Krpa je primerna za mokro čiščenje tal, sten in stropov. Zaradi svoje dobre absorpcije idealna za čiščenje mastne umazanije. Barvno kodirane oznake za posamezna področja.  Sestavljena je iz 70 % poliestra ter 30 % bombaža.

Z izbiro pravilne mop krpe za vašo površino in namen si lahko znatno poenostavite čiščenje ter delo opravite veliko varneje in učinkoviteje.

Povezani izdelki

Kategorije prispevkov

Arhiv prispevkov

Prejmite naše novosti!

Zagotavljamo vam, da bo vaša e-pošta uporabljena izključno za novosti, ki jih ponujamo.

Morda vas zanima tudi

Hitri antigenski testi za samotestiranje lepu medical

Hitri testi Lepu Medical

Hitri testi za samotestiranje namenjeni odkrivanju antigenov SARS-CoV-2 iz sprednjega dela nosne votline. Test je namenjen za uporabo pri osebah, ki imajo simptome ali druge epidemiološke razloge za sum na okužbo s COVID-19.

Aktualno
Jan 20, 2022
brezplačni hitri testi za samotestiranje

Brezplačni hitri testi za podjetja!

Deseti paket ukrepov za preprečevanje širjenja okužb, omilitev, obvladovanje in odpravo posledic covida-19 (PKP 10) prinaša tudi sofinanciranje nabave hitrih testov za gospodarstvo!

Aktualno
Jan 10, 2022
pH lestvica čistila

Uporaba pH vrednosti pri čiščenju

Ste se kdaj vprašali "Zakaj s čistilom za steklo ne odstranim vodnega kamna?" ali pa ste uporabili čistilo, ki je na vaših površinah pustilo trajno poškodbo? Najverjetneje se za tem skriva pH vrednost.

Aktualno
Dec 15, 2021
Poceni čistila najcenejša čistilna sredstva

Najcenejša čistilna sredstva

Če bi vam povedali, da so poceni čistilna sredstva, ki jih uporabljate v resnici ena izmed dražjih, bi nam verjeli? Koncentrirana čistilna sredstva v zadnjem času pridobivajo na priljubljenosti in z dobrim razlogom.

Aktualno
Okt 13, 2021
Znanost neprijetneih vonjav

Znanost neprijetnih vonjav

Od vseh čutov je voh najpomembnejši za spoznavanje sveta okoli vas. Način, kako nekaj diši, ima lahko velik vpliv na vas: vaša čustva, vedenje, celo vaše potrošniške navade.

Aktualno
Avg 10, 2021
Certifikati ecolabel zmanjšan vpliv na okolje

Z Ecolabel do manjšega vpliva na okolje!

Oglaševalci pogosto uporabljajo trditve, kot so »okolju prijazno«, »trajnostno«, brez dodanih…«, ki naj bi potrošnike prepričale, da gre za okolju in zdravju prijazen izdelek. V tej poplavi sporočil, nam pri odločitvi pri nakupu lahko pomaga znak Ecolabel oz. Okoljska marjetica.

Aktualno
Jun 5, 2021
Prepoved uporabe plastike za enkratno uporabo

Prepoved plastike za enkratno uporabo!

Od 3.7.2021 bodo z direktivo (EU) 2019/904 tako prepovedani nekateri plastični izdelki. Cilji te direktive so preprečiti in zmanjšati vpliv nekaterih plastičnih proizvodov na okolje in na zdravje ljudi.

Aktualno
Maj 31, 2021
0
  0
  Košarica
  Košarica je trenutno praznaNazaj v trgovino
   Calculate Shipping
   Unovčite kupon
   Razpoložljivi kuponi
   enovice Get 10% off Kupon za 10% popust pri prijavi na e-novice.