Izberi kategorijo

Brezplačna poštnina nad 70 €!

Izberi kategorijo

Brezplačni hitri testi za samotestiranje!

Jan 20, 2022

POVZETEK:

Hitri testi za samotestiranje namenjeni odkrivanju antigenov SARS-CoV-2 iz sprednjega dela nosne votline. Test je namenjen za uporabo pri osebah, ki imajo simptome ali druge epidemiološke razloge za sum na okužbo s COVID-19.
Hitri antigenski testi za samotestiranje lepu medical

Hitri testi za samotestiranje namenjeni odkrivanju antigenov SARS-CoV-2 iz sprednjega dela nosne votline, ki si jih odvzamejo osebe same, starejše od 18 let, oziroma jih osebam, mlajšim od 18 let, odvzame odrasla oseba. Test je namenjen za uporabo pri osebah, ki imajo simptome ali druge epidemiološke razloge za sum na okužbo s COVID-19.

Polni naziv hitrega testa za samotestiranje je: SARS-CoV-2 Antigen Rapid Test Kits for Self-testing (Colloidal Gold Immunochromatography).

Prednosti hitrih testov Lepu Medical

 • Enostavni za uporabo
 • Rezultati že v 15 minutah
 • Visoka stopnja zanesljivosti rezultatov
 • Deluje tudi na različico Omikron
 • Ugodna cena

Navodila za uporabo

1. Umijte in osušite si roke.
2. Odprite embalažo. Kartonček za testiranje položite na vodoravno površino. Odstranite zaščitni trak.

Navodilo za uporabo hitrih testov Lepu Medical

3. Vzemite paličico. Ne dotikajte se glave brisa (odebeljeni del paličice). Bris vzemite s sprednjega deka nosne votline, dokler ne začutite upora (približno 2-3 cm za odrasle) in nežno 5-krat zavrtite. Postopen ponovite še v drugi nosni votlini.
4. Skozi spodnji del vdolbinice B vstavite glavo brisa v vdolbinico A.

Navodilo za uporabo hag Lepu Medical

5. V vdolbinico A dajte 6 kapljic raztopine za obdelavo vzorca. Nato bris v pufru zavrtite 2-krat v vsako smer.
6. Preklopite (zaprite) levo stran, obe strani popolnoma stisnite skupaj in začnite meriti čas.

Navodilo za uporabo hitrih antigenskih testov Lepu Medical

7. Počakajte da, se pojavi vijolično-rdeča črta (15-20 min).
8. Po testiranju vstavite kartonček za testiranje, bris in embalažo z raztopino za obdelavo vzorcev v zunanjo embalažo oz. zip vrečko ter jo tesno zaprite. Paličico lahko prelomite, da boste ustrezno zatesnili vrečko. Odvrzite jih v zabojnik za medicinske odpadke v skladu z lokalnimi zakoni in predpisi.

Navodilo za uporabo hitrih antigenskih testov Lepu Medical

Interpretiranje rezulatov

 • Pozitiven rezultat (+): Na kontrolni (C) in na testni (T) črti se pokažeta vijolično-rdeči progi. Spodnja črta je lahko zelo bleda. Vsaka vidna rožnata/vijolična črta pri črki T pomeni pozitiven rezultat.
 • Negativen rezultat (-): Vijolično-rdeča proga se pokaže le na kontrolni črti (C). Na testni črti (T) se vijolično-rdeča proga ne pojavi.
 • Neveljaven test: Če se na kontrolni črti (C) ne pojavi vijoličasto-rdeča proga oziroma če se na kontrolni črti (C) pojavi modra proga, postopek izvedbe ni bil pravilen ali pa je testni trak poškodovan. V tem primeru ponovno natančno preberite navodila za uporabo in ponovite testiranje z novim testnim trakom.
Navodilo za uporabo hitrih testov Lepu Medical

Video – uporaba hitrih testov

Pogosto zastavljena vprašanja

Kdaj se lahko testiram?

Testirate se lahko kadarkoli, ob simptomih ali brez njih. Rezultat hitrega testa velja v tistem trenutku.

Kako deluje hitri test?

N-protein virusa SARS-CoV-2 reagira s premazom preskusnega sinusa in povzroči spremembo barve – pojavi se rdeča črta. Če vzorec ne vsebuje virusnih beljakovin ali antigenov, se rdeča črta (Test line) ne pojavi.

Hitri test prikazuje pozitiven rezultat. Kaj naj naredim?

Če je v kontrolnem območju (C) in v preizkusnem območju (T) vidna vodoravna barvna črta, je vaš rezultat pozitiven. Trenutno obstaja sum okužbe s COVID-19. Takoj sprejmite ukrepe samoizolacije v skladu z lokalnimi smernicami in se nemudoma obrnite na svojega splošnega zdravnika. Rezultat vašega testa bo preveril potrditveni test PCR in pojasnili vam bodo naslednje korake.

Hitri test prikazuje negativen rezultat. Kaj naj naredim?

Če je vidna samo vodoravna barvna črta v kontrolnem območju (C), to lahko pomeni, da ste negativni ali da je virusna obremenitev prenizka, da bi jo test lahko prepoznal. Če opazite simptome, kot so glavoboli, migrene, zvišana telesna temperatura, izguba vonja in okusa, se obrnite na svojega splošnega zdravnika. V primeru suma ponovite test po 1-2 dneh, saj koronavirusa ni mogoče natančno zaznati v vseh fazah okužbe. Upoštevajte smernice glede razdalje in higiene.

Ali se hitri test lahko uporabi večkrat?

Ne, hitri test je namenjen zgolj enkratni uporabi. Po uporabi hitri test z vsemi pripomočki zavržemo.

Kako do brezplačnih hitrih testov?

Deseti paket ukrepov za preprečevanje širjenja okužb, omilitev, obvladovanje in odpravo posledic covida-19 (PKP 10) prinaša tudi sofinanciranje nabave hitrih testov za gospodarstvo.

Za hitre antigenske teste lahko do 31.1.2022 prejmete sredstva proračuna Republike Slovenije, ki znašajo 92,5 evrov na delavca ali na osebo, ki na kakršni koli drugi pravni podlagi opravlja delo pri delodajalcu, in ki se mora samotestirati. Pomoč pripada podjetjem, samostojnim podjetnikom, zavodom, društvom, samozaposlenim.

 • Prvotni ukrep velja od 8. novembra 2021 do 31. januarja 2022.
 • Podaljšanje ukrepa od 1. februarja 2022 do 28. februarja 2022.

Upravičenec mora za izplačilo pomoči za nakup hitrih testov preko informacijskega sistema FURS najpozneje do 15. februarja 2022 oz. do 15. marca 2022 predložiti obrazec.

Pogosto zastavljena vprašanja

Kdo je upravičen do povrnitve stroškov za nakup hitrih testov?

Do pomoči za nakup hitrih testov za samotestiranje so opravičene vse pravne osebe, ali fizične osebe javnega ali zasebnega prava, torej tako d.o.o., kot s.p. itd.

Kakšen je pogoj za povrnitev stroškov nakupa hitrih testov?

Hitri testi morajo biti namenjeni samotestiranju in imeti CE certifikat priglašenega organa s sedežem v EU. 

Kako oddati zahtevek za povračilo stroškov?

Za izplačilo pomoči pri nabavi hitrih testov za samotestiranje mora upravičenec preko informacijskega sistema FURS predložiti izjavo, da namenja sredstva za nakup hitrih testov za delavce, ki se po predpisih za preprečevanje in obvladovanje okužb s COVID-19 morajo samotestirati. V izjavi je potrebno navesti tudi število delavcev. Povezava do obrazca.

Upravičenec mora predložiti izjavo najpozneje do 15. februarja 2022 (prvotni ukrep) oz.  do 15. marca 2022 (podaljšanje ukrepa). FURS izplača pomoč v enkratnem znesku najpozneje do 31. marca 2022 (prvotni ukrep) oz. najkasneje do 15. aprila 2022 (podaljšanje ukrepa).

Povezani izdelki

Za nakup večjih količin testov, nas kontaktirajte za prilagojeno ponudbo!

Hitri antigenski testi lepu medical

Koristne povezave

Kategorije prispevkov

Arhiv prispevkov

Morda vas zanima tudi

Kaj je vrednost AQL pri rokavicah in zakaj je pomembna?

Kaj je vrednost AQL in zakaj je pomembna?

V svetu rokavic za enkratno uporabo je zagotavljanje ustrezne kakovosti izjemnega pomena. Sprejemljiva raven kakovosti (AQL) ima na tem področju ključno vlogo, saj določa standard za varnost in zanesljivost rokavic. Toda katere rokavice so resnično kakovostne in zakaj so cenovno dražje?

Vodiči
Jun 5, 2023
Trajnostno čiščenje - zmanjšajte vaš ogljični odtis s čiščenjem

Trajnostno čiščenje – zmanjšajte vaš ogljični odtis!

V današnjem svetu so podnebne spremembe in degradacija okolja pereče teme, ki zahtevajo našo pozornost. Eden od načinov, kako lahko prispevamo k bolj zdravemu planetu, je zmanjšanje našega ogljičnega odtisa. Naše navade čiščenja, ki jih pogosto spregledamo, lahko pomembno vplivajo na okolje.

Vodiči
Maj 30, 2023
Čiščenje oken na višini z uporabo profesionalnih pripomočkov za čiščenje oken

Kako očistiti okna na višini?

Umazana okna lahko hitro pokvarijo videz vašega objekta in dajejo slab vtis o vašem podjetju. Medtem ko je enostavno očistiti okna v nižjih nadstropjih ali znotraj, to ne velja za okna, ki so na višini. V tokratnem članku predstavimo proces čiščenja oken na višini ob uporabi učinkovitih pripomočkov ter varnih metod čiščenja.

Vodiči
Maj 25, 2023
Izbira ustreznih milnikov

Izbira ustreznega milnika

Pri vzdrževanju higiene v poslovnih prostorih lahko izbira podajalnikov pomeni veliko razliko. Pravilno izbrani dozirnik ne zagotavlja le ustrezne higiene rok, temveč tudi pomaga ustvariti pozitiven vtis tako na stranke kot na zaposlene. Ker je na trgu na voljo veliko različnih možnosti, je izbira ustreznih milnikov lahko zahtevna naloga.

Vodiči
Maj 3, 2023
Kako očistiti profesionalni pomivalni stroj?

Kako očistiti profesionalni pomivalni stroj?

Glavni vzrok številnih težav s pomivalnimi stroji je posledica pomanjkljive oskrbe, kot je na primer neredno čiščenje stroja v časovnih intervalih, ki jih priporoča proizvajalec. V tem članku se lotimo postopkov, kako očistiti pomivalni stroj, in podamo nekaj koristnih nasvetov o preventivni negi.

Vodiči
Apr 27, 2023
Zakaj izbrati ekološka čistila?

Zakaj izbrati ekološka čistila?

Za ohranjanje dobrega zdravja in počutja je ključno zagotavljanje čistega okolja. Žal pa mnoga tradicionalna čistila vsebujejo kemikalije, ki so lahko škodljive za ljudi in okolje. Na srečo so tu ekološka čistilna sredstva kot alternativa, ki so varnejša in bolj prijazna do okolja.

Vodiči
Apr 22, 2023
Kako pravi krpe iz mikrovlaken?

Kako prati krpe iz mikrovlaken?

Krpe iz mikrovlaken so postale nepogrešljivi pripomoček pri vsakodnevnem čiščenju. Zaradi svojih edinstvenih, mehkih in zelo vpojnih vlaken so idealne za odstranjevanje umazanije in ostankov brez povzročanja prask. Da pa bodo še naprej delovale optimalno, pa je pomembno pravilno pranje.

Vodiči
Apr 19, 2023
Mar Plast Woodplastic - Okolju prijaznejša linija podajalnikov

Mar Plast Woodplastic – Okolju prijaznejša linija podajalnikov

Linija dozirnikov Woodplastic podjetja Mar Plast ni le elegantna in praktična, temveč tudi okolju prijazna. Podajalniki iz lesnih odpadkov in reciklirane plastike so namenjeni uporabi v hotelih, restavracijah in barih. Linija Woodplastic je izdelana z novimi okolju prijaznimi tehnologijami in jo je mogoče v celoti reciklirati.

Aktualno
Apr 14, 2023
0
  0
  Košarica
  Košarica je trenutno praznaNazaj v trgovino
   Calculate Shipping
   Unovčite kupon
   Razpoložljivi kuponi
   enovice Get 10% off Kupon za 10% popust pri prijavi na e-novice.
   popust5 Get 5% off 5% popust v zahvalo za ocenitev izdelka.
   Nerazpoložljivi kuponi
   cleanfixs10-3 Get 3% off 3% popust na seslanik za suho sesanje Cleanfix S10 SE
   ecolabel20 Get 20% off Popust za naročnike e-novic pri nakupu ekoloških čistil.
   novastran Get 15% off Kupon za naročnike E-novic