Izberi kategorijo

Brezplačna poštnina nad 70 €!

Izberi kategorijo

Brezplačni hitri testi za samotestiranje!

Jan 20, 2022

POVZETEK:

Hitri testi za samotestiranje namenjeni odkrivanju antigenov SARS-CoV-2 iz sprednjega dela nosne votline. Test je namenjen za uporabo pri osebah, ki imajo simptome ali druge epidemiološke razloge za sum na okužbo s COVID-19.
Hitri antigenski testi za samotestiranje lepu medical

Hitri testi za samotestiranje namenjeni odkrivanju antigenov SARS-CoV-2 iz sprednjega dela nosne votline, ki si jih odvzamejo osebe same, starejše od 18 let, oziroma jih osebam, mlajšim od 18 let, odvzame odrasla oseba. Test je namenjen za uporabo pri osebah, ki imajo simptome ali druge epidemiološke razloge za sum na okužbo s COVID-19.

Polni naziv hitrega testa za samotestiranje je: SARS-CoV-2 Antigen Rapid Test Kits for Self-testing (Colloidal Gold Immunochromatography).

Prednosti hitrih testov Lepu Medical

 • Enostavni za uporabo
 • Rezultati že v 15 minutah
 • Visoka stopnja zanesljivosti rezultatov
 • Deluje tudi na različico Omikron
 • Ugodna cena

Navodila za uporabo

1. Umijte in osušite si roke.
2. Odprite embalažo. Kartonček za testiranje položite na vodoravno površino. Odstranite zaščitni trak.

Navodilo za uporabo hitrih testov Lepu Medical

3. Vzemite paličico. Ne dotikajte se glave brisa (odebeljeni del paličice). Bris vzemite s sprednjega deka nosne votline, dokler ne začutite upora (približno 2-3 cm za odrasle) in nežno 5-krat zavrtite. Postopen ponovite še v drugi nosni votlini.
4. Skozi spodnji del vdolbinice B vstavite glavo brisa v vdolbinico A.

Navodilo za uporabo hag Lepu Medical

5. V vdolbinico A dajte 6 kapljic raztopine za obdelavo vzorca. Nato bris v pufru zavrtite 2-krat v vsako smer.
6. Preklopite (zaprite) levo stran, obe strani popolnoma stisnite skupaj in začnite meriti čas.

Navodilo za uporabo hitrih antigenskih testov Lepu Medical

7. Počakajte da, se pojavi vijolično-rdeča črta (15-20 min).
8. Po testiranju vstavite kartonček za testiranje, bris in embalažo z raztopino za obdelavo vzorcev v zunanjo embalažo oz. zip vrečko ter jo tesno zaprite. Paličico lahko prelomite, da boste ustrezno zatesnili vrečko. Odvrzite jih v zabojnik za medicinske odpadke v skladu z lokalnimi zakoni in predpisi.

Navodilo za uporabo hitrih antigenskih testov Lepu Medical

Interpretiranje rezulatov

 • Pozitiven rezultat (+): Na kontrolni (C) in na testni (T) črti se pokažeta vijolično-rdeči progi. Spodnja črta je lahko zelo bleda. Vsaka vidna rožnata/vijolična črta pri črki T pomeni pozitiven rezultat.
 • Negativen rezultat (-): Vijolično-rdeča proga se pokaže le na kontrolni črti (C). Na testni črti (T) se vijolično-rdeča proga ne pojavi.
 • Neveljaven test: Če se na kontrolni črti (C) ne pojavi vijoličasto-rdeča proga oziroma če se na kontrolni črti (C) pojavi modra proga, postopek izvedbe ni bil pravilen ali pa je testni trak poškodovan. V tem primeru ponovno natančno preberite navodila za uporabo in ponovite testiranje z novim testnim trakom.
Navodilo za uporabo hitrih testov Lepu Medical

Video – uporaba hitrih testov

Pogosto zastavljena vprašanja

Kdaj se lahko testiram?

Testirate se lahko kadarkoli, ob simptomih ali brez njih. Rezultat hitrega testa velja v tistem trenutku.

Kako deluje hitri test?

N-protein virusa SARS-CoV-2 reagira s premazom preskusnega sinusa in povzroči spremembo barve – pojavi se rdeča črta. Če vzorec ne vsebuje virusnih beljakovin ali antigenov, se rdeča črta (Test line) ne pojavi.

Hitri test prikazuje pozitiven rezultat. Kaj naj naredim?

Če je v kontrolnem območju (C) in v preizkusnem območju (T) vidna vodoravna barvna črta, je vaš rezultat pozitiven. Trenutno obstaja sum okužbe s COVID-19. Takoj sprejmite ukrepe samoizolacije v skladu z lokalnimi smernicami in se nemudoma obrnite na svojega splošnega zdravnika. Rezultat vašega testa bo preveril potrditveni test PCR in pojasnili vam bodo naslednje korake.

Hitri test prikazuje negativen rezultat. Kaj naj naredim?

Če je vidna samo vodoravna barvna črta v kontrolnem območju (C), to lahko pomeni, da ste negativni ali da je virusna obremenitev prenizka, da bi jo test lahko prepoznal. Če opazite simptome, kot so glavoboli, migrene, zvišana telesna temperatura, izguba vonja in okusa, se obrnite na svojega splošnega zdravnika. V primeru suma ponovite test po 1-2 dneh, saj koronavirusa ni mogoče natančno zaznati v vseh fazah okužbe. Upoštevajte smernice glede razdalje in higiene.

Ali se hitri test lahko uporabi večkrat?

Ne, hitri test je namenjen zgolj enkratni uporabi. Po uporabi hitri test z vsemi pripomočki zavržemo.

Kako do brezplačnih hitrih testov?

Deseti paket ukrepov za preprečevanje širjenja okužb, omilitev, obvladovanje in odpravo posledic covida-19 (PKP 10) prinaša tudi sofinanciranje nabave hitrih testov za gospodarstvo.

Za hitre antigenske teste lahko do 31.1.2022 prejmete sredstva proračuna Republike Slovenije, ki znašajo 92,5 evrov na delavca ali na osebo, ki na kakršni koli drugi pravni podlagi opravlja delo pri delodajalcu, in ki se mora samotestirati. Pomoč pripada podjetjem, samostojnim podjetnikom, zavodom, društvom, samozaposlenim.

 • Prvotni ukrep velja od 8. novembra 2021 do 31. januarja 2022.
 • Podaljšanje ukrepa od 1. februarja 2022 do 28. februarja 2022.

Upravičenec mora za izplačilo pomoči za nakup hitrih testov preko informacijskega sistema FURS najpozneje do 15. februarja 2022 oz. do 15. marca 2022 predložiti obrazec.

Pogosto zastavljena vprašanja

Kdo je upravičen do povrnitve stroškov za nakup hitrih testov?

Do pomoči za nakup hitrih testov za samotestiranje so opravičene vse pravne osebe, ali fizične osebe javnega ali zasebnega prava, torej tako d.o.o., kot s.p. itd.

Kakšen je pogoj za povrnitev stroškov nakupa hitrih testov?

Hitri testi morajo biti namenjeni samotestiranju in imeti CE certifikat priglašenega organa s sedežem v EU. 

Kako oddati zahtevek za povračilo stroškov?

Za izplačilo pomoči pri nabavi hitrih testov za samotestiranje mora upravičenec preko informacijskega sistema FURS predložiti izjavo, da namenja sredstva za nakup hitrih testov za delavce, ki se po predpisih za preprečevanje in obvladovanje okužb s COVID-19 morajo samotestirati. V izjavi je potrebno navesti tudi število delavcev. Povezava do obrazca.

Upravičenec mora predložiti izjavo najpozneje do 15. februarja 2022 (prvotni ukrep) oz.  do 15. marca 2022 (podaljšanje ukrepa). FURS izplača pomoč v enkratnem znesku najpozneje do 31. marca 2022 (prvotni ukrep) oz. najkasneje do 15. aprila 2022 (podaljšanje ukrepa).

Povezani izdelki

Za nakup večjih količin testov, nas kontaktirajte za prilagojeno ponudbo!

Hitri antigenski testi lepu medical

Koristne povezave

Kategorije prispevkov

Arhiv prispevkov

Morda vas zanima tudi

Avtomehanik pri opravljanju servisa uporablja črne rokavice Reflexx

Kdaj je potrebno nositi zaščitne rokavice?

Z nošenjem zaščitnih rokavic zaščitimo roke pred stikom s potencialno nevarnimi, kontaminiranimi ali nalezljivimi snovmi, zato ni naključje, da se ta ključen del OVO vsakodnevno uporablja v praktično vseh sektorjih, od čiščenja, industrije do bolnišničnega/zdravstvenega sektorja.

Vodiči
Jan 24, 2023
Brezkontaktno-čiščenje-tal-Pockety-TTS

Brezkontaktno čiščenje tal s TTS Pockety!

Roke so nevarno sredstvo za kontaminacijo, zato se je nujno izogibati neposrednemu stiku s potencialno kontaminiranimi površinami. Sistem Pockety varno odpne in pobere ter odpravi stik med rokami in umazanijo - to preprečuje širjenje virusov in bakterij ter zagotavlja nadzor nad navzkrižno kontaminacijo.

Aktualno
Jan 18, 2023
Podajalnik razkužila za roke na stojalu pred stopniščem v poslovni stavbi TTS

10 mest za namestitev razkužil za roke na delovnem mestu

Podjetja še naprej dajejo prednost higieni za svoje zaposlene in obiskovalce. Eden od ključnih elementov tega je zagotavljanje razkužila za roke, kadar in kjer je to najbolj potrebno. Tukaj je deset ključnih mest, kamor bi morali namestiti razkužilo za roke in nekaj dejstev, ki jih morate upoštevati.

Vodiči
Jan 13, 2023
Kdaj je potrebno zamenjati rokavice za enkratno uporabo?

Kdaj je potrebno zamenjati rokavice za enkratno uporabo?

Tudi najtrpežnejše medicinske rokavice na svetu niso namenjene nošenju za nedoločen čas. Rokavice za enkratno uporabo lahko v veliki meri zaščitijo vaše roke, vendar so še vedno rokavice za enkratno uporabo in jih je potrebno zamenjati.

Vodiči
Jan 9, 2023
Profesionalna kuharica z modrimi nitril rokavicami pripravlja jed

Izbira pravih rokavic za delo z živili!

Zaposleni v živilsko-predelovalni industriji in gostinstvu redno uporabljajo rokavice za enkratno uporabo za preprečevanje širjenja mikrobov in kontaminacije. Toda mnogi se ne zavedajo, da so nekatere vrste rokavic za enkratno uporabo bolj primerne za njihovo vrsto dela kot druge.

Vodiči
Jan 4, 2023
Frizer s črnimi rokavicami iz nitrila

Izbira pravih rokavic za frizerje in brivce!

Delo frizerja je sestavljeno iz natančnega ravnanja z lasmi njihove stranke, česar posledica je dobra frizura. To pomeni, da morajo biti pri svojem delu spretni in se morajo hkrati izogibati nepotrebnemu vlečenju las med striženjem, umivanjem in barvanjem, kar predstavlja glavni pomislek pri odločanju o nošenju rokavic.

Vodiči
Dec 29, 2022
Čiščenje težko dosegljivih mest s teleskopsko palico

Čiščenje težko dosegljivih mest

Čiščenje težko dosegljivih mest še posebej, ko so te na višini, je lahko hitro nevarno. V ta namen se je pametno poslužiti profesionalnih pripomočkov, ki so oblikovani za poenostavitev najrazličnejših nalog čiščenja na višini.

Vodiči
Dec 24, 2022
Kako znižati stroške čiščenja?

Kako znižati stroške čiščenja?

Čistoča vašega objekta je prednostna naloga zlasti glede na pomen, ki ga pripisujemo čiščenju in razkuževanju v zadnjih letih. Kot pri vsakem drugem poslu je tudi v panogi čiščenja ključnega pomena iskanje načinov za zmanjšanje stroškov. Toda zdi se, da je zmanjševanje stroškov čiščenja brez žrtvovanja stopnje čistoče objekta težka naloga.

Vodiči
Dec 20, 2022
0
  0
  Košarica
  Košarica je trenutno praznaNazaj v trgovino
   Calculate Shipping
   Unovčite kupon
   Razpoložljivi kuponi
   enovice Get 10% off Kupon za 10% popust pri prijavi na e-novice.
   novastran Get 15% off Kupon za naročnike E-novic
   popust5 Get 5% off 5% popust v zahvalo za ocenitev izdelka.
   Nerazpoložljivi kuponi
   ecolabel20 Get 20% off Popust za naročnike e-novic pri nakupu ekoloških čistil.