Izberi kategorijo

Brezplačna poštnina nad 70 €!

Optimalna uporaba vozička za čiščenje

Jan 21, 2019

POVZETEK:

Naše stranke učimo uporabe »metode dveh veder« saj le-ta pusti površine, ki za seboj pušča površine optimalno čiste. V nadaljevanju tako predstavljamo navedeno metodo po korakih.
Optimalna uporaba vozička za čiščenje

Verjetno ena izmed najbolj pogostih napak, ki jih srečamo na terenu, je nepravilna uporaba čistilnih vozičkov tam kjer le-te seveda imajo. Tako ljudje, ki dnevno uporabljajo čistilne vozičke pogosto nimajo znanja, površine pa niso očiščene optimalno.

Čistilni voziček dovoljuje uporabniku čiščenje ter ožemanje mop krp brez stika z umazanijo in kontaminacijo. Čistilni vozički obstajajo v veliko različicah, ponavadi pa vsebujejo vsaj dve vedri različnih barv ter ožemalnik krp.

Naše stranke učimo uporabe »metode dveh veder« saj le-ta pusti površine, ki za seboj pušča površine optimalno čiste. V nadaljevanju tako predstavljamo navedeno metodo po korakih. Za lažjo predstavo bomo uporabljali »rdečo« ter »modro« vedro.

Čiščenje talnih površin v korakih

 1. Pričnemo s polnenjem vode v modro vedro, kamor nato zlijemo čistilno raztopino v razmerju, ki ga je navedel proizvajalec čistila.
 2. Nato prelijemo 20% čistilne raztopine z modrega vedra v rdeče vedro. 80% čistilne raztopine pustimo v modrem vedru.
 3. Oba vedra namestimo na čistilni voziček. Ožemalnik namestimo nad rdeče vedro.
 4. Namestimo željeno mop krpo na klap držalo (pustimo upognjeno) ter jo potopimo v čistilno raztopino rdečega vedra. Nato krpo prestavimo v ožemalnik in jo ožamemo.
 5. Izberemo si nekaj kvadratnih metrov talne površine ter pričnemo s čiščenjem z gibi v obliki števila 8, medtem ko se sami vzvratno pomikamo nazaj.
 6. Z nogo stopimo na gumb našega klap držala s čimer ga prepognemo, da naša mop krpa prosto visi z njega.
 7. Umazano krpo najprej potopimo v rdeče vedro, nato jo prestavimo v ožemalnik ter jo dobro ožamemo.
 8. Iz ožemalnika jo nato potopimo še v čistilno raztopino modrega vedra ter ponovno ožamemo v ožemalniku.
 9. Nato aluminijasti ročaj malenkost zavrtimo ter spustimo krpo na tla pri čemer bo naše klap držalo ponovno zaskočilo v vodoravni položaj.
 10. Ponavljamo korake od 5 do 9 do konca čiščenja. Mop krpo je priporočljivo menjati glede na stopnjo umazanosti oz. na maksimalno 40-60 kvadratnih metrih očiščenih talnih površin.

Ob pravilni uporabi metode dveh veder se tako izognemo čiščenju površin z umazano vodo. Če se držimo omenjenih korakov bomo opazili, da se gladina  tekočine v modrem vedru niža, medtem ko je le-ta v rdečem vedru vedno višja. Občutna razliko bo tudi v barvi tekočine, saj bo večina umazanije ostala v rdečem vedru.

Ponudba vozičkov za čiščenje

 

 

Kategorije prispevkov

Arhiv prispevkov

Prejmite naše novosti!

Zagotavljamo vam, da bo vaša e-pošta uporabljena izključno za novosti, ki jih ponujamo.

Morda vas zanima tudi

Nakup čistilnega stroja

Kaj morate upoštevati pri nakupu čistilnega stroja?

Če želite povečati produktivnosti čiščenja ali zgolj boljši končni rezultat, je stroj za čiščenje talnih površin orodje, ki vam lahko pri tem pomaga. Za lajšanje vašega nakupnega procesa vam izpostavljamo nekaj ključnih dejavnikov, ki jih je potrebno preučiti.

Vodiči
Avg 3, 2022
Odstranite vsak madež

Odstranite vsak madež!

Vsak dan smo obdani z veliko snovmi, ki lahko hitro pustijo trdovraten madež na našem perilu – od hrane, pijače, črnila, šminke, olja itd. Univerzalne rešitve za vse madeže žal ni. Tako smo za vas pripravili kratek vodič skozi postopek odstranjevanja.

Aktualno
Jul 17, 2022
Hitri antigenski testi za samotestiranje lepu medical

Hitri testi Lepu Medical

Hitri testi za samotestiranje namenjeni odkrivanju antigenov SARS-CoV-2 iz sprednjega dela nosne votline. Test je namenjen za uporabo pri osebah, ki imajo simptome ali druge epidemiološke razloge za sum na okužbo s COVID-19.

Aktualno
Jan 20, 2022
brezplačni hitri testi za samotestiranje

Brezplačni hitri testi za podjetja!

Deseti paket ukrepov za preprečevanje širjenja okužb, omilitev, obvladovanje in odpravo posledic covida-19 (PKP 10) prinaša tudi sofinanciranje nabave hitrih testov za gospodarstvo!

Aktualno
Jan 10, 2022
pH lestvica čistila

Uporaba pH vrednosti pri čiščenju

Ste se kdaj vprašali "Zakaj s čistilom za steklo ne odstranim vodnega kamna?" ali pa ste uporabili čistilo, ki je na vaših površinah pustilo trajno poškodbo? Najverjetneje se za tem skriva pH vrednost.

Aktualno
Dec 15, 2021
Poceni čistila najcenejša čistilna sredstva

Najcenejša čistilna sredstva

Če bi vam povedali, da so poceni čistilna sredstva, ki jih uporabljate v resnici ena izmed dražjih, bi nam verjeli? Koncentrirana čistilna sredstva v zadnjem času pridobivajo na priljubljenosti in z dobrim razlogom.

Aktualno
Okt 13, 2021
0
  0
  Košarica
  Košarica je trenutno praznaNazaj v trgovino
   Calculate Shipping
   Unovčite kupon
   Razpoložljivi kuponi
   enovice Get 10% off Kupon za 10% popust pri prijavi na e-novice.
   novastran Get 15% off Kupon za naročnike E-novic
   popust5 Get 5% off 5% popust v zahvalo za ocenitev izdelka.
   Nerazpoložljivi kuponi
   ecolabel20 Get 20% off Popust za naročnike e-novic pri nakupu ekoloških čistil.