Izberi kategorijo

Brezplačna poštnina nad 70 €!

Izberi kategorijo

Optimalna uporaba vozička za čiščenje

Jan 21, 2019

POVZETEK:

Naše stranke učimo uporabe »metode dveh veder« saj le-ta pusti površine, ki za seboj pušča površine optimalno čiste. V nadaljevanju tako predstavljamo navedeno metodo po korakih.
Pravilna uporaba vozička za čiščenje - metoda dveh veder za profesionalno čiščenje tal

Verjetno ena izmed najbolj pogostih napak, ki jih srečamo na terenu, je nepravilna uporaba čistilnih vozičkov tam kjer le-te seveda imajo. Tako ljudje, ki dnevno uporabljajo čistilne vozičke pogosto nimajo znanja, površine pa niso očiščene optimalno.

Čistilni voziček dovoljuje uporabniku čiščenje ter ožemanje mop krp brez stika z umazanijo in kontaminacijo. Čistilni vozički obstajajo v veliko različicah, ponavadi pa vsebujejo vsaj dve vedri različnih barv ter ožemalnik krp.

Naše stranke učimo uporabe »metode dveh veder« saj le-ta pusti površine, ki za seboj pušča površine optimalno čiste. V nadaljevanju tako predstavljamo navedeno metodo po korakih. Za lažjo predstavo bomo uporabljali »rdečo« ter »modro« vedro.

Čiščenje talnih površin v korakih

 1. Pričnemo s polnenjem vode v modro vedro, kamor nato zlijemo čistilno raztopino v razmerju, ki ga je navedel proizvajalec čistila.
 2. Nato prelijemo 20% čistilne raztopine z modrega vedra v rdeče vedro. 80% čistilne raztopine pustimo v modrem vedru.
 3. Oba vedra namestimo na čistilni voziček. Ožemalnik namestimo nad rdeče vedro.
 4. Namestimo željeno mop krpo na klap držalo (pustimo upognjeno) ter jo potopimo v čistilno raztopino rdečega vedra. Nato krpo prestavimo v ožemalnik in jo ožamemo.
 5. Izberemo si nekaj kvadratnih metrov talne površine ter pričnemo s čiščenjem z gibi v obliki števila 8, medtem ko se sami vzvratno pomikamo nazaj.
 6. Z nogo stopimo na gumb našega klap držala s čimer ga prepognemo, da naša mop krpa prosto visi z njega.
 7. Umazano krpo najprej potopimo v rdeče vedro, nato jo prestavimo v ožemalnik ter jo dobro ožamemo.
 8. Iz ožemalnika jo nato potopimo še v čistilno raztopino modrega vedra ter ponovno ožamemo v ožemalniku.
 9. Nato aluminijasti ročaj malenkost zavrtimo ter spustimo krpo na tla pri čemer bo naše klap držalo ponovno zaskočilo v vodoravni položaj.
 10. Ponavljamo korake od 5 do 9 do konca čiščenja. Mop krpo je priporočljivo menjati glede na stopnjo umazanosti oz. na maksimalno 40-60 kvadratnih metrih očiščenih talnih površin.

Ob pravilni uporabi metode dveh veder se tako izognemo čiščenju površin z umazano vodo. Če se držimo omenjenih korakov bomo opazili, da se gladina  tekočine v modrem vedru niža, medtem ko je le-ta v rdečem vedru vedno višja. Občutna razliko bo tudi v barvi tekočine, saj bo večina umazanije ostala v rdečem vedru.

Uporaba profesionalnega vozička za čiščenje TTS.

Ponudba vozičkov za čiščenje

Koristne povezave

Kategorije prispevkov

Arhiv prispevkov

Morda vas zanima tudi

Čistilka izvaja suho čiščenja tal z uporabo brisala in impregnirane krpe

Pripomočki za suho čiščenje tal

V marsikaterem objektu ali gospodinjstvu za suho čiščenje tal še vedno uporabljajo zgolj tradicionalne metode z uporabo metle, ki sicer opravi svoje delo, a pri tem dviguje prah s tal, ki se zgolj prenese drugam. Toda ali obstaja moderna, učinkovita in zdravju prijaznejša metoda suhega čiščenja tal?

Vodiči
Dec 8, 2022

Odpoklic izdelka – Respiratorne maske FFP2 NR

Odpoklic izdelka - Zaščitne maske z oznako znamke DADDY'S CHOICE, tip/model Purism, s sklicem na EN 149:2001+A1:2009, FFP2 NR, CE 0598, ki je pakirana v beli kartonasti embalaži z EAN kodo 6973601650308 in serijsko številko 20201228, pakirano po 20 zaščitnih mask. 

Obvestila
Dec 2, 2022
Pripomočki-za-čiščenje-v-živilskopredelovalni-industriji-Igeax

Pripomočki za živilsko industrijo IGEAX

Zagotavljanje visoke ravni higiene in izpolnjevanje standardov sta ključnega pomena za vsako podjetje, še posebej za tista, ki delujejo v živilskopredelovalni industriji. Zato smo v naš prodajni asortiman vključili pripomočke za živilsko industrijo blagovne znamke Igeax!

Aktualno
Nov 29, 2022
Kuhar si nadeva modre nitril rokavice

Kako izbrati pravo velikost rokavic?

Iskanje ustrezne velikosti rokavic je stvar merjenja. Osnovni par rokavic je mogoče najti z merjenjem obsega. Če pa želite resnično dobro prilegajoče rokavice, obstajajo druge mere, ki jih je potrebno vključiti.

Vodiči
Nov 25, 2022
Kako pravilno urediti sanitarije? Namestitev podajalnikov papirnatih brisač, milnikov

Kako pravilno urediti sanitarije?

Ste že kdaj prišli na javno stranišče in ugotovili da njegova zasnova ni funkcionalna za vaše potrebe? V tem članku boste izvedeli kako urediti in opremiti sanitarni prostor da bodo vaše stranke in zaposleni zadovoljni.

Vodiči
Nov 21, 2022
Čiščenje mize z belimi lateks rokavicami za enkratno uporabo Reflexx

Katere rokavice so boljše – lateks ali nitril?

Pri izbiri ustreznih rokavic se morda sprašujete, ali bi morali kupiti rokavice iz lateksa ali nitrila? Oba materiala rokavic sta zelo priljubljena, vendar je pomembno razumeti, kako se razlikujeta in kateri je v dani situaciji boljši.

Vodiči
Nov 14, 2022
Barista pri kuhanju kave uporablja črne rokavice iz nitrila

Kako očistiti profesionalni kavomat?

Čiščenje kavnega aparata je enako pomembno kot nakup kakovostnih zrn. Če vašega kavomata ne čistite redno, ne bo rezultat le kava slabega okusa, temveč boste tudi skrajšali življenjsko dobo tesnil in filtrov.

Vodiči
Nov 11, 2022
Tetovator s črnimi rokavicami iz nitrila dela tattoo

Izbira pravih rokavic za tetovatorje!

Da bi zmanjšali tveganje okužbe in prenosa bolezni, morajo biti prostori za tetoviranje tako čisti kot bolnišnične sobe. Tetovatorji in osebje morajo upoštevati smernice, ki zmanjšujejo širjenje okužb, ki so posledica storitev, ki jih zagotavljajo.

Aktualno
Nov 7, 2022
0
  0
  Košarica
  Košarica je trenutno praznaNazaj v trgovino
   Calculate Shipping
   Unovčite kupon
   Razpoložljivi kuponi
   enovice Get 10% off Kupon za 10% popust pri prijavi na e-novice.
   novastran Get 15% off Kupon za naročnike E-novic
   popust5 Get 5% off 5% popust v zahvalo za ocenitev izdelka.
   Nerazpoložljivi kuponi
   ecolabel20 Get 20% off Popust za naročnike e-novic pri nakupu ekoloških čistil.