Izberi kategorijo

Brezplačna poštnina nad 70 €!

Čiščenje preprog

Jul 2, 2018

POVZETEK:

Smo že globoko v poletnem času, ki pa je naravnost idealen za čiščenje preprog in predpražnikov! Načinov čiščenja je kar nekaj, najpogosteje si pomagamo z domačimi sredstvi, najbolje pa je, da to naredimo s profesionalnimi čistilnimi sredstvi.
Čiščenje preprog, tepihov, predpražnikov

Smo že globoko v poletnem času, ki pa je naravnost idealen za čiščenje preprog in predpražnikov! Načinov čiščenja je kar nekaj, najpogosteje si pomagamo z domačimi sredstvi, najbolje pa je, da to naredimo s profesionalnimi čistilnimi sredstvi.

Svetujemo vam, da redno skrbite za vaše preproge ali predpražnike in sicer tako, da jih pogosto presesavate. Več časa kot se zadržujemo v prostorih s preprogami, hitreje jih umažemo z drobno umazanijo, ki jo nanašamo. Ta umazanija lahko v nekaterih primerih (pesek, kamni itd.) celo poškoduje vlakna.

Brezplačno svetovanje o premazih

Čiščenje tepihov

V prvem koraku torej preprogo dobro presesajte. Tako boste z nje odstraniti večjo nesnago. Nato se lahko lotite čiščenja posameznih madežev, ki so na preprogi. To naredimo z odstranjevalci madežev, ki jih preprosto napršite na površino, pustite delovati nekaj minut ter odstranite z mokro krpo. Za enakomerno ročno čiščenje celotne preproge uporabite primerno krtačo (pazite, da ni pregroba – saj lahko v tem primeru poškoduje naš tepih), čistilno sredstvo in vedro čiste vode. Raztopino nanesite na površino ter jo dobro skrtačite. Po koncu preprogo izperite s čisto vodo. Za najboljši rezultat pa lahko uporabite globinski sesalec (mokro-suhi) oz. stroj za ekstrakcijo v kombinaciji s sredstvom za strojno čiščenje preproge ter vodo.

V primeru, da se vam je na preprogo prijel žvečilno gumi, lahko uporabite preprosti trik z ledenimi kockami. Žvečilko zamrznite ter jo preprosto odstranite. Včasih pa se zgodi, da kljub zamrznitvi žvečilnega gumija ne odstranite. Takrat je najbolje uporabiti namensko čistilno sredstvo, ki bo za vselej opravilo z nadlogo.

Bodite pozorni, da čistilna sredstva vedno preizkusite na majhnem delu preproge, saj je danes na trgu veliko močno koncentriranih čistil za čiščenje tkanin in preprog, ki pa lahko poškodujejo (razbarvajo) vašo preprogo. Pred uporabo ne pozabite vedno natančno prebrati proizvajalčevih navodil in se ravnati v skladu z njimi. Mokrega čiščenja preprog se lotite v toplih mesecih, da se bodo le-te hitreje posušile, nikar pa jih ne izpostavljajte neposredni sončni svetlobi, saj lahko pride do hitrega bledenja barv!

Povezani izdelki

 

Kategorije prispevkov

Arhiv prispevkov

Prejmite naše novosti!

Zagotavljamo vam, da bo vaša e-pošta uporabljena izključno za novosti, ki jih ponujamo.

Morda vas zanima tudi

Nakup čistilnega stroja

Kaj morate upoštevati pri nakupu čistilnega stroja?

Če želite povečati produktivnosti čiščenja ali zgolj boljši končni rezultat, je stroj za čiščenje talnih površin orodje, ki vam lahko pri tem pomaga. Za lajšanje vašega nakupnega procesa vam izpostavljamo nekaj ključnih dejavnikov, ki jih je potrebno preučiti.

Vodiči
Avg 3, 2022
Odstranite vsak madež

Odstranite vsak madež!

Vsak dan smo obdani z veliko snovmi, ki lahko hitro pustijo trdovraten madež na našem perilu – od hrane, pijače, črnila, šminke, olja itd. Univerzalne rešitve za vse madeže žal ni. Tako smo za vas pripravili kratek vodič skozi postopek odstranjevanja.

Aktualno
Jul 17, 2022
Hitri antigenski testi za samotestiranje lepu medical

Hitri testi Lepu Medical

Hitri testi za samotestiranje namenjeni odkrivanju antigenov SARS-CoV-2 iz sprednjega dela nosne votline. Test je namenjen za uporabo pri osebah, ki imajo simptome ali druge epidemiološke razloge za sum na okužbo s COVID-19.

Aktualno
Jan 20, 2022
brezplačni hitri testi za samotestiranje

Brezplačni hitri testi za podjetja!

Deseti paket ukrepov za preprečevanje širjenja okužb, omilitev, obvladovanje in odpravo posledic covida-19 (PKP 10) prinaša tudi sofinanciranje nabave hitrih testov za gospodarstvo!

Aktualno
Jan 10, 2022
pH lestvica čistila

Uporaba pH vrednosti pri čiščenju

Ste se kdaj vprašali "Zakaj s čistilom za steklo ne odstranim vodnega kamna?" ali pa ste uporabili čistilo, ki je na vaših površinah pustilo trajno poškodbo? Najverjetneje se za tem skriva pH vrednost.

Aktualno
Dec 15, 2021
Poceni čistila najcenejša čistilna sredstva

Najcenejša čistilna sredstva

Če bi vam povedali, da so poceni čistilna sredstva, ki jih uporabljate v resnici ena izmed dražjih, bi nam verjeli? Koncentrirana čistilna sredstva v zadnjem času pridobivajo na priljubljenosti in z dobrim razlogom.

Aktualno
Okt 13, 2021
0
  0
  Košarica
  Košarica je trenutno praznaNazaj v trgovino
   Calculate Shipping
   Unovčite kupon
   Razpoložljivi kuponi
   enovice Get 10% off Kupon za 10% popust pri prijavi na e-novice.
   novastran Get 15% off Kupon za naročnike E-novic
   popust5 Get 5% off 5% popust v zahvalo za ocenitev izdelka.
   Nerazpoložljivi kuponi
   ecolabel20 Get 20% off Popust za naročnike e-novic pri nakupu ekoloških čistil.