Izberi kategorijo

Brezplačna poštnina nad 70 €!

Izberi kategorijo

Čiščenje preprog

Jul 2, 2018

POVZETEK:

Smo že globoko v poletnem času, ki pa je naravnost idealen za čiščenje preprog in predpražnikov! Načinov čiščenja je kar nekaj, najpogosteje si pomagamo z domačimi sredstvi, najbolje pa je, da to naredimo s profesionalnimi čistilnimi sredstvi.
Čiščenje preprog, tepihov, predpražnikov

Smo že globoko v poletnem času, ki pa je naravnost idealen za čiščenje preprog in predpražnikov! Načinov čiščenja je kar nekaj, najpogosteje si pomagamo z domačimi sredstvi, najbolje pa je, da to naredimo s profesionalnimi čistilnimi sredstvi.

Svetujemo vam, da redno skrbite za vaše preproge ali predpražnike in sicer tako, da jih pogosto presesavate. Več časa kot se zadržujemo v prostorih s preprogami, hitreje jih umažemo z drobno umazanijo, ki jo nanašamo. Ta umazanija lahko v nekaterih primerih (pesek, kamni itd.) celo poškoduje vlakna.

Brezplačno svetovanje o premazih

Čiščenje tepihov

V prvem koraku torej preprogo dobro presesajte. Tako boste z nje odstraniti večjo nesnago. Nato se lahko lotite čiščenja posameznih madežev, ki so na preprogi. To naredimo z odstranjevalci madežev, ki jih preprosto napršite na površino, pustite delovati nekaj minut ter odstranite z mokro krpo. Za enakomerno ročno čiščenje celotne preproge uporabite primerno krtačo (pazite, da ni pregroba – saj lahko v tem primeru poškoduje naš tepih), čistilno sredstvo in vedro čiste vode. Raztopino nanesite na površino ter jo dobro skrtačite. Po koncu preprogo izperite s čisto vodo. Za najboljši rezultat pa lahko uporabite globinski sesalec (mokro-suhi) oz. stroj za ekstrakcijo v kombinaciji s sredstvom za strojno čiščenje preproge ter vodo.

V primeru, da se vam je na preprogo prijel žvečilno gumi, lahko uporabite preprosti trik z ledenimi kockami. Žvečilko zamrznite ter jo preprosto odstranite. Včasih pa se zgodi, da kljub zamrznitvi žvečilnega gumija ne odstranite. Takrat je najbolje uporabiti namensko čistilno sredstvo, ki bo za vselej opravilo z nadlogo.

Bodite pozorni, da čistilna sredstva vedno preizkusite na majhnem delu preproge, saj je danes na trgu veliko močno koncentriranih čistil za čiščenje tkanin in preprog, ki pa lahko poškodujejo (razbarvajo) vašo preprogo. Pred uporabo ne pozabite vedno natančno prebrati proizvajalčevih navodil in se ravnati v skladu z njimi. Mokrega čiščenja preprog se lotite v toplih mesecih, da se bodo le-te hitreje posušile, nikar pa jih ne izpostavljajte neposredni sončni svetlobi, saj lahko pride do hitrega bledenja barv!

Povezani izdelki

 

Kategorije prispevkov

Arhiv prispevkov

Morda vas zanima tudi

Čistilka izvaja suho čiščenja tal z uporabo brisala in impregnirane krpe

Pripomočki za suho čiščenje tal

V marsikaterem objektu ali gospodinjstvu za suho čiščenje tal še vedno uporabljajo zgolj tradicionalne metode z uporabo metle, ki sicer opravi svoje delo, a pri tem dviguje prah s tal, ki se zgolj prenese drugam. Toda ali obstaja moderna, učinkovita in zdravju prijaznejša metoda suhega čiščenja tal?

Vodiči
Dec 8, 2022

Odpoklic izdelka – Respiratorne maske FFP2 NR

Odpoklic izdelka - Zaščitne maske z oznako znamke DADDY'S CHOICE, tip/model Purism, s sklicem na EN 149:2001+A1:2009, FFP2 NR, CE 0598, ki je pakirana v beli kartonasti embalaži z EAN kodo 6973601650308 in serijsko številko 20201228, pakirano po 20 zaščitnih mask. 

Obvestila
Dec 2, 2022
Pripomočki-za-čiščenje-v-živilskopredelovalni-industriji-Igeax

Pripomočki za živilsko industrijo IGEAX

Zagotavljanje visoke ravni higiene in izpolnjevanje standardov sta ključnega pomena za vsako podjetje, še posebej za tista, ki delujejo v živilskopredelovalni industriji. Zato smo v naš prodajni asortiman vključili pripomočke za živilsko industrijo blagovne znamke Igeax!

Aktualno
Nov 29, 2022
Kuhar si nadeva modre nitril rokavice

Kako izbrati pravo velikost rokavic?

Iskanje ustrezne velikosti rokavic je stvar merjenja. Osnovni par rokavic je mogoče najti z merjenjem obsega. Če pa želite resnično dobro prilegajoče rokavice, obstajajo druge mere, ki jih je potrebno vključiti.

Vodiči
Nov 25, 2022
Kako pravilno urediti sanitarije? Namestitev podajalnikov papirnatih brisač, milnikov

Kako pravilno urediti sanitarije?

Ste že kdaj prišli na javno stranišče in ugotovili da njegova zasnova ni funkcionalna za vaše potrebe? V tem članku boste izvedeli kako urediti in opremiti sanitarni prostor da bodo vaše stranke in zaposleni zadovoljni.

Vodiči
Nov 21, 2022
Čiščenje mize z belimi lateks rokavicami za enkratno uporabo Reflexx

Katere rokavice so boljše – lateks ali nitril?

Pri izbiri ustreznih rokavic se morda sprašujete, ali bi morali kupiti rokavice iz lateksa ali nitrila? Oba materiala rokavic sta zelo priljubljena, vendar je pomembno razumeti, kako se razlikujeta in kateri je v dani situaciji boljši.

Vodiči
Nov 14, 2022
Barista pri kuhanju kave uporablja črne rokavice iz nitrila

Kako očistiti profesionalni kavomat?

Čiščenje kavnega aparata je enako pomembno kot nakup kakovostnih zrn. Če vašega kavomata ne čistite redno, ne bo rezultat le kava slabega okusa, temveč boste tudi skrajšali življenjsko dobo tesnil in filtrov.

Vodiči
Nov 11, 2022
Tetovator s črnimi rokavicami iz nitrila dela tattoo

Izbira pravih rokavic za tetovatorje!

Da bi zmanjšali tveganje okužbe in prenosa bolezni, morajo biti prostori za tetoviranje tako čisti kot bolnišnične sobe. Tetovatorji in osebje morajo upoštevati smernice, ki zmanjšujejo širjenje okužb, ki so posledica storitev, ki jih zagotavljajo.

Aktualno
Nov 7, 2022
0
  0
  Košarica
  Košarica je trenutno praznaNazaj v trgovino
   Calculate Shipping
   Unovčite kupon
   Razpoložljivi kuponi
   enovice Get 10% off Kupon za 10% popust pri prijavi na e-novice.
   novastran Get 15% off Kupon za naročnike E-novic
   popust5 Get 5% off 5% popust v zahvalo za ocenitev izdelka.
   Nerazpoložljivi kuponi
   ecolabel20 Get 20% off Popust za naročnike e-novic pri nakupu ekoloških čistil.