Izberi kategorijo

Brezplačna poštnina nad 70 €!

Čiščenje po poplavah

Sep 17, 2022

POVZETEK:

Po dolgotrajni poletni suši smo končno dočakali nekaj težko pričakovanih padavin. A če se te odrazijo v obliki poplav, imamo novo nadlogo, s katero se je potrebno čim hitreje soočiti. Predstavljamo vam korake čiščenja po poplavi.
Čiščenje po poplavah, sanacija po poplavah

Po dolgotrajni poletni suši smo končno dočakali nekaj težko pričakovanih padavin. A če se te odrazijo v obliki poplav, imamo novo nadlogo, s katero se je potrebno čim hitreje soočiti.

Čeprav je vzrokov za poplave po svetu kar nekaj (taljenje snega,cunamiji itd.), je pri nas skoraj izključno kriva prevelika količina dežja v premajhnem času.

Koraki čiščenja po poplavah

Koraki sanacije prostorov po poplavi:

 1. Prostore prezračimo – odpremo vsa okna in vrata.
 2. S prostora odstranimo vse odstranljive predmete.
 3. S potiskači, sesalniki ali drugimi pripomočki odstranimo vso vodo.
 4. S tal odstranimo vse naplavine.
 5. Očistimo in razkužimo tla in ostale predmete.
 6. Očiščene in razkužene prostore še naprej zračimo, grejemo ali
  uporabimo naprave za razvlaženje.

Za preprečitev škodljive rasti plesni je potrebno preostalo vodo čimprej odstraniti ter prostore osušiti v manj kot 48 urah.

Odstranjevanje vode

Če so vaši prostori žrtev poplave, je potrebno v prvi fazi čim hitreje odstraniti vso preostalo vodo.

Za odstranjevanje vode priporočamo uporabo potiskača vode in mokro-suhega sesalnika. Priporočljivo je odpreti vsa okna in vrata za boljši pretok zraka. Namestite lahko tudi industrijske ventilatorje, če jih imate.

Odstranjevanje celotne količine vode je zelo pomemben korak, saj zgolj odpiranje oken in vrat ter upanje, da se bodo prostori hitro osušili, ni pravilen način za sanacijo prostorov po poplavah!

Za končno odstranjevanje vode si lahko pomagate z brisali ter krpami za talne površine.

Pomembno: za preprečitev škodljive rasti plesni je potrebno preostalo vodo čimprej odstraniti ter prostore osušiti v manj kot 48 urah.

Čiščenje in dezinficiranje prostorov

Po odstranjevanju vode se je potrebno lotiti še čiščenja in dezinfekcije, da zmanjšate možnost nastanka plesni, ki je nevarna za zdravje.

Za to vam priporočamo uporabo profesionalnega čistila in dezinfekcije v enem, kot je Sanitec Bakterio in Megamax Profi Baktoklor. Če do tega nimate dostopa, lahko v ta namen uporabite tudi belilo.

Pri sanaciji poplavljenih prostorov se ne pozabite tudi ustrezno zaščititi.

Povezani izdelki

Za konec

Pravilno čiščenje bo odstranilo nevarnosti, kot so virusi in bakterije. Pravilno sušenje bo preprečilo težave, kot je rast plesni, ki lahko povzroči resne alergije in težave z dihanjem.

Koristne povezave

Kategorije prispevkov

Arhiv prispevkov

Prejmite naše novosti!

Zagotavljamo vam, da bo vaša e-pošta uporabljena izključno za novosti, ki jih ponujamo.

Morda vas zanima tudi

Kako spodbuditi razkuževanje rok?

Kako spodbuditi razkuževanje rok?

Danes je razkuževanje rok nujno za omejitev širjenja mikrobov in okužb. Toda zadnja poročila kažejo, da je raven skladnosti s to vrsto higienske prakse komaj nad 70 %! Torej, kako spodbudimo razkuževanje rok?

Aktualno
Sep 25, 2022
pravilna higiena rok

Pravilna higiena rok

Če smo se česa naučili v preteklem času, je to pomembnost higiene rok za naše zdravje. Naše roke so glavna pot za prenašanje nevarnih bakterij in virusov, zato je pravilna higiena rok najpomembnejša pri zmanjševanju prenosa nevarnih bakterij ter nastanku novih infekcij.

Vodiči
Sep 15, 2022
Vse o opozorilnih tablah!

Vse o opozorilnih tablah!

Ko imate mokra tla, so opozorilne table odličen način za označevanje nevarnosti zdrsa in padca v vašem objektu. Uporabljajo se lahko tudi za označevanje splošnih nevarnosti za obiskovalce. V poglobljenem članku odgovarjamo na vsa vprašanje povezana s opozorilnimi znaki!

Vodiči
Sep 10, 2022
Umazane sanitarije dajejo slab vtis o vašem podjetju!

Umazane sanitarije dajejo slab vtis o vašem podjetju!

Raziskava opravljena v ZDA je pokazala, da skoraj tri četrtine anketirancev (74 odstotkov) pravi, da umazane sanitarije dajejo slab vtis o podjetju. Podobno - 68 odstotkov anketirancev pravi, da bi sanitarije s praznimi podajalniki negativno vplivale na njihovo mnenje o podjetju.

Aktualno
Avg 30, 2022
Nakup čistilnega stroja

Kaj morate upoštevati pri nakupu čistilnega stroja?

Če želite povečati produktivnosti čiščenja ali zgolj boljši končni rezultat, je stroj za čiščenje talnih površin orodje, ki vam lahko pri tem pomaga. Za lajšanje vašega nakupnega procesa vam izpostavljamo nekaj ključnih dejavnikov, ki jih je potrebno preučiti.

Vodiči
Avg 3, 2022
Odstranite vsak madež

Odstranite vsak madež!

Vsak dan smo obdani z veliko snovmi, ki lahko hitro pustijo trdovraten madež na našem perilu – od hrane, pijače, črnila, šminke, olja itd. Univerzalne rešitve za vse madeže žal ni. Tako smo za vas pripravili kratek vodič skozi postopek odstranjevanja.

Aktualno
Jul 17, 2022
Hitri antigenski testi za samotestiranje lepu medical

Brezplačni hitri testi za samotestiranje!

Hitri testi za samotestiranje namenjeni odkrivanju antigenov SARS-CoV-2 iz sprednjega dela nosne votline. Test je namenjen za uporabo pri osebah, ki imajo simptome ali druge epidemiološke razloge za sum na okužbo s COVID-19.

Aktualno
Jan 20, 2022
0
  0
  Košarica
  Košarica je trenutno praznaNazaj v trgovino
   Calculate Shipping
   Unovčite kupon
   Razpoložljivi kuponi
   enovice Get 10% off Kupon za 10% popust pri prijavi na e-novice.
   novastran Get 15% off Kupon za naročnike E-novic
   popust5 Get 5% off 5% popust v zahvalo za ocenitev izdelka.
   Nerazpoložljivi kuponi
   ecolabel20 Get 20% off Popust za naročnike e-novic pri nakupu ekoloških čistil.