Izberi kategorijo

Brezplačna poštnina nad 70 €!

Izberi kategorijo

Čiščenje po poplavah

Sep 17, 2022

POVZETEK:

Po dolgotrajni poletni suši smo končno dočakali nekaj težko pričakovanih padavin. A če se te odrazijo v obliki poplav, imamo novo nadlogo, s katero se je potrebno čim hitreje soočiti. Predstavljamo vam korake čiščenja po poplavi.
Čiščenje po poplavah, sanacija po poplavah

Po dolgotrajni poletni suši smo končno dočakali nekaj težko pričakovanih padavin. A če se te odrazijo v obliki poplav, imamo novo nadlogo, s katero se je potrebno čim hitreje soočiti.

Čeprav je vzrokov za poplave po svetu kar nekaj (taljenje snega,cunamiji itd.), je pri nas skoraj izključno kriva prevelika količina dežja v premajhnem času.

Koraki čiščenja po poplavah

Koraki sanacije prostorov po poplavi:

 1. Prostore prezračimo – odpremo vsa okna in vrata.
 2. S prostora odstranimo vse odstranljive predmete.
 3. S potiskači, sesalniki ali drugimi pripomočki odstranimo vso vodo.
 4. S tal odstranimo vse naplavine.
 5. Očistimo in razkužimo tla in ostale predmete.
 6. Očiščene in razkužene prostore še naprej zračimo, grejemo ali
  uporabimo naprave za razvlaženje.

Za preprečitev škodljive rasti plesni je potrebno preostalo vodo čimprej odstraniti ter prostore osušiti v manj kot 48 urah.

Odstranjevanje vode

Če so vaši prostori žrtev poplave, je potrebno v prvi fazi čim hitreje odstraniti vso preostalo vodo.

Za odstranjevanje vode priporočamo uporabo potiskača vode in mokro-suhega sesalnika. Priporočljivo je odpreti vsa okna in vrata za boljši pretok zraka. Namestite lahko tudi industrijske ventilatorje, če jih imate.

Odstranjevanje celotne količine vode je zelo pomemben korak, saj zgolj odpiranje oken in vrat ter upanje, da se bodo prostori hitro osušili, ni pravilen način za sanacijo prostorov po poplavah!

Za končno odstranjevanje vode si lahko pomagate z brisali ter krpami za talne površine.

Pomembno: za preprečitev škodljive rasti plesni je potrebno preostalo vodo čimprej odstraniti ter prostore osušiti v manj kot 48 urah.

Čiščenje in dezinficiranje prostorov

Po odstranjevanju vode se je potrebno lotiti še čiščenja in dezinfekcije, da zmanjšate možnost nastanka plesni, ki je nevarna za zdravje.

Za to vam priporočamo uporabo profesionalnega čistila in dezinfekcije v enem, kot je Sanitec Bakterio in Megamax Profi Baktoklor. Če do tega nimate dostopa, lahko v ta namen uporabite tudi belilo.

Pri sanaciji poplavljenih prostorov se ne pozabite tudi ustrezno zaščititi.

Povezani izdelki

Za konec

Pravilno čiščenje bo odstranilo nevarnosti, kot so virusi in bakterije. Pravilno sušenje bo preprečilo težave, kot je rast plesni, ki lahko povzroči resne alergije in težave z dihanjem.

Koristne povezave

Kategorije prispevkov

Arhiv prispevkov

Morda vas zanima tudi

Avtomehanik pri opravljanju servisa uporablja črne rokavice Reflexx

Kdaj je potrebno nositi zaščitne rokavice?

Z nošenjem zaščitnih rokavic zaščitimo roke pred stikom s potencialno nevarnimi, kontaminiranimi ali nalezljivimi snovmi, zato ni naključje, da se ta ključen del OVO vsakodnevno uporablja v praktično vseh sektorjih, od čiščenja, industrije do bolnišničnega/zdravstvenega sektorja.

Vodiči
Jan 24, 2023
Brezkontaktno-čiščenje-tal-Pockety-TTS

Brezkontaktno čiščenje tal s TTS Pockety!

Roke so nevarno sredstvo za kontaminacijo, zato se je nujno izogibati neposrednemu stiku s potencialno kontaminiranimi površinami. Sistem Pockety varno odpne in pobere ter odpravi stik med rokami in umazanijo - to preprečuje širjenje virusov in bakterij ter zagotavlja nadzor nad navzkrižno kontaminacijo.

Aktualno
Jan 18, 2023
Podajalnik razkužila za roke na stojalu pred stopniščem v poslovni stavbi TTS

10 mest za namestitev razkužil za roke na delovnem mestu

Podjetja še naprej dajejo prednost higieni za svoje zaposlene in obiskovalce. Eden od ključnih elementov tega je zagotavljanje razkužila za roke, kadar in kjer je to najbolj potrebno. Tukaj je deset ključnih mest, kamor bi morali namestiti razkužilo za roke in nekaj dejstev, ki jih morate upoštevati.

Vodiči
Jan 13, 2023
Kdaj je potrebno zamenjati rokavice za enkratno uporabo?

Kdaj je potrebno zamenjati rokavice za enkratno uporabo?

Tudi najtrpežnejše medicinske rokavice na svetu niso namenjene nošenju za nedoločen čas. Rokavice za enkratno uporabo lahko v veliki meri zaščitijo vaše roke, vendar so še vedno rokavice za enkratno uporabo in jih je potrebno zamenjati.

Vodiči
Jan 9, 2023
Profesionalna kuharica z modrimi nitril rokavicami pripravlja jed

Izbira pravih rokavic za delo z živili!

Zaposleni v živilsko-predelovalni industriji in gostinstvu redno uporabljajo rokavice za enkratno uporabo za preprečevanje širjenja mikrobov in kontaminacije. Toda mnogi se ne zavedajo, da so nekatere vrste rokavic za enkratno uporabo bolj primerne za njihovo vrsto dela kot druge.

Vodiči
Jan 4, 2023
Frizer s črnimi rokavicami iz nitrila

Izbira pravih rokavic za frizerje in brivce!

Delo frizerja je sestavljeno iz natančnega ravnanja z lasmi njihove stranke, česar posledica je dobra frizura. To pomeni, da morajo biti pri svojem delu spretni in se morajo hkrati izogibati nepotrebnemu vlečenju las med striženjem, umivanjem in barvanjem, kar predstavlja glavni pomislek pri odločanju o nošenju rokavic.

Vodiči
Dec 29, 2022
Čiščenje težko dosegljivih mest s teleskopsko palico

Čiščenje težko dosegljivih mest

Čiščenje težko dosegljivih mest še posebej, ko so te na višini, je lahko hitro nevarno. V ta namen se je pametno poslužiti profesionalnih pripomočkov, ki so oblikovani za poenostavitev najrazličnejših nalog čiščenja na višini.

Vodiči
Dec 24, 2022
Kako znižati stroške čiščenja?

Kako znižati stroške čiščenja?

Čistoča vašega objekta je prednostna naloga zlasti glede na pomen, ki ga pripisujemo čiščenju in razkuževanju v zadnjih letih. Kot pri vsakem drugem poslu je tudi v panogi čiščenja ključnega pomena iskanje načinov za zmanjšanje stroškov. Toda zdi se, da je zmanjševanje stroškov čiščenja brez žrtvovanja stopnje čistoče objekta težka naloga.

Vodiči
Dec 20, 2022
0
  0
  Košarica
  Košarica je trenutno praznaNazaj v trgovino
   Calculate Shipping
   Unovčite kupon
   Razpoložljivi kuponi
   enovice Get 10% off Kupon za 10% popust pri prijavi na e-novice.
   novastran Get 15% off Kupon za naročnike E-novic
   popust5 Get 5% off 5% popust v zahvalo za ocenitev izdelka.
   Nerazpoložljivi kuponi
   ecolabel20 Get 20% off Popust za naročnike e-novic pri nakupu ekoloških čistil.