Izberi kategorijo

Brezplačna poštnina nad 70 €!

Izberi kategorijo

Z Ecolabel do manjšega vpliva na okolje!

Jun 5, 2021

POVZETEK:

Oglaševalci pogosto uporabljajo trditve, kot so »okolju prijazno«, »trajnostno«, brez dodanih…«, ki naj bi potrošnike prepričale, da gre za okolju in zdravju prijazen izdelek. V tej poplavi sporočil, nam pri odločitvi pri nakupu lahko pomaga znak Ecolabel oz. Okoljska marjetica.
Certifikati ecolabel zmanjšan vpliv na okolje

Uvod

Življenje sodobnega potrošnika ni preprosto, vsakodnevno smo izpostavljeni številnim informacijam in oglasom. Oglaševalci pogosto uporabljajo trditve, kot so »okolju prijazno«, »trajnostno«, brez dodanih…«, ki naj bi potrošnike prepričale, da gre za okolju in zdravju prijazen izdelek. V tej poplavi sporočil, nam pri odločitvi pri nakupu lahko pomagajo zaupanja vreden okoljski znak Ecolabel oz. Okoljska marjetica.

Ecolabel okoljska marjetica

Prednosti

 • Boljša izbira za okolje, boljša izbira za vas;
 • Manjši vpliv na okolje;
 • Manj odpadkov in škodljivih snovi;
 • Enako učinkoviti kot običajni izdelki;
 • To je znak, ki poenostavlja zelene odločitve.

Kaj je Ecolabel?

Okoljska marjetica je znak Evropske unije za varstvo okolja in zagotavlja, da imajo izdelki in storitve v primerjavi z istovrstnimi izdelki, manjše negativne vplive na okolje. Za pridobitev okoljske marjetice morajo izdelki in storitve izpolnjevati visoke okoljske standarde in visoka merila glede uporabnosti. Znak je zanesljiv, z njim pa so označeni izdelki in storitve z manjšim vplivom na okolje.

 • Izdelek potrjujejo neodvisni strokovnjaki;
 • Določena so stroga merila za več kot 30 različnih kategorij izdelkov in storitev, ki se jih redno uporablja;
 • Upošteva se celoten življenjski cikel izdelka, od proizvodnje do recikliranja ali odlaganja med odpadke;
 • Zagotovljena sta zdravje potrošnikov in odgovorna proizvodnja;
 • Brez omejevanja učinkovitosti.

65 % potrošnikov, ki so seznanjeni z znakom EU za okolje, mu že zaupa. Izdelki z znakom EU za okolje so lahko izdelani kjer koli na svetu, če je dokazano da izpolnjujejo vsa merila. Ta okoljska merila so določena s strani strokovnjakov številnih zainteresiranih strani, vključno s potrošniškimi organizacijami in industrijo, upoštevajo celoten življenjski cikel izdelka – od pridobivanja surovin, proizvodnje, pakiranja in transporta, pa vse do vašega in nato svoj koš za smeti. Po koncu življenjske dobe so izdelki lahko še vedno dragocen vir, katerega lahko izkoristimo in ga ne odvržemo med odpadke. Številne funkcionalne komponente in surovine je mogoče reciklirati v primarne izdelke za ponovno uporabo. Okoljsko marjetico v Sloveniji podeljuje ARSO (Agencija Republike Slovenije za okolje) pod pogoji določenimi s predpisi EU.

ecolabel ekosistem

Ecolabel čistila

Vsakodnevni proizvodi, pri katerih lahko opazite marjetico lahko najdete tudi v naši ponudbi: pri čistilih za splošno uporabo , kot sanitarnih prostorov, in detergentih za pomivanje posode.

Ecolabel detergenti za pomivanje posode

 • Ne vsebujejo sestavin, ki lahko povzročajo raka, poškodujejo gensko zasnovo ali zmanjšujejo plodnost;
 • So okolju bolj prijazni, predvsem do vodovodnih sistemov, saj so v veliki meri biološko razgradljivi;
 • V vodah minimalno vplivajo na rast alg;
 • Embalažni odpadek je manjši. Pakirani so v okolju prijazno embalažo
 • Zagotavlja enako ali boljšo kvaliteto od navadnih detergentov.

Ecolabel papirna galanterija

Pri proizvodih iz papirja boste lahko našli marjetico tudi na higienskem papirju. Skoraj polovica posekanih dreves po vsem svetu se predela v papir. Zato namesto tega podpirajte reciklirane ali trajnostne vire. V naši ponudbi lahko izbirate med:

Ostali Ecolabel izdelki

Koristne povezave

Kategorije prispevkov

Arhiv prispevkov

Morda vas zanima tudi

Čistilka izvaja suho čiščenja tal z uporabo brisala in impregnirane krpe

Pripomočki za suho čiščenje tal

V marsikaterem objektu ali gospodinjstvu za suho čiščenje tal še vedno uporabljajo zgolj tradicionalne metode z uporabo metle, ki sicer opravi svoje delo, a pri tem dviguje prah s tal, ki se zgolj prenese drugam. Toda ali obstaja moderna, učinkovita in zdravju prijaznejša metoda suhega čiščenja tal?

Vodiči
Dec 8, 2022

Odpoklic izdelka – Respiratorne maske FFP2 NR

Odpoklic izdelka - Zaščitne maske z oznako znamke DADDY'S CHOICE, tip/model Purism, s sklicem na EN 149:2001+A1:2009, FFP2 NR, CE 0598, ki je pakirana v beli kartonasti embalaži z EAN kodo 6973601650308 in serijsko številko 20201228, pakirano po 20 zaščitnih mask. 

Obvestila
Dec 2, 2022
Pripomočki-za-čiščenje-v-živilskopredelovalni-industriji-Igeax

Pripomočki za živilsko industrijo IGEAX

Zagotavljanje visoke ravni higiene in izpolnjevanje standardov sta ključnega pomena za vsako podjetje, še posebej za tista, ki delujejo v živilskopredelovalni industriji. Zato smo v naš prodajni asortiman vključili pripomočke za živilsko industrijo blagovne znamke Igeax!

Aktualno
Nov 29, 2022
Kuhar si nadeva modre nitril rokavice

Kako izbrati pravo velikost rokavic?

Iskanje ustrezne velikosti rokavic je stvar merjenja. Osnovni par rokavic je mogoče najti z merjenjem obsega. Če pa želite resnično dobro prilegajoče rokavice, obstajajo druge mere, ki jih je potrebno vključiti.

Vodiči
Nov 25, 2022
Kako pravilno urediti sanitarije? Namestitev podajalnikov papirnatih brisač, milnikov

Kako pravilno urediti sanitarije?

Ste že kdaj prišli na javno stranišče in ugotovili da njegova zasnova ni funkcionalna za vaše potrebe? V tem članku boste izvedeli kako urediti in opremiti sanitarni prostor da bodo vaše stranke in zaposleni zadovoljni.

Vodiči
Nov 21, 2022
Čiščenje mize z belimi lateks rokavicami za enkratno uporabo Reflexx

Katere rokavice so boljše – lateks ali nitril?

Pri izbiri ustreznih rokavic se morda sprašujete, ali bi morali kupiti rokavice iz lateksa ali nitrila? Oba materiala rokavic sta zelo priljubljena, vendar je pomembno razumeti, kako se razlikujeta in kateri je v dani situaciji boljši.

Vodiči
Nov 14, 2022
Barista pri kuhanju kave uporablja črne rokavice iz nitrila

Kako očistiti profesionalni kavomat?

Čiščenje kavnega aparata je enako pomembno kot nakup kakovostnih zrn. Če vašega kavomata ne čistite redno, ne bo rezultat le kava slabega okusa, temveč boste tudi skrajšali življenjsko dobo tesnil in filtrov.

Vodiči
Nov 11, 2022
Tetovator s črnimi rokavicami iz nitrila dela tattoo

Izbira pravih rokavic za tetovatorje!

Da bi zmanjšali tveganje okužbe in prenosa bolezni, morajo biti prostori za tetoviranje tako čisti kot bolnišnične sobe. Tetovatorji in osebje morajo upoštevati smernice, ki zmanjšujejo širjenje okužb, ki so posledica storitev, ki jih zagotavljajo.

Aktualno
Nov 7, 2022
0
  0
  Košarica
  Košarica je trenutno praznaNazaj v trgovino
   Calculate Shipping
   Unovčite kupon
   Razpoložljivi kuponi
   enovice Get 10% off Kupon za 10% popust pri prijavi na e-novice.
   novastran Get 15% off Kupon za naročnike E-novic
   popust5 Get 5% off 5% popust v zahvalo za ocenitev izdelka.
   Nerazpoložljivi kuponi
   ecolabel20 Get 20% off Popust za naročnike e-novic pri nakupu ekoloških čistil.