Izberi kategorijo

Brezplačna poštnina nad 70 €!

Izberi kategorijo

10 mest za namestitev razkužil za roke na delovnem mestu

Jan 13, 2023

POVZETEK:

Podjetja še naprej dajejo prednost higieni za svoje zaposlene in obiskovalce. Eden od ključnih elementov tega je zagotavljanje razkužila za roke, kadar in kjer je to najbolj potrebno. Tukaj je deset ključnih mest, kamor bi morali namestiti razkužilo za roke in nekaj dejstev, ki jih morate upoštevati.
Podajalnik razkužila za roke na stojalu pred stopniščem v poslovni stavbi TTS

Podjetja še naprej dajejo prednost higieni za svoje zaposlene in obiskovalce. Eden od ključnih elementov tega je zagotavljanje razkužila za roke, ki vsebuje vsaj 60 % alkohola, kadar in kjer je to najbolj potrebno. Tukaj je deset ključnih mest, kamor bi morali namestiti razkužilo za roke in nekaj dejstev, ki jih morate upoštevati.

Vhodi in izhodi

Podajalniki za razkuževanje rok v bližini vaših vhodov bodo spodbudili ljudi, da si razkužijo roke, preden se dotaknejo površin v objektu. Ko odhajajo, jim še dodatni brizg razkužila nudi mir pred morebitnimi novimi mikrobi, ki jih imajo na rokah.

Kako spodbuditi razkuževanje rok?

Recepcije in servisni pulti

Postavitev razkužila za roke na recepciji, blagajni ali servisnem pultu daje vedeti, da je higiena na prvem mestu. To omogoča tako zaposlenim kot obiskovalcem, da si razkužijo roke po kakršnem koli rokovanju z denarjem, pisali ali drugimi predmeti.

V 24 urah se povprečna odrasla oseba dotakne 7200 površin. Svojega obraza pa se dotakne kar 552-krat.

Postavitev stojala za razkuževanje rok TTS v lekarni

Čakalnice

Obiskovalci v vaši čakalnici lahko pregledujejo svoje telefone, kar pomaga pri prenosu mikrobov med njihovimi rokami. Med čakanjem bodo morda imeli tudi čas, da razmislijo o higieni rok, kar jih bo spodbudilo k uporabi razkužila, ki ste ga namestili v neposredni bližini.

Povrečen mobilni telefon gosti kar 6300 bakterij!

Pred dvigali

Čeprav je priporočljivo, da se ne dotikate javnih površin, se gumbi pred dvigali žal ne bodo pritisnili sami. Dozirnik za razkužilo postavite tik pred dvigali v vsakem nadstropju, da si bodo ljudje lahko razkužili roke po stiku z gumbi.

Pred stopnišči

Ker je ohranjanje distance zdaj običajna praksa, ljudje pogosto izberejo stopnice, da bi se izognili dvigalom. Ker so ograje na stopnišču tako pogosteje dotaknjene, je dobro, da podajalnike za dezinfekcijo rok postavite na vrh in dno vsakega stopnišča.

V bližini skupnih tiskalnikov in opreme

Čeprav je najbolje, da opreme, kot so namizni telefoni, tipkovnice in spenjači, ne delite z drugimi, nekatere predmete, kot so tiskalniki ali post terminali pogosto uporablja večje število ljudi. Zagotovite razkužilo za roke v bližini teh predmetov.

Povprečna pisarniška miza ima 400-krat več bakterij kot straniščna školjka.

Proizvodni prostori in delovne postaje

Podajalnike za razkuževanje rok postavite povsod, kjer ljudje delajo z rokami, ne glede na to ali nosijo rokavice. Imeti razkužilo v neposredni bližini je priročna rešitev, ki lahko pomaga zagotoviti skladnost s smernicami za higieno rok.

Kavarne, menze in prostori za odmor

Razpršilniki za razkuževanje rok so nujni v skupnih prostorih, kot so prostori za odmor in kosila, kjer se ljudje verjetno ne dotikajo zgolj kljuk na vratih, ampak tudi miz, vodovodnih pip, gumbov na napravah, kot so mikrovalovne pečice itd.

Skoraj 95% odraslih si ne umiva rok dovolj dolgo, da bi z njih učinkovito odstranili vse mikrobe.

V bližini avtomatov za vodo ali kavo

Zaposleni in obiskovalci bodo zagotovo potrebovali hidracijo ves delovni dan. Avtomati za vodo ali kavo pa so pogosto izpostavljeni izredno velikemu številu rok. Poskrbite, da je v njihovi okolici nameščena dezinfekcija za roke, ki vsebuje najmanj 60 % alkohola.

Pred avtomati za hrano in pijačo

Če so v vašem objektu nameščeni avtomati za hrano in pijačo, to ustvarja situacije, kjer se lahko več rok dotakne skupnih površin tik pred jedjo. To je odlična priložnost, da razkužilo za roke postavite v bližino mest, kamor se ljudje odpravijo po hiter prigrizek.

Za konec

Razmislite o ključnih lokacijah, omenjenih na tem seznamu in namestite razkužila za roke na področja, ki so pomembna za vaše delovno mesto. Ne pozabite biti vedno dobro založeni z razkužilom za roke, ki je pomembno pripomore k zagotavljanju higiene za vas, obiskovalce in ljudi, s katerimi delate.

Povezani izdelki

Koristne povezave


Kategorije prispevkov

Arhiv prispevkov

Morda vas zanima tudi

Kakšna je razlika med čiščenjem in razkuževanjem?

Kakšna je razlika med čiščenjem in razkuževanjem?

Smo v obdobju grip, prehladov in ne nazadnje tudi porasta okužb s covidom-19, ko je potrebno nameniti več pozornosti vzdrževanju čistega in zdravega delovnega okolja. Glavno vlogo pri zmanjševanju prenosov okužb zagotovo igrata čiščenje in razkuževanje. Čeprav se zdi, da sta čiščenje in razkuževanje zamenljiva izraza, gre v resnici za dva različna postopka. 

Vodiči
Feb 3, 2023
Kuharji pripravljajo jed z nošenjem prozornih PVC rokavic za enkratno uporabo

Izbira rokavic za prepotene roke

Četudi ste nagnjeni k potenju rok, se nošenju rokavic v marsikateri panogi ne morete izogniti. Zagotavljajo potrebno zaščitno pregrado, čeprav pogosto povzročajo neprijeten občutek zaradi povečanega potenja. V tem primeru vam ne preostane drugega, kot da poiščete ustrezne rokavice za enkratno uporabo, ki bodo zmanjšale potenje.

Vodiči
Jan 31, 2023
Avtomehanik pri opravljanju servisa uporablja črne rokavice Reflexx

Kdaj je potrebno nositi zaščitne rokavice?

Z nošenjem zaščitnih rokavic zaščitimo roke pred stikom s potencialno nevarnimi, kontaminiranimi ali nalezljivimi snovmi, zato ni naključje, da se ta ključen del OVO vsakodnevno uporablja v praktično vseh sektorjih, od čiščenja, industrije do bolnišničnega/zdravstvenega sektorja.

Vodiči
Jan 24, 2023
Brezkontaktno-čiščenje-tal-Pockety-TTS

Brezkontaktno čiščenje tal s TTS Pockety!

Roke so nevarno sredstvo za kontaminacijo, zato se je nujno izogibati neposrednemu stiku s potencialno kontaminiranimi površinami. Sistem Pockety varno odpne in pobere ter odpravi stik med rokami in umazanijo - to preprečuje širjenje virusov in bakterij ter zagotavlja nadzor nad navzkrižno kontaminacijo.

Aktualno
Jan 18, 2023
Kdaj je potrebno zamenjati rokavice za enkratno uporabo?

Kdaj je potrebno zamenjati rokavice za enkratno uporabo?

Tudi najtrpežnejše medicinske rokavice na svetu niso namenjene nošenju za nedoločen čas. Rokavice za enkratno uporabo lahko v veliki meri zaščitijo vaše roke, vendar so še vedno rokavice za enkratno uporabo in jih je potrebno zamenjati.

Vodiči
Jan 9, 2023
Profesionalna kuharica z modrimi nitril rokavicami pripravlja jed

Izbira pravih rokavic za delo z živili!

Zaposleni v živilsko-predelovalni industriji in gostinstvu redno uporabljajo rokavice za enkratno uporabo za preprečevanje širjenja mikrobov in kontaminacije. Toda mnogi se ne zavedajo, da so nekatere vrste rokavic za enkratno uporabo bolj primerne za njihovo vrsto dela kot druge.

Vodiči
Jan 4, 2023
Frizer s črnimi rokavicami iz nitrila

Izbira pravih rokavic za frizerje in brivce!

Delo frizerja je sestavljeno iz natančnega ravnanja z lasmi njihove stranke, česar posledica je dobra frizura. To pomeni, da morajo biti pri svojem delu spretni in se morajo hkrati izogibati nepotrebnemu vlečenju las med striženjem, umivanjem in barvanjem, kar predstavlja glavni pomislek pri odločanju o nošenju rokavic.

Vodiči
Dec 29, 2022
Čiščenje težko dosegljivih mest s teleskopsko palico

Čiščenje težko dosegljivih mest

Čiščenje težko dosegljivih mest še posebej, ko so te na višini, je lahko hitro nevarno. V ta namen se je pametno poslužiti profesionalnih pripomočkov, ki so oblikovani za poenostavitev najrazličnejših nalog čiščenja na višini.

Vodiči
Dec 24, 2022
0
  0
  Košarica
  Košarica je trenutno praznaNazaj v trgovino
   Calculate Shipping
   Unovčite kupon
   Razpoložljivi kuponi
   enovice Get 10% off Kupon za 10% popust pri prijavi na e-novice.
   novastran Get 15% off Kupon za naročnike E-novic
   popust5 Get 5% off 5% popust v zahvalo za ocenitev izdelka.
   Nerazpoložljivi kuponi
   ecolabel20 Get 20% off Popust za naročnike e-novic pri nakupu ekoloških čistil.