Izberi kategorijo

Brezplačna poštnina nad 70 €!

Izberi kategorijo

Izbira pravih rokavic za tetovatorje!

Nov 7, 2022

POVZETEK:

Da bi zmanjšali tveganje okužbe in prenosa bolezni, morajo biti prostori za tetoviranje tako čisti kot bolnišnične sobe. Tetovatorji in osebje morajo upoštevati smernice, ki zmanjšujejo širjenje okužb, ki so posledica storitev, ki jih zagotavljajo.
Tetovator s črnimi rokavicami iz nitrila dela tattoo

Da bi zmanjšali tveganje okužbe in prenosa bolezni, morajo biti prostori za tetoviranje tako čisti kot bolnišnične sobe. Tetovatorji in osebje morajo upoštevati smernice, ki zmanjšujejo širjenje okužb, ki so posledica storitev, ki jih zagotavljajo. Skratka, tattoo studii morajo vzdrževati visoke higienske standarde!

Medtem ko se na delo tetovatorja pogosto gleda kot na obliko umetnosti, je proces lahko neverjetno invaziven za telo. Med tetoviranjem se v kožo vstavi vrsta igel, skozi katere se črnilo vbrizga v dermalno plast.

Za preprečitev vstopa bakterij, virusov in drugih nezaželenih delcev v krvni obtok, je treba vso opremo sterilizirati pred, med in po vsaki uporabi.

Rokavice tetovatorjem nudijo zaščito pred prenosom umazanije, bakterij, virusov in neželenih delcev na kožo njihovih strank. Zagotavljajo tudi oviro med uporabniki in opremo.

Vendar je ob veliki izbiri rokavic za enkratno uporabo lahko izziv izbrati ustrezne, ki bodo tetovatorju nudile primerno zaščito in udobje.

V tem članku bomo razložili, zakaj so rokavice za tetoviranje pomembne, in razpravljali o tem, kako izbrati najboljše rokavice za tetovatorja.

Zakaj so rokavice za tetoviranje pomembne?

Profesionalni tetovator se mora zavedati patogenov, ki se prenašajo s krvjo, tehnik za nadzor okužb in drugih zdravstvenih predpisov, da se izogne prenosu bolezni prek stika s stranko. Tetovator naredi odprto rano na strankini koži, kar pomeni, da se mora dotakniti in raztegniti strankino kožo, da ustvari svojo umetnino.

Da bi zaščitili vse vpletene, mora tetovator za vsako stranko nositi nov par zaščitnih rokavic.

Brez rokavic sta lahko tetovator in stranka izpostavljena virusnim boleznim, okužbam kože, prenosu bakterij, navzkrižni kontaminaciji celotnega delovnega območja, nevarnosti okužbe tetovaže in umazanije črnila na rokah in opremi.

Tetovator dela tattoo in nosi črne rokavice iz nitrila
Zaščita in udobje sta najpomembnejša dejavnika nakupa rokavic za tetoviranje.

Dejavniki, ki jih je potrebno upoštevati pri nakupu rokavic za tetoviranje

Pri izbiri ustreznih rokavic za tetoviranje je potrebno upoštevati več značilnosti. Rokavice se med seboj razlikujejo po velikosti in konstrukciji, zato za lažjo odločitev upoštevajte naslednje dejavnike.

Material

Rokavice za tetovatorje so izdelane iz treh glavnih materialov, ki zagotavljajo njihovo vzdržljivost in ohranjajo stopnjo zaščite na visoki ravni.

Rokavice iz lateksa so široko dostopne in cenovno ugodne in so hkrati trpežne. Lateks je tudi močan, raztegljiv material, ki se dobro prilega umetniku ne glede na velikost roke. Prav tako lahko ščiti pred urezninami in vbodi. Toda lateks lahko povzroči blage do hude alergijske reakcije pri nekaterih ljudeh, zlasti pri tistih z občutljivo kožo. Odvisno od strank je pomembno tudi, da se z njimi pogovorite o njihovih alergijah in varnostnih ukrepih. Če ima nekdo, ki ga tetovirate, alergijo na lateks, je najbolje, da uporabite rokavice brez pudra, kot so rokavice iz nitrila ali vinila, namesto rokavic iz lateksa za enkratno uporabo.

Vinil je močnejši in trpežnejši material, zato so udobnejše za dolgoročno nošenje. Vinil ščiti roke pred črnilom in umazanijo. Uporabljajo se tudi za zaščito pri stiku s kemikalijami, olji. Toda te rokavice so debelejše kot rokavice iz lateksa, kar lahko umetniku oteži delo.

Nitrilne rokavice imajo številne prednosti pred rokavicami iz latexa in vinila. Nitrilne rokavice so udobnejše in močnejše od lateksa ter bolj vzdržljive od vinila, čeprav so tanjše. To pomeni, da nitrilne rokavice zagotavljajo izjemno stopnjo svobode gibanja brez ogrožanja varnosti.

Udobje

Tetovatorji ure in ure izpopolnjujejo strankin dizajn – izkušnja, ki zahteva veliko časa, predanosti in potrpljenja. Zato je pomembno imeti najboljše rokavice, ki bodo omogočale gibljivost prstov.

Toda vse je odvisno od rokavic, ki jih nosi tetovator. Čeprav je vinil najbolj priljubljen material v kozmetičnih salonih, ne daje dobrega oprijema in občutenja, potrebnega za tetoviranje, kot je to pri lateksu ali nitrilu.

Prileganje

Za popolno prileganje rokavica za tetoviranje ne sme biti ohlapna ali pretesna; prsti ne smejo biti prekratki ali predolgi. Nakup primernih rokavic za vašo roko je lahko izziv zaradi široke palete velikosti in oblik rok. Velikosti rok se lahko razlikujejo od osebe do osebe in od znamke do znamke.

Barva

Črne rokavice za tetoviranje so najpogostejše in najbolj priljubljene od vseh razpoložljivih barv. To je zato, ker črna barva rokavic bolje skrije madeže črnila kot katera koli druga barva. Zaradi črne barve rokavic je lažje videti, kje gre igla v kožo. To pomaga preprečiti nenamerne vbode in ureznine. Poleg tega črna barva omogoča umetniku, da zlahka opazi morebitne raztrganine ali luknje v rokavici.

Tetovator pri delanju tattooja uporablja črne nitril rokavice za enkratno uporabo.
Uporaba črnih nitril rokavic pri tetoviranju.

Torej, katere rokavice izbrati?

Črne nitrilne rokavice so najboljša izbira za profesionalne tetovatorje. Ponujajo najboljšo zaščito in varnost. Kljub svoji tankosti, ki omogoča udobje in spretnost, zdržijo večurno neprekinjeno delo. Poleg tega črne nitrilne rokavice ščitijo pred alergijami in so na splošno odlične za uporabo.

Črne nitrilne rokavice Reflexx 78 so izredno priljubljene med tetovatorji in so na splošno priporočljive za uporabo v tattoo industriji.

Povezani izdelki

Ostala ponudba rokavic blagovne znamke Reflexx.

Koristne povezave

Kategorije prispevkov

Arhiv prispevkov

Morda vas zanima tudi

Kuhar si nadeva modre nitril rokavice

Kako izbrati pravo velikost rokavic?

Iskanje ustrezne velikosti rokavic je stvar merjenja. Osnovni par rokavic je mogoče najti z merjenjem obsega. Če pa želite resnično dobro prilegajoče rokavice, obstajajo druge mere, ki jih je potrebno vključiti.

Vodiči
Nov 25, 2022
Kako pravilno urediti sanitarije? Namestitev podajalnikov papirnatih brisač, milnikov

Kako pravilno urediti sanitarije?

Ste že kdaj prišli na javno stranišče in ugotovili da njegova zasnova ni funkcionalna za vaše potrebe? V tem članku boste izvedeli kako urediti in opremiti sanitarni prostor da bodo vaše stranke in zaposleni zadovoljni.

Vodiči
Nov 21, 2022
Čiščenje mize z belimi lateks rokavicami za enkratno uporabo Reflexx

Katere rokavice so boljše – lateks ali nitril?

Pri izbiri ustreznih rokavic se morda sprašujete, ali bi morali kupiti rokavice iz lateksa ali nitrila? Oba materiala rokavic sta zelo priljubljena, vendar je pomembno razumeti, kako se razlikujeta in kateri je v dani situaciji boljši.

Vodiči
Nov 14, 2022
Barista pri kuhanju kave uporablja črne rokavice iz nitrila

Kako očistiti profesionalni kavomat?

Čiščenje kavnega aparata je enako pomembno kot nakup kakovostnih zrn. Če vašega kavomata ne čistite redno, ne bo rezultat le kava slabega okusa, temveč boste tudi skrajšali življenjsko dobo tesnil in filtrov.

Vodiči
Nov 11, 2022
5 nasvetov za čiščenje in razkuževanje sanitarij

5 nasvetov za čiščenje in razkuževanje sanitarij

Površine v sanitarijah so prekrite z bakterijami, ki povzročajo bolezni. Da bi bili vaši obiskovalci varni pred izbruhom, je nujno, da vaša čistilna ekipa pogosto in temeljito očisti in razkuži površine v sanitarijah.

Aktualno
Nov 4, 2022
Modularni Čistilni voziček TTS Magic Line

Kaj morate upoštevati pri nakupu vozička za čiščenje?

Pogosto spregledan pripomoček, ki omogoča povečanje učinkovitosti čiščenja, je zagotovo čistilni voziček. V nadaljevanju predstavljamo faktorje, ki jih je potrebno upoštevati pri odločanju za nakup profesionalnega vozička za čiščenje.

Vodiči
Okt 31, 2022
Kako odstraniti neprijetne vonje v stranišču?

Kako odstraniti neprijetne vonjave?

Opažate ponavljajoč se neprijeten vonj v straniščih vašega objekta? Če imajo vaše sanitarije neprijeten vonj, je velika verjetnost, da bodo ljudje dobili vtis, da je vaš celoten objekt umazan, čeprav je navidezno čist.

Vodiči
Okt 25, 2022
Laboratorijski tehnik uporablja bele latex rokavice

Vse o latex rokavicah!

Rokavice iz lateksa so že dolgo najbolj priljubljene med vsemi možnostmi rokavic za enkratno uporabo. Uporabljajo jih tako v medicini kot pri splošnih nalogah čiščenja, pri čemer zagotavljajo nadzor nad okužbami, navzkrižno kontaminacijo in zaščito rok pred delci, detergenti in manj agresivnimi kemikalijami. Tokrat odgovarjamo na najpogostejša vprašanja o latex rokavicah!

Vodiči
Okt 22, 2022
0
  0
  Košarica
  Košarica je trenutno praznaNazaj v trgovino
   Calculate Shipping
   Unovčite kupon
   Razpoložljivi kuponi
   enovice Get 10% off Kupon za 10% popust pri prijavi na e-novice.
   novastran Get 15% off Kupon za naročnike E-novic
   popust5 Get 5% off 5% popust v zahvalo za ocenitev izdelka.
   Nerazpoložljivi kuponi
   ecolabel20 Get 20% off Popust za naročnike e-novic pri nakupu ekoloških čistil.