Izberi kategorijo

Brezplačna poštnina nad 70 €!

Izberi kategorijo

Ali vaše rokavice prestanejo preizkus prodiranja virusov?

Feb 23, 2023

POVZETEK:

Mnoge rokavice na trgu so označene kot “odporne proti virusom”, toda katere res prestanejo preizkus prodiranja virusov? Kako prepoznati in razlikovati rokavice za enkratno uporabo, ki vašo kožo popolnoma zaščitijo pred virusi, bakterijami in glivami? Kateri certifikacijski testi so potrebni za zaščito pred virusi?
Zdravnik z modrimi nitril rokavicami drži termometer

Pogosta vprašanja:

 • Kakšne lastnosti morajo imeti rokavice za enkratno uporabo za zaščito pred mikroorganizmi?
 • Kako prepoznati in razlikovati rokavice za enkratno uporabo, ki vašo kožo popolnoma zaščitijo pred virusi, bakterijami in glivami?
 • Kateri certifikacijski testi so potrebni za zaščito pred virusi?

EN ISO 374-5:2016

EN ISO 374-5:2016 določa zahteve in preskusne metode za zaščitne rokavice, namenjene zaščiti uporabnika pred mikroorganizmi. Rokavice, ki imajo na embalaži piktogram EN ISO 374-5: 2016 z dodatkom besede “VIRUS”, so opravile teste penetracije proti bakterijam, glivicam in tudi proti prepustnosti virusov. Pazljivo preglejte vaše za rokavice in se prepričajte, da so primerne za zaščito pred virusi, bakterijami in glivami.

Piktogram EN ISO 374-5: 2016 z dodatkom besede “VIRUS”

Rokavice iz naše ponudbe, ki so uspešno prestale preizkus prodiranja virusov – EN ISO 374-5:2016:

Za konec

Rokavice za enkratno uporabo lahko pomagajo pri zaščiti pred širjenjem virusov, vendar niso nadomestilo za druge preventivne ukrepe, kot sta higiena rok in socialna distanca. Pomembno je, da rokavice pravilno uporabljate, odstranite in zavržete, da preprečite kontaminacijo. Umivanje rok ali uporaba razkužila za roke pred in po nošenju rokavic lahko prav tako pomaga preprečiti širjenje virusov.

Povezani izdelki

Koristne povezave

Kategorije prispevkov

Arhiv prispevkov

Morda vas zanima tudi

Zdravnik v modrih nitrilnih rokavicah pregleduje izpuščaje na rokah pacienta

Najboljše rokavice za enkratno uporabo za občutljivo kožo

Rokavice so pomemben del zagotavljanja varnosti vaših rok v različnih panogah in poklicih. Toda rokavice za enkratno uporabo lahko povzročijo tudi reakcije pri nekaterih ljudeh z občutljivo kožo. Zato lahko izbira napačnih rokavic povzroči nekaj resnih težav – kot so draženje in izpuščaji.

Vodiči
Mar 20, 2023
Krtača modre barve za čiščenje v prehrambeni industriji Igeax

Sistem čiščenja po HACCP

Ključni del sistema HACCP je tudi čiščenje. Čeprav je bil sistem prvotno uporabljen v prehrambni industriji, se določen del, predvsem barvno kodiranje in plan čiščenja, danes uporablja tudi v ostalih sektorjih za preprečevanje navzkrižne kontaminacije pri čiščenju različnih površin.

Vodiči
Mar 13, 2023
Kako varno uporabljati strgalo za okna?

Kako varno uporabljati strgalo za okna?

Okna so dovzetna za umazanijo in ostanke, ki prihajajo tako iz notranjosti kot z zunanje strani objekta. V splošnem potrebujejo le redno vzdrževanje, včasih pa boste morda morali z njih odstraniti veliko bolj trdovratno umazanijo. Olja, smole, barve, prah in cvetni prah ter druge nečistoče se zataknejo na oknih in se sčasoma strdijo v plast, ki jo je težko odstraniti.

Vodiči
Mar 6, 2023
Kaj je plesen in kako jo odstraniti?

Kaj je plesen in kako jo odstraniti?

Ne glede na to, ali gre za nekaj mest vzdolž vodil vrat tuš kabine ali velike izbruhe v kotih vaše kleti, je plesen pogosta težava mnogih gospodinjstev. Preberite, kaj je plesen, ali je nevarna in kako jo odstraniti z vseh površin v vašem domu ali poslovnem prostoru.

Vodiči
Feb 28, 2023
Zdravnik z modrimi nitril rokavicami preizkuša alergije na pacientu

Alergije na rokavice za enkratno uporabo

Rokavice za enkratno uporabo so pomemben del opreme pri vsakodnevnih dejavnostih, zlasti v zdravstvenih ustanovah in domovih za ostarele. Pomagajo preprečiti izpostavljenost škodljivim bakterijam in nevarnim kemikalijam. Toda rokavice za enkratno uporabo imajo neprijeten stranski učinek: lahko povzročijo alergijske reakcije ali draženje kože.

Vodiči
Feb 13, 2023
Laboratorijski tehnika pri delu s kemikalijami nosi modre nitril rokavice

Kemična odpornost rokavic iz nitrila

Nitrilne rokavice so odlična rešitev za dela, ki zahtevajo spretnost v kombinaciji z zaščito pred kemikalijami, vendar obstajajo nekatere kemikalije, ki se jim je vseeno potrebno izogniti. Tokrat bomo pregledali združljivost nitrilnih rokavic z različnimi vrstami kemikalij.

Vodiči
Feb 6, 2023
0
  0
  Košarica
  Košarica je trenutno praznaNazaj v trgovino
   Calculate Shipping
   Unovčite kupon
   Razpoložljivi kuponi
   enovice Get 10% off Kupon za 10% popust pri prijavi na e-novice.
   novastran Get 15% off Kupon za naročnike E-novic
   popust5 Get 5% off 5% popust v zahvalo za ocenitev izdelka.
   Nerazpoložljivi kuponi
   ecolabel20 Get 20% off Popust za naročnike e-novic pri nakupu ekoloških čistil.