Izberi kategorijo

Brezplačna poštnina nad 70 €!

Izberi kategorijo

Izbira rokavic za prepotene roke

Jan 31, 2023

POVZETEK:

Četudi ste nagnjeni k potenju rok, se nošenju rokavic v marsikateri panogi ne morete izogniti. Zagotavljajo potrebno zaščitno pregrado, čeprav pogosto povzročajo neprijeten občutek zaradi povečanega potenja. V tem primeru vam ne preostane drugega, kot da poiščete ustrezne rokavice za enkratno uporabo, ki bodo zmanjšale potenje.
Kuharji pripravljajo jed z nošenjem prozornih PVC rokavic za enkratno uporabo

Četudi ste nagnjeni k potenju rok, se nošenju rokavic v marsikateri panogi ne morete izogniti. Zagotavljajo potrebno zaščitno pregrado, čeprav pogosto povzročajo neprijeten občutek zaradi povečanega potenja. 

V tem primeru vam ne preostane drugega, kot da poiščete ustrezne rokavice za enkratno uporabo, ki bodo zmanjšale potenje.

Tveganja in neprijetnosti prepotenih rok

Na žalost potne roke niso le neprijetna lastnost za tiste, ki jih imajo. Predstavljajo tudi skrb za varnost in dolgoročno zdravstveno težavo.

Rokavice imajo dva namena: nudijo zaščito vaših rok in zagotavljajo nedrseč oprijem. Če so vaše roke znotraj rokavic potne in se rokavice ne prilegajo dobro, tvegate, da boste med delom izgubili oprijem ali da vam bo rokavica zdrsnila.

Daljše nošenje rokavic na potnih rokah sicer predstavlja tudi dolgoročno skrb z vidika zdravja. Rokavice za enkratno uporabo so zasnovane tako, da zagotavljajo neprepustno oviro, zato ni nikakršne možnosti za odtekanje znoja z vaše kože. Tako vlaga ostane ujeta pod rokavico, kar je idealno za nastanek bakterij, glivic in draženje kože.

Avtomehanik z debelejšimi nitril rokavicami servisira vozilo
Debelejše rokavice omogočajo boljšo zaščito, vendar je potenje rok večje.

Uporaba tanjših rokavic za enkratno uporabo

Pri težavah s potenjem rok so lahko v pomoč tanjše rokavice za enkratno uporabo.

Medtem ko tanka rokavica ne spremeni težav, povezanih s pretokom zraka, zmanjša debelino pregrade. Z drugimi besedami, tanjša debelina materiala ne zadrži toliko toplote v rokavici, kar lahko pomaga zmanjšati znojenje. To je posebej koristno za tiste, ki opravljajo krajše naloge, saj jim ni potrebna nobena posebna priprava rok na nošenje rokavic za tako kratek čas.

Tanke rokavice za enkratno uporabo omogočajo tudi več občutka za dotik.

Priprava sendviča z uporabo prozornih rokavic PVC
Rokavice HDPE Reflexx 18 nudijo osnovno sanitarno pregrado.

Kako izbrati ustrezni par rokavic?

Izbira tankih rokavic je enaka izbiri katerekoli druge vrste rokavic. Želite biti pozorni na material in prileganje.

Za panoge, kjer sta potrebni taktilna občutljivost in spretnost, so rokavice iz lateksa še vedno najboljša izbira. Tanjša rokavica vam daje še večjo občutljivost in prožnost.

Toda rokavice iz lateksa niso posebno trpežne. Za tiste, ki potrebujejo močne rokavice, odporne na predrtje, so nitrilne rokavice veliko boljša izbira – poleg tega so prijaznejše do ljudi z alergijami.

Za osebe, zaposlene v gostinstvu, ki potrebujejo tanke rokavice, ki omogočajo hitro nadevanje in snemanje, so primerna alternativa tudi rokavice iz vinila ali PVC

Za konec

Tanke rokavice so odlična izbira za osebe, ki imajo težave s prekomernim potenjem rok. Toda niso popolna izbira za vsako nalogo.

Tanke rokavice za enkratno uporabo imajo manj materiala, kar pomeni, da so manj trpežne od debelejših alternativ – to velja tudi za trpežne materiale, kot je nitril. Tako so veliko bolj dovzetne za vbode in trganje ter manj odporne na kemikalije

Če opravljate težka industrijska dela, delate s kemikalijami ali vas skrbi možnost predrtja, boste še vedno potrebovali debelejše rokavice. 

Povezani izdelki

Celotna ponudba rokavic Reflexx

Koristne povezave

Kategorije prispevkov

Arhiv prispevkov

Morda vas zanima tudi

Zdravnik v modrih nitrilnih rokavicah pregleduje izpuščaje na rokah pacienta

Najboljše rokavice za enkratno uporabo za občutljivo kožo

Rokavice so pomemben del zagotavljanja varnosti vaših rok v različnih panogah in poklicih. Toda rokavice za enkratno uporabo lahko povzročijo tudi reakcije pri nekaterih ljudeh z občutljivo kožo. Zato lahko izbira napačnih rokavic povzroči nekaj resnih težav – kot so draženje in izpuščaji.

Vodiči
Mar 20, 2023
Krtača modre barve za čiščenje v prehrambeni industriji Igeax

Sistem čiščenja po HACCP

Ključni del sistema HACCP je tudi čiščenje. Čeprav je bil sistem prvotno uporabljen v prehrambni industriji, se določen del, predvsem barvno kodiranje in plan čiščenja, danes uporablja tudi v ostalih sektorjih za preprečevanje navzkrižne kontaminacije pri čiščenju različnih površin.

Vodiči
Mar 13, 2023
Kako varno uporabljati strgalo za okna?

Kako varno uporabljati strgalo za okna?

Okna so dovzetna za umazanijo in ostanke, ki prihajajo tako iz notranjosti kot z zunanje strani objekta. V splošnem potrebujejo le redno vzdrževanje, včasih pa boste morda morali z njih odstraniti veliko bolj trdovratno umazanijo. Olja, smole, barve, prah in cvetni prah ter druge nečistoče se zataknejo na oknih in se sčasoma strdijo v plast, ki jo je težko odstraniti.

Vodiči
Mar 6, 2023
Kaj je plesen in kako jo odstraniti?

Kaj je plesen in kako jo odstraniti?

Ne glede na to, ali gre za nekaj mest vzdolž vodil vrat tuš kabine ali velike izbruhe v kotih vaše kleti, je plesen pogosta težava mnogih gospodinjstev. Preberite, kaj je plesen, ali je nevarna in kako jo odstraniti z vseh površin v vašem domu ali poslovnem prostoru.

Vodiči
Feb 28, 2023
Zdravnik z modrimi nitril rokavicami drži termometer

Ali vaše rokavice prestanejo preizkus prodiranja virusov?

Mnoge rokavice na trgu so označene kot “odporne proti virusom”, toda katere res prestanejo preizkus prodiranja virusov? Kako prepoznati in razlikovati rokavice za enkratno uporabo, ki vašo kožo popolnoma zaščitijo pred virusi, bakterijami in glivami? Kateri certifikacijski testi so potrebni za zaščito pred virusi?

Vodiči
Feb 23, 2023
Zdravnik z modrimi nitril rokavicami preizkuša alergije na pacientu

Alergije na rokavice za enkratno uporabo

Rokavice za enkratno uporabo so pomemben del opreme pri vsakodnevnih dejavnostih, zlasti v zdravstvenih ustanovah in domovih za ostarele. Pomagajo preprečiti izpostavljenost škodljivim bakterijam in nevarnim kemikalijam. Toda rokavice za enkratno uporabo imajo neprijeten stranski učinek: lahko povzročijo alergijske reakcije ali draženje kože.

Vodiči
Feb 13, 2023
0
  0
  Košarica
  Košarica je trenutno praznaNazaj v trgovino
   Calculate Shipping
   Unovčite kupon
   Razpoložljivi kuponi
   enovice Get 10% off Kupon za 10% popust pri prijavi na e-novice.
   novastran Get 15% off Kupon za naročnike E-novic
   popust5 Get 5% off 5% popust v zahvalo za ocenitev izdelka.
   Nerazpoložljivi kuponi
   ecolabel20 Get 20% off Popust za naročnike e-novic pri nakupu ekoloških čistil.