Izberi kategorijo

Brezplačna poštnina nad 70 €!

Izberi kategorijo

Znebite se neprijetnih vonjav!

Mar 1, 2019

POVZETEK:

Na trgu je veliko vrst osvežilcev zraka. V nadaljevanju vam predstavljamo  tiste, ki so na voljo tudi pri nas.
Znebite se neprijetnih vonjav

Osvežilci zraka že desetletja služijo za prikrivanje neprijetnih vonjav. Prva vrsta, razvita za domačo uporabo, so bili aerosolni osvežilci zraka. Ti izdelki se poškropijo v zrak in ustvarijo fino meglico dišav, ki se zadržuje v prostoru.

Ko je uporaba aerosolov postala manj popularna zaradi skrbi za zdravje in okolje, so se proizvajalci odzvali s preoblikovanjem osvežilcev zraka v razna dišeča olja, gele in trde snovi. Visokotehnološke različice so aktivirane s toploto in lahko avtomatsko razpršijo osvežilec skozi cel dan. Celo imena dišav so bila prenovljena. Tradicionalne vonje, kot so »cvetje« ali »limona« so zamenjali z bolj eksotičnimi zvočnimi imeni, kot so »spomladanska meglica« ali »sadni citrus«.

Večina osvežilcev zraka vsebuje različne dišave in eterična olja. Dišave sestavljajo kemične spojine, ki imajo prijetne vonjave, medtem ko so eterična olja prisotna v naravi ter jih običajno pridobivajo iz rastlin. Olja vsebujejo esence vonja rastline, zato tudi izraz »esencialna«. Primeri eteričnih olj so cimetovo, borovo olje in olje sivke.

Medtem ko so številni osvežilci zasnovani tako, da zraku dodajo samo vonj, drugi pomagajo odstraniti vonjave z uporabo razkužil, ki so namenjene uničevanju bakterij ali plesni. Primer takega razkužila je etanol, ki ga najdemo v alkoholnih pijačah.

Na trgu je veliko vrst osvežilcev zraka. V nadaljevanju vam predstavljamo  tiste, ki  so na voljo tudi pri nas.

Aerosolni osvežilci zraka (osvežilci v spreju)

Aerosolni osvežilci zraka (osvežilci v spreju) se razlikujejo predvsem v tem ali so namenjeni ročni uporabi ali uporabi z elektronskimi dozerji, ki omogočajo razpršitev osvežilca v določenih časovnih intervalih kar poskrbi, da so prostori vedno prijetno odišavljeni. Aerosolni osvežilci zraka uporabljajo predvsem stisnjene pline kot so butan ali propan.

Ročni osvežilci zraka v razpršilki

Ročni osvežilci zraka v razpršilki se med seboj razlikujejo predvsem po njihovi osnovi. V naši ponudbi lahko najdete ročne osvežilce zraka v razpršilki na osnovi eteričnih olj, ki so primerni za vsesplošno osvežitev zraka ter osvežilce zraka na vodni osnovi, ki so še posebej primerni za osveževanje perila, saj na njem ne puščajo mastnih madežev. Osvežilci te vrste pogosto ne vsebujejo ozonu škodljivih snovi kar pomeni, da spadajo med okolju bolj prijazne osvežilce zraka.

Osvežilci v gelu

Osvežilci v gelu – prednost teh osvežilcev je predvsem omogočanje počasnega izhlapevanja vonjav, ki podaljša obstojnost dišave.

WC obešanke

Posebni primer osvežilcev zraka so tudi WC obešanke, ki se pripenjajo na zunanji del straniščne školjke. Običajno so narejene iz polimerov prepojenih z eteričnimi olji (podobno so narejene tudi dišeče mrežice za pisoar), kar pomeni da pogosto ne vsebujejo ozonu škodljivih snovi, prav tako pa ne onesnažujejo vode. Ob osveževanju prostora postopoma znižujejo intenzivnost.

Za konec je potrebno poudariti, da osvežilci zraka niso zamenjava za čistočo, tako da je priporočljivo odkriti vzrok smradu ter ga odpraviti predno se poslužimo uporabe osvežilca.

Povezani izdelki

Koristne povezave

Kategorije prispevkov

Arhiv prispevkov

Morda vas zanima tudi

Čistilka izvaja suho čiščenja tal z uporabo brisala in impregnirane krpe

Pripomočki za suho čiščenje tal

V marsikaterem objektu ali gospodinjstvu za suho čiščenje tal še vedno uporabljajo zgolj tradicionalne metode z uporabo metle, ki sicer opravi svoje delo, a pri tem dviguje prah s tal, ki se zgolj prenese drugam. Toda ali obstaja moderna, učinkovita in zdravju prijaznejša metoda suhega čiščenja tal?

Vodiči
Dec 8, 2022

Odpoklic izdelka – Respiratorne maske FFP2 NR

Odpoklic izdelka - Zaščitne maske z oznako znamke DADDY'S CHOICE, tip/model Purism, s sklicem na EN 149:2001+A1:2009, FFP2 NR, CE 0598, ki je pakirana v beli kartonasti embalaži z EAN kodo 6973601650308 in serijsko številko 20201228, pakirano po 20 zaščitnih mask. 

Obvestila
Dec 2, 2022
Pripomočki-za-čiščenje-v-živilskopredelovalni-industriji-Igeax

Pripomočki za živilsko industrijo IGEAX

Zagotavljanje visoke ravni higiene in izpolnjevanje standardov sta ključnega pomena za vsako podjetje, še posebej za tista, ki delujejo v živilskopredelovalni industriji. Zato smo v naš prodajni asortiman vključili pripomočke za živilsko industrijo blagovne znamke Igeax!

Aktualno
Nov 29, 2022
Kuhar si nadeva modre nitril rokavice

Kako izbrati pravo velikost rokavic?

Iskanje ustrezne velikosti rokavic je stvar merjenja. Osnovni par rokavic je mogoče najti z merjenjem obsega. Če pa želite resnično dobro prilegajoče rokavice, obstajajo druge mere, ki jih je potrebno vključiti.

Vodiči
Nov 25, 2022
Kako pravilno urediti sanitarije? Namestitev podajalnikov papirnatih brisač, milnikov

Kako pravilno urediti sanitarije?

Ste že kdaj prišli na javno stranišče in ugotovili da njegova zasnova ni funkcionalna za vaše potrebe? V tem članku boste izvedeli kako urediti in opremiti sanitarni prostor da bodo vaše stranke in zaposleni zadovoljni.

Vodiči
Nov 21, 2022
Čiščenje mize z belimi lateks rokavicami za enkratno uporabo Reflexx

Katere rokavice so boljše – lateks ali nitril?

Pri izbiri ustreznih rokavic se morda sprašujete, ali bi morali kupiti rokavice iz lateksa ali nitrila? Oba materiala rokavic sta zelo priljubljena, vendar je pomembno razumeti, kako se razlikujeta in kateri je v dani situaciji boljši.

Vodiči
Nov 14, 2022
Barista pri kuhanju kave uporablja črne rokavice iz nitrila

Kako očistiti profesionalni kavomat?

Čiščenje kavnega aparata je enako pomembno kot nakup kakovostnih zrn. Če vašega kavomata ne čistite redno, ne bo rezultat le kava slabega okusa, temveč boste tudi skrajšali življenjsko dobo tesnil in filtrov.

Vodiči
Nov 11, 2022
Tetovator s črnimi rokavicami iz nitrila dela tattoo

Izbira pravih rokavic za tetovatorje!

Da bi zmanjšali tveganje okužbe in prenosa bolezni, morajo biti prostori za tetoviranje tako čisti kot bolnišnične sobe. Tetovatorji in osebje morajo upoštevati smernice, ki zmanjšujejo širjenje okužb, ki so posledica storitev, ki jih zagotavljajo.

Aktualno
Nov 7, 2022
0
  0
  Košarica
  Košarica je trenutno praznaNazaj v trgovino
   Calculate Shipping
   Unovčite kupon
   Razpoložljivi kuponi
   enovice Get 10% off Kupon za 10% popust pri prijavi na e-novice.
   novastran Get 15% off Kupon za naročnike E-novic
   popust5 Get 5% off 5% popust v zahvalo za ocenitev izdelka.
   Nerazpoložljivi kuponi
   ecolabel20 Get 20% off Popust za naročnike e-novic pri nakupu ekoloških čistil.