Izberi kategorijo

Brezplačna poštnina nad 70 €!

Znebite se neprijetnih vonjav!

Mar 1, 2019

POVZETEK:

Na trgu je veliko vrst osvežilcev zraka. V nadaljevanju vam predstavljamo  tiste, ki so na voljo tudi pri nas.
Znebite se neprijetnih vonjav

Osvežilci zraka že desetletja služijo za prikrivanje neprijetnih vonjav. Prva vrsta, razvita za domačo uporabo, so bili aerosolni osvežilci zraka. Ti izdelki se poškropijo v zrak in ustvarijo fino meglico dišav, ki se zadržuje v prostoru.

Ko je uporaba aerosolov postala manj popularna zaradi skrbi za zdravje in okolje, so se proizvajalci odzvali s preoblikovanjem osvežilcev zraka v razna dišeča olja, gele in trde snovi. Visokotehnološke različice so aktivirane s toploto in lahko avtomatsko razpršijo osvežilec skozi cel dan. Celo imena dišav so bila prenovljena. Tradicionalne vonje, kot so »cvetje« ali »limona« so zamenjali z bolj eksotičnimi zvočnimi imeni, kot so »spomladanska meglica« ali »sadni citrus«.

Večina osvežilcev zraka vsebuje različne dišave in eterična olja. Dišave sestavljajo kemične spojine, ki imajo prijetne vonjave, medtem ko so eterična olja prisotna v naravi ter jih običajno pridobivajo iz rastlin. Olja vsebujejo esence vonja rastline, zato tudi izraz »esencialna«. Primeri eteričnih olj so cimetovo, borovo olje in olje sivke.

Medtem ko so številni osvežilci zasnovani tako, da zraku dodajo samo vonj, drugi pomagajo odstraniti vonjave z uporabo razkužil, ki so namenjene uničevanju bakterij ali plesni. Primer takega razkužila je etanol, ki ga najdemo v alkoholnih pijačah.

Na trgu je veliko vrst osvežilcev zraka. V nadaljevanju vam predstavljamo  tiste, ki  so na voljo tudi pri nas.

Aerosolni osvežilci zraka (osvežilci v spreju)

Aerosolni osvežilci zraka (osvežilci v spreju) se razlikujejo predvsem v tem ali so namenjeni ročni uporabi ali uporabi z elektronskimi dozerji, ki omogočajo razpršitev osvežilca v določenih časovnih intervalih kar poskrbi, da so prostori vedno prijetno odišavljeni. Aerosolni osvežilci zraka uporabljajo predvsem stisnjene pline kot so butan ali propan.

Ročni osvežilci zraka v razpršilki

Ročni osvežilci zraka v razpršilki se med seboj razlikujejo predvsem po njihovi osnovi. V naši ponudbi lahko najdete ročne osvežilce zraka v razpršilki na osnovi eteričnih olj, ki so primerni za vsesplošno osvežitev zraka ter osvežilce zraka na vodni osnovi, ki so še posebej primerni za osveževanje perila, saj na njem ne puščajo mastnih madežev. Osvežilci te vrste pogosto ne vsebujejo ozonu škodljivih snovi kar pomeni, da spadajo med okolju bolj prijazne osvežilce zraka.

Osvežilci v gelu

Osvežilci v gelu – prednost teh osvežilcev je predvsem omogočanje počasnega izhlapevanja vonjav, ki podaljša obstojnost dišave.

WC obešanke

Posebni primer osvežilcev zraka so tudi WC obešanke, ki se pripenjajo na zunanji del straniščne školjke. Običajno so narejene iz polimerov prepojenih z eteričnimi olji (podobno so narejene tudi dišeče mrežice za pisoar), kar pomeni da pogosto ne vsebujejo ozonu škodljivih snovi, prav tako pa ne onesnažujejo vode. Ob osveževanju prostora postopoma znižujejo intenzivnost.

Za konec je potrebno poudariti, da osvežilci zraka niso zamenjava za čistočo, tako da je priporočljivo odkriti vzrok smradu ter ga odpraviti predno se poslužimo uporabe osvežilca.

Povezani izdelki

Kategorije prispevkov

Arhiv prispevkov

Prejmite naše novosti!

Zagotavljamo vam, da bo vaša e-pošta uporabljena izključno za novosti, ki jih ponujamo.

Morda vas zanima tudi

Nakup čistilnega stroja

Kaj morate upoštevati pri nakupu čistilnega stroja?

Če želite povečati produktivnosti čiščenja ali zgolj boljši končni rezultat, je stroj za čiščenje talnih površin orodje, ki vam lahko pri tem pomaga. Za lajšanje vašega nakupnega procesa vam izpostavljamo nekaj ključnih dejavnikov, ki jih je potrebno preučiti.

Vodiči
Avg 3, 2022
Odstranite vsak madež

Odstranite vsak madež!

Vsak dan smo obdani z veliko snovmi, ki lahko hitro pustijo trdovraten madež na našem perilu – od hrane, pijače, črnila, šminke, olja itd. Univerzalne rešitve za vse madeže žal ni. Tako smo za vas pripravili kratek vodič skozi postopek odstranjevanja.

Aktualno
Jul 17, 2022
Hitri antigenski testi za samotestiranje lepu medical

Hitri testi Lepu Medical

Hitri testi za samotestiranje namenjeni odkrivanju antigenov SARS-CoV-2 iz sprednjega dela nosne votline. Test je namenjen za uporabo pri osebah, ki imajo simptome ali druge epidemiološke razloge za sum na okužbo s COVID-19.

Aktualno
Jan 20, 2022
brezplačni hitri testi za samotestiranje

Brezplačni hitri testi za podjetja!

Deseti paket ukrepov za preprečevanje širjenja okužb, omilitev, obvladovanje in odpravo posledic covida-19 (PKP 10) prinaša tudi sofinanciranje nabave hitrih testov za gospodarstvo!

Aktualno
Jan 10, 2022
pH lestvica čistila

Uporaba pH vrednosti pri čiščenju

Ste se kdaj vprašali "Zakaj s čistilom za steklo ne odstranim vodnega kamna?" ali pa ste uporabili čistilo, ki je na vaših površinah pustilo trajno poškodbo? Najverjetneje se za tem skriva pH vrednost.

Aktualno
Dec 15, 2021
Poceni čistila najcenejša čistilna sredstva

Najcenejša čistilna sredstva

Če bi vam povedali, da so poceni čistilna sredstva, ki jih uporabljate v resnici ena izmed dražjih, bi nam verjeli? Koncentrirana čistilna sredstva v zadnjem času pridobivajo na priljubljenosti in z dobrim razlogom.

Aktualno
Okt 13, 2021
0
  0
  Košarica
  Košarica je trenutno praznaNazaj v trgovino
   Calculate Shipping
   Unovčite kupon
   Razpoložljivi kuponi
   enovice Get 10% off Kupon za 10% popust pri prijavi na e-novice.
   novastran Get 15% off Kupon za naročnike E-novic
   popust5 Get 5% off 5% popust v zahvalo za ocenitev izdelka.
   Nerazpoložljivi kuponi
   ecolabel20 Get 20% off Popust za naročnike e-novic pri nakupu ekoloških čistil.