Izberi kategorijo

Brezplačna poštnina nad 70 €!

Izberi kategorijo

XPS embalaža namesto prepovedane EPS?

Jun 16, 2021

POVZETEK:

Posode, boxi in skodelice iz ekspandiranega polistirena (EPS), bodo od 3. julija 2021 naprej, prepovedani v skladu z EU direktivo EU 2019/904.
eps xps embalaža za hrano stiropor menubox

Kot že omenjeno v članku “Prepoved plastike za enkratno uporabo!” bodo razne posode, boxi in skodelice iz ekspandiranega polistirena (EPS), od 3. julija 2021 naprej, prepovedani v skladu z EU direktivo (EU 2019/904 – prepoved uporabe določenih plastičnih izdelkov za enkratno uporabo).

Ko je bilo to prvič objavljeno večina evropskih dobaviteljev, kot tudi trg, ni razlikoval med ekspandiranim polistirenom (EPS) in ekstrudiranim polistirenom (XPS). Ker pa je z zgoraj omenjeno EU regulativo jasno prepovedana uporaba in prodaja izdelkov EPS in ne XPS, je zdaj bolj kot kdaj koli prej, pomembno pravilno razločiti in označiti izdelke z ustreznim materialom.

Kakšna je razlika med EPS in XPS?

EPS in XPS sta preprosto dve različni vrsti materialov in zahtevata različne proizvodne metode.

Ekstrudirani polistiren (XPS) je izdelan s postopkom ekstrudiranja. Rezultat tega neprekinjenega postopka je zaprta celična struktura z gladko površino na vrhu in na dnu plošče. Zaprta celična struktura ekstrudiranega polistirena (XPS) preprečuje prodiranje vode v strukturo plošče in zagotavlja dolgoročno trdnost in vzdržljivost.

Ekspandirani polistiren (EPS) je izdelan iz penastih kroglic v kalupu, toplota ali para pa se nato nanesejo neposredno na kroglice, zaradi česar se širijo in spajajo. Ta postopek ustvari zaprto celično strukturo, vendar pa hkrati ne zaprto strukturo plošče, zaradi praznin, ki se lahko pojavijo med kroglicami.

V našem produktnem asortimanu je nekaj izdelkov, ki so tako narejeni iz XPS materiala in bodo na voljo tudi po 3.7.2021. Vsekakor pa priporočamo uporabo okolju prijaznejših alternativ.

Povezani izdelki

 

Kategorije prispevkov

Arhiv prispevkov

Morda vas zanima tudi

Čistilka izvaja suho čiščenja tal z uporabo brisala in impregnirane krpe

Pripomočki za suho čiščenje tal

V marsikaterem objektu ali gospodinjstvu za suho čiščenje tal še vedno uporabljajo zgolj tradicionalne metode z uporabo metle, ki sicer opravi svoje delo, a pri tem dviguje prah s tal, ki se zgolj prenese drugam. Toda ali obstaja moderna, učinkovita in zdravju prijaznejša metoda suhega čiščenja tal?

Vodiči
Dec 8, 2022

Odpoklic izdelka – Respiratorne maske FFP2 NR

Odpoklic izdelka - Zaščitne maske z oznako znamke DADDY'S CHOICE, tip/model Purism, s sklicem na EN 149:2001+A1:2009, FFP2 NR, CE 0598, ki je pakirana v beli kartonasti embalaži z EAN kodo 6973601650308 in serijsko številko 20201228, pakirano po 20 zaščitnih mask. 

Obvestila
Dec 2, 2022
Pripomočki-za-čiščenje-v-živilskopredelovalni-industriji-Igeax

Pripomočki za živilsko industrijo IGEAX

Zagotavljanje visoke ravni higiene in izpolnjevanje standardov sta ključnega pomena za vsako podjetje, še posebej za tista, ki delujejo v živilskopredelovalni industriji. Zato smo v naš prodajni asortiman vključili pripomočke za živilsko industrijo blagovne znamke Igeax!

Aktualno
Nov 29, 2022
Kuhar si nadeva modre nitril rokavice

Kako izbrati pravo velikost rokavic?

Iskanje ustrezne velikosti rokavic je stvar merjenja. Osnovni par rokavic je mogoče najti z merjenjem obsega. Če pa želite resnično dobro prilegajoče rokavice, obstajajo druge mere, ki jih je potrebno vključiti.

Vodiči
Nov 25, 2022
Kako pravilno urediti sanitarije? Namestitev podajalnikov papirnatih brisač, milnikov

Kako pravilno urediti sanitarije?

Ste že kdaj prišli na javno stranišče in ugotovili da njegova zasnova ni funkcionalna za vaše potrebe? V tem članku boste izvedeli kako urediti in opremiti sanitarni prostor da bodo vaše stranke in zaposleni zadovoljni.

Vodiči
Nov 21, 2022
Čiščenje mize z belimi lateks rokavicami za enkratno uporabo Reflexx

Katere rokavice so boljše – lateks ali nitril?

Pri izbiri ustreznih rokavic se morda sprašujete, ali bi morali kupiti rokavice iz lateksa ali nitrila? Oba materiala rokavic sta zelo priljubljena, vendar je pomembno razumeti, kako se razlikujeta in kateri je v dani situaciji boljši.

Vodiči
Nov 14, 2022
Barista pri kuhanju kave uporablja črne rokavice iz nitrila

Kako očistiti profesionalni kavomat?

Čiščenje kavnega aparata je enako pomembno kot nakup kakovostnih zrn. Če vašega kavomata ne čistite redno, ne bo rezultat le kava slabega okusa, temveč boste tudi skrajšali življenjsko dobo tesnil in filtrov.

Vodiči
Nov 11, 2022
Tetovator s črnimi rokavicami iz nitrila dela tattoo

Izbira pravih rokavic za tetovatorje!

Da bi zmanjšali tveganje okužbe in prenosa bolezni, morajo biti prostori za tetoviranje tako čisti kot bolnišnične sobe. Tetovatorji in osebje morajo upoštevati smernice, ki zmanjšujejo širjenje okužb, ki so posledica storitev, ki jih zagotavljajo.

Aktualno
Nov 7, 2022
0
  0
  Košarica
  Košarica je trenutno praznaNazaj v trgovino
   Calculate Shipping
   Unovčite kupon
   Razpoložljivi kuponi
   enovice Get 10% off Kupon za 10% popust pri prijavi na e-novice.
   novastran Get 15% off Kupon za naročnike E-novic
   popust5 Get 5% off 5% popust v zahvalo za ocenitev izdelka.
   Nerazpoložljivi kuponi
   ecolabel20 Get 20% off Popust za naročnike e-novic pri nakupu ekoloških čistil.