Izberi kategorijo

Brezplačna poštnina nad 70 €!

Izberi kategorijo

Pripomočki za suho čiščenje tal

Dec 8, 2022

POVZETEK:

V marsikaterem objektu ali gospodinjstvu za suho čiščenje tal še vedno uporabljajo zgolj tradicionalne metode z uporabo metle, ki sicer opravi svoje delo, a pri tem dviguje prah s tal, ki se zgolj prenese drugam. Toda ali obstaja moderna, učinkovita in zdravju prijaznejša metoda suhega čiščenja tal?
Čistilka izvaja suho čiščenja tal z uporabo brisala in impregnirane krpe

V marsikaterem objektu ali gospodinjstvu za suho čiščenje tal še vedno uporabljajo zgolj tradicionalne metode z uporabo metle, ki sicer opravi svoje delo, a pri tem dviguje prah s tal, ki se zgolj prenese drugam. Toda ali obstaja moderna, učinkovita in zdravju prijaznejša metoda suhega čiščenja tal? V tokratnem članku predstavljamo nekaj alternativ.

Uporaba impregniranih krp (maslin krp)

Ena izmed najboljših metod za suho čiščenje tal, ki pa ni tako “nova” je zagotovo brisanje z uporabo impregniranih krp oz. maslin krp (maslenk), ki se lahko uporabljajo za brisanje prahu z zgornjih površin ali pa za čiščenje tal ob uporabi nosilca krpe (lamelno brisalo za tla). 

Pripenjanje maslin krpe na lamelo.

Uporaba maslenk omogoča enostavno in hitro čiščenje tal, ki nadomesti klasično pometanje z metlo. Krpe so pogosto izdelane iz viskoze in impregnirane z rastlinskim oljem, vendar lahko le-to pusti za seboj drsečo talno površino, zato so maslin krpe iz naše ponudbe impregnirane s akrilnimi sredstvi in ne vsebujejo olj! Delujejo tako, da nase vežejo prah in umazanijo ter zmanjšajo število prašnih delcev v zraku.

Uporaba maslin krp je primerna za vzdrževalna in prehodna čiščenja vseh vrst talnih površin, še posebej pa tam, kjer se odsvetuje mokro čiščenje (npr. parket in lesena tla). Z uporabo maslin krp tako zmanjšamo pogostost mokrega oz. vlažnega čiščenja. Maslin krpe so priljubljena izbira v bolnicah, pisarnah, šolah in gospodinjstvih.

Prednosti čiščenja tal z impregnirano krpo

 • Prah se ne dviguje s površine; krpa ga v celoti zadrži.
 • Zmanjšana je pogostost mokrega čiščenja tal.
 • Odličen pripomoček za gospodinjstva s hišnimi ljubljenčki.
 • Lahkotnost in enostavnost uporabe kompleta za brisanje tal v primerjavi s sesalnikom.
 • Dolga življenjska doba pripomočkov.

Uporaba akrilne mop krpe

Priljubljena izbira pripomočkov za suho čiščenja tal v bolnišnicah in domovih za ostarele je akrilna mop krpa. Posebnost mop krpe, izdelane iz akrilnih vlaken, je statični naboj, ki se ustvarja med vlakni, kar pozitivno vpliva na pobiranje prahu. 

Uporablja se jo v kombinaciji z nosilcem krpe za dnevna suha čiščenja ali pa kot del dvostopenjskega čiščenja za predhodno pobiranje prahu in delcev pred mokrim čiščenjem z mopi. Podobno kot maslenke omogoča zmanjšanje frekvence mokrega čiščenja.

Posebej je primerna za PVC, parket in keramične talne površine.

Prednosti čiščenja tal z akrilno mop krpo

 • Izdelana je iz akrilnih vlaken, ki dajejo učinek statike.
 • Idealna je za vzdrževalna ali dnevna čiščenja.
 • Pralna je, kar pomeni manj odpadkov.
 • Dolga življenjska doba krpe.

Uporaba čistila za suho čiščenje tal

Če želite površini dati še dodaten lesk in preprečiti hitro ponovno nabiranje prahu, vam priporočamo uporabo antistatičnega suhega čistila za tla Hollu Mopfit. Antistatično čistilo Mopfit se v nerazredčeni obliki nanaša na tla preko mop krpe (najbolj pogosto bombažne mop krpe). Na krpo preprosto napršite nekaj sredstva Mopfit ter počakajte nekaj minut, da začne učinkovati in tla prebrišite kot običajno. Ko je mop krpa zasičena s prahom, jo preprosto otresite in postopek ponovite. Suho čistilo Hollu Mopfit je idealno tudi za odstranjevanje črnih lis s tal (npr. na parketu telovadnic ali na PVC tleh v bolnicah). 

Za lažje ter bolj enakomerno nanašanje priporočamo uporabo plastenke z razpršilko.

Uporaba sesalnika za suho sesanje

Za suho čiščenje preprog in tekstilnih tal je uporaba suhega sesalnika še vedno najboljša odločitev. Priporočljiva je izbira sesalnika z nizko ravnjo hrupa in nižjo stopnjo prepuščanja prašnih delcev. 

Toda uporaba suhega sesalnika ni primerna za vsako vrsto tal (npr. tla iz marmorja). Nekatere talne površine so mehke in zato še posebej nagnjene k praskam. V teh primerih je bolj priporočljiva uporaba drugih metod suhega čiščenja, navedenih zgoraj.

Povzetek

Metoda čiščenja, ki jo izberete, mora biti usklajena z vrsto površine, na kateri boste izvajali suho čiščenje. Pri čiščenju preprog ali tekstilnih tal je najbolj primerna uporaba sesalnika za suho sesanje. Za čiščenje parketnih in lesenih talnih površin je uporaba brisala z maslin impregnirano krpo pogosto najboljša odločitev. Na tleh, kot so linolej ali PVC, je najbolj optimalna metoda suhega čiščenja s suhimi mop krpami, če niso posebej umazane ali mastne.

Povezani izdelki

Koristne povezave

Kategorije prispevkov

Arhiv prispevkov

Morda vas zanima tudi

Kakšna je razlika med čiščenjem in razkuževanjem?

Kakšna je razlika med čiščenjem in razkuževanjem?

Smo v obdobju grip, prehladov in ne nazadnje tudi porasta okužb s covidom-19, ko je potrebno nameniti več pozornosti vzdrževanju čistega in zdravega delovnega okolja. Glavno vlogo pri zmanjševanju prenosov okužb zagotovo igrata čiščenje in razkuževanje. Čeprav se zdi, da sta čiščenje in razkuževanje zamenljiva izraza, gre v resnici za dva različna postopka. 

Vodiči
Feb 3, 2023
Kuharji pripravljajo jed z nošenjem prozornih PVC rokavic za enkratno uporabo

Izbira rokavic za prepotene roke

Četudi ste nagnjeni k potenju rok, se nošenju rokavic v marsikateri panogi ne morete izogniti. Zagotavljajo potrebno zaščitno pregrado, čeprav pogosto povzročajo neprijeten občutek zaradi povečanega potenja. V tem primeru vam ne preostane drugega, kot da poiščete ustrezne rokavice za enkratno uporabo, ki bodo zmanjšale potenje.

Vodiči
Jan 31, 2023
Avtomehanik pri opravljanju servisa uporablja črne rokavice Reflexx

Kdaj je potrebno nositi zaščitne rokavice?

Z nošenjem zaščitnih rokavic zaščitimo roke pred stikom s potencialno nevarnimi, kontaminiranimi ali nalezljivimi snovmi, zato ni naključje, da se ta ključen del OVO vsakodnevno uporablja v praktično vseh sektorjih, od čiščenja, industrije do bolnišničnega/zdravstvenega sektorja.

Vodiči
Jan 24, 2023
Brezkontaktno-čiščenje-tal-Pockety-TTS

Brezkontaktno čiščenje tal s TTS Pockety!

Roke so nevarno sredstvo za kontaminacijo, zato se je nujno izogibati neposrednemu stiku s potencialno kontaminiranimi površinami. Sistem Pockety varno odpne in pobere ter odpravi stik med rokami in umazanijo - to preprečuje širjenje virusov in bakterij ter zagotavlja nadzor nad navzkrižno kontaminacijo.

Aktualno
Jan 18, 2023
Podajalnik razkužila za roke na stojalu pred stopniščem v poslovni stavbi TTS

10 mest za namestitev razkužil za roke na delovnem mestu

Podjetja še naprej dajejo prednost higieni za svoje zaposlene in obiskovalce. Eden od ključnih elementov tega je zagotavljanje razkužila za roke, kadar in kjer je to najbolj potrebno. Tukaj je deset ključnih mest, kamor bi morali namestiti razkužilo za roke in nekaj dejstev, ki jih morate upoštevati.

Vodiči
Jan 13, 2023
Kdaj je potrebno zamenjati rokavice za enkratno uporabo?

Kdaj je potrebno zamenjati rokavice za enkratno uporabo?

Tudi najtrpežnejše medicinske rokavice na svetu niso namenjene nošenju za nedoločen čas. Rokavice za enkratno uporabo lahko v veliki meri zaščitijo vaše roke, vendar so še vedno rokavice za enkratno uporabo in jih je potrebno zamenjati.

Vodiči
Jan 9, 2023
Profesionalna kuharica z modrimi nitril rokavicami pripravlja jed

Izbira pravih rokavic za delo z živili!

Zaposleni v živilsko-predelovalni industriji in gostinstvu redno uporabljajo rokavice za enkratno uporabo za preprečevanje širjenja mikrobov in kontaminacije. Toda mnogi se ne zavedajo, da so nekatere vrste rokavic za enkratno uporabo bolj primerne za njihovo vrsto dela kot druge.

Vodiči
Jan 4, 2023
Frizer s črnimi rokavicami iz nitrila

Izbira pravih rokavic za frizerje in brivce!

Delo frizerja je sestavljeno iz natančnega ravnanja z lasmi njihove stranke, česar posledica je dobra frizura. To pomeni, da morajo biti pri svojem delu spretni in se morajo hkrati izogibati nepotrebnemu vlečenju las med striženjem, umivanjem in barvanjem, kar predstavlja glavni pomislek pri odločanju o nošenju rokavic.

Vodiči
Dec 29, 2022
0
  0
  Košarica
  Košarica je trenutno praznaNazaj v trgovino
   Calculate Shipping
   Unovčite kupon
   Razpoložljivi kuponi
   enovice Get 10% off Kupon za 10% popust pri prijavi na e-novice.
   novastran Get 15% off Kupon za naročnike E-novic
   popust5 Get 5% off 5% popust v zahvalo za ocenitev izdelka.
   Nerazpoložljivi kuponi
   ecolabel20 Get 20% off Popust za naročnike e-novic pri nakupu ekoloških čistil.