KAKO IZBRATI USTREZNI FILC ZA ČIŠČENJE TAL?

FILCI

Filci so bistveni pripomočki za učinkovito in varno čiščenje različnih talnih površin. V naši ponudbi najdete širok izbor filcev, primernih za strojno in ročno čiščenje, z različnimi lastnostmi in dimenzijami. Pomembno je izbrati pravi filc za vašo uporabo, da zagotovite najboljši možni rezultat brez poškodovanja tal.

Filci za strojno čiščenje tal: Filci se namestijo na enokolutne stroje za čiščenje ali odstranjevanje premazov. Pogosto so velikosti od 170 mm do 610 mm, za različne velikosti čistilnih strojev.

Filci za ročno čiščenje tal: Filci za ročno čiščenje so pravokotne oblike in se namestijo na nosilec filca (držalo). Idealni so za čiščenje kotov, robov in za uporabo v drugih situacijah, kjer čiščenje s čistilnim strojem ni mogoče.

Barve filcev:

  • Bel – namenjen poliranju tal, še posebej v primeru nanosa zaščitnih premazov. Z uporabo na novo premazanih tleh beli filc ustvari visok sijaj.
  • Rdeč – namenjen za rednim vzdrževalnim čiščenjem in zmernem poliranju. Z njegovo uporabo dosegamo sijaj, ta odstranjuje umazanijo in zmanjša površinske praske. Zaradi goste in relativno mehke strukture, ga lahko uporabljamo za odstranjevanje površinskih prask ter obnovo premazov. Filc ni primeren za uporabo pri čiščenju zatrjenih nečistoč.
  • Zelen – se uporablja za redno intenzivno mokro čiščenje ali manj zahtevno generalno čiščenje. Agresivno odstranjuje umazanijo iz zelo umazanih tal.
  • Moder – je namenjen dnevnemu strojnemu čiščenju površin. Uporablja se lahko tudi pri odstranjevanju premazov.
  • Rjav – je namenjen odstranjevanju trdovratne umazanije, prav tako odstranjevanju večslojnih zaščitnih premazov. Uporablja se za mokro generalno čiščenje.
  • Črn – je namenjen odstranjevanju trdovratne umazanije, prav tako pri odstranjevanju večslojnih zaščitnih premazov. Uporablja se za mokro generalno čiščenje.

V kolikor ne veste, kateri filc je pravi za čiščenje vaše površine, se obrnite na naše prodajne svetovalce.


POGOSTA VPRAŠANJA

Kaj so filci?

Filci so okrogli ali pravokotni pripomočki, ki se uporabljajo za strojno ali ročno čiščenje tal. Namenjeni so odstranjevanju umazanije in premazov z različnih vrst talnih površin.

Za kaj se uporabljajo različne barve filcev?

Barve filcev običajno označujejo njihovo grobost in namen uporabe. Na primer, beli filci so primerni za loščenje in poliranje občutljivih tal, rdeči za dnevno čiščenje, zeleni in rjavi za odstranjevanje starih premazov, črni pa za odstranjevanje zastarane trdovratne umazanije.

Kako izberem pravi filc za moja tla?

Izbira pravega filca je odvisna od vrste talne površine in vrste umazanije. Pomembno je upoštevati proizvajalčeva priporočila in izbrati filc, ki je primeren za vaša tla, da preprečite poškodbe.

Ali so filci primerni za vse vrste tal?

Filci so na voljo v različnih trdotah in materialih, kar omogoča uporabo na širokem spektru talnih površin, vključno s trdimi tlaki in tekstilnimi oblogami. Vedno preverite, ali je izbrani filc primeren za vašo vrsto tal.

Kako dolga je življenjska doba filca?

Življenjska doba filca je odvisno od pogostosti uporabe, vrste talne površine in pravilnosti izbire filca. Diamantni filci so na primer znani po svoji dolgi življenjski dobi.

Ali lahko filce perem in ponovno uporabim?

Nekateri filci so pralni in jih je možno ponovno uporabiti. Sledite navodilom proizvajalca za pravilno čiščenje in vzdrževanje.

Kje lahko kupim filce?

Filce lahko kupite v naši spletni trgovini ali jih naročite pri naših prodajnih svetovalcih.

Ali potrebujem posebno čistilno sredstvo za uporabo s filci?

To je odvisno od vrste čiščenja, ki ga želite opraviti. Nekateri filci zahtevajo uporabo določenih čistilnih sredstev za najboljši učinek, medtem ko drugi delujejo učinkovito samo z vodo.