Loading...

Pripomočki za živilsko industrijo so specializirana barvno kodirana orodja (Igeax, Vikan), zasnovana po HACCP smernicah za varno čiščenje v pekarnah, mesnicah in drugih prehrambenih obratih. Te ključni pripomočki za čiščenje so izdelani iz materialov primernih za stik s hrano, odpornih na kemikalije in sterilizacijo, kar zmanjšuje tveganje navzkrižne kontaminacije in izpade proizvodnje.

Preberi več

Široka paleta krtač, metel, lopat ter strgal omogoča hitro, učinkovito in skladno vzdrževanje najvišjih higienskih standardov v prehranski industriji. Preverite našo ponudbo in zagotovite vrhunsko higieno v svojem prehrambenem obratu.

BARVE PRIPOMOČKOV ZA ČIŠČENJE V ŽIVILSKI INDUSTRIJI

Čistilni pripomočki v živilskem sektorju so barvno kodirani po HACCP standardih – na voljo so v petih barvah (bela, rumena, rdeča, zelena, modra). Takšno kodiranje preprečuje stik med orodji za surovo in toplotno obdelano hrano ter ločuje alergene. Modra barva je najpogostejša, saj na modrih površinah prej opazimo ostanke ali tujke, kar povečuje samo varnost proizvodnje.

Barvno kodiranje je del obveznega nadzora kakovosti – raziskave kažejo, da strožji higienski protokoli in ustrezna oprema izboljšajo splošno varnost hrane. Naši pripomočki krepijo učinkovitost HACCP sistema in skladnost z zakonodajo v pekarnah, mesnicah, mlekarnah in drugih prehranskih obratih.

LASTNOSTI PRIPOMOČKOV ZA ŽIVILSKO INDUSTRIJO

VODILNE BLAGOVNE ZNAMKE IN IZDELKI


POGOSTA VPRAŠANJA

Katere vrste pripomočkov za živilsko industrijo so na voljo?

Za čiščenje v živilski industriji so na voljo različni pripomočki, vključno z večnamenskimi ščetkami in krtačami, ribaricami, cilindričnimi ščetkami, metlicami, ročnimi strgali, ročaji in potiskači vode. Na voljo so tudi različne vrste lopatic in zajemalk.

Kakšne so prednosti uporabe pripomočkov za živilsko industrijo?

Prednosti uporabe pripomočkov za živilsko industrijo so, da so izdelki na voljo v 5 različnih barvah HACCP; so dolgo obstojni in kakovostni; odporni proti vročini, detergentom in rji; vodoodporni in hitro sušeči; proizvedeni iz materialov primernih za stik s hrano; imajo možnost sterilizacije v avtoklavu.

Kako je treba čistiti in vzdrževati pripomočke za živilsko industrijo?

Pripomočke za živilsko industrijo je treba redno čistiti in vzdrževati, da so higienični in učinkoviti pri čiščenju. Potrebno jih je redno čistiti in razkuževati - priporočeno v avtoklavu, jih popolnoma osušiti in shraniti v čistem in suhem prostoru. V kolikor so pripomočki obravljeni, jih je potrebno zamenjati.

Kje lahko kupim pripomočke za živilsko industrijo?

V ponudbi izdelkov na spletni strani karandelfin.si lahko najdete vse potrebne pripomočke za čiščenje v živilski industriji, priznanih blagovnih znamk Igeax in Vikan.