Postanite naš B2B partner
Brezplačna dostava
nad 70€
Hitra dostava
izdelke na zalogi odpošljemo
v 1-2 delovnih dneh
Varna spletna trgovina
brezskrben nakup
Širok izbor
priznane blagovne znamke
Hitra pomoč uporabnikom
naša ekipa poskrbi za vas
Profesionalna čistila za kuhinjo
Vodič: izbira profesionalnega čistila za kuhinjo
Profesionalna čistila za kuhinjo
Brezhibna čistoča v domači ali profesionalni kuhinji v restavraciji je ključnega pomena. Pri čiščenju so potrebni strogi režimi in ustrezno usposobljeno osebje, s čimer izničimo tveganje navzkrižne kontaminacije, razvoja bakterij in posledično zastrupitve s hrano. Z izborom kakovostnega profesionalnega čistila za kuhinjo in doslednim upoštevanjem določil HACCP dosežemo ustrezno varnost in raven čistoče.
Profesionalna čistila za kuhinjo so namenjena predvsem čiščenju v profesionalnih kuhinjah restavracij, hotelov, menz, predelovalnih obratih v živilski industriji, mesarijah itd.
Čistila za kuhinjo ločimo glede na površino, vrsto nečistoče, pakiranje in ne nazadnje po blagovni znamki.
iZBIRA čistila GLEDE NA VRSTO UMAZANIJE
Pri izbiri profesionalnega sredstva za čiščenje v kuhinji se prvotno osredotočamo glede na vrsto umazanije oz. nečistoče.
- Čiščenje maščob – glavni tip umazanije v profesionalnih ali domačih kuhinjah. Razlikujejo se predvsem po “trdovratnosti”. Pri zapečenih ostankih maščob, ki jih najdemo v pečicah, cvrtnikih, žarih, štedilnikih je potrebno čiščenje z močnejšimi, namenskimi razmaščevalci (npr. čistilo za pečico, tablete za cvrtnik, čistilo za žar, čistilo za kavomat itd.). Pri nezapečenih mastnih madežih v kuhinji lahko uporabimo manj koncentrirana oz. šibkejša sredstva za razmaščevanje. Profesionalna čistila za maščobe imajo praviloma bazično pH vrednost (8-14).
- Čiščenje vodnega kamna – voda v Sloveniji je trda in tako ne preseneča, da se moramo z vodnim kamnom spopasti tudi med čiščenjem površin in kuhinjske opreme (kuhalniki, parniki, kavomati itd.). Potrebna je izbira profesionalnega čistila za vodni kamen za namen čiščenja (čiščenje vodnega kamna z opreme ali površin) in pogostost (vzdrževalno ali generalno čiščenje). Profesionalna čistila za vodni kamen imajo praviloma kislo pH vrednost (0-6).
IZBIRA ČISTILA GLEDE NA VRSTO POVRŠINE
Večino kuhinjskih površin v profesionalni kuhinji (zgornje površine, vodovodne pipe in korita, talne površine itd.) lahko čistimo z osnovnimi čistili za maščobe, čistili za vodni kamen in čistili z dezinfekcijo. Pogosto pa so v profesionalnih kuhinjah prisotne površine, ki zahtevajo specialna (namenska) čistilna sredstva.
- Čiščenje kuhinjske opreme – V kolikor bomo čistili vodni kamen iz kuhalnikov ali odstranjevali maščobo s kavomata, je ključno, da se za ta namen uporabi namensko čistilno sredstvo (posebna čistila). Uporaba napačnega sredstva lahko vodi v nastanek poškodb in okvaro kuhinjske opreme.
- Nerjaveče jeklo – Pozornost je potrebno nameniti sijajočim površinam iz nerjavečega jekla, ki je najpogosteje prisoten material v profesionalni kuhinji. Le-ta je težaven za vzdrževanje in ga je potrebno čistiti s profesionalnimi sredstvi za jeklo ter ga zaščititi z negovalnim sredstvom. Vse potrebne izdelke najdete v naši ponudbi.
IZBIRA ČISTILA GLEDE NA PAKIRANJE
- Čistila pripravljena na uporabo – že pripravljena čistilna raztopina, navadno pakirana v primerni plastenki z razpršilko za nanos. Namenjena so hitri uporabi brez potrebnega predhodnega redčenja. Pogosto so v manjšem pakiranju 500 ml – 1L.
- Visoko koncentrirana čistila – visoki koncentrati čistil, ki jih redčimo z vodo (v razmerju, navedenem na pakiranju). Visoko koncentrirana čistila so pogosto veliko bolj ekonomična (veliko nižji strošek pripravljene raztopine) od že pripravljenih, prav tako pa zaradi manjše količine plastične embalaže veliko manj obremenjujoča za okolje. Najdemo jih v večjih pakiranjih 1L – 10L.
V naši ponudbi najdete profesionalna čistila za kuhinjo priznanih in kakovostnih blagovnih znamk Sanitec, Hollu, Saponia.
Prikazovanje 1–20 od 38 rezultatov