Izberi kategorijo

Brezplačna poštnina nad 70 €!

Izberi kategorijo

Cena
Kategorije

Znamke

Barve

Dimenzije

Material

Način polnjenja

Način pripenjanja

Namen uporabe

Namen uporabe čistila

Namen uporabe pripomočkov

Oblika mila

Pakiranje

Postopek

Število slojev

Tip brisače

Tip gobe

Tip koša

Tip toaletnega papirja

Uporaba krpe

Uporaba serviet

Vrsta milnika

Postanite naš B2B partner

Brezplačna dostava

nad 70€ 

Hitra dostava

izdelke na zalogi odpošljemo
v 1-2 delovnih dneh

Varna spletna trgovina

 brezskrben nakup

Širok izbor

priznane blagovne znamke

Hitra pomoč uporabnikom

naša ekipa poskrbi za vas

Profesionalna čistila za kuhinjo

Vodič: izbira profesionalnega čistila za kuhinjo

Profesionalna čistila za kuhinjo

Brezhibna čistoča v domači ali profesionalni kuhinji v restavraciji je ključnega pomena. Pri čiščenju so potrebni strogi režimi in ustrezno usposobljeno osebje, s čimer izničimo tveganje navzkrižne kontaminacije, razvoja bakterij in posledično zastrupitve s hrano. Z izborom kakovostnega profesionalnega čistila za kuhinjo in doslednim upoštevanjem določil HACCP dosežemo ustrezno varnost in raven čistoče.

Profesionalna čistila za kuhinjo so namenjena predvsem čiščenju v profesionalnih kuhinjah restavracij, hotelov, menz, predelovalnih obratih v živilski industriji, mesarijah itd. 

Čistila za kuhinjo ločimo glede na površino, vrsto nečistoče, pakiranje in ne nazadnje po blagovni znamki.

 

iZBIRA čistila GLEDE NA VRSTO UMAZANIJE

Pri izbiri profesionalnega sredstva za čiščenje v kuhinji se prvotno osredotočamo glede na vrsto umazanije oz. nečistoče.

 • Čiščenje maščob – glavni tip umazanije v profesionalnih ali domačih kuhinjah. Razlikujejo se predvsem po “trdovratnosti”. Pri zapečenih ostankih maščob, ki jih najdemo v pečicah, cvrtnikih, žarih, štedilnikih je potrebno čiščenje z močnejšimi, namenskimi razmaščevalci (npr. čistilo za pečico, tablete za cvrtnik, čistilo za žar, čistilo za kavomat itd.). Pri nezapečenih mastnih madežih v kuhinji lahko uporabimo manj koncentrirana oz. šibkejša sredstva za razmaščevanje. Profesionalna čistila za maščobe imajo praviloma bazično pH vrednost (8-14).
 • Čiščenje vodnega kamna – voda v Sloveniji je trda in tako ne preseneča, da se moramo z vodnim kamnom spopasti tudi med čiščenjem površin in kuhinjske opreme (kuhalniki,  parniki, kavomati itd.). Potrebna je izbira profesionalnega čistila za vodni kamen za namen čiščenja (čiščenje vodnega kamna z opreme ali površin) in pogostost (vzdrževalno ali generalno čiščenje). Profesionalna čistila za vodni kamen imajo praviloma kislo pH vrednost (0-6).

 

IZBIRA ČISTILA GLEDE NA VRSTO POVRŠINE

Večino kuhinjskih površin v profesionalni kuhinji (zgornje površine, vodovodne pipe in korita, talne površine itd.) lahko čistimo z osnovnimi čistili za maščobe, čistili za vodni kamen in čistili z dezinfekcijo. Pogosto pa so v profesionalnih kuhinjah prisotne površine, ki zahtevajo specialna (namenska) čistilna sredstva.

 • Čiščenje kuhinjske opreme – V kolikor bomo čistili vodni kamen iz kuhalnikov ali odstranjevali maščobo s kavomata, je ključno, da se za ta namen uporabi namensko čistilno sredstvo (posebna čistila). Uporaba napačnega sredstva lahko vodi v nastanek poškodb in okvaro kuhinjske opreme.
 • Nerjaveče jeklo – Pozornost je potrebno nameniti sijajočim površinam iz nerjavečega jekla, ki je najpogosteje prisoten material v profesionalni kuhinji. Le-ta je težaven za vzdrževanje in ga je potrebno čistiti s profesionalnimi sredstvi za jeklo ter ga zaščititi z negovalnim sredstvom. Vse potrebne izdelke najdete v naši ponudbi. 

 

IZBIRA ČISTILA GLEDE NA PAKIRANJE

 • Čistila pripravljena na uporabo – že pripravljena čistilna raztopina, navadno pakirana v primerni plastenki z razpršilko za nanos. Namenjena so hitri uporabi brez potrebnega predhodnega redčenja. Pogosto so v manjšem pakiranju 500 ml – 1L.
 • Visoko koncentrirana čistila – visoki koncentrati čistil, ki jih redčimo z vodo (v razmerju, navedenem na pakiranju). Visoko koncentrirana čistila so pogosto veliko bolj ekonomična (veliko nižji strošek pripravljene raztopine) od že pripravljenih, prav tako pa zaradi manjše količine plastične embalaže veliko manj obremenjujoča za okolje. Najdemo jih v večjih pakiranjih 1L – 10L.

 

V naši ponudbi najdete profesionalna čistila za kuhinjo priznanih in kakovostnih blagovnih znamk Sanitec, Hollu, Saponia

Prikazovanje 1–20 od 38 rezultatov

0
  0
  Košarica
  Košarica je trenutno praznaNazaj v trgovino
   Calculate Shipping
   Unovčite kupon
   Razpoložljivi kuponi
   enovice Get 10% off Kupon za 10% popust pri prijavi na e-novice.
   popust5 Get 5% off 5% popust v zahvalo za ocenitev izdelka.
   Nerazpoložljivi kuponi
   cleanfixs10-3 Get 3% off 3% popust na seslanik za suho sesanje Cleanfix S10 SE
   ecolabel20 Get 20% off Popust za naročnike e-novic pri nakupu ekoloških čistil.
   novastran Get 15% off Kupon za naročnike E-novic
   potiskac5 Get 5% off Popust za potiskač vode in aluminjasti ročaj 5%.