PRIPOMOČKI ZA ŽIVILSKO INDUSTRIJO - ZAKAJ SO OBARVANI?

PRIPOMOČKI ZA ŽIVILSKO INDUSTRIJO

Živilska industrija zahteva strogo upoštevanje sanitarnih pravil in predpisov. Zato so pripomočki za čiščenje v živilsko predelovalnem sektorju narejeni po metodi HACCP. To je sistem analiz tveganja in ugotavljanja kritičnih kontrolnih točk, ki je ključen za zaščito in preprečevanje navzkrižne kontaminacije. Barvno kodiranje pomaga preprečevati navzkrižno kontaminacijo med surovimi in končnimi izdelki ter ohranjati ločene alergene.

Pripomočki za uporabo v živilski industriji so na voljo v 5 barvah – beli, rumeni, rdeči, zeleni in modri. Prav slednja pa je najpogostejša, saj pripomočki v modri barvi omogočajo enostavnejšo vizualno zaznavanje potencialnega onesnaževalca in povečujejo varnost procesov predelave hrane.

Za pripomočki za čiščenje v živilski industriji je zaželeno da so:

  • na voljo v vseh 5 barvah HACCP,
  • dolgo obstojni in kakovostni,
  • odporni proti vročini, detergentom in rji,
  • vodoodporni in hitro sušeči,
  • imajo možnost sterilizacije v avtoklavu,
  • proizvedeni samo iz surovin, odobrenih za stik s hrano,
  • higiensko oblikovani za enostavnejše čiščenje.

Zagotavljanje higiene in izpolnjevanje standardov sta ključnega pomena za vsako podjetje, še posebej za tista, ki delujejo v živilski industriji. Izberite prvovrstne pripomočke za čiščenje v živilskem sektorju priznane blagovne znamke Igeax!


POGOSTA VPRAŠANJA

Katere vrste pripomočkov za živilsko industrijo so na voljo?

Za čiščenje v živilski industriji so na voljo različni pripomočki, vključno z večnamenskimi ščetkami in krtačami, ribaricami, cilindričnimi ščetkami, metlicami, ročnimi strgali, ročaji in potiskači vode. Na voljo so tudi različne vrste lopatic in zajemalk.

Kakšne so prednosti uporabe pripomočkov za živilsko industrijo?

Prednosti uporabe pripomočkov za živilsko industrijo so, da so izdelki na voljo v 5 različnih barvah HACCP; so dolgo obstojni in kakovostni; odporni proti vročini, detergentom in rji; vodoodporni in hitro sušeči; proizvedeni iz materialov primernih za stik s hrano; imajo možnost sterilizacije v avtoklavu.

Kako je treba čistiti in vzdrževati pripomočke za živilsko industrijo?

Pripomočke za živilsko industrijo je treba redno čistiti in vzdrževati, da so higienični in učinkoviti pri čiščenju. Potrebno jih je redno čistiti in razkuževati - priporočeno v avtoklavu, jih popolnoma osušiti in shraniti v čistem in suhem prostoru. V kolikor so pripomočki obravljeni, jih je potrebno zamenjati.

Kje lahko kupim pripomočke za živilsko industrijo?

V ponudbi izdelkov na spletni strani karandelfin.si lahko najdete vse potrebne pripomočke za čiščenje v živilski industriji, priznanih blagovnih znamk Igeax in Vikan.