VODIČ: ODSTRANITE VSAK MADEŽ!

PROFESIONALNI ODSTRANJEVALCI MADEŽEV

Madeži na naših najljubših oblačilih ne razveselijo nikogar. Vsak dan smo obdani z veliko snovmi, ki lahko hitro pustijo trdovraten madež na našem perilu – od hrane, pijače, črnila, šminke, olja itd. Univerzalne rešitve za vse madeže žal ni. Tako smo za vas pripravili kratek vodič skozi postopek odstranjevanja, da boste lahko kar se da hitro znova oblekli vaša najljubša oblačila.

VRSTA ODSTRANJEVALCEV MADEŽEV

  • Odstranjevalec madežev na peroksidni osnovi –  Učinkovito za odstranjevanje oksidativnih madežev, kot so madeži čaja, kave, vina, krvi, sadja, trave, sladoleda, paradižnika, plesni itd.
  • Odstranjevalec madežev na osnovi površinsko aktivnih snovi in encimov – Učinkovito za odstranjevanje maščobnih in beljakovinskih madežev, kot so madeži jajc, čokolade, kreme, sladoleda, mleka, majoneze, znoja itd.
  • Odstranjevalec madežev na osnovi topil – Učinkovito za odstranjevanje madežev črnila, olja, voska, oglja, katrana, kozmetičnih izdelkov, loščil za čevlje, smol, barv itd.
  • Odstranjevalec madežev na kislinski osnovi – Učinkovito za odstranjevanje madežev rje, mineralnih oksidov, ostankov cementa, zelenega volka itd.

Predno se odločimo za nakup ustreznega odstranjevalca madežev moramo ugotoviti poznati izvor madeža.  Za lažjo izbiro odstranjevalca glede na vaš madež, si pomagajte s tabelo tukaj.

V naši ponudbi najdete profesionalne odstranjevalce madežev blagovne znamke Sanitec.


POGOSTA VPRAŠANJA

Za kaj se uporabljajo odstranjevalci madežev?

Sredstva za odstranjevanje madežev se uporabljajo za odstranjevanje ali posvetlitev madežev na oblačilih, oblazinjenem pohištvu in drugih tkaninah. Uporabljajo se na različnih vrstah madežev, vključno z madeži hrane, črnila, krvi in olj.

Katere različne vrste odstranjevalcev madežev so na voljo?

Na voljo je več različnih vrst odstranjevalcev madežev, vključno s pršili za predhodno obdelavo, detergenti za pranje perila in odstranjevalci madežev za posebne vrste madežev, kot so odstranjevalci madežev za preproge in oblazinjeno pohištvo.

Kako uporabljati odstranjevalce madežev?

Sredstva za odstranjevanje madežev je treba uporabljati v skladu z navodili proizvajalca. V splošnem jih je potrebno nanesti neposredno na madež pred pranjem ali čiščenjem tkanine.

Ali se odstranjevalci madežev lahko uporabljajo na vseh vrstah tkanin?

Ne, odstranjevalcev madežev ne smete uporabljati na vseh vrstah tkanin, saj lahko poškodujejo tkanine, kot so svila, usnje ali semiš. Vedno preverite, ali je odstranjevalec madežev združljiv z vašo tkanino.

Ali se odstranjevalci madežev lahko uporabljajo za odstranjevanje starih madežev?

Odstranjevalci madežev se lahko uporabljajo na starih madežih, vendar morda ne bodo učinkoviti tako kot na svežih madežih. Za najboljše rezultate je najbolje, da madež obdelate čim prej.

Ali so lahko sredstva za odstranjevanje madežev škodljiva za kožo ali oči?

Nekatera sredstva za odstranjevanje madežev so lahko škodljiva za kožo ali oči, zlasti če vsebujejo močne kemikalije. Pri uporabi odstranjevalcev madežev vedno nosite rokavice in zaščito za oči ter se izogibajte vdihavanju hlapov.

Ali je mogoče odstranjevalce madežev uporabiti za čiščenje in razkuževanje površin?

Ne, sredstva za odstranjevanje madežev so posebej zasnovana za tkanine in tekstil ter niso primerna za čiščenje in razkuževanje površin.

Ali se odstranjevalci madežev lahko uporabljajo na barvnih tkaninah?

Nekatere odstranjevalce madežev je mogoče uporabiti na barvnih tkaninah.

Kako dolgo je treba odstranjevalce madežev pustiti na madežu pred pranjem ali čiščenjem?

Priporočeni kontaktni čas odstranjevalca madežev za učinkovito odstranjevanje se razlikuje glede na izdelek in vrsto madeža. Vedno upoštevajte navodila proizvajalca.

Ali je mogoče odstranjevalce madežev uporabljati skupaj z belili?

Ne, odstranjevalcev madežev ne smete uporabljati skupaj z belili. Lahko zmanjšajo učinkovitost odstranjevalca madežev ali belila. Poleg tega se nekateri izdelki ne smejo mešati med seboj, saj lahko povzročijo kemične reakcije.